да се смееш или да плачеш на такъв подарък от свекито

• 14 191
  • 218
  •   1
Отговори
# 150
Нини (на мама слънчицето) естествено ,че не си била и е липса на добро възпитание да обвиняваш някого в лъжа без да си наясно.
А това, което даваш за сведение не виждам какво общо има.
Давала си "луди пари "за такова нещо-нещо ,което не си виждала  newsm78
И аз не бих застелила пожълтели от времето и стояли в някое мазе 50год. чаршафи , ама и свеки не ми ми поднесла такъв подарък.

Липса на възпитание е да оплюваш, майката на мъжът си по форумите.
Това сведение за селото го споменах, защото няма кой да ми подари и съм обикаляла да купя.
И силно, ама силно се съмнявам в грозно описаната картинка.
Помъкнала видиш ли свекървата, лекьосаните (може би и наакани) чаршафи и хавлии с едничката цел - да обиди снахичката.
Защото на синчето - "маркова" дреха занесла, а на нея гадното бельо. Явно в тях само снахата спи на чаршафи и ползва хавлии, та за това и на нея са подарени с едничката цел - да я обиди.

И не видях никакъв смисъл от темата, освен да си оплюем родата.

Вместо да си чешем езиците - недоволната снахичка, да ги беше оставила до контейнерите, като не ги харесва.

# 151
Кое пък те кара да се съмняваш силно и да обвиняваш в лъжа без да познаваш  нито свекървата нито снахата?
Силно се съмняваш в описана грозна картинка ,което означава ,че ако тя е факт наистина не намираш този подарък като знак на уважение и обич.Та дойдохме си на думата значи!

# 152
Съмнявам се в лекетата по подаръците.
Нали болката е в това - стари тъкани чаршафи и хавлии на нея, марков парцал на него?!?
Всички се хванаха за чеиза, но някак пропуснаха "марковият" подарък.
Пък и снахичката спомена - не била бедна свекървата. Помъкнала килограми боклуци, вместо да и купи сносен подарък.

Хайде лека ви вечер.

П.П. И като нещо не ви харесва - просто се отървете от него.

# 153
Нини (на мама слънчицето) не се ядосвай ,де сама стигна до извода за грозната картинка.

# 154
  • Абсурдистан
Абе вие си се пените тук 11 страници,
но авторката се покри.
Което показва съвсем еднозначно,
що за нелоялно и подмолно същество е.

Пък вие й правете кефа и пишете още.

# 155

Още в първия си пост авторката е казала: са от чииза на баба му от 1958 година
PeaceИ аз това казвам-през 1958 са били нови...през 2009  newsm78

# 156
Абе вие си се пените тук 11 страници,
но авторката се покри.
Което показва съвсем еднозначно,
що за нелоялно и подмолно същество е.

Пък вие й правете кефа и пишете още.
Aз пък ,не мога да разбера, що за хора сте-какви са тези квалификации,какво е това надцакване коя е по, по , най..Изкарахте се по католици от папата. Чак *нелоялно и подмолно същество* била авторката и това заключение от един пост.  ooooh!  Съвсем се оляха някои госпожи. 
 Всеки има различна ценностна система-това не означава ,че е прост,долен и не знам си още какво.. А кофти говори за вас,мили Госпожи , тези обидни писания. (не че много ви пука,щот вие сте над тези злободневни историйки Rolling Eyes)

# 157
О ,и моята ми беше дала подобни подаръци.Миналата година ,обаче правих чистка на гардеробите и ги бях приготвила за  старите баби. Тя жената, обаче си ги прибра наново

# 158
О ,и моята ми беше дала подобни подаръци.Миналата година ,обаче правих чистка на гардеробите и ги бях приготвила за  старите баби. Тя жената, обаче си ги прибра наново
Старите хора не обичат да изхвърлят нищо,дори и да са убедени на 200%,че няма да им потрябва никога нито на тях,нито на децата им.Постоянно повтарям на моите родители да си разчистят гардеробите и шкафовете от ненужни дрехи и вещи,но не би......не се разделят с тях за нищо на света,пазят костюми,ризи,рокли,балтони,пардесюта и т.н. сигурно от младини още....и не са само моите така.
Така че авторката да не се чуди толкова на старата женица,а и сигурно е младичка още та ги забелязва и се впряга от такива неща-на кого какво подарили.След време дано е над тези неща.

# 159
  • София
Аз бих се радвала на антикварен подарък от родата на обичания от мен мъж.

Толкова е вълнуващо... всяко влакно е минало през отрудените ръце на прародителкта на моите деца! Вложена е вярата в утрешния ден, в оцеляването на рода, на всичко ценно...
Толкова много любов не може да се купи с нито една скъпа марка чаршафи.

