Пораства МАРТенското ни човече-първо зъбче имаме си вече!

• 9 939
  • 232
  •   1
Отговори
# 120
аз вече гласувах,за първи път ми е,защото до сега не съм ходила (имала съм възможост,но си мислех че е сложно Rolling Eyes),а то било толкова лесно Joy даже ме пуснаха първа,защото бях с Тео Crazy

момичета,още ми едно изнервено,за всяко нещо се паля newsm78 чак самата аз не се понасям вече Blush предложете нещо за успокояване н страстите,май някакъв чай помагаше за нервите,някой знае ли го?

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 14:32 от baby_moni

# 121
здравейте пак само минавам на бързо,че нямам много време да чета-разкрасяващи процедури,масажи и т.н. приятеля ми занимава малката и аз релакс тези дни!добре че бебка е кротушка!
за гласуването аз няма как да гласувам защото не съм в софия,но иначе бих дори съжалявам че не можах да си взема бележка!!!
искам да ви кажа и че за сега сме още на половина кърма и половина фризо.но започнахме и със сокчетата-морков и ябълка-искам да ви попитам моето съкровище пие по 40 мл.на ден(така каза док.),но много и харесва някой да ми каже дали мога да увелича и ако да на колко мл.на ден-все още нямаме 4м, и сме манекенки 5кг  Laughing
та това от нас-на 23 ще ходим до софия на визитация че да видим дали ще каже нещо за пюрета и т.н.
това от мен за сега -до скоро включване!   bouquet
хубав ден

# 122
Бейби Мони,за нервите ми бяха казали таблетки мента,глог и валериан.По 3 пъти на ден си пиех някои дни,стават и за кърмачки.(то тогава си кърмих и аз де).Но колко помага-аз не че много съм ги пила,ама и не усетих ефект.
И аз съм така иначе,нерва голяма!От всяко нещо откачам и паля за секунди.А днес Алекс пак се дра истерично и съответно и аз си ходя разтреперана така като го слушам. ooooh!
Подозирам,че ми е по-нервно и от това,че не ми е идвало.Нали казват,че тогава се става така.Знам ли вече.

Аз ходих да гласувам,но съжалих направо.Щото се наложи да оставя на татито Алекс и от вратата като си влизам чувам истеричен рев и моят крещи и той по-силно и от бебо.Само докато си го взема и млъкна.Защо така само аз мога да го успокоя това дете. Tired Колкото и да се опитва баща му да го разходи,да му говори,нервен ли е-само мен признава.Не го ли взема аз ще се дере докато заспи капнал от рев. ooooh! Възможно ли е вече да плачат за нас като ни няма??? Shocked

За пъпчиците по врата и ние сме все така от скоро време.То не са точно пъпчици,защото не са такива релефни,ами като червени точици.От жегата мисля че е,а и ние сме постоянно с лигавчета,защото реки от лиги ни текат Mr. Green,та и сигурно му се дразни вратлето отзад,ама няма как.
 Hug

# 123
Привет и от нас Hug
Гласувахме Hug

За гласуването - моето семейство гласува всеки път!!! Четем, информираме се, следим дебатите.  Щом сме БЪЛГАРИ, трябва да гласуваме!!! Живеем в България, и ако не ние, кой ще реши бъдещето на децата ни, макар и не толкова розово понякога.
Мисля, че всеки българин е длъжен да изкаже мнението си!!! Именно заради незаинтересованите преди четири години, които не пожелаха да гласуват тогава сме на този хал, а сега друг им е виновен.

Зеленко, за рахита знам, че сигналите са изпотяване обилно на главичката, ръчичките и ходилата на крачетата. Също неспокойно да си върти главичката (и когато е потна и мокра се протрива теменцето и там много бързо пада косичката). Но най-добре е лекар да провери, опипа и прецени. Peace

Ние с Коко след малко тръгваме към Борисовата и оставяме кака и тати да спят вкъщи Peace

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 14:43 от Mamma

# 124
  • София - Рим и обратно
dideto, ако протритото теменце е сигнал за рахит...значи всички спящи по гръб и с голо теме  (вкл. и моето) са рахитични  Shocked. Освен това и на Софи й се потят ръцете и стъпалата, питах педката и невролога - казаха, че не е проблем. Ти с това диагностициране директно ни сложи рахита  Tired . Недей така, моля ти се  Crossing Arms

Айдееее и ние се "захранихме"  hahaha Току що аз си хапвам диня до Софи и тя ме гледа с искрен интерес. Дадох й да близне и тя като я засмука  #Crazy После се облизва 5 минути и пак ме гледа, като видя парчето пред устата и пак зина  Joy

