Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 78 053
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 720
Когато раждах през декемви 2006 с избор на екип, плащането ставаше след раждането и това е единственото логично според мен.  Peace

# 721
   tini-mini,още 2006 година си спомням,че някои лекари са се оплаквали,че после са издирвали пациентите си с полиция,за да си вземат парите.Тоест явно е имало пациенти ,възползвали се от услугата и неплатили за нея. Rolling Eyes (Нали знаеш,не цялата сума отива при лекаря,част от нея отива при акушерката,още някаква част за болницата.)
  Може би......"Тина Киркова" си има причини да започне да взима парите предварително. Peace

# 722
Охх, не би ми хрумнало за подобен род измама, особено свързана с  раждането на собственото ти бебе.  ooooh!
Дано все пак има механизъм на връщане на парите, за тези, които не са успели да ползват услугата.  Peace

# 723
Арчита , сискам ти палци и съм убедена,че всичко ще е наред с теб...аз лично обаче не бих родила на др. място освен ТК, Шейново или Майчин дом...ако трябва да избирам, но всеки сам решава
Успех и все пак да пишеш тук.  bouquet
родих моето съкровище на 18,09 нормално той се роди 4950гр,56см, но момичета ако не ми бяха сложили упойка след близо 3-
часови мъки и много болезнени контракции щях да умра а за болницата-не съжелявам никак пак там бих отишла

# 724
  ar4ita,3 часа мъки......... spoko
  ЧЕстито ти бебе!Какъв голям юнак си родила!Браво!Само радост да ти носи!!! Hug

