Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 146 127
  • 929
  •   1
Отговори
# 720
Не пускай мъжът си на П баня ,че е много опасно. Laughing
dzupo - "Балнеохотел Павел Баня"

Здравейте и от мен диско(ви) маниаци и маниачки В събота се прибрах от П.баня и днес ще се опитам да ви предам прясна информация за балнолечението там пречупена през собствената ми призма.Ще започна с името на санаториума-"ПРО"- ЕАД т.е. профилактика, рехабилитация и отдих . Моето лично мнение че ПОР или ОПР биха му стояли по-добре /но пък не звучат така добре/ .Както споменаха и други съфорумци, там рехабилитацията е най-накрая, а алюзията на ПРО с професионализъм е :да ,но павелбански т.е. като почти навсякъде в България.Звучи ви зле като за начало - е не ,защото градчето всъщност е чистичко и приятно с хубав парк от центъра до санаториума, приветливи хора ,евтини кафенца и хубава гледка към Ст.планина и Ср. гора от високите етажи/аз бях на 7-ми/ . В предишния си пост ви писах за стаите /остатък от бай Тошово време/, но сравнително чисти, но не търсете в тях трите звезди - няма ги никъде. Но ние сме тръгнали на лечение, няма да се лигавим.След регистрацията се минава през доктор и тук първия проблем-извоюването на петте процедури, които ти се полагат по НОИ.Любезно ,но и ДЕБЕЛО ти подчертават- че са ДО 5 по УСМОТРЕНИЕ на лекаря.Злите езици говорят, че това усмотрение лесно се преодолявало с торбичка/уиски и бонбони/.Не пробвайте с чар или епикризи диагнози и т.н. -имат малък ефект/или никакъв/.Последият ден видях и друг успешен метод ,позабравен от нас българите. Жена на средна възраст, оперена и бясна -спретна мини скандал на мед.регистратура ,че е недоволна от изписаните и процедури и броя им.След като увъртащите служителки видяха ,че скандалът може да се превърне всеки момент в грандиозен, я отпратиха към гл.лекар .Той вероятно за да си спести неприятностите и написа каквото искаше ,защото я видях да се връща поуспокоена, но с решителна крачка към лекарския кабинет на "лекуващия".Панацеята за ДХ тук е екстензията и в интерес на истината чух и хора ,които твърдят ,че им и помогнала- дори много .Моето лично мнение от това което видях и слушах ,че на хора с пресни/нови/ хернии може да помогне ,но за стари като на повечето от нас, може да се очаква евентуално облекчение в някаква степен според човека.При мен има само минимално подобрение засега/дай Боже повече/.Глезотии като масаж или авт.тангентор само със заплащане/или скандал /.Ресторантът е съвсем приличен ,храната също и много за моите 76кг- особено вечерята.След вечеря започва животът с главно "Ж".Както спомена някой от съфорумците хората с болки са 30-40% /зависи от смяната може и по-малко/. Срещу входа на санаториума е "Аризона"-прилична кръчма с прилични певачки и диджеи.Купона започва към 21ч, но трябва да си запазите места до 19ч.Хубавото е че музиката е разнообразна -от евъргрийни през чалга ,фолклор ,до латино че и рок и блус. Лошото е ,че ако си с болки и решиш да полегнеш и си капризен на шум-преди 12-12.30ч няма заспиване .Басите на тонколоните масажират коремната ти област от леко до брутално, в зависимост от изложението на стаята ти.Затова пък тишината след 1ч. е невероятна за градските чеда.Е, ако не ти се паднат палави съседи.Втората седмица дойдоха една двойка около 40-те .Разбиха ми понятията за семеен секс/не питах дали са с ДХ/ щото щях да изпадна в депресия ако са.Стените между стаите са 5см панел.Леглата между някои стаи са едно до друго и само тази стеничка ги дели.Вземете сега една дама с доста добри вокално-еротични данни и си представете какво става.Не бързайте- сложете сега продължителност на тази вокално-еротична пиеса 2 ЧАСА -ДАА 2 ЧАСА с начало 12.30ч Не лошо за "болни " хора ,нали? Ха да ви питам в духа на Елпидената тема за секса :кога за последно сте имали ТАКОВА приключение.Аз чистосърдечно си признавам ,че от 98г. когато ми откриха първата ДХ с моята половинка нямам чак такъв спомен/с друга-не знам -всичко се случва/.Та, това е в общи линии ще свършвам ,че поста ми стана огромен и трудносмилаем.Ако някои има въпроси да пита .Извинете ме за тази тирада и ......по малко болка и повече хубави емоции!
[/size

Позволих си да цитирам Дзупо с култовия му пост за Павел Баня относно "опасностите", които дебнат жените там. Дзупо, велик си! Все още се кефя на описанието! И аз преди 8 години бях там и потвърждавам всичко. За съжаление санаториумът се посещава от здрави хора, които не дават възможност на болните да се лекуват.

