За нас, Земята и Вселената

• 36 619
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Арбанашка Кокона, ама аз лично съм нямала конфликт с никого тука, което значи , че нямам проблем с егото си.   Само си казах мнението, но явно нямам право на това и ето , че съм недоразбрана от теб. Аз няма повече да пиша тука. Пишете си сами във" вашата реалност", щом така ви  харесва.  Simple Smile))))) Наистина е като развален телефон, никой не разбира позицията на другия, а жалко.  Peace

# 361
  • в резерват
 Само си казах мнението, но явно нямам право на това и ето , че съм недоразбрана от теб.

Наистина  съжалявам, че съм те накарала да се почувстваш по този начин и ти благодаря за вниманието, което ми отдели.

Hug

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 20:12 от Арбанашка кокона

# 362
Защо всичко се обръща в конфликт newsm78

Аз не виждам конфликт, изказах мнение и чета мненията на другите. Никой не желая да обидя, а мен никой не може да ме обиди, защото не съм дребнава. Всеки има право на СВОЕТО мнение. Ако влизането в диалог се приема за конфликт, вече няма да влизам в такъв. Не знам каква е била темата но ми харесва такава каквато е тук и сега. А за това кой какво мислел за преди и сега не ме интересува. Защо е нужно да се правят сравнения?

Мир и любов хора и зачитайте мнението и на другите, дори да е различно от вашето. Това което е добро за вас, може да е лошо за други....и обратното разбира се Wink Това важи и за мен  Mr. Green

Аз с удоволствие бих изчела една дузина постове за това как да проверяваме имунната си система. Ще се радвам ако някой сподели Peace

Арбанашка кокона , tonimar , ЧОВЕК , обезателно по - късно вечерта ще погледна линковете. Благодаря  bouquet

# 363
4. ЗАКОН ЗА НАЙ-МАЛКОТО УСИЛИЕ

"Цялостното същество знае, без да отива;
вижда, без да гледа;
постига, без да прави."
Лао Дзъ

Разумът на природата функционира без всякакво усилие, с безгрижие, хармония и любов.
Това е принципът на най-малкото действие, на несъпротивлението.
Тревата не се мъчи да расте; тя просто расте.
Рибите не се мъчат да плуват; те просто плуват.
Единствено човекът се мъчи да живее.
Най-малко усилия се изразходват, когато действията ни са мотивирани от любов, тъй като природата се крепи на енергията на любовта.
Когато се стремим към власт и контрол над другите, ние пилеем енергия. Когато се стремим към лична облага, ние пречим на разума на природата да се прояви.
И обратно: когато действията ни са мотивирани от любов, енергията ни се непрекъснато се умножава.
Законът за най-малкото усилие има три компонента, с които бихме могли да задействаме принципа "Прави по-малко, постигай повече."

1. Приемане. Това означава да приемем момента точно такъв, какъвто е. Обратното означава да се съпротивляваме на цялата Вселена.
2. Отговорност. Това означава да не обвиняваш нищо и никого за своето положение, включително и себе си. Всяка ситуация може да донесе полза и да се преобрази в нещо по-приятно. Всяка ситуация, в която попадаме; всеки човек, когото срещаме, са наши учители. Чрез тях ние се изграждаме, вървим по пътя на собственото си усъвършенстване.
3. Непротивене. Не е нужно да убеждаваме никого в собствената си правота, а това означава, че не е нужно да се противим нито на ситуацията, нито на чуждите мнения. Ако се вгледаме около себе си, че видим, че хората прахосват 99 % от енергията, за да отстояват позициите си. Каква загуба.

Когато заемеш отбранителна позиция, когато обвиняваш другите, когато не приемаш момента, когато не се примиряваш с него, животът ти среща огромна съпротива.
Защото ти се съпротивляваш на цялата Вселена.
Винаги, когато срещнеш съпротивление, дай си сметка, че насилвайки ситуацията, съпротивлението само ще се увеличава.
Откажи се да защищаваш своите становища.
Престани да се бориш и да се съпротивляваш.
И ще изживееш в пълна мяра настоящия миг.
Защото "Миналото е история, бъдещето е мистерия, а настоящият момент е дар."
Това означава да живееш Тук и Сега.
Научиш ли се да живееш Тук и Сега, ще отхвърлиш бремето на противенето, възмущението и уязвимостта.
И едва тогава ще познаеш щастието, безгрижността и свободата.
И тогава ще чуеш гласа на сърцето си, което ще ти каже, че всичко, което искаш, е напълно достъпно за теб.
Защото желанията ти идват от нивото на щастието, не от нивото на тревогата и страха.
Не е нужно да даваш обяснения; заяви своето намерение пред себе си и ще познаеш свободата.
Следвай пътя на непротивенето.
Това е пътят, по който природният разум се разгръща спонтанно, без съпротивление и усилие.
Когато постигнеш равновесие между приемане, отговорност и непротивене, животът ти ще потече без всякакво усилие.