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 16:08 от ЛЮБИМА

# 125
dideto, ако протритото теменце е сигнал за рахит...значи всички спящи по гръб и с голо теме  (вкл. и моето) са рахитични  Shocked. Освен това и на Софи й се потят ръцете и стъпалата, питах педката и невролога - казаха, че не е проблем. Ти с това диагностициране директно ни сложи рахита  Tired . Недей така, моля ти се  Crossing Arms

тЪмЪн и аз се стреснах! #Crazy Дано да са добре всичките ни бебоци! Praynig

# 126
  • Ловеч
Алекс мама - тези пъпчици са от претопляне и изпотяване
Зелено човече - Теб съм те ожалила жива, дано по-скоро да премине този ревлив период. И Косьо има голяма фонтанела, капките са по 2 на ден. На моето зверче първо му се чудеха как може постоянно да реве/гладно, жадно, студено му е, леко си го облякла/, а сега с възхита го гледат бабичките: оооо той е буден и не реве, я как си гледка спокоен и започват да ми се жалват от техните деца/как били навремето/. Хич не им обръщай внимание на "съветниците", твоя си е работата колко пъти ще го храниш, колко често ще го гушкаш и какъв "режим" ще има детето. Някои деца просто не могат да ядат, спят и серат под час. Акъл назаем не вземам, ако искам съвет след това си е моя работа дали ще се съобразя с него или не. Мен например ме съветват да го приспивам по-рано, да го обличам повече и т.н. със сигурност всяка майка получава такива забележки. Баткото ми беше по-ревлив и баба ми се изказваше че ми е рядка кърмата и си държа детето гладно...... явно всеки си има любима тема. Когато поотрасна малко и взе да дивее вкъщи с един камион комшията под нас се качи да ми прави забележка, аз го поканих ако има желание да се опита да го укроти и оттогава не съм имала проблеми.
Иска ми се да взема участие в една обща поръчка от МайТойс, но нямам време да разглеждам сайта подробно, обявете някакъв срок та поне да имам стимул да се разровя по-бързичко.
Любима - Косьо като ни гледа как се храним, веднага му потича лигата и започва да отваря уста.
Въпрос към мамите с изкуствено хранени бебета: само моето ли пълни памперс по 5-6 пъти на ден, сега пак се оака. И още само на мен ли не ми стигат шишешата, 5имам и все си мисля че постоянно стерилизирам и мия шишета за хранене.
Аз вече гласувах, а след малко излизаме вкупом навън/само да умия дрисльото/

# 127
  • София - Рим и обратно
Айрис, на какво мляко сте (сигурно си казвала, ама съм пропуснала), та ака толкова? Софи продължава да ака през ден  Rolling Eyes Незнам защо така. А иначе не е твърдо, да речеш че има запек...не се мъчи  newsm78 . Но аз си мисля, че може и да е до организъм, не само от млеката. Голямата акаше по 100 пъти на ден, на нея пък й сменях млякото ей така за разнообразие  Crazy (толкова ми е разбирала тиквата тогава). Някъде четох статия, че разновидностите на АМ са просто мит и реклама - всичките били едни и същи, с еднакво съдържание, което било задължително. Незнам вярно ли е.

# 128
ЛЮБИМА, това не съм си го измислила аз Naughty
Прочела съм го! Ето и информацията за рахита:

"Рахит е болест предизвикана от липсата на витамин Д, калций или фосфор. При нея се забавя процесът на втвърдяване на костите и те често се деформират. Болестта предизвиква най-големи увреждания на долните крайници, които се изкривяват странично. В едни случаи колената се раздалечават и образуват буквата "О", а в други случаи се изкривяват навътре като буквата "Х". Други признаци за болестта са, че детето е раздразнително и нервно, често си върти главичката и се поти по време на хранене,оформя се плешиво петно.Рахитичните деца са предразположени и към други болести - туберкулоза на костите и белите дробове, анемия, късно развитие на речта.
Профилактиката на рахита е свързана с приемането на храни богати на калций и витамин Д, разходки в планината, на морския бряг и спорт на открито, често излагане на слънце. Добре е още от първият месец на бременността, бъдещите майки да приемат витамин Д. Също така е много важно детето да не се прехранва. Болеста се среща много рядко в южните страни,където слънцето е по силно. Колкото по на север в дадената страна,толкова по-често се среща рахита.Най-зле стоят нещата с бебетата,родени през есента или зимата - те боледуват по-често и по-тежко. При възрастните костната тъкан се размеква."

Взето е от тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D1%85%D0%B8%D1%82

Не съм си позволила и няма и да си позволя да слагам диагнози, защото не съм лекар, че твоето или друго бебенце е с рахит, много моля не с този тон!!! Naughty Ако прочетеш правилно, ще видиш, че съм написала, че съм запозната с тези признаци, а дали е рахит лекаря ще прецени!
А и изришно съм написала, че педиатъра ще се произнесе най-компетентно и правилно!