# 721
Здравей OK!
Всичко което си писала е вярно с изключение, че аз съм ходила там месец април и нямаше на вънка музика и шума не се чуваше. А за стаите в кортус А са ремонтирани, но трябва да си доплатиш за да получиш такава. Мисля че беше 12 лв.
Де да сме здрави  Hug може би и на нас щеше да ни хареса.

# 722
  • София
Kакъв ефект точно оказват на организма например този комплекс?

Зависи колко е обездвижен човек. Ако си е бил спортен тип са много лекички , но биха били от полза на някой , който  нищо не прави за себе си.
hakama - ти явно обичаш да спортуваш - опитвал ли си юмейхо терапия. А за йогата виждам, че в друга тема са публикували доста координати - на мен ми препоръчаха Снежана . Но идеята е ,че ще си паснем като характери , защото и двете сме по-арт - иначе не съм наясно. Ще пробвам. Wink

Oт днес почвам този комплекс bowuu
http://lubomirivanov.com/1383  , може би ще добавя някои от тези тук :
http://www.facebook.com/topic.php?topic=11465&post=67856& … 0065326#post67856

Споделете какъв "работен" стол ползвате?
Аз в момента съм с един обикновен, дървен с облегалка - като го завъртя на 180градуса, сядам, като бедрата ми са разкрачени и и спуснати надолу с определен наклон (някъде 30-45 градуса), а може и да отпуснеш част от тежеста си на облегалката (на лакти) - това ми го е казал мануален терапевт  Peace
За по-специален стол така и не съм се решил да си взема?! newsm78 Вие на какво седите (на бюро)?

# 723
ОК, здравей!
След доброто настроение, което си носиш от П.баня, се надявам и добро здраве да имаш. Знам, че е рано, но пиши дали имаш някаква реакция. Ти беше с втора операция, нали? Сега какво усещаш? Извини ме, че питам така, но и мен чака същото.

hakama, ако питаш за стол за работа пред компютър, ще ти предложа да отвори сайта на Еником M и виж стол Galeon 5303. Цената е 203 лв. но може и на изплащане. Има регулираща възглавничка зад кръста и още една зад шията. Подлакътниците се вдигат. Няма много хубав вид, но е страшно удобен. Просто не повярвах като седнах на него - за първи път усетих удобство (23 г. пред компютъра не са малко).

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 19:10 от jocco

# 724
ОК, здравей!
След доброто настроение, което си носиш от П.баня, се надявам и добро здраве да имаш. Знам, че е рано, но пиши дали имаш някаква реакция. Ти беше с втора операция, нали? Сега какво усещаш? Извини ме, че питам така, но и мен чака същото.

Мила, нещо не сме се разбрали. Аз не съм ходила на Павел баня от 2001 -ва година.

# 725
Здравейте,

Тези дни ми направиха ЯМР и резултатите са много по-добри отколкото очаквах - имам само дискова протрузия, съмненията от скенера за ДХ засега твърдо отпадат. Болките също започнаха да намаляват - мисля ,че е от редовната гимнастика. В началото ме болеше и ми изтръпваха повече от нея краката , но с всеки ден съм по-добре. Препоръчвам ви също да правите , макар че много от вас са доста по-информирани от мен и от повече време имат този проблем, но при мен мисля че помага. Доста дълго се бях застоял покрай болницата (около 10-15 дена) и този пояс който носех , но сега правя много повече движения без никаква болка и без пояс. Днеска даже вдигнах стол в офиса- УАУ  Wink

Искам да ви питам - някой пробвал ли е озонотерапия и какво ви е мнението. Доколкото прочетох тя е точно за случаи като моя , които още не са много тежки - за капсулиране един вид на мястото и заздравяването му. Надявам се с гимнастиката , санаториума във Велинград и озонотерапията да изгоня и последната останала болка и да се върна към нормалния ритъм на живот. Пожелавам ви го от сърце и на всички вас.

