да се смееш или да плачеш на такъв подарък от свекито

• 14 186
  • 218
  •   1
Отговори
# 75
 В крайна сметка като избираш подарък  се съобразяваш с човека,за когото е предвиден,а не със собствения си вкус. Ако чете фентъзи,не му поднасяш любовна книжка (ако искаш да го зарадваш,евентуално).
 Защо свеки не е поднесла на сина си чаршафите? По логично ми се вижда..
 Свеки ми подарява на всеки рожден ден  я захарничка,я солничка от магазин за един лев,придружено със * Скромно , ама от сърце*, е ,аман от сърдечни подаръци Wink

# 76
  Свеки ми подарява на всеки рожден ден  я захарничка,я солничка от магазин за един лев,придружено със * Скромно , ама от сърце*, е ,аман от сърдечни подаръци Wink
Ей,за този пост бих подкрепила Бабилия и Как` Сийка .

# 77
Ей,за този пост бих подкрепила Бабилия и Как` Сийка .

тотално изпростя народа...
някои постове цепят мрака направо.

# 78
Не се знае, може и да ти потрябват някога  Joy Joy Joy
Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha може и ти снаха да имаш

Аааа, ще се усетите вие!  Mr. Green
 Joy

# 79
 Ми аз тай като съм си меркантилна ,пак явно и простичка , Crazyмай ,май-държа на тези неща-като правиш подарък,зарадвай го човека  ,   другото ми се вижда отбиване на номер..Аз поне така правя подаръци,ама нейсе,от де да знам колко  проста съм била... и там каквото го изредихте.
 А в студентски град ,на рождените дни , на една картичка се разписвахме 20 човека, пак скромно ,ама от сърце Blush

# 80
Да, на тази снаха каквото и да и бяха донесли щеше да е недоволна.
Да си призная, и на мен(лично за мен) са носили такива неща. При това човек към който не тая любящи чувства. В такъв случай просто благодаря и ги пребирам, е, малко яд ме хваща. Но все пак едва ли ги е донесла за да ми натрие носа, няма нужда да се мръщя. Оказа се обаче че с времето ми влязоха в хубава употреба. Къде за пешкир в кухнята, за попиване на водата в банята, за покриване на мебели когато ни няма. Даже и огромните, дълбоки гащи  Rolling Eyes ми влязоха в употрепа когато бях бременна първият път ( а ги бях запазила само за майтап).

# 81
Защо се скарах с майка ми и баба ми днес. Майка ми живее в апартамент, аз в къща, бабата на село. Та така: каквото не и трябва на майка ми го влачи в нас, когато започна дане мога да си сляза в мазата вдигам олелия и се носи на село, след известно време бабето го вади отнякъде и започва да ми обяснява какво хубаво костюмче намерила и защо не го нося и цикъла се затваря. И не само че си вади чеиза отпреди 60 години, ами ми навира и на дядо дрехи ризи и панталони от втората световна  и тн, ако ги откажа значи съм лош така ли? Ами ако ги взема и после идва да ме проверява пък защо не ги нося как да и обясня че съм ги измяткал.
И понеже сега съм ерген и в нас е настъпила масова чистка, всички пясъчни коприни са до варела, всички стари обувки и те, всички стари шкафчета са нарязани за разпалки. И сега майка ми се цупи че съм и унищожил безценните боклуци които никога няма да се ползват, а бабата че не искам да си нося старите и изхвърлени лично от мен дрехи.
Толкова ли е трудно да си изнесеш ненужните неща до варела и да си ги вземе някой който ще ги носи ако са здрави? Та дори и да е някой бртчед.
Колкото до авторката на темата много ясно че ще се обиди. Като иска да дари нещо да извади по 100 евро и хората да си вземат каквото искат.

Абе, ти много лъжеш, честно казано:
Цитат от темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=408619.0

Жена ми не е нищо от гореизброеното, и пак си я обичам. А сега де?

# 82
Жената си е разчистила гардероба и вместо да си изхвърли боклуците е решила да отбие номера и да ти ги подари. Няма да се харчи та я . Лично аз бих се обидила от подобен подарък, като са мн. хубиви , що толкова години не ги е ползвала.

# 83
... що толкова години не ги е ползвала.

Ами може би поради същата причина, според която и аз не нося златния пръстен, който свекърва ми остави за бъдещата ми снаха, малко преди да умре?
Старите хора си спазват някакви такива традиции и кои сме ние, та да ги съдим?

ПП Пазя в гардероба куп карета и мильота, които баба ми е бродирала и изплела. Никога няма да ги ползвам, на снаха също няма да ги пробутвам, освен ако не ги поиска, но и да ги хвърля ми е жал - толкова труд е вложен в тях, за бога!

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 22:56 от Как` Сийка

# 84
Към всички "обидени" снахи!
Миналата есен от едно село с предприемчиви жители, купих 2 метра ленен домашно-тъкан чаршаф за N лева. Не го използвах по предназначение, но си оправда инвестицията.
Ако сте много обидени и накърнени, ако фините ви европейски души, не могат да преглътнат спомена за цървулите,  предлагам бартер -  лъскав фешън боклук (десен по избор), за същия метраж "чеиз".
ПП: Малко ползвани също се приемат!
ППП: vita , с риск да иззема функциите на Вълчо, подписът ти превишава допустимото.

# 85
  • out of space
Аз на мойто свеки и давам старите си дрехи и обувки (дето не ги нося, в такъв смисъл стари), в отговор тя не готви нищо с омразните ми чушки- това как да го разбирам???  ooooh!

Големи зленца има  тук, убеждавам се за сетен път....  Tired

# 86
това как да го разбирам???  ooooh!

Ами това е любов от където и да го погледнеш.   bouquet

# 87
Споко, на мен майка ми такива неща ми подарява. Писна ми да ми отбиват номера и от едно време и връщам всички подаръци.
Благодари и най учтиво и и кажи, че си имаш много хавлии и чаршафи за момента и нямаш място за тези дори в мазето и ако може да ти ги пази пък като ти потрябват ще и ги поискаш  Mr. Green

# 88
Защо свеки не е поднесла на сина си чаршафите? По логично ми се вижда.
Подобни неща се предават от жена на жена, според традицията, мисля.

# 89

Е , след този пост и аз при Кака Сийка .  

Общи условия

Активация на акаунт