Така че според мен ръцете ти са били изтръпнали от тази поза, а на врата ти може да не му е било удобно нещо от възглавницата, и това е преминало в съня.
Някой известен учен или психолог от миналото май беше, на когото се е случила, и се среща често по учебниците. Значи, спи си човекът и сънува дълъг сън - средновековни крепости, той е рицар, бие се с разни хора, абе дълъг сън. Накрая обаче го обвиняват в нещо, и ще му режат главата на площада. Церемония по обезглавяването, тромпети, тълпи, той стои на колене. Навежда глава, нагласят го на гилотината, дръпват лоста и ПРАС! нещо го удря по врата. Събужда се от болката и установява, че рамката на балдахина (на леглото му) е паднала точно върху врата му! Представете си до каква степен външните физически усещания влияят върху съня! Удара е траел части от секундата, преди да го събуди, и за това отрицателно време мозъкът му е сътворил цял един (уж дълъг!) сън за обезглавяване... 

Радвам се че ви е харесало дългичкото ми обяснение. Аз много обичам да чета научни статии и списания и да си обяснявам нещата от живота.
Виж, самите сънища не сме съвсем дообяснили още, така че там няма да се разочароваш много. 
Препоръчани теми