Любители на котки, тема 26

• 23 500
  • 421
  •   1
Отговори
# 285

Гарибалди прави същото с мен  Grinning Изведнъж се сеща, че трябва да цоци, и напада ръката ми. Най-често ми засмуква сгъвката на пръстите отвътре. Ей, поне 20 минути може да ме цоци така без да се откаже. Само дето аз не издържам толкова да стоя на едно място.

А Гарибалди от два дена не се храни  Confused  Беше на Уискас, изведъж почна да отказва да я яде. Купих му долнопробна котешка храна (реших, че може пък да му хареса промяната, въпреки че храната не беше от хубавите) - ефект никакъв, а и тая храна бая смърдеше... От два дена насам е хапнал малко крем нишесте, приготвен с прясно мляко, няколко хапки пушено месо и няколко парченца кашкавал. А му личи, че иска да се храни. Като му дадеш, обаче, помирисва и се дърпа настрани. За капак - тази сутрин повърна мъничко. Но му светна веднага - почна да дивее. Отде тая енергия, след като не е ял нормално толкова време, не знам. Дано прояде нормално и да не се разболява, че тоя уикенд сме го цанили да отива в новия си дом. А болен не бива да го "отдаваме". Ще видим тоз Гарибалди как ще го стягаме.

Диди Хрис, стискам палци за кастрацията! Не мисля, че трябва да се притесняваш, доколкото знам тези операции при мъжките са семпли. А котараната не мисля, че е нужно да кастрирате, тъй като господина ще е обработен. Стига да се справяте с разгонванията й.

Между другото, когато една женска котка се кастрира, тя спира ли да се разгонва? Знам, че има няколко начина за кастрация, но всички ли спират разгонванията?

# 286
Добро утро ! Тая нощ изкарахме малк по-леко, та викам да пиша....

Първо да отговоря на rorr - не, когато котката се кастрира не спира да се разгонва.Казвам ти го от личен опит.За щастие е само временно и после отшумява.Моята котка продължи да се разгонва и след това и  и трябваха около  месеца за да престане.След това не се е сетила вече.
А Гарибалди защо така, да н е нещо болничък ?  Sad
Момичета, за пръв път чувам котка да се лекува с хомеопатия  Blush
Делфина, уникални снимки ! Представих си я само как те посрещат и ми стана едно мило.......Много, много сладки снимчици са това  Heart Eyes
Игуанке, стари или нови снимките на Алф са все много хубави  ! А и той май обича да позира, а ?  Grinning
Стефче, твоя дзвер е мнооого притеснен, вероятно от това на коя страна да си легне !  Grinning И как най-хубаво да се наспи.Сладкишче.
Миг незабравим, абе при вас е весело !
Месечинке, като и мине разгонването ще я кастрираш ли ? Че то си е мъка и за вас и за нея....

А аз тая котка я пуснах само да видите с каква уникална шарка е ! Не коментирам стопаните, вероятно си имат причина да не я искат вече.Знае ли човек.....

Аз да ви кажа , че оная нощ пък набих Зари.....Ми детето се плеснало с температура, ни шава ни мърда.Едвам заспа от изтощение и болки.И в един момент диването изскача отнякъде и зверски я захапва за голото краче.Като се стресна това дете, като се разпищя !  Съответно Зари отнесе шамарите и се скри под дивана да наблюдава гузно. Напоследък доста хапе и скача и се налага да я шамаросвам по-често.Обаче да видите как не ми се сърди.....Наротив, усеща че е сгрешила и после идва мазна-мазна да се изввинява.
ПОсадихме и трева, порасна буйна и сочна, но диването я подминава и не ще да пасе.Ако ще.

# 287
  • Варна
Засега се въздържаме от кастрация, мъж ми е против, аз се колебая, тъй че везните клонят към НЕ Confused Ще видим по-нататък. Иначе да ти кажа на Кетя и е силно любима закачка да захапе нечие босо ходило и то отдолу, където боли повече Crazy И както обича да спи в краката ми, познай като и се доиграе по някое време какво става Whistling А за тревата защо ли не я иска Зари, нашата дори не успява да порасне Simple Smile

# 288
...
А Гарибалди защо така, да н е нещо болничък ?  Sad
...

Не му личи да е болен. Играе, дивее... Просто не се храни. Иначе пиша, че и ака (отде го вади, не знам). Пък и миналата седмица приключихме лечението му, тогава беше болничък, но се оправи. Доста голямо угояване почна оттогава досега. Бая уискас изяде. Сега, обаче, не му се яде. Днес цял ден ще е сам. Довечера ще видим дали е повръщал пак. Засега не изглежда унил или нещо такова, затова не се притеснявам, но все пак се надявам да приключи неразположението му възможно най-бързо.

# 289
  • София
Здравейте, мами на пухчовци!

Близначе, не всяка трева я харесват. Преди години бях купила някаква, която никой не погледна. Мислих си, че на моите не им харесват изобщо тревите и много дълго не им предлагах нищо. Когато купих тревата на Витакрафт/Месечинка я беше показала на снимка/ много я харесаха и само от нея купувам. Твоята каква е? А може и котето още да е много малко и да не изпитва нужда от трева  newsm78.
Бързо оздравяване на Калина!

rorrr , дано да започне да се храни Гарибалди! Може пък след толкова ядене да си е дал малко почивка. А да не би да иска да суче щом се опитва на ръката ти?

*Didi_Hris*, стискам палци да мине леко операцията!

Стефке, завидях му на "изнервеността" на твоя Мишо  Grinning

А Алф какъв е сладък като бебе!

Hug и за Маша и Боби като се размърдат след дългото храносмилане  Mr. Green!

И Мъро си почива след "тежката и изморителна" нощ, а горкия Мацо от сутринта си търси компания и плаче от другата стая  Sad. Постоях 15 минути при него, погушках го, но като си тръгнах пак започна с жалното мяукане....

# 290
  • Варна
Танче, аз нещо съм пропуснала, защо Мацо седи самичък newsm78

# 291
rorrr , дано да започне да се храни Гарибалди! Може пък след толкова ядене да си е дал малко почивка. А да не би да иска да суче щом се опитва на ръката ти?

Той ме суче успоредно с храненията. Примерно първо ме цоци 10 минути, след което ми писва и си дърпам ръката. Той пък на свой ред отива на купичката и се наплющява здраво. По-скоро го прави като останал рефлекс от бебе. На позната котката й си смучеше няколко месеца сама корема, вече голяма котка беше, а още го правеше, много беше смешна.

# 292
  • София
Танче, аз нещо съм пропуснала, защо Мацо седи самичък newsm78

От години са скарани жестоко и живеят отделно. Мацо е при свекър ми, но днес той излезе рано и Мацо е сам в стаята. Иначе като се срещнат е страшно. И няма оправяне на положението. А 3-4 години се разбираха идеално. Като гледам котетата на Диди или на Делфина как хубаво си играят и спинкат само си припомням добрите времена... Sad

# 293
  • In a surreal moment!
Танчее...страшна работа , бетер хора....миличките...

А, те моите се размърдаха и още как...отдавна съм оплюнчена, даже Бобо за 2-ри път ме е подкарал. В момента пиша , а той е увиснал и ми суче подмишницата хахахха...дечица са още, кво да ги правиш....Слязоха си от мансардата хапнаха по 2 килки(няква дребна рибка като сафрида), поиграхме навън, щото където съм аз - там са и те, явно ме възприемат още като майките си и търсят защита. Само колко са смешни и ме гледат изумено когато ям праскови и смучкам шумно - спускат се към хапката ми и се дръпват като усетят , че нещо не е наред и пак , и пак ...горкинките на кво ги уча само....
Боби виси с мен на мивката като мия съдове , точно като Кетишонка...мъчи се да усвои занаята ...хахаха
Маша обича да застиламе леглата...и да разбишква чаршавите , не заради друго , лоша ученичка хахахха...
Бате Писанчо куцука с едното задно краче тази сутрин и е много раздразнителен - фучи наляво-надясно...сърдит нещо ...Маша го близна по устата , а той къхтя 5мин..хахах...не може още да ги приеме съвсем , а май и пак се разгони , щото вчера пак ме гледаше втренчено-сигурен белег ...хахахах...
Шуши и той трайно се прибра ..уж...гладен, гладен ...и зажаднял за гуни-муни...

Спирам , че Боби не трае и захвана да пише с мен.....хахаха...отивам да се наглася в удобство на мунчето , че да му мине мерака....хахаха..

