Какво не бива да забравяме на плаж с малко дете?

• 3 622
  • 35
  •   1
Отговори
Предстои ни ходене на море. Децата ми са  на 1 г и 3 месеца. Бих искала да помоля майки, които са ходили на плаж с малко дете да се включат и кажат какво е важно на плажа.
Сещам се за:
1. Слънцезащитно мляко; Двуомя се между 30+ и 50+, най-вероятно ще е 50+;
2. Хавлии за попиване на водата по тялото; Но колко? Кои ще са по-удобни, тези като халати с качулки или квадратните със сгънатото ъгълче?
3. Сенник за детското басейнче, има едни такива като половин палатка;
4. Хладилна чанта - чудя се дали има смисъл, защото евентуално ще се прибираме към 11 и могат да ядат в бунгалото, за обедното хранене също ще сме там;

Надявам се се включите с ценни съвети какво е добре да се взима и кое не е толкова важно.

# 1
Това нося аз на плажа, ако няма от къде наблизо да набавя: Вода, храна, мокри и сухи кърпи, няколко чифта бански, хавлиени кърпи, 2 шапки, кофички и лопатки, слънцезащитен лосион!

# 2
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Аз нося плажен чаршаф - 1 и за двама ни, слънцезащитно, комплект кофичка с лопатка и тн и вода. Рядко и нещо за ядене. Ако не съм сама нося (т.е. някой др носи) и допълнително играчки, кърпи и тн.

# 3
  • София
Синът ми е на 1г и 5м. и тъй като тази година вече отметнахме морето, ще споделя:

- Плажното ни мляко беше 50+ и съм мазала и двамата 20-на мин. преди да тръгнем за плаж. На плажа сме стояли сутрин и следобед около 2-2.5 часа и не са се зачервявали изобщо. А почне ли мазане на плажа става мацаница, пясък - ужас.
- Бутилка сладка вода - вечно някой се опитваше да си търка очите с пясъчна ръка и след това ревеше.
- Малки кутии сокчета със сламка. От жегата не огладняваха толкова, но много ожадняваха. Може и кутия с плодове да взимаш- много ни вървяха кайсиите на плажа. И за всеки случай някой пакет бисквити, че в един момент толкова бързаха да тръгнат на плаж, че всички отказваха да ядат, ама там им пристъргваше.
- Бански или гащи за смяна, че често се накисват във водата (дори само клякайки на мокрия пясък) - пък мен ме е страх да ги държа с мокри дупета.
- Сянка (чадър, сенник, каквото и да е). Удивих се малкия колко добре се усещаше кога се е препекъл и идваше да се охлади до мен под чадъра  Grinning Не търпят шапки
- Басейни, кофички лопатки - двойките еднакви са за предпочитане, но моите успяха да се скарат и за две еднакви червени лопатки  Wink Но тях си ги носеше щерката в самостоятелна чанта.
- Аз носех само 1 хавлия за забърсване и за двамата. То се валят там до ушите в пясък, аз ще им нося отделни хавлии  Crossing Arms Но те не се мокреха много, шубе ги беше да се топнат целите. Пък и ги бършех от водата, само 2 следобеда, в които беше ветровито. В останалите случаи бяха приятно разхладени.
- Хавлии за лежане - 2 за нас с мъжа ми - децата рядко се залежаваха. Малкият основно търсеше изтупана и опъната хавлия, за да се разходи по нея.
- Тениски - в случай че излезе вятър или ми се сторят зачервени рамене (както вече казах, нямахме такъв случай).

Весела ваканция и се забавлявайте!  Peace На 3-тия ден ще изхвърлиш ненужните неща от чантата  Wink

# 4
  • Монреал
- Тениски - в случай че излезе вятър или ми се сторят зачервени рамене
точно това щях да напиша и аз  Grinning

# 5
Памперси!  Naughty

# 6
vera, какъв е този сенник за детско басейнче? Ако е отделно, добре, но аз не бих купила такова басейнче, на което сенникът е закрепен за него и не може да се маха. Така няма да може да се оставя водата да се постопли на слънце, преди децата да влязат вътре. После винаги можеш да го сложиш под чадъра .

