Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 540
  • 929
  •   1
Отговори
# 240
 Laughing Не съм бил аз.
Трябва да си измислим парола за да можем да се познаваме smile3525

# 241
Къде се поизгубихте всички? Hug
Искам да попитам тези които не са оперирани вземате ли някакви лекарства само при болки в крака и сядането. Че вече съвсем се побърках и незнам какво да правя.  newsm78 Пия само Милгама Н и чакам да ми мине, но кога ще стане незнам.

# 242
От колко време те боли?В случай,че болката не се повлиява от лечение,знаеш какво следва?Нерва е засегнат за това боли.Ако са минали повече от 6м минавай на следващ етап.Аз бях с болки в крака 1,6м и се оперирах.Сега сигурно ще чакам още толкова за да се възтанови...

# 243
От колко време те боли?В случай,че болката не се повлиява от лечение,знаеш какво следва?Нерва е засегнат за това боли.Ако са минали повече от 6м минавай на следващ етап.Аз бях с болки в крака 1,6м и се оперирах.Сега сигурно ще чакам още толкова за да се възтанови...
Вече минаха 5 месеца. Аз си мисля да видим какво ще стане до септември и после ще видим.

# 244
Много ме е страх от операция. aha ти колко време вече се възстановяваш и имаш ли пак болки?

# 245
Аз имах болки 3 седмици от които първата беше непоносима болка.
Сега докато лежа нямам болки, но когато стана започва да ме боли.
По принцип отбягвам да пия обезболяващи предпочитам да знам какво се случва.
Кракът ми е изтръпнал но нямам проблеми с движението, невроложката не ми препоръча операция тъй като е засегнат само сетивния S1 нерв. Операцията не била най сигурното решение.

# 246
Решението за операция е винаги крайна мярка, но само ако болката не се повлиява от медикаментозно или друг вид лечение (физиотерапия, масажи, иглотерапия и др.) В периода на болката е ясно че има възпаление и тогава не се прилагат по-гореизброените манипулации - може да се провокират по-силно. Но в последствие са много добре стимулиращи възстановяването на нерва. Много е важно да се запази движението, правилната гимнастика и разумното натоварване. Казват че, ако един път е имало пареза, дори да е минала засега, тя непременно пак ще се появи!!! (не знам дали е вярно, но са ми го казали двама - проф. Габровски и д-р Кондов) при мен след десет години пак започна, дори и по-лоши неща започнаха да ми се случват и хайде под ножа.

Има случаи в които отлагането на навременна операция в по-ранен период от заболяването, може да доведе до по-бавното и непълно възстановяване. За съжаление аз чаках много години, но по съвет на невролозите в поликлиниката и сега след операцията на една от моите дх, неврохирурзите не ми дават гаранция. Макар че тази която е оперирана на Л5-Ес1 е добре, другите над нея са поддали. Страх ме е пак от операция, макар че вече съм преживяла една. Ама пък имам и познати, които са много добре след 1-2 операции.

Обезболяващите не са лошо нещо, защото ти позволяват малко да се отпуснеш. То не може да прекарваш дните си в болка.

# 247
Лина ,състоянието ми сега няма нищо общо с това преди операцията.Вече не броя месеците ,но май са 8м.Играя хоро,кючек и тн.
Имам слаба бола в крака и пия неуробекс,за възтановяване на нерва.Пареза нямам въобще.Наистина трябва време и на оперираните и на не оперираните,за да се възтановят.След рехабилитацията съм значително,по-добре.

# 248
  • София
Здравейте деца.Снощи бях много зле,пипнах патериците,лекарства не помагат.Lina-милгамата е само витамини и ако я приемаш на инжекции има 0,1 % лидокаин.
Текс-за Поморие съм чувала добри отзиви/и за да примамя сина с моренцето,че той ще гледа малката ,че ние с моя мъж и двамата сме с ДХ т.е. и двамата на процедури/
На мен вече не помагат нето милгами ,ултрадермопласти и т.н.т.Рехабилитацията от нея ми е по добре,и мисля,да търся онези гащи/електрофореза/.
Още малко,септември на санаториумче.
Лека на всички.

# 249
Нещо новата дрога ми действа депресиращо!
Довечера заминавам за София да прилагам алтернативни мерки Simple Smile От понеделник се мятам! Ей сега ще ме анатемосате, но отивам на екстрасенс. Веднъж вече ми е помагал, пробвам отново! Най-малкото няма да ми навреди!

# 250
  • София
Нещо новата дрога ми действа депресиращо!
Довечера заминавам за София да прилагам алтернативни мерки Simple Smile От понеделник се мятам! Ей сега ще ме анатемосате, но отивам на екстрасенс. Веднъж вече ми е помагал, пробвам отново! Най-малкото няма да ми навреди!
Как ти е помагал?