# 725
ar4ita, честито! Голям мъж си родила. Да ти е жив и здрав!

# 726

Ар4ита,честит голям бебок!!!  bouquet
Привет и от мен,прясна завърнала се от Тина Киркова с ново бебе у дома.Wink
Копирам си пост от друга тема,за да не пиша пак едно и също;
Както знаете на 29 ме приеха в Патологията за ниски тонове или по-скоро слаба реалтивност на плода.Изкарах там една вечер,имах си 4см.разкритие,но без родова дейност и никакви контракции.На следващия ден при повторен преглед се сутанови,че съм вече със 6+ разкритие,но пак без да има контракции.Решихме с моята лекарка/да е жива и здрава/,че вече е време на бебо да се ражда,предвид това,че нещо го притесняваше,а аз бях готова физически,явно е било въпрос на часове да тръгне раждане ./Имах голямо разкритие,дълго време ходех без тапата,което не е добре,бебето бе слязло надолу в таза/ .Към 10ч.направихме нов запис,за да видим какво е положението,бебето отново бе нискореактивно и реших,че наистина по-добре да раждам,явно имаше някаква причина и бебчо не се чувствапе добре.Към 10.30-11.00ч.ми включиха система с окситоцин,но много бавно,по 10 капки.Бях във ВИП зала/горещо препоръчвам/,самичка,можех да се разхождам,усложива много добри.При мен стоеше само една акушерка и лекаря.Постоях така около час,и въпреки започналото разкритие,нямах регулярни контракции.Бях със 7-8 см.До този момент болка нямаше.,само тежест в корема ,кръста и едни боцкания в шийката и матката,но съсвем бегли.Установих ,при едно ставане до тоалетна,че права получавах контракции;коремът ми ставаше на камък и така оставаше перманентно.Решихме ,че е по-добре да стана и така до самото раждане се разхождах,четох списания,клатех се от крак на крак/отваря таза/.Оказа се,че при първото раждане шийката на матката ми е доста шита,а после травмирана от трите манипулации,които имам през полседните две години,по повод дисплазия/раничка .Та моята шийка се оказа,че дилатирайки прави добро разкритие в долната част,но по-трудо отпуска вутрешния пръстен,където е била шита.Лекаря ми каза,че трябва да се действа много деликатно с раждането,за да я запазим.До този момент бях решила да раздам без упойка,но по неин медицински съвет се оказа,че по-добре със,за да може този вътрешен пръстен да се отпусне добре,да дилатира докрай,за да не го разкъсаме пак/а със системата имаше вероятност,предвид и моето много бързо разкритие/.На около 7см.започнах да усещам болезнени контракции,през 2 мин.по 40 сек.За има-няма 40 мин.Разкритието стана 8см.с много болезнени контракции на 1 мин.които продтължаваха по 90 сек.Когато бях права се търпеше,но легнех ли,болката се удвояваше.Тогава дойде анестзиолога ,но понеже вече бе късно/по мое желание да раждам без упойка/,нямаше как да се сложи епидурална,а минахме на вариант спинална.Поставянето не боли,само е непритно,че трябваше да стоя и да не мърдам по време на контракция,което си бе трудно.Сложиха ми някаква много специална смеска от упойки,която ми деактивира болката на 90,но можех да усещам контракциите и да напъвам.Може би има-няма 10 мин.след слагането на упойката ,с 5 напъна,родих.Имам перинеотомия на старото място,младежа се оказа голямоглав и едробузест ,и имаше опасност от разкъсване.Наложи се да ме кръцнат.Първата нощ ме боляха доста шевовете или по-скоро хемороидите,но сега съм значително по-добре.Явно с Дани наистина съм имала по-сериозни разкъсвания,защото тогава 2 дни едва си стоях на краката,после месец не можех да сядам,а сега дори съм седнала на дивана.Изключително съм доволна от моя лекар,от акушерките и анестезиолога,както и от всички сестри и акушерки ,които бяха в Патология и Вип-а на 5-ти етаж.С
ЗА ВИП УСЛУГИТЕ В ТИНА КИРКОВА:
ИМА ВИП ЗАЛА ЗА РАЖДАНЕ
:голяма самостоятелная стая с легло,на което се лежи предродилно и магаре,на което се ражда.Залата е само за 1 родилка и екипа й.Има възможност да се разхожда човек в залата или вън,в коридорчето.Има тоалетна до залата.Там не влизат външни хора,освен екипа и няма кой да ви притеснява.Струва 100лв. удоволствието,което ви позволява да раждате с присъствието на таткото,ковто също е 100лв.
ВИП СТАИТЕ:Целия пети етаж е ВИП звено.Има три единички ВИП стаи ,другите са двойни випове;две жени в стая,които делят баня и тоалетна с друга стая,тоест 4 жени на една баня и тоалетна.Има баня и тоалетна на етажа,но ми се видяха доста гадни.Единичните ВИП-ове са доста малки,но имат легло с променлива геометрия/има дистанционно и му се сменят позициите на облегалката,нивото и тн./,има телевизор с кабелна,климатик и собствена баня,доста читава.
Общо взето персоналът е любезен,обръщат внимание .За кърмененето са всички периатрични сестри,но дават и добавка,ако майката има нужда.Всеки ден взимат бебето за тоалет няколко пъти,както и за визитация.През останалото време бебето може да стои при вас.Аз не съм го давала с бокса.
Аз платих след раждането,но защото моята лекарка се предвиждаше да отсъства на моя термин/6.10/ и не бе ясно дали въобще ще родя в ТК.Решението за раждането се взе след престоя в болницата,заради ситуацията и реално нямаше кога да платим предварително.Иначе наистина се  плаща около 10 дни преди раждането.
Ако ви интересува нещо друго,питайте

# 727
  • София
Арчита, Деси, честити ви бебоци! Да са ви живи  и здрави, а на вас бързичко възстановяване!  bouquet
Любопитно ми е при кои лекари и акушерки раждахте newsm78

# 728
  • София
Селма, имаш голям грях към мен!
Къде ми трябваше да кликна на линка с тортичката  #Crazy и сега лигите ми текат като селска чешма.
А съм на диета без сладко.
–––––––
Арчита, Деси, честито! Да са ви  живи и здрави бебчета и само да ви радват.
Едно от нещата, които имат значение за мен, е отношението на останалия персонал към родилките - санитарки, сестри и др. Какво е вашето мнение за тях?

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 16:59 от miss piggy

# 729
Мишле,моя лекар бе др.Рени Ковачева,а акушерките Натали и Илианка/не им знам фамилиите/.Много сладки и приятни момичета.Имах наблюдения върху тях още от предродилна зала,докато лежах там за запис на тоновете и подготовката на залата.

