Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 518
  • 929
  •   1
Отговори
# 540

Честит Имен Ден на всички, които празнуват и имат повод да празнуват днес!

От известно време следя темата по-редовно..признавам, мн са страниците и ги бях минала по диагонал Blush ..и сега като прочетох за Павел баня, направо се чудя има ли смисъл съпругът ми да ходи там Confused

# 541
  • София
Има много доволни от Павел баня, просто не се съгласявайте да ви правят екстензии. Другите неща мисля, че ако не помогнат поне няма да навредят.

# 542
Ч И Д на всички именици и от мен . Пожелавам ви усмивки на лицето,парички в портмонето и любов в сърцето ! Наздраве!!!  Да изкажа отново мнение за Павел баня ,една година отидох с адски болки и едва се движих и когато докторката ме прегледа ми каза,че в моя случай с тези болки не може кой знае какви процедури да ми се изпишат,тази година пък отивам без болки и отново ми се казва,че сега съм добре и нямам нужда от някакви по специални процедури."Специалните процедури"си ги пазят за хора които са на свободно ,за чужденци и техни познати,а не по програмата на НОИ,как за толкова години не ми изписаха масаж,тангентор или вихрова вана,а ми дават процедури"отбий номер"Докторите изобщо не доглеждат заболяването ти.Всяка година ми назначават суха и водна гимнастика в група,за водната съм съгласна,но сухата си е жив тормоз за мен или може би наистина имам нужда от такава гимнастика ,но нещо индивидуално,защото аз съм с трета степен преплъзване на прешлените,вследствие на което съм с дискова херния и тази година носех нови ренгенови снимки правени в по нестандартни положения на тялото,което показва,че при навеждане и огъване прешлените ми,за съжаление се движат с около 0,5см и трябва да се внимава.А пак там пък има един доктор,за който мисля,че си е купил дипломата,защото нищо не разбира,дори ренгенови снимки не разчита,защото след като погледна моите,на които ясно се вижда как единият прешлен е на два см пред другия с асно изявена херния,той ми казва ,"А нищо ви няма,да ви изпиша екстензия?"-а в моят случай категорично е забранена.Толкова още много мога да пиша,да не говорим за стаите,когато комшиите над теб се къпят ,таванът в твоята баня тече и крушката гърми,има мишки-една си беше харесала сапуна ми и си го хапваше,но поставих капан и си я хванах.Да драсна нещо и за храната,аз не съм капризна и всичко хапвам,количеството ми стигаше,но един здрав мъж не би се наял в никакъв случай.Тази година бях там за 12 дена и през този период ядохме 3 пъти зелен фасул.За цените пък направо не ми се говори.Когато си по програмата,НОИ ти поема нощувките,процедурите и 4лв от храната,а ние си доплащаме по 21лв за всеки ден за храна и така дневната стойност на храната ни се въртеше около 25лв.Някой здраво си прави пари на нашият гръб,защото една пилешка пържола 150гр от бутче в Павел баня се хапва за 6.16лв,ако пък е от филето е 8лв,едно модерно кюфте от 100гр,в което имаше някоя гъбка и уж кашкавал струваше 6лв и още много абсурди.Гарнитурата,която редовно беше от пържени картофи ,май винаги беше преготвена сутринта,а сервирана вечерта,хора с ченета нямаше как да я хапнат.Хлябът се вади от фризера,не се знае от колко време е там.Категорична съм че догодина сменям санаториума

# 543
Здравей, апетитко!
Напред в темите съм писала отзиви за Павел баня. Ходих "на частно", т.е. пребиваване, храна и процедури в частен хотел. Ще споделя само мнението на съпругът ми, когато от любопитство отиде да види условията предлагани в базата към НОИ. Дословно: Ужас! Страхотна мизерия! Първо ще се доскапеш психически и второ ............."  /останалия коментар не мисля, че е от значение/. Когато се разхождахме исках и аз да видя, но той ни набута с дъщерята в едно капанче и отказа коментар по темата. Така че, нищо не съм видяла с очите си, но съм склонна да повярвам на  мнението ти за условията в базата по НОИ. Лично аз съм изключително доволна от престоя ни и процедурите в Павел баня.

п.п. към съфорумците.
Моля да бъда разбрана правилно!!!!  Не твърдя, че защото съм си плащала, съм добре. Може просто да е било чист късмет или това, което ми е било назначено като процедури да се е оказало най-подходящото за моята болежка. Незнам!?!? Просто водата ми понесе много добре. Имах възможност да отпочина и пълноценно да изкарам времето със любимите ми дъщеря и мъж.