# 726
  • София

hakama, ако питаш за стол за работа пред компютър, ще ти предложа да отвори сайта на Еником M и виж стол Galeon 5303. Цената е 203 лв. но може и на изплащане. Има регулираща възглавничка зад кръста и още една зад шията. Подлакътниците се вдигат. Няма много хубав вид, но е страшно удобен. Просто не повярвах като седнах на него - за първи път усетих удобство (23 г. пред компютъра не са малко).

Благодаря ти  jocco bouquet
От 2-3 години си търся ергономичен/удобен стол, но все парите не стигаха... а този не е кой знае колко много и ми се вижда доста добър
Все пак ако имате впечатления от някой модел до 200лв - пишете. Тези дни ще го пробвам този Galeon.bowuu.

# 727
Здравейте,

Тези дни ми направиха ЯМР и резултатите са много по-добри отколкото очаквах - имам само дискова протрузия, съмненията от скенера за ДХ засега твърдо отпадат. Болките също започнаха да намаляват - мисля ,че е от редовната гимнастика. В началото ме болеше и ми изтръпваха повече от нея краката , но с всеки ден съм по-добре. Препоръчвам ви също да правите , макар че много от вас са доста по-информирани от мен и от повече време имат този проблем, но при мен мисля че помага. Доста дълго се бях застоял покрай болницата (около 10-15 дена) и този пояс който носех , но сега правя много повече движения без никаква болка и без пояс. Днеска даже вдигнах стол в офиса- УАУ  Wink

Браво колега, радвам се, че си се разминал за сега с ДХ. Hug
Но трябва много да се пазиш, протрузията е етапът преди ДХ.
Аз също бях с протрузия 3 години, преди ДХ, но тогава хич и не се замислих какво е това, и не се пазех, не ходех на санаториуми и накрая се подредих добре #Crazy
Ако през 2006, бях прочел поне 1% от тази тема сега щях да съм добре Cry
Никога не си мисли, че нищо ти няма дори  и да не те боли, винаги си имаи едно на ум Naughty

# 728
  • София
 HugЗдравейте.Аз свалих 6кг.олекна ми и тичам по работа от сутрин до вечер.Не ме боли и дано да получите моето облекчение.Вчера се върнах от С.Баня Разложко.Там има хубава мин вода която действа благотворно на нашето заболяване но нямат програми и дори нямат лекари които да те насочват към определени процедури,от което следва ,че нямат и процедури.Но хората си се киснеха в банята и в мин.басейн и им беше добре.Има хотели, но поради близоста с Банско са скъпи а не успяхме да потърсим квартира,иначе всичко е ОК.

# 729
Добро утро,
ОК, обещавам да си слагам очилите като чета. Все бързам, като че ли гони някой и затова не ми се смейте.

# 730
Здравейте,

Тези дни ми направиха ЯМР и резултатите са много по-добри отколкото очаквах - имам само дискова протрузия, съмненията от скенера за ДХ засега твърдо отпадат. Болките също започнаха да намаляват - мисля ,че е от редовната гимнастика. В началото ме болеше и ми изтръпваха повече от нея краката , но с всеки ден съм по-добре. Препоръчвам ви също да правите , макар че много от вас са доста по-информирани от мен и от повече време имат този проблем, но при мен мисля че помага. Доста дълго се бях застоял покрай болницата (около 10-15 дена) и този пояс който носех , но сега правя много повече движения без никаква болка и без пояс. Днеска даже вдигнах стол в офиса- УАУ  Wink

Искам да ви питам - някой пробвал ли е озонотерапия и какво ви е мнението. Доколкото прочетох тя е точно за случаи като моя , които още не са много тежки - за капсулиране един вид на мястото и заздравяването му. Надявам се с гимнастиката , санаториума във Велинград и озонотерапията да изгоня и последната останала болка и да се върна към нормалния ритъм на живот. Пожелавам ви го от сърце и на всички вас.

