Бързо времето лети, през ДЕКЕМВРИ мама ще си ти

• 14 244
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Оска, мерси за успокоението Hug

# 106
Привет, сладурки!

Ние днес се върнахме от Гърция - страхотно си изкарахме, направо забравих, че съм бременна Laughing ни кръст, ни корем, ни контракции - всичко ми мина. Хапнах морски специалитети, пийнах мохито и бяло винце, поплувах - абе въобще кеееф! направо не ми се тръгваше. Ако се чувствам добре, замислям пак да се занесем дотам това лято. А, и на 2 чашки винце усетих бебешора за пръв път Peace

Четох малко по диагонал,  Embarassed, не се сърдете Hug, но:
Привет на Galivo - престраши се най после, а?
Честито на всички, които са узнали пола!
Kostadinka, знаех си аз, че юнак ще си имаш! Честито!

И сега със закъснение отговарям на молбите на Маминка и  gdd за предричане на пола на бебчетата:
За Маминка - Дали ще връзваш панделки се питаш,
                                или пък топка ще лети у вас,
                                нетърпелива си да разбереш и питаш -
                                веднага отговарям аз:
                                декември за ръчичка ще хванеш красивата си дъщеричка!

За Gdd -        Поглеждам в бъдещето пак -
                                Какво те чака там да питам,
                                зима бяла ...пухкав сняг...
                                шейна с елени...старец благ...
                                ще сложи под елхата розовобуз юнак!

Е, не давам 100% гаранция, но...ако позная...наистина ще взема да отворя агенция за врачуване.

Видях, че Eta е имала премеждия - вярвам, че всичко ще е наред и тревогите ще останат само лош спомен! Laughing
Collibri, чак се ядосах на тая женица  Twisted Evil Дано нямаш по-вече подобни разговори!

Ще ви оставя сега, че се поизморих, радвам се, че ви намерих здравички и в добро настроение!

Лека нощ, да спите в кош, да сънувате ...слаааадки сънища!

# 107
Мерси за окуражаващите отговори  Grinning Ета ти си герой.. кога излизат тия резултати?
portman, karsoni, adelf много се радвам че сте толкова спокойни и позитивни.. нагласата е много важна.. аз още не мога се наглася на тази вълна, но има време, разбира се..   bowuu

лека нощ от мен и хубави сънища  Simple Smile

# 108
  • София
Добро утро момичета!
Нямам време и не смогвам да Ви изчета!
Желая успех на Eta! Всичко ще бъда ОК, сигурна съм. Честито на момичетата, които вече знаят пола! аз съм на лекар чак на 16.07 и много се надявам да го разбера тогава!
Аз съм добре, вече почти не ми става лошо. Все още не съм усетила бебето, но и това ще стане скоро! Нямам търпение.

# 109
Честит рожден ден,EVITA83  bouquet
Познавам майки,които толкова искаха да родят нормално,че след усложнения и наложително секцио,после не можеха да се оправят психически с месеци!И защо?!!Защото са родили секцио,а не нормално! ooooh! Луда работа!
иииий , много ме изкефи ! ето , запознай се с още една ! нали съм умничка и с телешки инат , в 16ч. следобед единия доктор ми каза "спешно секцио , заради събрани долни и горни стойности на пулса , след 2 часа да си в болницата " - аз рев , яд , люти обвинения в меркантилност на човечеца , и решение ,че няма пък- ще си раждам нормално!!! обадих се разярена и ревяща на моя си гинеколог и добре , че той къде с добро къде със срого мъмрене ме убеди , да не се моткам , ами веднага да хуквам към болницата ! и да ви кажа пак инатото си е инато - вадят Васильо и чувам едно общо възклицание от вс. в родилна зала "аууу колко се е омотало в пъпната връв " и си мисля " глей ся как са се наговорили , за да не фуча че са ме срязали ,  ме убеждават уж ,че имало защо " - дааа - луда работа!

ласси , стискам палци пак да ви огрее Гърцията ! и на мен ми е любимо място за моренце !
моля те, моля те, моля те  Praynig ! напъни се да познаеш и моето мишле ли или мишочка!

