Случи ми се нещо странно - V

• 129 783
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
 Rolling Eyes На мен ми се случи нещо подобно съвсем скоро. Преди около седмица сънувах, че съм в голяма зала. Най - отпред имаше голяма катедра и зад нея едър мъж. Някакъв магьосник, хипнотизатор, или нещо подобно. Той каза на всички в залата да си наведат главите, което и направиха, включително и аз. Само че, когато опитах да повдигна глава, не само, че не успях, но и се чувствах все едно някой ми оказва много силен натиск, вратът и двете ми ръце бяха като парализирани дори след като се събудих. Всичко беше толкова истинско и стряскащо, че заспах отново чак на сутринта. И друг път съм имала доста реалистични сънища, но не мога да си обясня как физическото усещане от този сън се е запазило дори след края му и как и двете ми ръце бяха изтръпнали, като се има предвид, че спя по корем и във въпросната нощ си бяха съвсем нормално разположени до главата ми. Не знам доколко е странно, но наистина е ужасно неприятно.

# 376
За мен всичко опира до функциите на мозъка..Мен са ме прострелвали насън и так ареалистично почувствах болката...А рана нямам..Явно в съня ми мозъка ми прекалено много се вживява във "филма".Само така си го обяснявам..

# 377
Vesito - твойто изживяване се нарича сънна парализа:

Сънната парализа е естествено състояние на тялото по време на сън. Нейната функция е да не позволява тялото да се движи по време на сън (за да не се движи тялото заедно с поведението в съня – да се рита и да се маха с ръце, ходене по време на сън, и др.). Понякога хората стават съзнателни докато тялото им е още в сънна парализа. Обикновено това преживяване се нарича фалшиво събуждане, защото изглежда сякаш че са се събудили, но тялото остава „спящо“ за определен кратък период от време. Тези преживявания обикновено са доста плашещи за хора, които не знаят какво се случва. Обикновено те обезумяло се опитват да помръднат или „да се събудят“, но изглежда, че нищо не помага. Понякога се получава, като че ли са се събудили, но след няколко минути разбират, че все още спят и сънуват и се опитват „да се събудят“ отново. Възможно е този цикъл на фалшиви събуждания да се повтори няколко пъти.

Анн Шърли - ръцете ти са били изтръпнали докато си спала. Изтръпването не се получава само от затискане на ръката; същността на изтръпването е загуба на кръв, без значение причината. Когато спиш по корем с ръцете нагоре, около главата (както го описа ти), понякога се случва да не могат да се оросят добре, и изтръпват защото не достига достатъчно кръв до тях. На мен много често ми се случва и ме дразни, защото обожавам да спя в тази поза. Физическите усещания от позицията на тялото по време на сън се отразяват в самия сън - ако ти е студено, или ти се ходи до тоалетна, или крайник ти е изтръпнал. Тогава сънищата са много реалистични и плашещи, като за цел имат да те събудят, за да си наместиш тялото по-удобно. То само се грижи за себе си  Simple Smile Така че според мен ръцете ти са били изтръпнали от тази поза, а на врата ти може да не му е било удобно нещо от възглавницата, и това е преминало в съня.

За последно искам да споделя една много известна истинска случка, която хем е странна, хем става на сън, така че се връзва с темата  Simple Smile Някой известен учен или психолог от миналото май беше, на когото се е случила, и се среща често по учебниците. Значи, спи си човекът и сънува дълъг сън - средновековни крепости, той е рицар, бие се с разни хора, абе дълъг сън. Накрая обаче го обвиняват в нещо, и ще му режат главата на площада. Церемония по обезглавяването, тромпети, тълпи, той стои на колене. Навежда глава, нагласят го на гилотината, дръпват лоста и ПРАС! нещо го удря по врата. Събужда се от болката и установява, че рамката на балдахина (на леглото му) е паднала точно върху врата му! Представете си до каква степен външните физически усещания влияят върху съня! Удара е траел части от секундата, преди да го събуди, и за това отрицателно време мозъкът му е сътворил цял един (уж дълъг!) сън за обезглавяване...

# 378
Дидитка ,много интересно разказваш   bouquet

# 379
Aбсолютно!Направо научно обосновано:)!

# 380
Звучи прекрасно и успокоително... Wink

# 381
и малко разочароващо... не ви ли се иска да се случват необясними неща?
- не е задължително да са страшни, просто странни. Иначе, човек ако всичко може да обясни, къде е интересното в живота?