здравейте,
аз ги минах тези процедури с озона и да ти кажа в началото имаше ефект сега ги приключих и принципно след 10 инжекции препоръчват нуклеолизта, вкарва ти се озон в самия прешлен и така издутото се прибира, понеже се дехидратира....само че съм в голяма дилема дали да го правя...говорих с куп хора,които са чакали пред кабинета и са си правили тази безкръвна операция и им е помогнало, но после ако не се пазиш или незнам и аз имат рецидив, но на друго ниво......проблема е че никъде няма инфо за тази процедура и какви са ефектите.....и аз реших да отида на още един консулт ,понеже си правех скенера на частно и нямах разчитане на хартия за да ми я признаят от касата тази операция.....и какво става....1 рентгенолог ми казва,че имам изкривяване на гръбначния стълб и от голямото натоварване и идват болките....2-я ми казва,че имам изместване на прешлените на 2 нива..което се води медианен бълджинг и че дефакто нямам херния... а този бълджинг се води етап преди да стане протрузия и после херния.....по пътя на логиката си е начална фаза все пак да стане по-сериозно.....и вчера другия лекар ме обърка тотално...първо ми каза,че имам сколиоза, оттам дископатия-т.е. стесняване на прешлена, което идвало от сколиозата и радилукопатия-вече и от раждането и натоварването с малкия .... е 4естно , ве4е и аз незнам какво да мисля и къде да ходя...и какво да правя....изписа ми пиескладин...което е за възстановяване на прешлена.... да го пия 4 месеца и едновременно да ида д ами изготвят програма за гимнастика, съобразно проблема ми и щяло да отшуми.......ве4е незнам на кого да вярвам и дали да ходя пак при някои или да се прежаля 1 месец да го пия това и да чакам ефект....извинете за дългия пост. но много хора като мен търсят инфо за озонотерапията, имам много вече познати,които след операцията се чустват супер и нямат проблеми...единственото,което ме притесни е че последния лекар ми каза, че озона ако се вкара в прешлена дехидратира...и течността вътре физически с годините намалява много....а тук от тази интервенция намалявала значително и почти изчезвала, и след време можело да стане по-зле при мен , в смисъл по-тежка форма на дископатия....извинете за дългия пост, но може да съм помогнала на някого с инфото....за сведение преди инжекциите с озон не мойех да седя по-дълго от 5-10 мин....сега ме боли само петата....което си е някакъв напредък все пак....

# 731
Плащала съм и скенер и ямр и двата пъти имаше разчитане???Нали там има доктор и си плащаш?Тоя да не е бил фотограф?Може и да не е много компетентен,но поне може да пусне един лист,ако съм разбрала правилно?
Ивон, всичко това което описваш е дископатия -някакъв проблем.Затова се прави скенер и ямр да се уточни за какво става въпрос-шипове,листеза,протрузия или дх.
Чудя се защо си го правила този озон ,като нямаш нито протрузия нито дискова херния?Май да си дадеш парите?|не го казвам за да те обидя|Защо не си уточнила по-добре проблема ,а си тръгнала на озонотерапия.В случай на сколиоза или каквото и да е изкривяване,какво ще свърши озона?
Поне напиши кой те подлъга???

# 732
Липсвате ми  Hug
Минавам само да се разпиша. Опитвам се да ви чета редовно, но на работа е голяма лудница и вечер съм идеално изтощена, като хищна хиена, както каза един колега по аналогия с една позабравена фолк икона ... Започнах да правя коремни преси и от двата вида първо си вдигам краката, а после главата  Laughing И дупето стягам, ама това е за една друга тема. Прави бяхте, че коремните не се отразяват зле! Иначе ежедневно поддържам форма с десетина 5л туби, няколко главини, някой и друг диск - я спирачен, я съединител и т.н. карантии, които хич не са леки и ми подържат жив спомена за болките в кръста  Crazy  Laughing Надявам се поне и мускулите на ръцете ми да не се нуждаят от допълнително стягане. Живота ме метна пак с пълна сила.
Лека и безболезнена и много прегръдки!  Hug

# 733
Тоя да не е бил фотограф?
Ще ме умориш  smile3532
по темата и аз съм със Сколиоза + Дх, "неочаквано добра комбинация" Banghead

# 734
Добро утро!
Как сме тази сутрин, аз съм ОК за сега, до края на деня ще видим  Peace

Общи условия

Активация на акаунт