На плажа - по голо дупе или с бански

• 29 779
  • 323
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Дъщеря ми/на 4г/ е с бански. Уж от хигиенна гледна точка. Друг е въпросът, че обикновено банският й е пълен с пясък.
Преди тръгване я събувам голичка и така я вкарвам в морето за да я измия хубаво.
Честно казано, на този етап не се замислям за педофили и зяпачи. Нали детето е постоянно с мен, аз отговарям за безопасността му.

# 46
  • Пловдив
Голи. Бански сложихме на 6 години (важи и за двамата). Девойката ходи само с долнище, горнището няма с какво да го напълни все още, а и аз мразя бели черти от бански да се подават над потници и рокли с презрамки.
Не сме имали проблеми с обрината кожа от пясък, море или други замърсители. Но пък и те прекарват около 2 месеца на морето с почти всекидневно ходене на плаж от 8.30 до 10.30, та може да са си изградили имунитет  Wink

# 47
  • софия
Дъщеря ми е на 5.5 ,тоест в градинска възраст.И изглежда на външен вид както  всички голи деца между 3 и 7 годинки.В детската градина ходи на басейн с цял бански , който след излизане и се сваля и преоблича със сухи дрехи моментално .Ако някой ми обясни как се запазва дете в сух бански повече от пет минути ще съм много благодарна.Не съм и видяла разхождащи се и зяпащи се деца по плажа , те тичат,пръскат се с водни пистолети, копаят замъци и опръскват със сладоледи, събират мидички...Няма изобретен такъв бански, който да ги предпази от пясък в дупето.Не смятам с никого да се заяждам,но фразата разхожда по плажа за дете не ми пасва. Пък и си ни харесва на нашите плажове.Гласувах си в анкетата и въпроса го приключвам.

# 48
  • София
Дъщеря ми е на 5.5 ,тоест в градинска възраст.И изглежда на външен вид както  всички голи деца между 3 и 7 годинки.В детската градина ходи на басейн с цял бански , който след излизане и се сваля и преоблича със сухи дрехи моментално .Ако някой ми обясни как се запазва дете в сух бански повече от пет минути ще съм много благодарна.Не съм и видяла разхождащи се и зяпащи се деца по плажа , те тичат,пръскат се с водни пистолети, копаят замъци и опръскват със сладоледи, събират мидички...Няма изобретен такъв бански, който да ги предпази от пясък в дупето.Не смятам с никого да се заяждам,но фразата разхожда по плажа за дете не ми пасва. Пък и си ни харесва на нашите плажове.Гласувах си в анкетата и въпроса го приключвам.

Peace И аз съм на това мнение!

# 49
живея до морето тук , местните деца са голи, аз съм и за двата варианта, имаме бански , но повече от суета , иначе съм против да стои с мокрия парцал на себе си  , когато аз бях дете след влизане във водата веднага ме караха да сменям мокрия банския със сух. На плажа всички са голи и едва ли някой педофил се заглежда точно по моето дете , но и така да е това може да се случва и когато най-малко очаквате не непременно на плажа, то болния  мозък не подбира.

# 50
С бански е била винаги, буквално от бебешка възраст.

Причините са изброени от момичетата преди, но с две думи --  здраве (слънцето освен полезно е и опасно), хигиена и педофили.

# 51
  • BG
От хигиенична гледна точка-с бански.

# 52
Винаги е била с бански (в началото с памперс-бански). Така ни харесва на всички, най-вече на нея.
Сега пък в БГ й се смеят защо носила горнище или цял бански ooooh! и какво криела. Омръзна ми да обяснявам, че някои неща не се носят само за криене, а са си аксесоари, част от комплект и т.н. и не е вредно да се носят, та вече не давам отчет Wink
Целогодишно ходим на басейн и банските са неразделна част от плуването, така че и на открито не ни пречат и си ги носим с удоволствие Wink Simple Smile

Впрочем, памперс- банските са абсолютно същите като памперс- гащите, но с по- приемливи картинки, а памперс- гащите са същите като обикновените памперси, само с друг дизайн.

Съвсем не, картинките са най-малката разлика Wink- тези за плуване нямат никаква подплънка вътре, която да може да се накисне с вода, а и не са непромокаеми, както обикновените памперси. Обикновеният само с едно влизане във водата се надува като плондер и тежи 5 кила, а плувния памперс си остава какъвто си е Peace Т.е. двата вида не са взаимозаменяеми- едните на са подходящи за сушата, а другите за водата Laughing

# 53
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Слага бански от хигиенна гледна точка.

# 54
А по повод голите дупета не мога да разбера защо мадами по монокини е хубава гледка, а бебешко дупе е перверзно newsm78

ами,именно-понеже са по монокини,а не по гол задник(освен тези с прашките-те са отвратителни)

# 55
Да ама едните са на 20,а другите на 2години.
А що се отнася до педофилите, техния болен мозък няма да се спре нито от банския, нито от анцуга. Аз моето дете си го пазя нон стоп на плжа, и то от съвсем други неща- да не се изгуби, да не се доближи до водата сам и прочие.

# 56
A kakъв е аргумента "за" да ходи голо дете? Банските на децата изсхъват за минути,а и те са постоянно във водата или преоблечени за тръгване,  "мокър парцал на задника"не ми е смислен.Да се опича цяло или по естетични причини някакви?

# 57
До преди 4 часа бях на плажа и деца имаше всякакви с бански и без , определено не изсъхна за минути нашия, искам да ми се обясни как точно и какво спира банския, и  това че някои  деца в България се пекат голи не зная защо трябва да е съобразено с американската култура, и последно пояснение връщам се от плажа в Албена, където културите са всякакви . Peace Без лоши чувства.

# 58
До преди 5 часа и аз бях на плажа.До мен седеше момченце на около 6-7год възраст,голо... ми никак не ми бе приятно...
Какво спира банския? Например - сяда дъщеря ми по голо дупе на пясъка да играе.Че ще й влезе пясък в д-то хич не ми пука,ама преди това примерно минава куче и се изпикава точно на това място...лошо...аз не знам какво има в пясъка преди да съм отишла.

# 59
A kakъв е аргумента "за" да ходи голо дете? Банските на децата изсхъват за минути,а и те са постоянно във водата или преоблечени за тръгване,  "мокър парцал на задника"не ми е смислен.Да се опича цяло или по естетични причини някакви?
Защото според мен децата много обичат да са голи. Не виждам и причина на толкова ранна възраст да се насажда чувство на срам от голото тяло. Не ми се струва естествено. Та това са деца.
Даже и от хигиенична гледна точка не откривам чак толкова голяма разлика.
Прашки пък въобще не мога да приема ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт