Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 555
  • 929
  •   1
Отговори
# 225
  • София
ходих при д-р Петрова, жена с много стаж зад гърба си. Не погледна снимката, а само епикризата и ми направи такъв обстоен преглед какъвто повярвайте ми да толкова години невролог не ми е правил...

Привет, ЕлиHug
Хубаво дето жената е с много стаж и те е прегледала обстойно, но това, че не е погледнала снимката...
Скептична съм към невролог , който разчита на това, което му е написал рентгенолога.

# 226

Като ви гледам какви истории разказвате за магнитните резонанси, направо ви завиждам.То едни млади докторчета (респективно докторки), едни истории със и без халати... При мен беше доста тривиално и дори скучно. Е, имаше ги шумовете, но очаквах нещо по- страшно. Най-ме притесни обездвижването- чувствах се като артист, който играе мъртвец и трябва дори да диша почти без никакви движения- притеснявах се да не се бастисат снимките. Аз останах с всичките си дрехи, само дънките смъкнати до коленете, заради металното копче. Понеже тогава бях със силни болки, не знаех дали ще издържа толкова време легнал по гръб с изпънати крака. Оказа се, че не съм бил единствения. Сложиха ми една цилиндрична възглавница под сгъвките на коленете и лежах със свити крака- беше ми много комфортно.

ОК, толкова ли няма сливи по морето, че трябва да си "нося" от тук?  Laughing

Люси, разкажи, ако обичаш, повече за твоята херния преди операцията, за самата операция и за след това. Сега има ли някакво напомняне за проблемите, пазиш ли се и т. н.

# 227
И аз си имах възглавничка под коленете! Много учтиво ми я намести момчето  bowuu и се притеснявах, като теб Текс, дали ще издържа 20 мин по гръб без да мръдна, но пък имах за какво да се радвам докато си лежах и си се подсмихвах. Можех да лежа още, но ме извадиха. На няколко пъти ме понамества момчето напред назад. За шума ме предупреди, че ще има и бил неприятен и т.н. и ми връчи тампони за уши. Каза, че ако нещо не се почувствам добре и не издържам веднага да му дам знак, той щял да ме види и да ме изкара, а като ми мине ще продължим. Далеч съм от мисълта, че си е загубил ума по мен, но много любезни бяха всички там!
За вибрирането на главата ми - до скоро имах едно слабо главоболие, което се появи веднага след спирането на апарата.
eli ivanova, аз пия Габаневрал, което било в същата група. Първите десетина дни се чувствах отвратително. Абсолютно дрогирана! Забавен говор, движения, липса на логическа мисъл, забравях абсолютно всичко, не си помнех и мисълта даже  Laughing Това обаче явно е период, който минава и след това няма проблем. Вероятно при мен е бил и по-дълъг от нормалното, защото първите два дни имах и от другите странични ефекти, но те изчезваха много бързо. При мен нямаше схема за започване, което сигурно е засилило страничните ефекти. За резултат от дрогирането с него не мога да кажа.

# 228
Искам да споделя какво ми изписа д-р от Търново да дадете отзиви: Gabagamma 300 по схема 1 ден -1; 2 - 2х1 капс и 3 - 3х1 капс. и за после незнам, кажете оля ако някой го е пил.

Ели, няколко пъти пиша вече-точно Габагамма съм пила. Наистина се пие по схема и не трябва да се спира рязко. Не съм усетила ефекта на болката, но и аз се чувствах зле докато го пиех. На по-леките случеи може и да действа, така, че пробвай.

# 229
Не знам ,защо,но мен първият път ми вързаха краката и ръцете.Казаха ми да съм със затворени очи.Обаче,аз съм любопитна и отворих едното.Стори ми се ,че ми слагат капак и като започна чукането си викам "айде и пироните забиват"Не познавах никой който си е правил ямр, само еда жена ми каза,че щяла да полудее от страх.После не са ме връзвали,а и ми казаха,че може и да си отварям очите.Така бях по-спокойна.Добре,че не съм много дебела,че в тръбата остава пространство,не завиждам на тези които натъпкани като салам вътре..

# 230
  • София
Аз се чувствам като в салам в собственото си тяло.Доки ми предложи д-р Ригов също и каза че е много добър спец.та при него ще ходя.Тия лекарства дето ги изброявате за след оперативно ли са щото на мен досега ми изписват милгама,ултра-дермопласт,профенид и някакво ново /за мен,не съм го пила/Агопурин 400 мий е ,че не се чете.А магнезия по рецепта ли е ?Или онова калциум гликоникум.За крампите т.е.против тях.
Въобще каза ми ,че ЯМРто е за хора с индикации за операция,сега гледаме да предотвратим парезата на десния крак и ако не помогнат рехабилитация и килцата ми естествено.Защото каза ,че дори и неврохирурзите няма да ме оперират с тия кила.

