На плажа - по голо дупе или с бански

• 29 749
  • 323
  •   1
Отговори
# 255
...
 Lilqna това,че децата не изгарят и се чувстват добре не означава,че за тях слънцето е по-малко опасно.То има действие в/у всички и според мен фактор 10-15 е изключително малък.Независимо дали изгаря или не,трябва да е най-малко с фактор 30 Peace
Така е. Затова до тригодишни децата ми не са виждали море. След това - вече писах, загряваме предварително, с кратки слънчеви бани, избягваме силните слънчеви часове, мазилата са замо за началото и преди плажа, след това не излизат от водата и няма кога да ги намажа. 10-15 за матова кожа и за 11г.дете за мен е добре, малката е с 30 фактор и с фланелка, ако удължим престоя повече от час и половина.
newsm10

# 256
До 2 г. не съм я водила на плаж. След това започнахме да я водим, винаги с бански и намазана с висок фактор.

# 257
...
 Lilqna това,че децата не изгарят и се чувстват добре не означава,че за тях слънцето е по-малко опасно.То има действие в/у всички и според мен фактор 10-15 е изключително малък.Независимо дали изгаря или не,трябва да е най-малко с фактор 30 Peace
Така е. Затова до тригодишни децата ми не са виждали море. След това - вече писах, загряваме предварително, с кратки слънчеви бани, избягваме силните слънчеви часове, мазилата са замо за началото и преди плажа, след това не излизат от водата и няма кога да ги намажа. 10-15 за матова кожа и за 11г.дете за мен е добре, малката е с 30 фактор и с фланелка, ако удължим престоя повече от час и половина.
Това е най-приемливото и за мен.  Peace

# 258
От 9-месечен е на плажа. Винаги с бански.
Единственото ми притеснение е, че трудно мога да изчистя пясъка като се набие в дупето му, ако го оставя гол.
Иначе високия фактор си е съвсем отделно.

# 259
С бански. Винаги-от бебе. И на мен не ми е приятна гледката на голи деца, може да съм консерва или да имам психичен проблем, но това ми е мнението  Crossing Arms

# 260
Добре, искам да попитам "неопреновия лагер"  Simple Smile - защо изобщо ходите на плаж? Ако моята глава беше пълна с толкова потенциални опасности, нямаше да припарвам изобщо, освен рано сутрин за йодни пари и в късния следобяд за къпане. Наистина не разбирам, обяснете ми!

# 261
Радвам се, че не всички са обхванати от масовите истерии и от промиването на мозъци Hug

Обяснете ми моля, каква е истерията и с какво мозъците се промиват, мили майки...

Някоя от вас била ли е в онкологията? Знае ли каква е реалната статистика? Че всяка година кожните ракови заболявания главоломно се увеличават?

Ходи се на плаж именно за това - за йонните пари. И ранното къпане. На плаж до 10-10,30. След обед след 17,30...

Не дърпайте дявола за опашката. Ракът на кожата няма да се появи тази година или след две години. Но може след 20 години.

# 262
Ходи се на плаж именно за това - за йонните пари. И ранното къпане. На плаж до 10-10,30. След обед след 17,30...

Е, при това положение за какво ми е крем с фактор 50 и бански с uv защита  ooooh!
Аз лично не ходя на плаж заради йодните пари, а за да се попека на слънце и да си поплувам в морето. Обичам слънцето, усещам как ме зарежда с енергия и здраве, затова ми е непонятно какво дирят на плажа хора, които ги гони мянията, че слънчевата радиация ще ги разболее. Егати кефа - да отида на плаж, намазана като филия и опакована във възможно най-сигурния костюм  Tired

# 263

Е, при това положение за какво ми е крем с фактор 50 и бански с uv защита  ooooh!
Именно, и аз това питам.

# 264
  • Sofia
Ние седиме цял ден на плажа,детето си има шезлонг,ако му се спи ляга и спи,но това не се е случвало от години Crazy

# 265
  • Linz
veselinap, промиват се с всички възможни средства... Писано е много пъти в различни теми, в частност и за вредата от слънцето, бенките, козметичните продукти и всичко, което се споменава и в тази тема. Преди време и аз прекалено се страхувах от слънцето, впоследствие осъзнах за какво точно става въпрос.
Увеличават се всички ракови заболявания, не само кожните. Причините са комплексни. Включително и масовата употреба на козметични продукти. Но слънцето не е станало по-силно, същото си е откакто го помним.
Йодните пари можете да ги дишате само на брега и само преди изгрев слънце.
Параноята също не е здравословна Wink

п.п. Моите деца също видяха морето за пръв път на 3 и смятам, че бебетата нямат място на плажа.