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 22:02 от reme

# 7
  • Между гори и планини
Те момичетата вече са ти писали всичко май. Но ето и аз какво взимам за малкия:
- хавлийка тип халат, много удобна след като е "плувал" 15-20 мин във водата. Не му вземам такава за лягане, защото той нито ляга, нито сяда на такава.
- бутилка от 1.5л. вода, не само за пиене, но и за измиване на ръцете, лицето и крачетата преди тръгване от плажа.
- голяма кутия с нарязана студена диня и пъпеш, моят син никога не ги отказва, особенно на плажа. Но ти можеш да вземеш плодове по важ вкус. Понякога взимам и пакетче солети или сандвич.
- плажно мляко за деца, водоостойчиво и да не полепва пясък като се поизпоти.
- бяла тениска, ако задуха по-силен вятър, плажна шапка.
- 2 чифта бански - изсъхват бързо, но да не стои мокър на дупето му.
- играчки за пясък, пояс.
- мокри кърпички.

В началото носех и чадър, но малкият стои почти само до вълните и нямахме нужда от него.

# 8
Шапка

Едва ли някой би я забравил. Всъщност някой, който не съм аз, защото ми се случи веднъж и умрях от притеснение, а малката не искаше да си тръгнем. Така че аз прекарах цялото време в опити да я спра под чадъра. Разбира се, не бяха кой знае колко успешни и след това не се успокоих чак да вечерта ooooh!
Сега шапката е първото нещо, което нахлупвам на главата й!

# 9
Да "съветвам" и аз

1. Чадър. Не само за детето, а за всички ни.
2. Слънцезащитен крем. Детски, закупен от аптеката. С висок фактор. И водоустойчиво.
3. Шише с вода.
4. Бамбукова постелка, върху, която слагам кърпата. Т.е не директно на пясъка.
5. Кърпа за след къпането в морето. (Евентуално и резервни бански)
6. Плод, няразян и поставен в пластмасова кутия.
7. Влажни кърпички.
8. Хартиени носни кърпички.
9. Бяла тениска. Слага се, след 11 ч. И с нея играе и се къпе.
10. Шапка. ( Не я носи с удоволствие)
11. Слънчеви очила. Не ги носи много.
12. Предпазни надуваеми ..... (аде как се казват) около ръцете. Когато е във водата.
13. Кофички, лопатки, фигурки и ....

# 10
Благодаря на всички, които се включихте!   bouquet

reme, ей такова нещо /горе в ляво/мисля да вземем. Струва ми се удачно, че и от вятър евентуално може да пази. Ако имам късмет, докато ги преобличам или са мокри да стоят при него.
Плодовете са добра идея, понякога като излизаме на разходка им нося така и ги хапват с удоволствие.
Хладилната чанта се чудя за нея. Има ли смисъл да купуваме?

Бански не съм купувала. Още не сме махнали успешно  памперсите. Имам  десетина чифта обикновени гащички, памучни и мислех  да  караме с тях. Но може би няма да са ми достатъчно, защото не изсъхват като банските.

Чадъра, бамбуковата постелка и хавлиите ще има удоволствието да ги носи таткото Simple Smile

# 11
Записвам се да следя, че и на нас ни предстои море след две седмици...
Засега няма какво да добавя към вашите списъци.. Thinking

# 12
Първата година на море малката беше на 1г и 4 м.,втората на 2г и 5 месеца и двете години си изкарахме супер.По 10 дни,сутрин на море след обед на разходка.
Наистина е задължителна някаква тениска,тъй като има дни слънцето се скрива и става хладно на морето,а пък ако сте на почивка трябва да се използват дните максимално на плажа Wink
Нося винаги закуски/рогчета,кифли,банички/,нищо че закусваше 7:30 в стола в 10 вече беше гладна,в 12 на обяд отново.На морето се огладнява.

# 13
  • Бургас
От изброеното в първият пост само бих добавила:
1. По една шапка за смяна. /Мокрят се или поне моят ги мокри  Mr. Green/
2. Вода за пиене и миене на очи.
3. Плодове. На море се яде много  Laughing
Бих взела мазило с голям фактор и по възможност водоустойчиво. И така. Чадър не нося защото трябва да го вържа, за да стой под него, а аз дерзая за тен.

# 14
  • София, център
Ние носехме:

1. Слънцезащитно мляко 50+;
2. Кърпа за попиване (обикновена);
3. Кохички, лопатки, формички;
4. Надуваемо басейнче (малко);
5. Пояс;
6. Тънка тениска против изгаряне;
7. Кърпа за главата;
8. 2-3 чифта бански гащи;
9. Вода;