На плажа - по голо дупе или с бански

• 30 473
  • 323
  •   1
Отговори
# 150
и аз не сменям мокри бански,направо като си тръгваме й слагам гащите и някаква тениска или рокля.

# 151
Не сменям банските им, докато не си затръгваме. Няма смисъл и те са все около (да се чете клекнали на прибоя) и във водата.

# 152
Тъй като се зададе въпрос за нашите банкски, да, сменям и моя.По здравословен проблем, който съм имала и по препоръка на лекар.

# 153
  • Върху лъчите на Слънцето.
Към основния въпрос на темата...
Миналата година мислех да пусна малкия по голо дупе на плажа. Ходихме на море през август. От около месец - два бяхме свалили памперса и се оказа, че пишката му му е много интересна и в момента, в който останеше гол, веднага се заиграваше с нея. Не зная, как не си я откъсна...  Laughing Това ме някара да му купя бански - за да не си дърпа пишката на плажа... Все още нямаше две годинки и си мислех, че щом е малък няма да има проблем да е голичък. Не, че щеше да е проблем, но все пак...

# 154
Не сменям банските им, докато не си затръгваме. Няма смисъл и те са все около (да се чете клекнали на прибоя) и във водата.

Зависи от децата - моите обичат да се мокрят единствено при къпане/плуване - в другото време играят на сухо (максимум да си намокрят краката до глезените. Peace

# 155
С цял бански.

# 156
Лично на мен ми е все тая чуждите деца дали са по бански или ходят голички. В смисъл - не ми прави впечатление и нито едното, нито другото считам за погрешно. Разбира се, говоря за бебета или много малки деца.
Иначе, синът ми винаги е бил с бански, а дъщеря ми си стоеше по памперс, но тя не е влизала във водата. Бански има два чифта, но ги забравих, за мой ужас, иначе щях да и ги обличам. Главно заради слънцето, не толкова заради пясъка.

# 157
Мен ми става още нещо интересно,четейки темата Rolling Eyes защо сменяте мокрите бански на децата?Вие сменяте ли си банските като излезете от водата със сухи?

Препоръчва се, специално за момиченцата, да не се стоят с мокър бански, а да се преобличат със сух, защото можело да стане нещо си (ама какво беше, не си спомням точно newsm78). Това го чух тук, от немски лекари в едно предаване (не е мит, породен от вечните страхове на българите- да не настине и да не се мине Wink)
Аз обаче не сменям Embarassed, защото и моето рядко се задържа 5 мин. извън водата, а ако се случи много бързо й съхнат банските...

Не нещо си, а цистит, а след него и възаление на бъбреците, в следствие стоене с мокър бански и несменяне със сух. Това бяха последствията при дъщеря ми преди 2 години.От тогава сменям. Иначе не я преобличам, когато е изпотена, нито пъхам салфетки  Crazy  Mr. Green 

# 158
На практика, обаче децата ми не искат бански. Толкова се кефят да са голи, че и двамата смъкваха банските на 15-тата мин. и умираха от кеф да тичат голи.

Дъщеря ми даже у дома понякога не ми дава да я обличам. Вика "ГОЛА, ГОЛА!", врещи, крещи все едно, че я коля, ако се опитам да я облека. Оставям я да си бяга така из къщи, но на публични места й слагам бански, защото не знам как ще реагират околните (живея в САЩ). Току виж ме арестували Confused Догодина, живот и здраве, ще сме на море в България и там ще я оставя да си тича гола колкото си иска.

Не смятам, че голотата е неестетична, нито че дрехите предпазват от похотливи помисли.

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 01:36 от Homesick

# 159
  • някъде
с бански и миналата година, и тази Peace

# 160
На практика, обаче децата ми не искат бански. Толкова се кефят да са голи, че и двамата смъкваха банските на 15-тата мин. и умираха от кеф да тичат голи.

Дъщеря ми даже у дома понякога не ми дава да я обличам. Вика "ГОЛА, ГОЛА!", врещи, крещи все едно, че я коля, ако се опитам да я облека. Оставям я да си бяга така из къщи, Не смятам, че голотата е неестетична, нито че дрехите предпазват от похотливи помисли.
Синът ми обожава да е свободен от дрехи и сега, когато навън е топло, често го оставям в двора да си  тича така на воля. Има си и надуваем басейн, в който се разхлажда. Нито се е разболява, да чукам на дърво, нито виждам по някакъв начин да му влияе зле това, че съм го оставила така. Напротив, много е щастлив от факта.
Не мога да си представя какава е причината голо дете да е неестетична гледка. Пък и въобще гол човек. Голотата сама по себе си е природна, ние си я товарим с допълнителни значения.

# 161
Гол, със същите мотиви като на valerie.

# 162
Ало, вие с голите дупета. Я се оставете вие и вашите задни и предни части да се въргалят в ситният пясък, мръсен и стържещ.
Какво означава детето ми пет минути сухо не стои? Ми ще сменяте, един бански съхне за максимум 10 минути в крайна сметка. Голите дупета според мен са за ваше лично удобство. Цистит може много лесно да се хване и от мръсният пясък, който несъмнено е такъв. Може и от мокър бански разбира се, но това е по-малко вероятно, особено когато слънцето е силно и денят топъл.
Оставям детето си да тича голо във вкъщи,защото децата наистина обичат да са голи.
Гледката на голо малко бебенце не ме притеснява,но на по голямо дете, особено в училищна възраст - да!
Както някой по горе беше писал и на мен ми се случи едно пет годишно момиченце цал ден да се гъзи (буквално) голо пред очите ни и родителите му не му направиха забележка нито един път да застане прилично. Ами горзно е!  Ако беше с бански никога нямаше дори да го забележим, все пак дете е,всички се чекнат.

# 163
Ало, вие с голите дупета. Я се оставете вие и вашите задни и предни части да се въргалят в ситният пясък, мръсен и стържещ.
Ами оставяме ги. За толкова години нито съм хващала нещо, нито ми е влизало нещо  Simple Smile И ако за момиченцата доводът с "влизането" е по-обясним, то за момченцата ми е напълно неразбираем. Къде ще му влезе пясък, за какви отверстия чак толкова става дума? Пък и тия деца не се ли къпят след плажа, все пак (да не говорим за морето)?
Това за педофилите ми е пълна смешка. Не че не ме притесняват като явление по принцип, но на плажа, където детето е плътно до мен или пред очите ми, надали ще му се случи нещо. Опасността да му се случи от познати или роднини, които могат да си го щипкат необезпокоявани, и то без да са го виждали голо, е доста по-голяма.
Що се отнася до опасното слънце... да, така е, но ако това чак толкова ме притеснява, предпочитам да измисля някаква алтернатива на плажа, отколкото да го държа навлечено като мюсюлманка. Егати кефа, да седи покрито от глава до пети на пясъка и във водата  Tired
Въпросът за естетиката няма да го коментирам въобще, на фона на толкова пъпчиви целулитни гъзове (извинете) по прашки, детските дупенца са най-хубавата гледка по нашите плажове.

# 164
С бански. Той така иска.
Вероятно подражава на баща си или просто му харесват картинките, не знам. Ако поиска да е гол бих го оставила.
Иначе мокри бански сменям многократно.

Общи условия

Активация на акаунт