# 294
  • Варна
Ама че странна работа Thinking Как са се скарали изведнъж, и аз помня техни снимки заедно, които си пускала, такива са сладури.
За цоцането - братовчедка ми имаше котка, и то голяма вече, която докато спеше си смучеше крайчето на опашката - много смешна беше и опашлето и ставаше на фитилче Grinning
Миг незабравим , опасна банда са твоите Hug

# 295
  • Costa Rica
Момичета, за пръв път чувам котка да се лекува с хомеопатия  Blush
Близна4е, всичко се лекува с хомеопатия. Особено ефективна е при деца и животинчета, защото при тях я няма подсъзнателната съпротива "Това са глупости, не вярвам!", която пречи на излекуването. Разбира се, не е панацея (аз, например не можах да си излекувам синузита и болното ухо - а, може би, не съм улучила правилното лечение), но за такива неща като рани, проблеми с нервите и вируси в начална фаза е незаменима.

А относно подаряването на животинчета - ами понякога се налага. Ако замина нанякъде и на мен ще ми се наложи да търся дом за Сикозу. Баща ми обеща да се грижи за Уискас, а аз да си я прибера при първа възможност, но Сикозу на чуждо място не мога да я взема (разказвала съм, мисля, как ми съсипа тапетите, фотоапарата и всичко, до което се докосне). А ако я оставя при нашите, рискувам майка ми един ден да и отвори вратата и да я измете - не може да я понася #Cussing out. Затова предпочитам да и намеря къща с двор, но държа да познавам стопаните и да съм абсолютно сигурна в тях. Дано не се налага, но трябва да обмисля и този вариант Cry.

# 296
Искам и аз да се запиша при вас, макар че скоро надали ще имам време да ви чета, но пък съвсем случайно попаднах на темата ви и не мога да повярвам, че имате вче толкова теми зад гърба си, а аз съм бляла някъде ooooh! Ще ми се да споделям котколюбителските си страсти с някого, а то си имало и специална тема за такива като мен..

Пишете много интересни неща, които ще опитам да изчета сериозно, за да мога да се включа адекватно.
На прима виста, за нас мога да кажа следното: женска котка на име Лили, септември ще стане на 6г. Кастрирахме я преди 2 години, не съжалявам грам за решението, хайванчето живее чуден живот след като не се разгонва. Дотогава карахме на инжекции Tired Породата й е май норвежка смесена, но не съм сигурна, тъй като ми е подарена, само по мнението на ветеринарите и прилика с породата съм решила, че е такава и тя Laughing
Имаме си ветеринар от самото начало, страхотен лекар и човек е - д-р Спасимир Цветанов, Пловдив.
Имам и друга котка - но тя е в Смолян при родителите ми...тп ми беше първото котенце, но като дойдох да уча в Пловдив, се наложи да се разделим, което беше много тежко и за мен,и за нея...но пък сега си има друга майка (майка ми) и хич не й пука за мене  Crossing Arms
Crazy
Снимки на Лили мога да кача, но ако трябва да са актуални - предупреждавам, че в момента изглежда смешничка, защото се наложи да я пострижем (козинката й стана на снопове по незнайни причини) Blush

# 297
Благодаря за координатите и помощта и моралната подкрепа на всички  Hug  Hug  Hug
Емел, Таня, Делфина, особено благодарско  Hug
Cantariny, връщаме ви гушките Hug Как сте вие, моля?
Игуанка Heart Eyes Алфчо е разкошен  Heart Eyes
Близначе, бързо оздравяване на детенце...  Hug Много е болнавичка, милата
Хубав и успешен ден на всички... Аз отново започвам да действам по задачки ooooh! досадаааааа Tired

# 298
  • Варна
.:.Stef.:., добре дошла Hug
Чакаме снимки на хубавицата Grinning
ros4enka, дано хомеопатията да помогне!

# 299
Здравейте  Hug Намерих малко котенце на около месец и го прибрах в къщи . Храня го със спринцовка с мляко на няколко часа ( като бебе )  , но не е акало и коремчето му е доста подуто . Иначе си пишка - една локвичка си прави  Joy Предполагам ,че има и глисти . От кога мога да му дам хапче за обезпаразитяване ? Сигурно сте писали някъде ,но наистина нямам много време да се поровя из форумите . Благодаря на всички ,които ще ми отговорят

Общи условия

Активация на акаунт