# 251
Пак с дискова херния. Първата. Бях на 19. Малко по малко хернията си излизаше, докато не реши на едни лекции да ме парализира на стола. На ръце ме изнесоха със стола до линейката и ме сложиха на носилката. В бърза помощ ме дрогираха с алкозин, аз си тръгнах, защото не бях съгласна да ми правят пункция и да ми бият блокади и така след няколко дни пак се озовах в отделението на Смолев в Бургас. Тогава другия лекар там беше по-млад с Н му е фамилията, но не го помня. Лекуваха ме 11 дни с 33 инжекции и шепи лекарства. Цялата бях в гнойни циреи от прекалената концентрация на лекарства. Раздвижих се приблизително добре и те решиха да ме пратят на нагревки - върнаха ме в "първи клас"! Почти в състоянието в което отидох. Взех си багажа и си заминах за София при родителите си с диагностицирана херния на Л4-Л5, анталгична походка, натровена от лекарства, възпалени нерви и пареза на краката. В момента, в който опиата ме пусна пак си ревнах от болка, а баща ми и брат ми ме носеха като саката. От познати разбрахме за тази жена и решихме да пробваме. Каза ми същата диагноза, каза ми и от колко време ми е хернията, колко дни седи затиснат единия нерв, преди колко дни се е освободил другия и, че трябва да ме поизчисти, че много лекарства са ми дали. Не ме познаваше, не ме беше виждала, не бях гола за да види циреите, даже почти не ме докосна. После каза, че ще боли, но ще ме оправи и ако искам да си крещя от болката, на никой няма да преча. Това продължи 3 месеца и възстановяването беше бавно, но реално. Много нощи имам в полусън от болка, но и много спокойни нощи след тях. Но пък от нея знам, че гръбнакът ми е слабо място. След това съм имала само според нея още една херния, която не беше доказана медицински и тя "оправи". Сега тази пак е доказана, дано Бог даде да изчезне, че още съм млада и краката и гръбнака ще ми трябват!
Избягвам да разказвам историята, защото обикновено поражда абсолютно недоверие, но за мен е факт че имам две мед изследвания където на едното място имам огромна херния на Л4-Л5, а на следващото хернията я няма.
Моля, само да не се разрази някакъв луд спор сега за шарлатани и богоизбрани! Запазете мнението за себе си и не се старайте да убеждавате другите колко много грешат! Всеки има право да вярва или не на нещо! Просто мислех, че по някакъв начин съм длъжна да отговоря на въпроса на СНЛ и ако по този начин помогна и на един от вас ще е много хубаво! Аз не вярвам на гледачки, астролози и тем подобни, по чекръкчии също не ходя, защото не вярвам. Това е единствената жена, на която съм повярвала, защото ми доказа способностите си. Публикувам със смесени чувства!

# 252
Моля, само да не се разрази някакъв луд спор сега за шарлатани и богоизбрани! Запазете мнението за себе си и не се старайте да убеждавате другите колко много грешат! Всеки има право да вярва или не на нещо! Просто мислех, че по някакъв начин съм длъжна да отговоря на въпроса на СНЛ и ако по този начин помогна и на един от вас ще е много хубаво! Аз не вярвам на гледачки, астролози и тем подобни, по чекръкчии също не ходя, защото не вярвам. Това е единствената жена, на която съм повярвала, защото ми доказа способностите си. Публикувам със смесени чувства!
Булка Марулка, много добре си го казала и това, че се застраховаш е добре. Щото като те подхванат с едно анатемосване ............. думи нямам. Уж никой няма претенции за професионално мнение, а пък се бистрят едни дъра-бъра - ум да ти зайде................. и все много знаем, ама не съвсем.  Голям майтап!!!!!!!!!!!!!!

# 253
  • София
Булка Марулка, много добре си го казала и това, че се застраховаш е добре. Щото като те подхванат с едно анатемосване ............. думи нямам. Уж никой няма претенции за професионално мнение, а пък се бистрят едни дъра-бъра - ум да ти зайде................. и все много знаем, ама не съвсем.  Голям майтап!!!!!!!!!!!!!!

И кой точно ще я подхване и за какво да я похване?
Точно пък не си спомням да е анатемосван някой в темата, а съм малко по-дълго от теб в нея.
Добрият тон в темата е нарушаван само един път, може би имаш спомени, чана, като пряк участник?
И тогава беше помолена да овладееш сарказма си, защото той няма място в тази тема...

Булка Марулка, нямай притеснения да споделяш такива неща!
Аз също съм споделяла нещо подобно, други хора също.
Важното е човек да намери помощ и облекчаване на проклетата болка, няма значение как точно...

# 254

Чана, според мен ти нещо бъркаш форума за ДХ с някои други форуми, в които оплювките и лошият тон са в основата и са основното, с което изпъкват потребителите. Колкото пъти си се включила, толкова пъти правиш лошо впечатление със заядливия си тон. Моля те или се проявявай като голямо разсъдливо момиче или просто замълчи!
Булка Марулка, никой няма да те анатемоса. Добре е, че си споделила. За това са форумите. Важното е, че е имало ефект и си се чувствала добре.

Общи условия

Активация на акаунт