Отговори
# 225
  • София
На никого не си кръстихме детето. Прости ни харесваше името Мартин. Майка ми е Милка, но това няма нищо общо. Никой за нищо не ни се е сърдил. Доста време след раждането свекърва ми ми призна, че сама е избирала имената на децата си: "Щом аз раждам, аз кръщавам." Дори ходила едно време да се разправя, че били объркали името на дъщеря й в акта за раждане. Вкъщи и 2-та сме кръщавани на свекър и свекърва и все е имало разни там условия затова майка ми е против тази традиция.

# 226
Очакваме първото си дете /момиченце/и се е видяло че трябва да е кръстено на свекървата,просто и мъжът ми много държи на това.Проблема ми е че не мога да измисля хубаво име със буквата З.Очаквам вашите предложения
на приятели момиченцето се казва Звездислава много рядко срещано име,което много ми харесва!! казват и Звезди-много сладко ми звучи  Hug  bouquet

# 227
Първото дете го кръстих на майка ми-Никола, по заслуги.Второто на мъжа ми-Божидар.Смятам, че детето се кръщава на този, който заслужава и според желанието на родителите, а не на свекър и свекърва.
А с буквата З за момиче ми харесва Зорница Peace.

# 228
  • Mediterraneo
Името на първото си дете избрах, защото имаше хубаво значение. По стечение първата буква на името съвпадаше с тази на баща ми.
Дъщеря ми е кръстена уж на мъжа ми  Party Ама само буквата е негова.
Живот и здраве, бебето ще е или на мен( с моята буквичка), или на себе си( никой от родовете ни никога не е носил такова име).

# 229
И двете ми деца не са кръстени на никого Peace

# 230
  • до една звездичка
И Зоя не е лошо. Thinking

# 231
Очакваме първото си дете /момиченце/и се е видяло че трябва да е кръстено на свекървата,просто и мъжът ми много държи на това.Проблема ми е че не мога да измисля хубаво име със буквата З.Очаквам вашите предложения

Зара Crazy

# 232
Златина, Звездомира, Зина, Зинаида, Звезделина, Златозара, Златослава.
Други възможни варианти са ти дали майчета преди мен.

# 233
  • Горна Оряховица
При нас имаше голям спор за името,но не от страна на свекърите,а от страна на моите родители,в частност на майка ми.Аз съм една дъщеря и тя държеше да го кръстя на някой от тях - съответно буквите са А и Я.На свекърите категорично отказах да го кръстя,поради проблеми в отношенията ни.Но тогава и мъжът ми се намеси и каза,че няма да носи името на никой от нашите.Аз исках да се казва Ива ако е момиче или Ивайло,ако е момче.И така го кръстих - Ивайло.Но после се оказа,че без да искам съм взела буквата на името на вуйчо му,а уговорката ни беше да не засягаме буквите на ничии роднини.Е,важното е,че го кръстих както аз си искам,макар че майка ми не пропуска възможност да ме яде за това,че избрах това име.

# 234
  • Горна Оряховица

Зорница ми харесва на мен лично.

# 235
  • Горна Оряховица
Първото дете го кръстих на майка ми-Никола, по заслуги.Второто на мъжа ми-Божидар.Смятам, че детето се кръщава на този, който заслужава и според желанието на родителите, а не на свекър и свекърва.
А с буквата З за момиче ми харесва Зорница Peace.

Мислим еднакво за името Simple Smile

А относно това кой е заслужил - именно за това сега ми е малко гузно че го кръстих на него си,понеже нашите доста ни помагаха ,а и все още помагат.Но рискувах да имам големи неприятности с мъжа ми,не че сега ги нямам,но това е друга тема.

# 236
...макар че майка ми не пропуска възможност да ме яде за това,че избрах това име.
Защо? Името е много хубаво Grinning.

# 237
  • Горна Оряховица
...макар че майка ми не пропуска възможност да ме яде за това,че избрах това име.
Защо? Името е много хубаво Grinning.

Мерси Simple Smile Ами понеже не го кръстих нито на нея,нито на баща ми,а тя смяташе,че трябва,понеже помагали доста(което е така,признавам),а и първата буква съвпада с тази на вуйчото на моя мъж.Но просто аз така реших.

# 238
Ех, аман!
Когато бях бременна със сина ми, майка ми веднъж на шега ми каза - "който си го носи, той да си го кръщава".
Тео не е кръстен на абсолютно никой, дори и буквичка няма, но интересното е, че баба му (моята майка) ми го предложи като вариант и на мен ми хареса Grinning.
Иначе името Ивайло ми беше вариант, харесвам го, мъжки ми звучи Grinning.

# 239
Снощи имаше дебат относно името на първото ни детенце. Казват че ще е момиче Simple Smile. Роднините на мъжа ми смятат че по обичай задължително трябва детето да носи името на някой от мъжка страна. Свекър ми се казва  Тодор свекърва ми Тодорка. Чуствам се ужасно, защото и мъжът ми е на това мнение. А на мен ми се иска да имам право и на други опции. Искаше ми се да споделя с някого, който е минал по този път.

Използвай двойно име, като избереш едното сама, а другото може де е Теодора - ще се получи нещо много оригинално. А иначе задължителните неща в живота не са с толкова широк обхват.

Но ако присъствието на името Теодора ще те изтормози тотално, КРЪСТИ ГО НА СЪПРУГА СИ - те няма да има какво да кажат, нали им е син, а и заслугите за бебчо са си негови.

Общи условия

Активация на акаунт