На всички именници:   Да ви е  дълголетно името! Със здраве да го носите!  http://vbox7.com/play:8eb54f51

# 544
Водата знам,че е чудесна и за това ходя там толкова години,но след тази година съм решила да пробвам и друго.

# 545

Ходил съм веднъж на Павел баня- в големия комплекс на ПРО- представлява три големи сгради, свърсани с топла връзка. Вътре е като град. Има кафета, кръчмички, магазини и др. Уточмявам, защото има и други бази, като например големия санаториум, на когото казват "стария", в които също може да се отиде по НОИ. Та във въпросния на ПРО има три блока, като в два от тях битовите условия са подобни. В третия е малко по- приятно. Като цяло, съм доволен от битовите условия и храната (беше преди 3-4 години). Единствено дограмата беше стара, но стаите горе- долу ремонтирани. По двама в стая със собствен сан. възел. Не ми хареса само, че всичко е огромно- самата организация и отношението на персонала. При толкова много хора е нормално да те третират като на конвейер и често да ти претупват процедурите.
    По отношение на самите процедури. Не са ми правили екстензии, не са ми и предлагали. Иначе имах всеки ден по 5 процедури.Две водни, две физиотерапия и специализирани упражнения в салона.
    Да ви кажа, след първоначалната реакция от минералната вода, после дълго време бях като нов.

Моето мнение от Павел баня с две думи: Прилични условия, сравнително поносимо обслужване (при тази лудница) и положителен ефект върху болежките ми, като отдавам главно значение на минералната вода.
    Ако пак отида някога там, може би не бих позволил да ми правят екстензии след всичко, което научих за тях...

# 546
Благодаря ви за споделените мнения  bouquet
Може ли един лаишки въпрос Blush-кой определя какви процедури са ви необходими-невролога, който ви дава препоръка за съответния санаториум, или докторите там?

# 547

Докторите там. Които те преглеждат при приемането.

# 548
Светъл и честит да е празникът Ви днес! На именниците със здраве да си носят името!

Тишо, носих колан 2 месеца досега, след като получих криза след санаториума. Досега никога не бях слагала колан. Вече почти не се сещам за него, но болките си ми остават постоянни.

ОК, аз направих контролен ЯМР след кризата, защото ни беше страх да няма рецидив, но там всичко е наред. Поддават ми на по-горно ниво дисковете (така ми коментираха неврохирурзите Бусарски и Кондов) Л3-4 и Л4-5 и ми препоръчват да ги оперирам. Аз не знам кое по-напред да оперирам - на шията ми са 3 дх, едната вече много е раздута, тези на кръста ме болят, затова сега ме е страх и от масажите. Искам да ми направят "ремонт" наведнъж.
Знам, че ти май беше направила втора операция скоро след първата, но не знам как се реши и защо така се наложи при теб? Сега как се чувстваш, имаш ли по-добре ли си от преди?

Мисля, да се пробвам и дано да мога да го направя, да се върна на работа след тези 60 дни, които сега ще ми дадат от ТЕЛК.

Чао за сега, защото отивам на освещение на новият дом на брат ми .
Приятен ден!

# 549
Благодаря Текс   bouquet

# 550
  • София
Привет Simple Smile
Чух за някаква група в фейсбук?! Как мога да се присъединя и аз?
Тук ще се продължи ли дискусията, трябва ли да се следят и на двете места?

Искам да ви питам къде в София ще ми препоръчате да ида на ЯМР ,че другата седмица ще ходя за коляното, а по натам ще си уредя и за кръста един талон.

И последно, мисля да си взема един талон 3 , и идната седмица да отида на физиотерапия, ЛФК ,барем нещо поразмине!?
Къде бихте препоръчали като добра база, и специалисти ?

# 551
Честит имен ден на всички именници, бъдете живи и здрави! cheers
Докато четях новите мнения се замислих, дали е добра идея да ходя в Павел Баня, но вече всичко ми е уредено и няма връщане назад  Sad , като се върна ще споделя преживяното.
Дали ще може да  откажа екстензиите, някакви проблеми мога ли да си навлека?

hakama - в подписа ми е линка към групата, заповядай Hug

jocco - аз съм много доволен от колана, без него на работата съм загубен

# 552

Искам да ви питам къде в София ще ми препоръчате да ида на ЯМР ,че другата седмица ще ходя за коляното, а по натам ще си уредя и за кръста един талон.

В Университетска болница Лозенец апаратурата е нова и прави най- качествените изображения.

# 553

Тишо, както писах, общо взето съм доволен отрезултата след Павел баня. Екстензии на мен не са ми и предлагали, но съм сигурен, че можеш да ги откажеш. Все пак това си е твоето тяло.
Говорил съм с хора, на които екстензиите са помогнали.Не бива да ги отричаме напълно. Както могат да помогнат, така съществува и риск от усложнения. Всеки решава за себе си.

Ти от кога заминаваш?

# 554
hakama, в болница "Св. Иван Рилски" имат от най-добрите апарати за ЯМР (GE SIGNA HDx1.5T). Ще ти дам телефон за да се запишеш - аз и двата пъти взимах веднага за другия ден час. 02\952 36 29.

Общи условия

Активация на акаунт