# 231
Писах, писах и без да искам затрих всичко  smile3516
Имам си нова придобивка - Рекокса. Не го бях чувала до сега, но пак е нестероидно противовъзпалително и дрън... дрън... и ако ми се появят шашавите странични ефекти да не карам, да не ходя на работа и въобще да не правя нищо, дето трябва да се съсредоточа! Това от листовката.
Старата ми придобивка е на L5-S1. Средна хубост, доста фотогенична, не максимално едра, с препоръка за операция, но пък ако се пазя повече и си изпия бонбонките можело да успее да ми спести скалпела. Новаков явно не е фен на операциите. Хем ми обяснява, че това е радикалното решение, хем ми обяснява, че няма гаранция, че не се знае ... абе повече ме развиваше, от колкото да ме навива  Crazy  Laughing
Diskov, Текс или някой друг варненски съфорумец, случайно днес да сте били пред кабинета на Новаков в Марешки? Имаше един симпатичен колега дето не можеше нито да седне, нито прав да седи ... Викам тоз готиния само от форума ще е  smile3534 Стана ми едно такова хем смешно, че сме двама криви на едно диванче, хем съчувствие изпитах като знам колко боли ... , а не посмях да му кажа нищо на човека, едва ли баш до мен му беше както не знаеше на кой Г*З да седне  Laughing Дет се вика много сме! Силни сме!  Peace  Laughing

# 232
А бе Булка Марулка, питай бе жена! За питане пари не искат! А ако не е някой нашичък пък кажи му да пише! Не че ще те чуе, като знам как плаках аз пред кабинета, с глас... newsm45  А е хубаво, че "приятелката" ти е мъничка. Един път и ние, жените да се радваме на "МАЛКО"!

# 233
  • София
Diskov, Текс или някой друг варненски съфорумец, случайно днес да сте били пред кабинета на Новаков в Марешки? Имаше един симпатичен колега дето не можеше нито да седне, нито прав да седи ... Викам тоз готиния само от форума ще е  smile3534

Ааа, Булке, Текс е от готините софийски колеги!  smile3503

# 234
Здравей те .Някой гледали е предаването Здраве по Скат .Не знам как да го намеря ако някой го открие нека да го публикува .Участвал  Н. Габровски и отговорил на доста въпроси .Ако сте писа ли вече за това извинявам се  не ми остава много време да седна.

# 235
Марина,не го гледах,но ми казаха,че доктора не казвал кой знае какви неща.Баналните посетете неврохирург.

# 236
  • София
Някой да е ходил в Поморие скоро..?Мислим да ходим,обаче трябва на хотел или квартира,че децата не пускат.Някой да знае хотелче или квартира наблизо до санаториума..?

# 237
Някой да е ходил в Поморие скоро..?Мислим да ходим,обаче трябва на хотел или квартира,че децата не пускат.Някой да знае хотелче или квартира наблизо до санаториума..?
Аз съм ходила, и в двата санаториума, но докрая на август ще е трудно да си намерите.Пробвайте с обяви в интернет. Самите санаториуми са до морето и лятото е пълно. Иначе има доста квартири, а и ако сте кола може и да не е точно до санаториума.

# 238

СЛН, около санаториума в Поморие има само нови сгради, някои от които- частни семейни хотелчета. Има и много недостроени. Държите ли да ходите точно на Поморие? На Бургаски минерални бани преди две години имаше едно семейство, което си водеше децата. Не съм сигурен дали в момента разрешават, но може да се провери по телефона. Освен това, според мен, санаториума по нищо не отстъпва на поморийския.

Софи, мерси за "готините", но не съм точно софиянец. По- скоро- Перник (скакауец). А за  варненец... само на 500 км от там.

# 239
Аз съм била като приходяща на процедури във Военния санаториум в Поморие, но и за другият на МНЗ важи същото - няма проблеми да ползваш услугите им, минаваш си предварителен преглед, показваш всички епикризи и резултати и ти правят график. Наблизо има много квартири и не е скъпо. Вчера се върна оттам девер ми и каза, че няма много почиващи, така че има много свободни квартири и не са лоши като условия. Цените също не са високи. Мисля че имам няколко телефона на добри стаи, намират се на крайбрежната улица и е много удобно. С кола е по-удобно да се отиде до санаториумите, на плажа си остават домочадието да си "играе" на пясъка, а ти си правиш процедурите. После се почива и не трябва да се къпеш в морето, (може но след 4-5 часа след тях, защото може да се получи лоша реакция).

Текс, вече никой не знае кой е "софиянец"  в София... "Моата" рода е с далечни корени оттам (Пернишко).

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 21:14 от jocco

Общи условия

Активация на акаунт