На плажа - по голо дупе или с бански

• 30 458
  • 323
  •   1
Отговори
# 165
С бански.

# 166
Точно цистит и възпален бъбрек си навлякох  след една простуда, затова сменям мокрия бански .А щом сменям аз, не мога да държа с мокър бански и детето.
Сега, може и да ви звуча като бабичка, но имам чувството, че в детството ми плажовете бяха по-чисти и приветливи.

# 167
Ало, вие с голите дупета. Я се оставете вие и вашите задни и предни части да се въргалят в ситният пясък, мръсен и стържещ.
Какво означава детето ми пет минути сухо не стои? Ми ще сменяте, един бански съхне за максимум 10 минути в крайна сметка. Голите дупета според мен са за ваше лично удобство.

Ало, аз живея почти на плажа. Всичките ми части се въргалят на пясъка, който определено не е нито ситен, нито мръсен ,нито стържещ. Явно ходим на много различни плажове. Досега нищо никъде не ми е влизало, нито пък на детето ми.
Няма нищо по-нормално и естествено от човешката голота. Още повече от детската. Който иска да си облича скафандъра, аз и детето ми ходим голи.
Относно педофилията съм се изказала по-напред.

# 168
  • софия
Ало, вие с голите дупета. Я се оставете вие и вашите задни и предни части да се въргалят в ситният пясък, мръсен и стържещ.
Ами оставяме ги. За толкова години нито съм хващала нещо, нито ми е влизало нещо  Simple Smile И ако за момиченцата доводът с "влизането" е по-обясним, то за момченцата ми е напълно неразбираем. Къде ще му влезе пясък, за какви отверстия чак толкова става дума? Пък и тия деца не се ли къпят след плажа, все пак (да не говорим за морето)?
Това за педофилите ми е пълна смешка. Не че не ме притесняват като явление по принцип, но на плажа, където детето е плътно до мен или пред очите ми, надали ще му се случи нещо. Опасността да му се случи от познати или роднини, които могат да си го щипкат необезпокоявани, и то без да са го виждали голо, е доста по-голяма.
Що се отнася до опасното слънце... да, така е, но ако това чак толкова ме притеснява, предпочитам да измисля някаква алтернатива на плажа, отколкото да го държа навлечено като мюсюлманка. Егати кефа, да седи покрито от глава до пети на пясъка и във водата  Tired
Въпросът за естетиката няма да го коментирам въобще, на фона на толкова пъпчиви целулитни гъзове (извинете) по прашки, детските дупенца са най-хубавата гледка по нашите плажове.
абсолютно подкрепям

# 169
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Моят син си ходи по голо дупе. От хигиенична гледна точка гащите само задържат пясъка, а не пазят от него. От другата... ами не ме гони параноята толкова. А най-вредното нещо, особено за момиченцата, е мокър бански.

А до каква възраст? Ами, докато не реши сам да ходи с гащи.
Аз ходих гола на плажа докато не ми се появиха първите косъмчета. Тогава ме беше срам.

И ние тъй.

# 170
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Ами на мен ми е голям кеф да се овъргалям в гадния, мръсен, стържещ пясък, а ако съм и гола удоволствието е пълно. Затова пък ми е направо отвратително когато в банския ми влезе пясък, бъррррррр!

# 171
Мен ми става още нещо интересно,четейки темата Rolling Eyes защо сменяте мокрите бански на децата?Вие сменяте ли си банските като излезете от водата със сухи?

Да, почти винаги си сменям банските, когато излезна от водата. Изсъхват много бързо и извън, че ми е неприятно да стоя с мокри дрехи, главната причина е от здравословна гледна точка.
По същата причина сменям банските и на дъщеря си. Нося достатъчен брой, но и само два да са, пак вършат работа.

# 172
  • София
с бански.
защото пищеше и ревеше като му полене пясък по д-то Simple Smile

# 173
....Не мога да си представя какава е причината голо дете да е неестетична гледка. Пък и въобще гол човек. Голотата сама по себе си е природна, ние си я товарим с допълнителни значения.

Моите причини за отговор "с бански" нямат нищо общо с естетиката. Споделила съм ги по-горе.

Но, по отношение голотата - както за едни това е една напълно естетична гледка, така за други това не е така.
И може едно от допълнителните значенията, с които вторите "товарят" голотата, да е точно липсата на естетика на същата в техните очи.
Нищо ново не казвам с това, че красотата е в очите на гледащия. Просто хората са различни  Peace

# 174
  • Бу-у-урга-а-ас
Плажът е пълен с голи деца и добре, че  е така. Това все още показва, че носим европейското в нас, за сметка на поамериканчването. Най-смешни са ми префинените пуританки, които от ранна възраст вменяват на децата си срам и отвращение от голотата. Това само изостря вниманието на децата към голата и ги фиксира върху нея. Моят син още от време на време прави изцепки за пишките на момичетата. Независимо, че на плажа е виждал голи деца, независимо че в детската ползват общи тоалетни. Просто не обръща внимание. За сметка на това познавам 2 годишни бебета, които се срамуват да пишкат на гърне пред татко си.
Относно слънчевите лъчи и до колко банският предпазва само ще попитам, щом толкова се тревожите за това, какво правите на плажа? И не ползвате ли мазила с висок фактор и запазването на кожата трябва да е за сметка на бъбреците, пикочните пътища и гъбични инфекции от мокрите бански ли? Аз водя сина си на плаж за един час, максимум час и половина, като от плажа си тръгваме до 11:30 най-късно. Той е с изключително бяла кожа, но е винаги добре намазан. Никога не е потъмнявал дори, пък какво остава да го изпържа като германче.
Като цяло ще подкрепя мнението, че хората от морето са по-либерални.

# 175
Гласувах с бански, но някъде до 3-4г.по голо дупе Grinning

# 176
С бански,но като види някое дете по голо дупе и се събува и тя. Laughing

# 177
  Не,че имаше голям ефект от банския.Малките са дребнички и най-малкия размер ни стоеше като харизан.Прекараха цялото време в басейна и можеше да минем и без бански.

# 178
Добре е все пак да има нещо , дали бански или памперс за басейн  grinning039

# 179
  • Варна
малката от 6 месеца я водя на плаж отначало е с бански но като се намокри и го махам тази година също така започнахме но спрях да й слагам защото пясъка е едър  и се измива лесно относно мръсотията гледам да ходим на чисти и не толкова пренаселени плажове макар да навъртам километри а каката е с бански защото е голяма жаба (тя и мъничката е така) и е само във водата

Общи условия

Активация на акаунт