ДЕТСКАТА ГРАДИНА-30

• 13 546
  • 438
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Gigi, абсолютно си в правото си, няма такова нещо като "или юли, или август", щом градината е дежурна.  Peace По принцип можеш да подадеш жалба в дирекция "Образование..." на СО (можеш и през сайта на общината), само че бих те посъветвала да пробваш пак да се разбереш с директорката. Иначе донякъде имат право да те накарат да си предплатиш и двата месеца, както и да платиш пълна такса, независимо че две седмици от август няма да сте на градина (лично аз за последните две нещица не бих се втелясвала).  Wink

# 31
Здравейте. Днес нямаше драми, отиде си детето съвсем спокойно и усмихнато в градината, което много ме радва и успокоява.

Гиги- опитват се да те блъфират просто. Аз също съм подала заявление за посещаване на дежурната градина и за двата месеца(Юли и Август) и никой не ме е карал да избирам един от двата месеца.

# 32
  • Пловдив
Хайде само здрасти, да не ви изгубя  Hug
Следобяд ще почета и пиша  Embarassed
Излизаме сега, докато не е напекло (ако изобщо напече, де). Вчера към 17ч. тук беше страшно - точно се хвалих на една приятелка от Плевен как дъжд при нас не е валял, как навсякъде вали, а тук ни заобикаля... Иииииииииииии, елате да видите -  пороен дъжд, гръмотевична буря  ooooh! Спря ни интернет, ТВ...асансьор  Joy
Хубав ден от нас  Hug

# 33
Благодаря ви за бързите отговори. За заплащането няма проблем, знам че трябва да предлатя и даже вчера понеже се суетяха и нищо не казаха, аз сама ги попитах, какво да платим предварително. Казаха, че ще ни кажат тези дни. Дори и занесох и разните там хартии, салфетки и т.н. без да са ни искали, но това са подробности.
От цялата работа ми стана неприятно че ми правят муцки. Също попитах госпожата "В крайна сметка през август в градината ще има ли деца?", и тя ми отговори че ще има 1 сборна група и да не съм се притеснявала.
Въпроса е защо ми поставят така нещата, та аз да се чувствам притеснена, виновна и да не знам какво даправя и да ми задава на мен въпроса кога щяла тя да почива.

Мечо Пух вие в коя дежурна сте? Да не сте в Изток?

# 34
Въпроса е защо ми поставят така нещата, та аз да се чувствам притеснена, виновна и да не знам какво даправя и да ми задава на мен въпроса кога щяла тя да почива.

Мечо Пух вие в коя дежурна сте? Да не сте в Изток?

Пробват се и където им мине номера общо взето Tired  Разбирам ги, че е трудно с толкова много деца и т.н, но пък и ние не сме виновни в случая.

Не е в Изток, в Дианабад.

# 35
Гиги, на мен още през май ми зададоха въпроса дали Криси ще ходи на градина лятото. Казах,ч е не мога да отговоря все още и те явно като видяха, че има накъде да ме изнудват, започнаха да ме агитират как детето ми било много чувствително (понеже нали имахме период на дълга адаптация), че нямало да понесе леко сборната група, непознатите деца и непознатите г-жи. С две думи, ако можеш, не я пускай на ДГ лятото. Викам им, че за сега мога да я гледам, но че ако започна работа (което се очертава вече да се случи средата или края на юли), ще трябва да я пусна. Абе опитват се при всички родители. Не знам какво толкова им тежат тези деца, при положение, че ходят на работа така или иначе  Tired А и, наистина, кой ще ти даде отпуск от 1м, ако си на работа. Аз така или иначе съм решила да НЕ я пускам тази година в сборна група, баба й ще я гледа, но на мен също ми е безкрайно енеприятно цялотот това изнудване преди летния период.

А и аз на едната г-жа малко й се фръцнах, понеже дори след като й казах, че за момента ще я гледам, продължи да ме убеждава колко добре постъпвам спрямо детето си. А то беше очевидно, че всъщност ме убеждава колко добре постъпвам спрямо ТЯХ  #Cussing out

# 36
  • Добрич
Gigi, миналата година бях звъняла по телефона в общ.Добрич, за да попитам началника в отдел Образование за летния график на градините, защото и при нас правеха списъци с месеците, които децата ще посещават градина. Едва ли при вас има наредба въз основа на която трябва да избираш само един месец. Можеш спокойно да попиташ по телефона, за да си информирана без да подаваш жалба. А пред учителките можеш да кажеш, че искаш да ти дадат номера и датата на наредбата, в която го пише, за да се запознаеш с нея. Предполагам, че както са ти казали вече другите мами, се опитват да те накарат да се поддадеш на натиска и да спреш детето през август. На учителките им е трудно в сборните групи с толкова много деца и действително гледат до колкото е възможно да намалят броят им.

# 37
 Hug
Ясно е че и те трябва да почиват, затова са тези дежурни градини и дежурни госпожи, които съм сигурна че се редуват и имат график и едвали ще са без почивка цялата година (както се опита да го изкара лелката). Да не говорим, че преди да започне с въпросите госпожата ми каз, че се връщала от отпуск  Laughing Да не говорим че в тази сборна група са не повече от 10 деца и нямат никакви занимания в момента. Да август може би наистина ще им е по-трудно понеже групата ще е само 1 и ще са наистина сборна от всички възрасти.
За сега няма да подавам жалби, а и не ми е такова намерението. Исках да разбера как стоят нещата по-принцип и да си отстоявам позициите, а не да ме изнудват, лъжат и т.н.
И аз искам да съм си с детето 1 месец, хич няма да ми е зле даже, но просто няма как.

