Бързо времето лети, през ДЕКЕМВРИ мама ще си ти

• 14 244
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Здравейте, толкова много сте писали. Днес ми се ще да си помързелувам, дано само не ми се провалят плановете. Другата седмица излизам в отпуска и нямам вече търпение. Мисля че и аз усещам бебчо понякога, но рядко общо взето. Иска ми се да е по честичко. Grinning
До после, отивам да хапна , че ми престъргва.
evil, здраве и дълголетие на баща ти.

# 91
Момичета, минавам да ви кажа довиждане, днес си летя за БГ и няма да мога да ви чета и пиша редовно. Пожелавам ви само положителни емоции и моля за малко стиснати палчета, че снощи за 1ви път получих контракции, а днес ми предстои 3ч и половина полет и съм малко притеснена  Confused
До скоро  Hug

# 92
  • Русе
Цоп тука съм

вчера ме изритаха от болницата, вляха ми няколко банки но шпа и разни други успокоителни и ме пратиха в къщи с магнерот и витамини за бременни. Бръкнаха ме, за сега нямам разскритие и няма да ме шият. Казаха ми просто болки, няма сериозна причина. Сега пу пу пу съм добре. Връщам се да ви чета, че сте изписали 10 страници   bouquet

ооооооооо и друго забравих - мисля че в болницата усетих първия ритник, много съм горда и щастлива!!!

# 93
Привет, мами!

Zlitova, лек и безконтракциев полет Simple Smile

Провокирана съм от Аулин и няколко други мнения за секциото....Далеч съм от мисълта за нравоучения, но наистина ви моля - помислете си добре, преди да се решите на това "лесно" нещо. Мога да опиша детайли, за да ви посплаша, но тук има и нераждали мами, така че няма....
Хора, ако нямате медицински показатели не го правете, не се лъжете. Истина е, че аз обиколих всички болници , като започнеш от Шейново и свършиш със "хотел"Свети Лазар. И то заради същите страхове от раждането - и естествено, почти без изключения, лекарите се възползваха и започваха да ми описват в черни краски нормалното раждане, и истории как вече всички звезди раждат с цезарово и бля бля.....Сега си патя от това, треперим и не се знае как ще свърши всичко. Въпреки, че така и не направих планово секцио, раждането започна нормално, но дреби се завъртя напречно и ме срязоха. Ами през часовете с конракции нито съм викала, нито истерясвала, не усетих такава болка, че да изпадна в несвяст...АБе нищо от прочетените тук разкази.....
 Извинявайте за отклонението, но искам да говоря за това, да разберат жените, че тази операция не е безобидна и носи куп скрити последствия, голяма част от които биват спестени от лекарите. Аз имах страх от сраствания след секцио, защото майка ми след две секцио, остава без матка и яйчници, казвах го на лекарите, те се смееха и казаха - то в ония години не са правили хубави операциите..............Е, аз бях при този уверен в себе си , лекар - в Токуда, където предимно секцио правят, и той сам плю на думите си с това, през  което минавам сега

# 94
Привет момичета! Искам да поздравя всички узнали пола на бебоците си  newsm51 smile3525

zlitova лек път!!! имаш стиснати 2 чифта палчета от мен!

veni1122 радвам се че с теб всичко е минало добре дано от тук нататък чуваме само добри новини и да се отърсим всякакви лоши емоции  Hug

eta ти наистина си герой, сега остава да дочакаме и добрите резултати!!!!

*MILADY* пхоздравления! изглеждаш чудесно и ти и семейството ти, както и приказния ти сватбен ден! личи си когато хората имат вкус и стил!

mayanka благодаря зя кафенцето тъкмо си направих едно такова! evil честит рожден ден на татко ти с пожелания за здраве и дълголетие! благодарим за почерпката! в този ред на мисли и аз да ви почерпя (макар и виртуално), че и аз днес пораствам с още една годинка!   party023 beer
желая ви един прекрасен   bouquet

# 95
Здравейте и от мен  Peace
Zlitova дано полета мине леко и безпроблемно  newsm10
По темата за секциото, и аз смятам че по хубаво нещо от нормалното раждане няма,тя природата си го е устроила така,след него човек много по бързо се възстановява,докато секциото си е все пак една операция и възстановяването и всичко е по бавно.Така че който има възможност да избира да не му мисли много много  Grinning ,разбира се при хората с медицински индикации просто няма начин (каквато съм и аз),но ако можех да избирам бих избрала с две ръце нормалното.
CatWoman относно параноята и мен много често ме хваща същата параноя,така че споко не си сама  Peace

# 96
да Поли  Rolling Eyes, наясно съм за усложненията от секциото,особено ако забременееш до 2 години или колкото там организма ти се възтановява.. наясно съм и че при всеки е различно, има случаи на безметежно щастие от секциото и обратното.. карма!.. именно за това искам да погледна нещата от всички страни.. и да взема най-здравословното решение.. осланям се на съдбата естествено, но човек като има избор може да избере..  Просто не ми харесва как се процедира при нормалното раждане у нас, нищо повече.. почти няма родила която да не е с външни и вътрешни шефове, епизиомия... защо? защото така е по лесно за санитарите и лекарите.. факт е, че с малко подготовка и без бързането което лекарите налагат в повечето случаи бебета си излизат без да те разкъсват, и за тях добре и за нас.. въпрос на поза, недопустима в повечето случаи в болниците, психическо равновесие и еластичност.. това последното е малко проблем при мен.. вътрешната еластичност се постига с упражнения и правилно хранене и начин на живот.. намалява с годините, както всички знаем.. начина на живот в градовете с тия ИТ професии и седене да не казвам до каква еластичност водят..