# 266

Аз лично не ходя на плаж заради йодните пари, а за да се попека на слънце и да си поплувам в морето. Обичам слънцето, усещам как ме зарежда с енергия и здраве, затова ми е непонятно какво дирят на плажа хора, които ги гони мянията, че слънчевата радиация ще ги разболее. Егати кефа - да отида на плаж, намазана като филия и опакована във възможно най-сигурния костюм  Tired
Така,който стои до обяд,на обяд и след обяд(особено не през казаните часове,които са по-безопасни) е ЖЕЛАТЕЛНО да се щади кожата от влиянието на слънцето.Здравето е лично право.Като не ти се ходи намазана като филия си се мажи вкъщи - крема попива за секунди.А "костюма" далеч не е задължителен,ако си стоиш на сянка,не искаш да хващаш тен и си се намазал.Пак повтарям - всичко е до тип кожа.Вие може да сте с тъмни кожи и да не изгаряте или да сте с по-светла и пак да не чувствате вредата.Но тя си е там и си действа."Ефекта" няма да си проличи след 1-2 години,а вероятно след повече.Има и хора щастливци,чиято кожа не остарява от слънцето,но пък обикновено тя е прекалено мазна по принцип.
 Слънцето е полезно за ставите,но пък вредите,които то причинява са много по-дълготрайни.
 Рени за мен нещото,което ме накара да се разсмея е,че едва ли не слънцезащитните кремовете ни докарвали рак на кожата hahahaЕ,може би ако се мажеш с 10 различни крема на ден не  е полезно за кожата.Хората от много дълго време си водят познатия начин на живот - млади жени лежат по плажовете от тъмно до тъмно за да получат така желания тен."Умни" бабички тъпчат любимите си внучета с тонове храна "да са им били червени бузките" а после се чудим защо хората с рак се увеличават и защо има масово затлъстяване при децата.Ами отговора е прост - променете начина си на живот.
 И слънцето се  е променило.Или поне Земята.Замислете се малко - защо ледниците се топят например?Защото е по-топло.А защо е по-топло - заради парниковия ефект.Ние сме си виновни за това.Парниковия ефект е нещо нормално,но заради човешката дейност той се е увеличил.Не само ледниците се топят - както казах температурите се покачват,а и нивото на водата също.Трудно е за обяснение какво всичко това има със слънцето или по-точно на мен не ми се обяснява в момента,но да кажеш,че влиянието от слънцето е същото,както преди 200 години например е абсурдно Wink

# 267
Ама добре де, аз пак не разбирам - защо висите целодневно на плажа при това положение? Убедени сте, че слънцето е страшно вредно, но висите. Все едно да заведете детето си в уранов рудник, но екипирано от глава до пети с противорадиационен костюм. Не е ли по-логично да не го водите изобщо?

# 268
  • София
Ама добре де, аз пак не разбирам - защо висите целодневно на плажа при това положение? Убедени сте, че слънцето е страшно вредно, но висите. Все едно да заведете детето си в уранов рудник, но екипирано от глава до пети с противорадиационен костюм. Не е ли по-логично да не го водите изобщо?

и аз това се чудя....
аз също полвам висок фактор...детето и през него си почернява, което е леко странно.....но между 11-11,30 и 17,30 просто не сме на плажа....ходи си с най-нормален малък момчешки бански-слип...

но горното не го разбира и аз....

# 269
 явление на глобално затопляне се е наблюдавало и преди ледниковия период , хората ни предупреждават че глобалното затопляне е предшественик на нов такъв , така че радвайте се на слънцето  Wink

оффф, що ме карате да пиша глупости , да сте чували за адаптация на организмите или промяна на климата,преди 200 години максималната температура по тези географски ширини може да е била 12 градуса например, защо използвате мобилен телефон, микровълнова фурна,пушите, тефлонови тигани, ядете ли скара.....
хората едва намират време за една седмица на морето, не е като да живеят на плажа и не виждам дете без шапка и крем,както и  родители без чадър

Общи условия

Активация на акаунт