# 38
Много ми е неприятно като чета за това как се извиват ръцете на родителите.Ужасно е
При нас засега( да чукна на дърво) няма такива неща.Децата са в друга стая с други госпожи и лели,но групата си е цяла,защото все още всеки си води детето на градина.Пълен състав.Дори забелязвам ,че на малката и е по- интересно да ходи в новата обстановка,бърза сутрин,бърза...Списъци не са пускали,нито предплащания са ми искали,изобщо никой нищо не ми е казал..

А и аз на едната г-жа малко й се фръцнах, понеже дори след като й казах, че за момента ще я гледам, продължи да ме убеждава колко добре постъпвам спрямо детето си. А то беше очевидно, че всъщност ме убеждава колко добре постъпвам спрямо ТЯХ  #Cussing out

Милата,колко загрижена била Sick
Симба,кажи нещо за тази работа,сигурна ли е?

Вела,какво стана със съобщението на вратата?Хвърлят ли си още боклуците от горе?

Мерседес ,може и да се поразминем май с Мадона Confused

# 39
  • Mediterraneo
Здравейте! Много съм изтървала  Embarassed

Силия ходи на градина вече трета седмица без прекъсване, пу- пу. Сборните им групи започнаха от вчера. 34 деца са в групата  #Crazy Поне са в нашата зала. Вчера сутринта бяха с едната от нашите госпожи, следобяд- не. Заварих ги на площадката като отидох да я вземам- лелята и госпожата викаха и дърпаха децата, опитвайки се всички да ги вкарат в пясъчника...Поздравих и попитах защо не ги пуснат както обикновено по люлките и пързалките. Да не се изгубели, че не ги познавали...

Тез сборни групи за мен са безумие! Не познават децата, не познават родителите( параноя имам някаква по тази тема, ама няма да я зачеквам), децата се стресират от постоянната смяна на персонала...Ама като нямам избор  Cry

# 40
Наталия, сигурна е работата, която ще започвам. В същия бранш, дори като екстра е мн.близо до къщи, следователно и до детската градина. За малко по-малко пари е, но пък звучи като да е по-спокойна и по-малко натоварваща. В момента правят ремонт на офиса и за това са ме отложили до края на ремонта.  Mr. Green

# 41
  • София
На Ади май освен с новите госпожи сборните групи са й интересни и с още нещо - събрани са първа група (тя е само 1) с двете втори и вторите групи май са си дошли с част от играчките. Хвалила се е на баща си с новите играчки, с които се занимават.  Laughing

# 42
Привет момичета  Hug
И аз набързо влизам, че уж съм болнични, ама по цял ден съм на телефона по служебни задачки  ooooh!
Мечо Пух много се радвам за свикването ви към новата обстановка - явно му е интерено на детенцето, а и все си е някакво разнообразие. Hug
Симба, айде честито ти нова работа  Hug Честно казано и аз искам нова работа, която да ми е близо до вкъщи, ако може и да е до 17.30ч, пък ако ще и по-малко да ми плащат. За сега обаче не се очертава ...
Gigi отстоявай си позицията, навсякъде се опитват да принудят родителите да не си пускат децата на градина лятото.  #Cussing out Ако мине - мине.
Спяща дано не ви остане белег, наистина при децата бързо минават тези неща.

# 43
  • Добрич
...
Вела,какво стана със съобщението на вратата?Хвърлят ли си още боклуците от горе?

Тъй като времето е вече много горещо непрекъснато съм с пуснати сенници и боклуците съвсем рядко падат на нашата тераса.

Като заговорихме за тераса и сенници, се сетих за една интересна случка от миналия месец. Жени много обича да си играе на терасата. Тя се занимава там, а аз в кухнята реже зеле /имаме тераса, само на кухнята/. Звъни се на вратата, отваряме двете и виждаме две жени и едно момиче. Едната госпожа започна да ми обяснява как преди малко торбичка с вода паднала в краката и я намокрила както си вървяла по пътя. Аз все още недоумявам какво иска да ми каже и гледам така  Rolling Eyes. След малко обаче чувам, че водата била хвърлена от нашата тераса. Някакви хора, които видели им казали. Казвам, че това не е възможно, че дъщеря ми е много малка и не може да хвърли вода през терасата, а жената: "Ти ли хвърли водата през терасата лельо" Shocked. Естествено Жени каза "Не". Питаха ме, моята тераса ли е със сини сенници и аз потвърдих. Обяснявам, че през цялото време съм била в кухнята и каня госпожата да влезе, за да дадем на детето една торбичка и да видим дали ще може да я напълни от чешмата с вода. Споменах, че предполагам, кой може да я хвърли, но тъй като не съм видяла няма как да посоча. В следващия момент жената ми обяснява, че според очевидците било едно момченце, а Жени в момента с пусната коса - не можеш да я объркаш с момченце. Казах, че нямам друго дете. След малко ме попитаха, а над нас живее ли момче - казах "Да" и  те се качиха на горния етаж. Всъщност няма кой друг да хвърли водата освен детето на съседите над нашия апартамент, а и то изглежда способно на това. Но ме изуми, че след като виждат колко е голяма Жени си мислят, че може да хвърли водата. Да не говорим, че когато е пуснат сенника и аз няма да мога да хвърля вода, защото просто няма как да се замахне така, че водата да стигне чак до пътя /непосредствено под терасите има тревна площ/.

# 44
Бре, тия и реазследване провели ,да им се неначуди човек и какво после уши ли ще дърпат? Mr. Green

Симба,браво,много се радвам за теб,трябва да почерпиш и то НЕ виртуално Hug

Общи условия

Активация на акаунт