ех, съжалявам че аз трябваше да започна тази тема.. на никой сигурно не му се слуша за проблеми.. и ако се натоварвате, няма да се сърдя ако не ви се говори за това..  просто при мен вътрешната сила идва с знанието..  Simple Smile

стискам палци на Ета, резултатите и да са добри и да не пише защото се забавлява някъде  Grinning

evita83 ехее честит рожден ден

# 97
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН EVITA83 !!! ДА СИ НИ ЖИВА И ЗДРАВА И ДА ДОЧАКАШ БЕЗПРОБЛЕМНО ЕДНО ПРЕКРАСНО ЗДРАВО БЕБЕ !!!

Evil Наздраве и за татко ти, с пожелание да е най-прекрасния дядо!

# 98
Аз само да се включа за секциото!Аз родих така,по медицински причини!Иначе мен от болки хич не ме е страх,щото имам няколко страховити бъбречни кризи,камъни и т.н.,при които докторите ми казваха:Ще раждаш на 16 години!Мисълта ми е,че не бях против нормалното раждане,не се страхувах,но към края на 8-ми месец като се разбра,че беба не се е завъртяла,а е седалищно,с омотана пъпна връв,стана ясно,че ще се наложи и секцио!Е,не бях много разочарована!Важното беше бебка да е Ок!Друг е въпроса как ми влияеха психически философските изказвания на родата на мъжа ми-нямало да имам кърма,нямало да мога да си гледам детето 1 месец след това и т.н. Точно  за 3 дни се възстанових,а след 1 седмица все едно не бях раждала!Само се пазех да не вдигам тежко,всичко друго си беше ОК!
Моят съвет е да не се настройвате за нищо!Както дойде!Познавам майки,които толкова искаха да родят нормално,че след усложнения и наложително секцио,после не можеха да се оправят психически с месеци!И защо?!!Защото са родили секцио,а не нормално! ooooh! Луда работа!
Има много теми "За" и "Против" секциото!Дано тук не се стигне до това!
 Hug  bouquet Hug

# 99
Честит рожден ден Евита!Желая ти много щастие и любов!А Декември здраво и послушно бебче!

# 100
Честит рожден ден,EVITA83    bouquet Бъди жива и здрава.
Лек полет и на zlitova.

# 101
Просто не ми харесва как се процедира при нормалното раждане у нас, нищо повече.. почти няма родила която да не е с външни и вътрешни шефове, епизиомия... защо? защото така е по лесно за санитарите и лекарите..

Има, аз! Три раждания, пъвото преди цели 15г, и нито един шев, разкъсване или каквото и да е. Един час след ражданията ми бях готова да си ходя дОма  Simple Smile дори пеша.
Не се вързвай, Aluin, това са градски легенди! Намери си свестен лекар (ако може да е по-малко търговец) и се довери на преценката му за теб. И без страх, ако ти препоръча нормално раждане, сами си вредим с този страх!

Ох, хубаво го казвам, но тия дни съм вцепенена от страх и ужас в очакване на резултатите! Чак почнах да пия хомеопатични успокоителни, че да не изкукуригам без време. Тъй не съм се чувствала скоро, все едно някой е седнал на гърдите ми. Оплаках го и го овайках милото детенце, надявам се безпричинно...

Честит празник на evita83 и на таткото на evil!

# 102
  • тук
evita83, честит рожден ден Simple Smile  и на таткото на evil- здраве и дълголетие

Aluin, дори да ги има и разкъсванията и шефовете, те не са никакъв, ама никакъв проблем Simple Smile след секцио няма ли шефове ??? недейте отсега да му мислите, подкрепям Ета с две ръце - избираш наистина свестен лекар и каквото те посъветва, това е; ето, аз много искам да родя нормално, защото знам, че наистина нищо страшно няма, но плацентата ми може би ще създаде проблеми и ще се наложи да ме режат; няма универсално правило, има човек, биология, само не прави избор основан на страх; страхът е лош съветник, склонността на жените да драматизират раждането, както мъжете казармата - също Wink успех, информирай се, поговори с хора, на които имаш доверие и виж какво ще кажат тялото и бебето ти  Hug

ЕтаHug малко остана, нали? ще се справиш, не го жали миличкото, то е добре Simple Smile

# 103
Напълно съгласна и аз с Ета, всичко си е до организъм, мойта колежка роди първото си дете на 35 год. без нито един шев, нормално.
Но в крайна сметка всеки си решава сам за себе си.
Честито на evita83, пожелавам и всичко най хубаво и приятно изкарване.
  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 18:43 от Krasoni

# 104
Аз последните дни се размислих за това и съм сигурна, че искам този път да имам шанса да се доверя на "тялото и бебето си" както казва портман ....пък каквото сабя покаже!

Общи условия

Активация на акаунт