Аз мразя фини чаршафи. Често използвам тъкани от собствената ми прабаба в дългите зими на село. Най- много ги използвам през лятото за завиване. Тъкани са на стан широк само 90 см и след като ги съших, шарките се разминаха. В това е най-ценното! Уникалността!

Вярно, авторката на темата забегна, да не би да си си купува някой фин изкуственяк чаршаф в момента... Предполагам, че за био памук не е и чувала, иначе щеше да знае поне цената от тази гледна точка на стария памук - без ГМО и отрови.

Не разбирам какво я е притеснило в нехигиеничния им външен вид - според мен е правилно бъдещият собственик да прецени как ще ги почисти, за да не ги съсипе. Аз бих ги изпрала с някой безвреден скъп био препарат. На нея какво й пречи да използва обикновената, сигурна, силна битова химия? Ще блеснат! (ензими, оптични избелители... жената не е длъжна да знае с какво пере снахата). Ако на мен ми ги връчи блеснали с някой Ариел и минати с омекотител ще роня крокодилски сълзи , че са съсипани.

И последно - не бих желала да ми подарява който и да било "маркови" блузки. Избирам си сама марките и за мен е огромно разхищение на ресурси пакъв подарък. Защото точно него бих оставила до контейнера.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 23:39 от ОП

# 160
Аз бих се радвала на антикварен подарък от родата на обичания от мен мъж.

Толкова е вълнуващо... всяко влакно е минало през отрудените ръце на прародителкта на моите деца! Вложена е вярата в утрешния ден, в оцеляването на рода, на всичко ценно...
Толкова много любов не може да се купи с нито една скъпа марка чаршафи.

Аз мразя фини чаршафи. Често използвам тъкани от собствената ми прабаба в дългите зими на село. Най- много ги използвам през лятото за завиване. Тъкани са на стан широк само 90 см и след като ги съших, шарките се разминаха. В това е най-ценното! Уникалността!

Направо все едно се пренесох в картина на Владимир Димитров-Майстора.Колко колоритно описано Laughing.Но темата БИО по-надолу развали пейзажа. Thinking

# 161
  • София
Macink@ , така си е, разваля се пейзажа лесно в наши дни.

# 162
  • Варна
Вижте сега, стига сте разпъвали авторката на кръст - има право да не харесва подаръка. В крайна сметка подарък се прави с оглед вкуса на дарения, не на даряващия.
Аз бих харесала стари чаршафи. Бих ги ползвала дори. Може и не по предназначение, но за покривка на маса или пикник... Защо не? Но това съм аз, а не авторката.
И все пак зависи от състоянието на самите чаршафи и дали се връзват с обстановката в жилището. Защото на мен също ми 'намирисва' на опит на свеки да се отърве от 'залежала стока'.
Моята свекърва също е една такава къщовница-спестовница. Парцал да е - не се хвърля. По възможност ми се предлага. Веднъж дори съвсем спокойно бе решила, че страшно ще се зарадвам на плътни пердета тип гоблен. За спалнята. Там никой нямало да ги вижда. Ами аз?! Тактично й казах, че не ми се връзват с концепцията за марокански стил на обзавеждане.
Разбирам, че искаше да ми спести някой лев от покупката на нови завеси /не че сме в бедстващо финансово положение/, както и да се освободи от плат, който е поне на 30г, но не в моята спалня!
Предполагам, че и в тази ситуация, свеки е била водена от същите съображения като моята. Но пак повтарям, че подаръкът трябва да е по вкуса на дарения, а не на даряващия.
П.С. Иначе аз си падам по антиквариат. С удоволствие нося брачната нощница на баба ми от фин лен с ръчна дантела, обличана само веднъж /сещате се кога/ като лятна рокля. Но това не се разпростира върху всички стари вещи. Някои от тях са си просто стари вещи.

# 163
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз бих изпрала и прибрала чаршафите и не бих се разпростирала много много да обмислям защо на него това  е подарила, а на мен друго. Имам достатъчно други неща, с които да си запълвам времето. Иначе свеки винаги гледа да подарява еднотипни подаръци на мен и на сина й - за него парфюм, и за мен парфюм, за него дреха, и за мен дреха. Често даже ни кара сами да си изберем, защото се притеснява, че вкусовете ни не съвпадат и ако тя купи нещо, на нас няма да ни хареса. Често пъти наистина не ни е харесвало, но винаги сме оценявали жеста и подаръка и сме благодарили.

# 164
Много негативни мнения!Ако на вас ви подарят подобни неща едва ли ще разсъждавате по същия начин.Според мен това е въпрос на характер.Някои свекърви не са много доброжелателни ,но правят стилни подаръци, други колкото да мине номера,като по този начин унижават снахите си.Ако питате мен авторката да подари подобно на това,което е получила при подходящ случай! Wink

Общи условия

Активация на акаунт