Приложение на Закона за най-малкото усилие

Ще се възползвам от този закон, като си обещая, че:

1. Ще упражнявам приемане. Днес ще приемам хората, ситуациите, обстоятелствата и събитията такива, каквито са. Ще помня, че този момент е такъв, какъвто трябва да бъде, защото целият свят е такъв, какъвто трябва да бъде. Няма да се боря срещу цялата Вселена, борейки се срещу този момент. Моето приемане е пълно. Приемам нещата такива, каквито са в този момент, а не такива, каквито аз желая да бъдат.
2. Приемайки нещата такива, каквито са, ще поема отговорността за своето положение и за всички онези събития, в които виждам проблем. Зная, че да поема отговорност означава да не обвинявам никого и нищо за своето положение, включително и самия себе си. Също така зная, че всеки проблем представлява скрита възможност и аз мога да взема този момент и да го преобразя в нещо по-полезно.
3. Днес моето съзнание ще остане настроено на непротивене. Ще отхвърля необходимостта да защищавам своето становище. Няма да изпитвам потребност да убеждавам другите, че трябва да приемат моята гледна точка. Ще остана открит за всички мнения и няма да се придържам настойчиво към никое от тях.

Heart Eyes love you all

Amitola,   bouquet

# 364
ЧОВЕК, сайтът, на който си попаднал, наистина е приятен и ценен. Напоследък Дани ми напомня за него с дневните утвърждения. Мисля, че само едно сутрешно утвърждение, може да промени деня и да го направи по-ценен, по-наситен  Grinning
и други интересни неща се намират там - за който има нужда да ги намери

Явно са правили чистка на новините в БЛИЦ. И двата сайта касаеха глобалното затопляне. Белгия ни предупреждава, че ни остава много малко време, за да спрем процеса (ставаше въпрос за 50 дни). И тъй като въпросът трябва да се реши на политическо ниво.... собственото ни спасение става трудно и скоро може да стане необратимо в негативен план.

Мисля, че най-елементарното нещо, което можем да направим, е да насочим енергия, молитви (за който умее, аз не спадам в това число), Рейки и всичко, което хрумне на човек - в тази насока. Няма нужда нито да се шашкаме и преувеличаваме, нито да си затваряме очите. Смятам, че броени минути на ден са достатъчни. За тези, които практикуват Рейки, е нужно просто да включат планетата Земя в сеанса си  Grinning

Светлина и Любов!  Hug

# 365
БОРБА СЪС СЕНКИ

Една притча от Чуанг Тзъ:

Цитат
Имало някога един човек, който толкова много се притеснявал от гледката на собствената си сянка и не харесвал отпечатъците от стъпките си, че решил да се отърве и от двете.
Начинът, който измислил, бил да избяга от тях и хукнал да бяга, но всеки път щом стъпел, зад него оставал отпечатък, а пък сянката му го следвала без ни най-малко затруднение.
Той отдал провала си на факта, че не бил тичал достатъчно бързо. Затова се забързвал все повече, докато най-сетне се свлякъл мъртъв на земята.
Пропуснал да осъзнае, че ако просто се беше скрил на сянка, собствената му сянка щеше да изчезне, и че ако беше поседнал неподвижно, не би имало повече следи от стъпки.

Човекът си създава собствени умозаключения, просто защото непрестанно отхвърля самия себе си, самопорицава се, не се приема. Това поражда верига от объркване, вътрешен хаос и страдание. Защо не се приемате такива, каквито сте? Какво лошо има? Цялото съществуване ви приема такива, само вие не се приемате.

Ето как пропускате целия си живот. Създавате си един идеал и искате да бъдете този идеал. И се чувствате заклеймени и нищожни. Заради бленуващия ви ум, вашата реалност бива заклеймявана. Вашите блянове ви погубват.

Казвам ви тъкмо обратното. Бъдете като богове, всеки миг. Нека има гняв, нека има сексуалност, нека има алчност - вие си се радвайте на живота. Тогава, малко по малко, ще започнете да усещате все повече радост и по-малко гняв, повече блаженство и по-малко алчност, повече щастие. Тогава ще сте намерили верния път. А не иначе. Когато човек може да се радва на живота в неговата пълнота, всичко погрешно изчезва. Но ако се опитате първо да направите така, че погрешното да изчезне, това никога няма да се случи.

Гневни сте, защото не можете да се наслаждавате. Не че някой създава вашия гняв - просто заради това, че не можете да се наслаждавате, страдате дълбоко. Затова се гневите. Всичко останало са само поводи.
[/b] [/b]

# 366
И още:

Едно малко дете си говорело с майка си и тя му казала:
- Винаги помни да помагаш на другите.
А детето попитало:
- И какво ще направят другите тогава?
Естествено, майката отвърнала:
- И те ще помагат на другите.
Детето казало:
- Това ми се струва странна схема. Защо не помагаме на самите себе си, вместо да изместваме всичко и да усложняваме ненужно нещата?

Grinning Hug

# 367
И още:

Едно малко дете си говорело с майка си и тя му казала:
- Винаги помни да помагаш на другите.
А детето попитало:
- И какво ще направят другите тогава?
Естествено, майката отвърнала:
- И те ще помагат на другите.
Детето казало:
- Това ми се струва странна схема. Защо не помагаме на самите себе си, вместо да изместваме всичко и да усложняваме ненужно нещата?

Grinning Hug
Hug Grinning
Тук съм,чета ви,но не пиша!Целувки и прекрасен ден ви пожелавам.

# 368
Прекрасно е tonimar , много ми допадна и на мен.  newsm51

# 369
  • Tам през Атлантическия океан
tonimar   Hug благо-даря

# 370
tonimar

Благодаря!

# 371
tonimar
,
И от мен благодарности  bouquet
Живота ни може да е толкова по - лесен ако не се връщаме непрекъснато към миналото и не мислим прекалено много за бъдещето. Важно е да се радваме на настоящия момент! Да се радваме на това което имаме в този момент!

Много прегръдки на всички които срещнах тук Hug

# 372
 Само си казах мнението, но явно нямам право на това и ето , че съм недоразбрана от теб.

Наистина  съжалявам, че съм те накарала да се почувстваш по този начин и ти благодаря за вниманието, което ми отдели.

Hug

Всичко е наред!  Hug

# 373
 Hug на всички

репликон, съгласна съм с теб. Когато ми се случи да изляза от "тук и сега", от радостта и удовлетворението на настоящия момент, започвам да се лутам. Да се лутам, тъпчейки на едно място. Знам, че е така, осъзнавам го, още повече го усещам, но връщането е трудно понякога. Затова пък когато се върна, е като завръщане в своя дом. Не дом-крепост, а дома с неговото спокойствие, светлина и топлина....

ЧОВЕК, пропуснах да пиша за слънчевото зареждане, сайтът, който си дал. За мен е невъзможно да посрещам изгрева или залеза - живея между две планини и слънцето ме огрява в пълната си сила.  Grinning Затова пък зареждам от луната и звездите. И те си имат достатъчно енергия. В някои поверия, народни песни, вярвания, нощта символизира смъртта, страха, негативното, отрицателното. При някои хора и днес има неприятно отношение към луната (особено пълнолунието). А всичко си е част от Вселената, а за нея няма добро и лошо, бяло и черно...

Коконке
, лафенето ти ми харесва! Само предупреди децата си това, че "няма минало, настояще и бъдеще", да не го казват в часовете по български език! Иди после убеждавай учителя в древните философии!   newsm62

# 374
"Хората търсят медитация, молитва, нови начини на живот. Но по-дълбокото и по-основно търсене, е начинът отново да се вкорените в съществуването. Наречете го медитация, наречете го молитва или каквото ви хрумне, но същественият въпрос е как да се вкорените отново в съществуването. Превърнали сте се в изкоренени дървета - и никой друг не е отговорен за това, освен самите вие със своите безсмислени идеи да завладеете природата.

Вие сте част от природата - как би могла частта да завладее цялото? Отнасяйте се приятелски към нея, обичайте я, доверявайте и се и така малко по малко се приближавате; и в това приятелство, в тази обич, в това доверие се поражда интимност. Природата идва по-близо до вас и започва да разкрива тайните си. Най-голямата и тайна е божествеността. Тя се разкрива единствено на онези, които са истински приятели на съществуването."

Общи условия

Активация на акаунт