Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 549
  • 929
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Привет банда, хайде на дискотека newsm68
Ей лято е а, нашите приятелки не ни оставят на мира, #Crazy
Аз започнах физиотерапия в поликлиниката правят ми електрофереза, йонофереэа и електростимулация на засегнатия нерв на левия крак и от 22 искат да ме приберат и в болницата в отделението по рехабилитация и после мисля да си взема и болничен. Е вярно, че тук я няма минералната вода и лугата, но повярвайте има ефект. Пет процедури направих, ще видим в отделението какво ще ми предложат, но засега имам подобрение.
Ако още след неврологично ме бяха приели в рехабилитация нямаше да съм на този хал. Иначе дисковата е 6 мм, незнам това много или малко е, но знам как боли и парезата пак се появи, започнах пак да не си чувствам пръстите на левия крак, но лошото е, че и десният започна да се схваща от прасеца рано сутрин и е много неприятно...
Лека от мен дружина, дано изкараме весело и безболезнено лято, че не знам на зима... newsm51

# 257
zdraveite otnovo, po-rrano bqh pisala i iskam da vi pitam nesto,
zapochnah ozonoterapiq i iskam mneniq za novite bezkravni operacii, koito se pravqt sled kursa na ozonoterapiqta, nakraq sled izlizaneto ot upoikata stavash i si tragvash....ako nqkoi e minal prez tova molq da spodeli.....

mejdu drugoto sega chakam edni lepenki, pomognali sa na poznat operirAN ot 2 diskovi herniino  za premahvane na bolkata, ne lekuvat, no pone ne te boli, drugata sedmica ste mi gi donesat ot ispaniq, posle ste pisha dali ima efekt .... che dokato ne se probva ne vqrvam i az:)))))))))))

# 258
На този твой познат болката му се е повиала ,защото са махнал причината за нея.Най-вероятно не е от лепенките.
Доколкото до дисколизата,никой от тук пишещите не се е подлагал на нея.Аз правих само 10процедури с озон.Чувала съм ,че и дори да има ефект той е временен.Според мен риска от операцията и този от дисколизата е един и същ.Не знам как стоят нещата с ефекта.

# 259
 bg
             172 години от рождението на Васил Левски!

# 260
Здравейте колеги Hug
Да кажа и аз за колоезденето. Почти всеки ден карам, пропускам само когато има дъждовна прогноза. Действа ми много добре, имам леки болки само когато се претоваря, но на другия ден отново съм както и преди това. Карам и на паваж и на асфалт, друскането не ми пречи, но все пак го избягвам. Подканвам ви отново, НЕ СИ ПРОПУСКАЙТЕ ежедневните упражнения. Не ги подценявайте, за няколко месеца ефекта ще е виден.

При мен всичко е на 6, когато мога карам и сърф, дори и да ме заболи повече, болката е временна. Килограмите не можах да сваля, но вече влизам в по-малък номер Mr. Green
Пожелавам на всички весело изкарване на отпуските!

# 261
Просто станах с болка от лявата страна! Sad От нищо... ей така, изведнъж. Страх ме е, гълтам Афламил. През деня напълно изчезна, сега пак напомня за себе си. Tired

# 262
Здравей те на всички имам един въпрос. Имаш пареза  но ти е омръзнало от лекарства особено от невалин подкожно,ако не се лекуваш, повече си почиваш можели да ти мине или какво ме чака ако не взимам нищо? Значи парезата ми е на левия крак,не мога да стъпя на пръсти,имам болки над коляното и като че ли е мускулна така ме боли куцам не мога да го  свия от коляното и сякаш го усещам по къс от другия,може и да ви е смешно но никак не ми се чака пред кабинетите затова питам .Ако имаш пареза и не пиеш никакви лекарства какви са последствията?

# 263
Привет банда, хайде на дискотека newsm68
Ей лято е а, нашите приятелки не ни оставят на мира, #Crazy
Аз започнах физиотерапия в поликлиниката правят ми електрофереза, йонофереэа и електростимулация на засегнатия нерв на левия крак и от 22 искат да ме приберат и в болницата в отделението по рехабилитация и после мисля да си взема и болничен. Е вярно, че тук я няма минералната вода и лугата, но повярвайте има ефект. Пет процедури направих, ще видим в отделението какво ще ми предложат, но засега имам подобрение.
Ако още след неврологично ме бяха приели в рехабилитация нямаше да съм на този хал. Иначе дисковата е 6 мм, незнам това много или малко е, но знам как боли и парезата пак се появи, започнах пак да не си чувствам пръстите на левия крак, но лошото е, че и десният започна да се схваща от прасеца рано сутрин и е много неприятно...
Лека от мен дружина, дано изкараме весело и безболезнено лято, че не знам на зима... newsm51

Доста ти е голяма хернията, Sad от тези физиотерапии в най добрия случай, ще ти мине изтръпването но болката ще си остане

# 264
Здравей те на всички имам един въпрос. Имаш пареза  но ти е омръзнало от лекарства особено от невалин подкожно,ако не се лекуваш, повече си почиваш можели да ти мине или какво ме чака ако не взимам нищо? Значи парезата ми е на левия крак,не мога да стъпя на пръсти,имам болки над коляното и като че ли е мускулна така ме боли куцам не мога да го  свия от коляното и сякаш го усещам по къс от другия,може и да ви е смешно но никак не ми се чака пред кабинетите затова питам .Ако имаш пареза и не пиеш никакви лекарства какви са последствията?
Увреждане на нерва, и после е ясно какво следва Sick
Пий милгама Н, но продължително 2-3 месеца и ще ти се възстанови нерва ак онее е притиснат в момента