# 382
Елица телевизора е на 3г не е много стар,дистанционното е доста очукано вече,но досега не ми се беше случвало на тв-то в хола,иначе съм разказвала как преди 3г две поредни нощи телевизора в спалнята се включваше точно в 3 часа през нощта и никога повече не се повтори.Всъщност на тв-то в хола веднъж преди 2г някъде ми се случи нещо,което пак съм споделяла тука,исках да го изключа,а не можех да намеря дистанционното и докато го търсех,телевизора сам се изключи,после след няколко часа намерих дистанционното в другата стая,а иначе нямаше никой друг вкъщи като се случи това.Странно ми е,а не страшно Crazy
Напълно съм съгласна с Дидитка за обяснението с изтръпването,чела съм го на няколко места,на мен често ми се случва да ми се пишка и сънувам,че ходя до тоалетната и после се събуждам и установявам,че наистина ми се ходи Wink

# 383
  • Sofia
някои телевизори имат такава опция,да се включват и изключват в час,който е избран...може малкия ако си е играл с дист.да е натиснал нещо newsm78

# 384
някои телевизори имат такава опция,да се включват и изключват в час,който е избран...може малкия ако си е играл с дист.да е натиснал нещо newsm78
Нямаме тази опция на телевизора newsm78

# 385
Жу, Елица, Анн Шърли и zoui - мерси  Grinning Радвам се че ви е харесало дългичкото ми обяснение. Аз много обичам да чета научни статии и списания и да си обяснявам нещата от живота.

Emibopo - не се разочаровай пък толкова. На света има толкова много необяснени неща и толкова много мистерия. С всеки отговор се отключват тройно повече въпроси. Няма скоро да си обясним всичко, и винаги ще има на какво да се дивиш и чудиш. Това с ръцете и сънната парализа просто е едно от нещата които знаем  Wink Виж, самите сънища не сме съвсем дообяснили още, така че там няма да се разочароваш много.

# 386
  • out of space
Легенда за дама пика

Легендата разказва, че Дама Пика е била девица, която е живяла през XIII -ти век в едно селце. Тя е била най–красивото и най–желаното момиче там. Всички мъже в селото въздишали по нея, но тя не им обръщала внимание, тъй като била много целомъдрена и затворена в себе си.
Скоро отблъснатите ухажори се озлобили срещу нея. Решили да я нападнат и обезобразят. След като извършили своето намерение, я прокудили от селото и я обявили за вещица. Причината, чрез която я обявили за такава е, че тя успяла да омае всички мъже в селото и околностите.
Обезобразено, момичето обикаляло дълго време из горите с мисълта за отмъщение. Тази мисъл я обсебила и тя лека - полека се превърнала в истинска зла вещица. Преди да умре направила необичайна магия. Заточила своята зла сила в едно огледало. От този момент всеки, който застанел пред това огледало, след като я призове полудявал, защото в огледалото се появявало обезобразеното лице на вещицата, покрито с черен воал.
Имало и такива, които привидно били пощадявани от гнева й. Тя им задавала три изключително сложни въпроси и след като не успеят да отговорят на тях, те били затваряни при нея в огледалото и изчезвали завинаги от този свят, без да оставят никаква следа след себе си…
Има само един ден в месеца, в който може да се призове този адски студен, но чаровен призрак и той е при пълнолуние. Тя трябва да бъде призована точно в 24 часа, тъй като тогава тъмните сили имат най–голяма сила. Денят, нещата, с които се повиква вещицата и заклинанието няма да бъдат споменати тук, за да не се предприемат действия към повикване на фаталната дама.

# 387
Снощи гледах Shutter ("Бленда") и осъзнах, че много често на мои снимки се появяват подобни "явления" като тези от филма. Без лица, фигури и т.н., но същият тип странна светлина присъства на почти всяка десета снимка, която имам - и тези, правени със старите фотоапарати с лента и тези, правени с цифрови машинки. Принципно бих счела, че съм некадърен фотограф, но в случая се касае не само за снимки правени от мен, но и такива, на които други хора са ме снимали. Сега ме гложди идеята да си прехвърля всички подобни фотографии и да се вгледам по-внимателно в "светлинните" петна, но ще видим.  newsm43

Предпочитам да мисля, че ако светлината изобщо е плод на паранормално явление, то явлението е от позитивен характер.

# 388
много ми е интересно да ви чета, и малко сташничкоо

# 389
  • Murcia, Spain/Ruse
харесва ли ви тоя сериал''Шепот от отвъдното''?уж е филм ама като го гледам после трудно заспивам Joy

Общи условия

Активация на акаунт