Zlitova дано полета мине леко и без контракции !
ръш , бравос за добрите резултати !
евил , Агафия ми звучи като момичешко име , пък и така изглежда на снимките сладурчето  Mr. Green! ама явно има и  девойки , дето да ти разкажат играта !
ета , овайкването безпричинно ще да е ! айде малко остана , но пък от там нататък , като си сигурна вече , ще си караш спокойна бременност ! впрочем по-натам ще те питам вероятно за тези успокоителни хомеопатични . както изглежда , след дългото отлагане ,и на мен ми предстоят кошмарни съмнения и страхове!
вени , айде дано е било последно посещение в болница заради проблеми ! следващия път да е след 5месеца , като ходиш за  раждане !

# 110
  • Варна
Добро утро, айде на кафето  Wink

EVITA83 честит ти празник на патерица   bouquet
Знаех си че рано или късно темата за секцио или нормално раждане
ще е на дневен ред... Вечната дилема, както и тази с кърменето...
Да споделя за себе си...първия път раждах нормално, е по хубаво чувство
от това няма, разкъсванията и шевовете са последното нещо за което ми
дойде на ум. Доктора тогава докато ме шиеше се шегуваше, че ще ме направи
като нова. на третия час след раждането мерих коридорите. За секциото не мога
да кажа същото, въпреки,че избрах спинална упойка, успях да се раздвижа на
осмия час. Не говоря за нормално ходене, а за поза бастун. Дърпа, опъва, боли,
режат се коремна стена и матка, все силно кръвоснабдени органи. Гадно си е.
Едва на 2-3 ден можех да ходя по човешки. Сега се глася, да убедя  лекарката
да родя нормално, живот и здраве, но едва ли ще се навие. Зная какви причини
ще ми изтъкне, зная и какви рискове носи, но ще опитам. Може би ако бяха минали
поне 3 години от предното секцио шанса ми щеше  да е по-голям. Сега с напредването на
бременността точно по разреза, усещам неприятно опъване.
Lassi добре дошла.

# 111
  • Велико Търново
Здравейте, момичета!

Надявам се да не пропусна да поздравя някой, че 2 дена не съм чела и много неща сте изписали!

Първо поздрави на всички, узнали пола на бебето!

EVITA83 Честит рожден ден на патерици!

evil да ти е жив и здрав и твоя татко (пак на патерици, ама няма как) и мерси за кафенцето, тъкмо и аз се опитвам да пийвам едно, че вече няколко месеца не съм пила, пък така ми се е допило днес.

И накрая да ви почерпя и аз виртуално, че днес мъжа ми има рожден ден!

Иначе ние с бебо се чувстваме добре, дано все така да е  Hug

Пък за разждането, няма какво да споделя нали ми е първа бременност, така че събирам информация, въпреки че съм привърженичка на естественото раждане Simple Smile

Ами това за сега от мен, успешен и усмихнат ден ви желая!

# 112
  • Пловдив
Добро утро и от мен. Гледам писали сте за раждането. Аз не съм от страхливите, никога не ме е било страх от тези неща. Синът ми го родих нормално, без никакви уговорки с лекар, просто отидох, но ми се случи страшно добър лекар и всичко мина добре. Нямах никакви разкъсвания, макар че бебето беше 3 900 гр. Сега обаче се чудя. Не съм говорила още с лекар за раждането. Но като си помисля за болката и ми става нещо. Проблема е в прихиката. Преди 7 г. претърпях злополука и прекарах в болницата 2,5 мес. повечето време от които в адски болки. Въпреки обезболяващите болеше страхотно. И това ми остави отпечатък в съзнанието. Като си помисля за болка и изпадам в ужас. Не че искам да ме режат пак, достатъчно упойки и рязане видях, но......незнам. Ще видим има време. То бебето да е добре  Praynig пък аз съм жилава ще се справя.

# 113
Lassi, ти и мен заинтригува с пророческите си способности  Wink. Сигурно сте обсъждали темата, но мен ме нямаше една седмица и съм изпуснала. Така че, хайде и аз на опашката да ми предскажеш пола на бебето. Какви данни са необходими?

# 114
Добро утро,
Честит рожден ден на патерици на EVITA83  newsm59
На evil също честит празник на патерици, да ти е жив и здрав таткото и да се радва на много здрави внуци!

Пожелавам ви приятен и слънчев ден на всички!!!