# 129
Ето ни и нас, изразили гражданската си позиция... Wink

Аз съм направо като гръмната - едно момиче пред нашата секция колабира в жегата на опашката за гласуване. Ама то щото студентите гласуват с удостоверение и става бавно, но нас ни пуснаха, защото бяхме с Рая... а и там такъв задух беше....ад... ooooh!

Днес и Рая ака 5 пъти, а очакваме и вечерното такова, ама щото сме само на кърма явно.

ЛЮБИМА, днес и аз подавах на Рая парче пъпеш, защото гледаше страшно...но само го близна малко...май и ние ще се захраним на 5 месеца и 15-20 дни, щото няма да дочакаме 6-тия...

# 130
Малее,Диде,така като чета имаме същите признаци  Thinking ooooh! и петното ни е доста голямо отзад  ooooh!,ама аз редовно му давам вит Д,а и сега стоиме винаги на шарени сянки  Rolling Eyes,дано да е съвпадение Praynig
Един въпрос към майките с 2 деца,това обилно потене в следствие от раждането минава ли,омръзна ми,вир вода съм,то верно е топло,ама...,сесртра ми казва,че чак след 3-4 г се нормализират нещата  Rolling Eyes
Днеска пък мойто дете е много послушноо,сън игра и пак сън,игра ,ехх да можеше всеки ден да е така  Praynig Crazy,но може и капките да дават ефект  Peace
сега като го гледам Крис,целия му врат е в такива червени точици,еми как да обличам вече,само по боди е и пак се претопля,пускате ли вашите бебоци на вън само по памперс  Thinking

# 131
  • Варна
Хайде и ние гласувахме семейно - малееее толкова много хора никога не съм виждала да гласуват  Rolling Eyes  Браво  Hug  Влезнахме с Вики и докато чакахме тати да излезна от паравана тя реши да даде своя "глас"  hahaha  така кресна изведнъж, че всички за момент замръзнаха,  а тя им се ухили  hahaha  Та и тя гласува  Peace

И нашите крака и ръце са постоянно потни и понеже и аз го четох това за рахита, питах педи миналия път и тя  каза - да, това може да е знак за рахит, но не е това единствения показател, а и в тези жеги няма как да не се потят бебетата.

Окич  Peace седейки вкъщи според мен не показваш протест и несъгласие към управлението, а чиста НЕзаинтересованост

Честити месечинки на Денис и другите бебчета родени на 5-ти  Hug

# 132
rusana, спокойно мила, то в тия жеги няма как да не се потят бебчетата ни, а и моята педиатърка ми обясни, че точно от потното на главичката се протриват на пелените и затова им пада косичката Peace Това, което го пише изобщо не значи, че има рахит Naughty. Не се шашкай, щом лекарката след опипване на костите и преглед нищо не ти е казала, няма за какво да се притесняваш. И да кажа, че и Коко е с полуголо теменце отзад, ама той не спира да се върти,  да оглежда. А за потенето и той се поти, но само при сукането малко. Аз чесно казано доста съм се постреснала от рахита, че нали ви казах, че каката ми беше пухкава и все се потеше, та сега на всеки преглед го имам едно на ум Peace. А и в тези жеги наистина не можеш да разбереш от жегата ли се поти от друго ли.... ooooh!

# 133
  • София - Рим и обратно
dideto споко пък ти, не се ядосвай  Grinning То от толкова четене където ни падне, ще вземем да пукнем от някоя печатна грешка  Mr. Green И все пак не видях къде пише за влажните крайници и за рахит, ама карай, да не задълбаваме, че няма смисъл. Утре и без това съм при педката, пак ще я питам явно  Rolling Eyes
Само един съвет, ако разрешиш (макар че сигурно и ти си знаеш де) - не се доверявай на Уикипедия много много, там всеки може да си напише свободното съчинение. Ето ти по-компетентно четиво, щом искаш да четеш http://www.lekar.bg/bolest-105/info-89/%D0%A0%D0%B0%D1%85%D0%B8%D1%82/

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 18:20 от ЛЮБИМА

# 134
За рахита-само плешиво петно само по себе си нищо не значи,трябва да са налични всички симптоми,като мога да допалня Дидето със стряскане на сън!  Също рахита не се установява с опипване,ако са меки черепните кпости на тила,това е симптом,а не непременно развит рахит! Рахита се установява с кръвно изследване или рентгенова снимка,но в начален стадий тя не е достоверна,защото костите не са започнали да се деформират и понякога на рентген рахита остава незабелязан! Лекува се с по-високи дози витамин Д или облъчвания с кварцова лампа(изкуствено слънце)

Общи условия

Активация на акаунт