# 265

Здравей, Марина. Парезата и болката още отпреди операцията ти ли са, или са нови? Спомням си, че беше горе-долу добре. Ако нервът е бил притиснат дълго време и има сериозни увреждания, възстановяването ще бъде по-трудно и дълго. Ако е отскоро, имаш по-голям шанс.
Знам, че нивалинът е с неприятни странични ефекти, но действа възстановяващо на нервите и мисля, че ако ти е предписан, е редно да го вземаш. Ефект в случая има и Милгама Н. За болкоуспокояващите съм малко по-резервиран, освен, разбира се, ако не е крайно належащо и не може да се търпи. Аз също ползвам, когато ми се вие от болка.
Обаче лекарствата и почивката не са единственото средство. Колкото и да ти е писнало от доктори и не ти се виси пред кабинети, хвани си свестен невролог, или, още по- добре специалист рехабилитатор, който да ти назначи упражнения, физиотерапия, масажи, акопунктура, или нещо друго. Движението, но правилно и без натоварване е много важно.

# 266

Булка Марулка, разкажи подробно за екстрасенса, без страх, че някой ще те анатемосва и осмива. Затова е форум, всеки да пише каквото си иска по темата. Ако някой не е съгласен с нещо, то и това си е негово право, не виждам защо от хиляда личности, трябва да има само едно мнение по всички въпроси.
    Освен това, виждаш, че всеки се справя с дисковата херния по свой начин. Примерно Марчони със спорт, Патилан- с повече работа, някои предпочитат медикаментите и т. н. Важното е да помага, дори методът да е нетрадиционен.

А засега предлагам на всички да пробваме от старото и изпитано лекарство   newsm24

Спокойна нощ без болка!

# 267
  • София
Булка Марулка-Благодаря.Събрали сме се да обменяме опит и мнения за дружна борба с болката,който носи глава на раменете си, разбира.
Сега ще кажа нещо съвсем сериозно-секса помага/определени пози/загряването на мускула и нерва, ги отпуска и прави ноща спокойна.Малко ни беше странно,вместо масажно масло да използваме индометацин Laughing,но като се абстрахираш всичко е наред. Naughtyобаче,на сутринта и през деня,трябва да не се излагате на течение,че аз се бастисах.
Освен това ми се наложи да прекарвам една охранителна система и докато се разтягах над кабелите,нагоре надолу по стълбичката/та ми отпусна крака/се почуствах по-добре.
Мисля си ,че точно това разтягащо-въртеливо движение ми помогна.Снощи споделих с приятел и ми препоръча скок с бънджи. Mr. Green

# 268
Освен това ми се наложи да прекарвам една охранителна система и докато се разтягах над кабелите,нагоре надолу по стълбичката/та ми отпусна крака/се почуствах по-добре.
Мисля си ,че точно това разтягащо-въртеливо движение ми помогна.Снощи споделих с приятел и ми препоръча скок с бънджи. Mr. Green
Сън в лятна нощ, преди около месец докато почивах полегнала с крака върху възглавница/ортопедична/ несъзнателно се опитах да се завъртя и явно съм направила подобно на твоето разтягащо-въртеливо движение. Усетих остро придърпване придружено с освобождаваща болка в областа на кръста едновременно с изпукване на гръбнака на няколко места. Последва приятно затопляне и по-свободно движение. Беше ме страх да се помръдна, но останах изненадана, че скованият ми кръст беше поотпуснал хватката. В идентична ситуаци след време отново неволно изпуках тазобедрените стани и отново последва отпускане и лекота в движението. Повтарям : не съм си поставяла за цел правенето на въртеливи движения. Всичко се случваше докато се опитвах да се наместя по-удобно в леглото. Изпукването на гръбнака започна да се случва все по-често и в други ситуации. Сега движенията ми са много по-свободни - с лекота се навеждам, ставам и лягам, дори на моменти забравям, че имам проблем. Аз също съм на мнение, че тези специфични движения много ми помогнаха, но не знам как биха се отразили на другите хора.
На всички спорна и безпроблемна седмица!

# 269
Привет на всички!

Поздравления за началото на темата, наистина всичко е систематизирано и лесно за използване.

Аз малко се позагубих, но при мен нищо ново. Сега съм отпуска и реших да ви навестя. Нещо много съм се отпуснала и до никъде не стигнах със свалянето на килограми, а напоследък и с движението нещо съм скарана  Embarassed
Марина, понеже имаме подобен проблем и се опитвам да прочета твоите мнения виждам, че продължаваш на нивалин, а аз нали съм несериозна и скоро не съм ходила на преглед. Ти физиотерапия и рехабилитация прави ли? При мен все още си остава парезата на десния крак под коляното отпред. Болки нямам, но не мога да застана на пети и стъпалото ми "виси", ако не си вдигна достатъчно крака при ходене се спъвам и за това имам странна походка. Имам усещане, че нещо се мърда и в тази част на крака, но е недостатъчно. Надявам се да проработи  Praynig Мина повече от година след операцията.
Някой знае ли колко време продължава възстановяването на нервите и имам ли все още шанс да се отърва от парезата? Благодаря предварително за отговорите?

Желая на всички прекрасно лято.

Общи условия

Активация на акаунт