# 730
kingmike, първо честито за бебето, да е живо и здраво и много да ви радва  bouquet

Важното е, че раждането е минало бързо и успешно. Аз след като родих (е, наистина преди 6 години, но пък с протекции) пак ме оставиха 2 часа на количка в коридора до родилна зала. Това е с цел да не заспиш. Така и не разбрах защо, но два часа след раждането трябва да стоиш будна.

Настанили са я в стая с надпис "Пациентки IVF", защото от известно време има много родилки и не остават места. Явно там е било свободно.

4 жени не е зле, има стаи и с по 8 Laughing

И преди караха бебетата през 3 часа, което според мен си е опция. Аз лично бях толкова изтощена след раждането, че имах нужда всяка свободна минута там да поспя. Мисля, че само във ВИП стаите има възможност бебето да е с майката постоянно.

Болничната храна попринцип си е гадна, не само в Света София, лежала съм и в други болници- едно и също меню Crazy Но пък не е забранено да ти носят отвън.

Тези ампули Анти Д незнам за какво са, предполагам, че е нещо свързано с резус фактора  newsm78 Наистина пропуск е, че не са ви казали по-рано. Мое мнение е, че лекарят, който е водил женската консултация също е трябвало да ви предупреди.

С една дума- не се ядосвай Peace Във всички държавни болници условията са идентични (дано никога не ти се налага да посещаваш Инфекциозна болница, че тогава ще разбереш буквално що е то мизерия ooooh! ), важното е, че има добри специалисти и че няколко дни все се изтрайват.

Радвайте се на бебчето и оставете лошите емоции в миналото. Успех!

аз родих преди 16 дена и почти веднага заспах зашиха ме след около 50 мин. и така си поседях на магарето около час но разбрах че и по 2 ги държат но такава им е практиката а храната не беше толкова гадна става дума за Окръжна болница но и анти-Д гама-глобулина не съм плащала но бях с избор на екип но мисля че и без екип не се плаща просто ти я бият и да става дума за -кръвна група(аз съм 0-)

# 731
ar4ita, ДесиХ3, честито и от мен! Бъдете здрави и щастливи с бебоците си Simple Smile

ДесиХ3, интересува ме раждането в самостоятелна зала. Нали след драждането родилката остава около 2 часа под наблюдение.
(1) Вадят ли те от вип-залата в коридора или тези 2 часа си оставаш вътре?
(2) И ако оставаш в залата, бебето отнасят ли го веднага след раждането или може да остане при теб? И в случай, че го взимат, след колко време ти го връщат?
Благодаря Simple Smile

# 732
Деси, Честит син! Много да е здрав, усмихнат и щастлив!     bouquet
И аз се интересувам кога дават бебето на майката след раждането.  Peace

# 733
ДесиХ3, честито и от мен! Бъдете здрави и щастливи с бебоците си Simple Smile

ДесиХ3, интересува ме раждането в самостоятелна зала. Нали след драждането родилката остава около 2 часа под наблюдение.
(1) Вадят ли те от вип-залата в коридора или тези 2 часа си оставаш вътре?
(2) И ако оставаш в залата, бебето отнасят ли го веднага след раждането или може да остане при теб? И в случай, че го взимат, след колко време ти го връщат?
Благодаря Simple Smile
Благодаря! Hug
След раждането седях във ВИП залата за наблюдения.там има легло.След това ме преведоха с носилка до стаята,защото още не ме бе отпуснала упойката.Родих в 14.40,в стаята бях към 7ч.
Бебето го взимат веднага след раждането.Лекарите ми казах,че като ме отпусне упойката ,около 20ч. и стана сама,но под наблюдение на акушерката,мога да си взема бебето.Е да,ама не.100 пъти звънях,че си го искам,но ми го дадоха чак на дригия ден,към 12,и то защото ходих да си го искам изрично.иначе ги давали към 13.10-14.00.На въпрос защо не и го дават,щом си го искам,отговориха,че зашото съм била с упойка и да съм се възстановяла,бля-бла...Много бях ядосана тогава.

# 734
а ти нормално ли роди или секцио, сори ако си казала, а аз съм пропуснала ?

Общи условия

Активация на акаунт