# 115
Здравейте!
Ето ме и мен.
Вчера беше втрората ехография. Бебето или по-скоро нашето момиченце stork-girl се развива нормално. Всичко е ОК за сега. Още чакаме резултата от био-химичния анализ.

zlitova, дано полета е минал успешно !
И на мен ми предстои пътуване до България след около три седмици.
Виждам, че има притеснения с получаването на контракции. И док-ито вчера спомена, че пътуването на дълги разстояния не е за препоръчване и, че предизвиква контракции. И малко се стреснах!
По какво разбирате, че имате контракции? Какво е чувството ?

Лек ден   bouquet

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 11:55 от La Fée

# 116
Хихихи Lassi, мерсииии ама дано не познаеш  Grinning Абе да не би като врачува за мен и Gdd да си била малко уморена и да си ги разменила Thinking По всички критерии на бабини деветини и други приказки ми сочат момченце .. а и аз това искам, че ако е момиче да не изтърпява всичко това, дето търпят жените ...

Да е живо и здраво, пък ще видим....

La Fée - честити панделки  Party

П.П. Тази сутрин една приятелка, която беше с 2 седмици след мен, ми каза, че е прокървила и са изгубили бебчо...  Cry Ама за 12-та седмица не е ли малко късно да се случват такива неща... Доки й казала, че от няколко дни не се развивал плода и трябвало да го махнат... Хмм.. А щяхме да сме двете бременни булка и кома след 20 дни ... сега ще има само брем кума Cry Кофти ми стана .. ще трябва й да се съобразявам и какво говоря сега пред нея, че да не я натъжавам.... Оххх гаден е живота за жените! Ей затова не искам момиченце... Tired

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 12:02 от ♥MaMuHka♥

# 117
  • тук
La Fée, първо честито момиченце Simple Smile МаМиНка се е натъжила сега (искрено съжалявам за твоята приятелка  Sad ), но като майка на дъщеря ще споделя, че грижите за момиче и радостта от превръщането и в малка принцеса са нещо невероятно. Да не забравяме и помощта, която жената получава от дъщеря си, когато детето порасне. А и какво му е на живота на жената? Нека сме честни, не си живеем зле, даже напротив, особено когато случим на мъже Joy

За контракциите - най-лесно ще ги разпознаеш по втвърдяването на корема. Всички други движения може да те излъжат. Другото са болки, които приличат на предменструални. Но тъй като се засилват от стреса, дори да получиш контракции, това нищо фатално не означава, не се шашкай. Лекарката трябва да ти е изписала лекарства, носи си в чантата и ако почувстваш някои от описаните симптоми  по-ударна доза ношпа и магнерот или нутри-маг, каквото ти е дала. Дори да си се излъгала и да не са били контракции, тези лекарства не са вредни Wink Да, дългият път не е подхощ за всяка бременна, но пък толкова бременни обикалят света ежеминутно Wink всичко ще бъде наред  Hug

# 118
La Fée , честита бебочка Simple Smile. Контракции съм имала само инцидентни, неболезнени и сега и с първата бременност, но усещах сякаш корема ми се втвърдява и някак се "събира" в най-изпъкналата си част. Ти вероянто ще летиш със самолет, затова смятам, че няма да имаш проблеми. Ако лекаря ти е изписал някакъв спазмолитик и/или магнезиев препарат, пийни си хаповете и "хвръквай" смело Simple Smile))

♥MaMuHka♥, ти като моето свеки, дето искала да има две момчета, за да не се мъчели като нея (тя малко страдалка все се пише  Twisted Evil, та така и се паднали - две момчета. Аз първия път мислех, че ще е момиче, пък то се оказа момче, сега мисля, че ще е пак момче, та нищо чудно да се окаже пак обратното на очакването ми Simple Smile)). Нещо не ми сработва интуицията по тоя въпрос  Wink

# 119
Благодаря много portman и Ава !
Поолекна ми  Hug

Докторът освен да ме предупреди, че не е желателно да пътувам не ми изписа никакъв спазмолитик !
И в паниката даже не ми беше хрумнала идеята да взема някакви превантивни мерки !
Благодарение на Вас сега вече знам и ще се обърна към Джи Пи-то.
Много съм Ви задължена  Heart Eyes

portman , четейки те ми стана още по-хубаво, че очакваме момиченце !     bouquet
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт