Как приготвяте зимнина?

• 179 136
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
Аз пък вече ръгам и доматите във фризера - цели или нарязани, белени или не. Като се размразят са чудесни и лесно им пада люспата. Пък и е най-мързеливият начин, няма нужда от буркани и варене, само от място във фризера. Mr. Green

# 631
някой да предложи идея за кисели краставички, че са все ги докарвам на стерелизирани и не стават както ги искам.

За компотен буркан оцет до резката 1с.л сол, 1ч.л захар краставички, чесън, лук, копър, бахар, черен пипер отгоре два аспирина или салицил от аптеката. Залива се с вряла вода. Затварят се добре и се разклащат, за да се разтвори аспирина. Това е, не се стерилизира.

Аз малко закъснях с краставичките ,но за неделя ми обещаха от едно село.Ще ги направя и аз по този начин.Вкуса различава ли се от  краставичките със стерилизация?

# 632
  • София
някой да предложи идея за кисели краставички, че са все ги докарвам на стерелизирани и не стават както ги искам.

За компотен буркан оцет до резката 1с.л сол, 1ч.л захар краставички, чесън, лук, копър, бахар, черен пипер отгоре два аспирина или салицил от аптеката. Залива се с вряла вода. Затварят се добре и се разклащат, за да се разтвори аспирина. Това е, не се стерилизира.

Аз малко закъснях с краставичките ,но за неделя ми обещаха от едно село.Ще ги направя и аз по този начин.Вкуса различава ли се от  краставичките със стерилизация?

Остават хрупкави, не са меки. Аз също още не съм слагала никаква зимнина.

Аз пък вече ръгам и доматите във фризера - цели или нарязани, белени или не. Като се размразят са чудесни и лесно им пада люспата. Пък и е най-мързеливият начин, няма нужда от буркани и варене, само от място във фризера. Mr. Green

Добра идея, ако ми остане място ще сложа няколко плика и аз.
Кьопоолу слагам във фризера - патладжани, чушки и домати изпечени, разпределени в пликчета без да се белят. Става чудесно след като се размрази и лесно се оттича водата от зеленчука,.

# 633
  • София /Абсурдистан
Момичета, до кога им е сезона на краставичките, че нещо му изпуснах края?

# 634
  • София-Младост
Момичета, до кога им е сезона на краставичките, че нещо му изпуснах края?
Сега точно им  е сезона Simple Smile но  и септември ще ги има, когато си е туршиеното време.

# 635
  • София /Абсурдистан
А, добре тогава Simple Smile Значи имам време.

# 636
Къде печете червения пипер? Аз нямам чушкопек и пекох във фурната. Някой да има по-добра идея?

# 637
  • София
Къде печете червения пипер? Аз нямам чушкопек и пекох във фурната. Някой да има по-добра идея?

Пека на ламарина и с горелка,да поясня на балкона  Mr. Green че живея в панелка.Макар че имаме и чушкопеци,но ако пукам чушки за трушия с горелката.

# 638
  • София /Абсурдистан
И аз го пека във фурната на вентилатор, нямам толкова търпение за чушкопека.

# 639
С  троен чушкопек на  балкона.Стават супер.И като загрее хубаво чушкопека много бърз остава.

# 640
Миналата година пекох чушки на скарата - станаха супер и по-бързо от с чушкопека, който е за 1 чушка Mr. Green С горелка не ми харесва вкуса, а от няколко години не съм ходила за риба, където печах на жар! Sad

# 641
   Чушките пека на скара и веднага ги захлюпвам в тенджера , стават задушени и много лесно се белят , а и дори да не ги белете . Искам да попитам някой правил ли е компот с нутрасуит , и око може малко пояснение

# 642
  • София
Аз ги пека на барбекюто, стават бързо и когато се задушат в найлонов плик и вестник стават много добре.

# 643
  • Талант на 2012,2013 г.
Направих патладжаните с червения пипер. Но на мен ми излязоха 13 буркана. Повече ми бяха зеленчуците. Божествено вкусно е. Е, малко повечко работа е, но... си заслужава. Доматите също са ми готови. 53 бирени бутилки пълни със смляни. Сега малко и във фризера ще бутна ей така да има...

А чушките, когато съм при мама ги пека на селската печка, когато съм си в апартамента - на барбекюто... Peace

# 644

Да попитам относно тази подправка в хладилник ли трябва да се съхранява зимата?

Общи условия

Активация на акаунт