Отново за инхалаторите!

• 61 491
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Правила съм инхалации и със сребърна вода, но като цяло мнението ми е, че при моето дете не действа. Те не бяха капки, не беше пиене, не бяха инхалации с нея, ефект никакъв не видях, но пък има други много доволни майки, така че пробвай!

# 16
Някой може ли да ми каже тези инхалатори само с физиологичен разтвор и вентолин ли се ползват? Може ли с билки или разтвор на хималайска сол или пък със сребърна вода? Или с нещо друго?
Може с всичко, което е специално за инхалиране.
Проблемът при билките е, че така се усвоява много повече, отколкото при инхалация без небулизатор и трябва да се внимава с дозата.
Съветът ми е - само по лекарско предписание да се прави, с каквото и да е (освен с физиологичен разтвор, който може по колкото си иска дълго човек и колкото често желае).

# 17
[Като марки, аз бих ги степенувал по следния начин:
PIC>Omron=Microlife>Eolo=HappyNeb=Rossmax

Здравейте,
интересува ме какъв е критерия на това степенуване. Само по степен на разпрашване ли е? Каква е тя при Росмакс и има ли тази марка други недостатъци?

# 18
[Като марки, аз бих ги степенувал по следния начин:
PIC>Omron=Microlife>Eolo=HappyNeb=Rossmax

Здравейте,
интересува ме какъв е критерия на това степенуване. Само по степен на разпрашване ли е? Каква е тя при Росмакс и има ли тази марка други недостатъци?

Здравейте !

Когато правя подобно сравнение, опирам се на следните параметри:

1.   Степен на небулизация (размер и процент на частиците)
2.   Гаранционно обслужване в България
3.   Отзиви от клиенти за самия апарат

В интерес на истината, досега оплаквания сме имали единствено от Омрон, но това може да се дължи и на факта, че Омрон е най-старата и разпространена марка в България. Има ги още от времето на социализма.

Росмакс има само един кусур- Относително нисък процент на частиците под 6 микрона – 74%, като няма ясно разграничаване колко от тях са между 2 и 5 микрона и колко са от 5 до 6 микрона. Инак, тези, които са от 0 до 2 микрона, са ясни – 27%.

Моите лични наблюдения са, Росмакс се справя добре, като се има предвид реномето на производителя и цената, на която го купувате. Разбира се, той е типичен представител на машите с машинен дизайн и по никакъв начин не прилича на играчка на децата – точно обратното.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 19
Някой може ли да ми каже тези инхалатори само с физиологичен разтвор и вентолин ли се ползват? Може ли с билки или разтвор на хималайска сол или пък със сребърна вода? Или с нещо друго?
Може с всичко, което е специално за инхалиране.
Проблемът при билките е, че така се усвоява много повече, отколкото при инхалация без небулизатор и трябва да се внимава с дозата.
Съветът ми е - само по лекарско предписание да се прави, с каквото и да е (освен с физиологичен разтвор, който може по колкото си иска дълго човек и колкото често желае).

Здравейте !

Това го коментирах и другаде по форумите, но накратко:

Не бъркайте инхалациите с гореща пара с инхалациите с аерозол (небулизирана течност). Това са два съвсем различни физически процеса, които дават два съвсем различни продукта!

При нагряването на течност, от нея започват да се изпаряват летливите вещества, като етерични масла, които са под формата на газ – единични молекули или агломерати от молекули. Заедно с тях излитат и молекулите на разтворителя – в случая- водата. Водата е под формата на пара (газообразно състояние). Газовата фаза няма същия състав, както първоначалния разтвор!

При инхалаторите за домашни инхалации (небулизаторите) течен разтвор (например: физиологичен разтвор, вентолинов разтвор) се превръща в малки капчици, като нищо не се променя. Тези малки капчици са си така студени, както е бил разтворът. Тези капчици имат същия химичен състав, както първоначалния разтвор!

В този смисъл, да се прави инхалация с отвара от билки, е по-скоро безумно поради следните причини:
1. Отварите не са стерилни – те са много често белтъчни и захарни бульони, в които отлично се развиват бактерии.
2. Отварите от растения съдържат огромно количество полени от билката, която сте използвали (например- кошничките на лайката). На един астматик или по-чувствителен организъм да му инхалирате полени от чая, е почти равносилно на убийство поради некомпетентност!
3. Билковите отвари имат много често пигменти, които оцветяват и увреждат пластмасата на небулизаторната чашка и маската. След такава инхалация тези части са за изхвърляне.

В някои страни се приготвят стерилни разтвори на билки, но у нас досега не съм виждал такова производство. Очевидно, в домашни условия нито имате шотов филтър, нито имате стерилен бокс, нито имате автоклав.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 20
Имам въпрос към вас маг.фарм. Антон Вълев:Защо казвате,че между небулизаторите на Чико и на Пик има огромна разлика?Имам небулизатор на Чико,чашката му е Сайдстрийм,а в указанието пише,че производителят е Артсана.В такъв случай не допускате ли,че се произвеждат по една и съща технология,при положение,че са собственност на една и съща фирма?И в какво точно се състои разликата.Нашата педиатърка в Италия каза,че няма никакво значение каква е марката,важното е да не е с ултразвук.И затова аз си взех на Чико-Respira Sano.Междувпрочем инхалаторът,който вие казвате,че е Пик Мистър Панда всъщност се казва Чико Пик Мистър Панда:
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2903699857 … ame=WDVW&rd=1
Това сякаш потвърждава моето мнение?

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 18:51 от bebi8010

# 21
Имам въпрос към вас маг.фарм. Антон Вълев:Защо казвате,че между небулизаторите на Чико и на Пик има огромна разлика?Имам небулизатор на Чико,чашката му е Сайдстрийм,а в указанието пише,че производителят е Артсана.В такъв случай не допускате ли,че се произвеждат по една и съща технология,при положение,че са собственност на една и съща фирма?И в какво точно се състои разликата.Нашата педиатърка в Италия каза,че няма никакво значение каква е марката,важното е да не е с ултразвук.И затова аз си взех на Чико-Respira Sano.Междувпрочем инхалаторът,който вие казвате,че е Пик Мистър Панда всъщност се казва Чико Пик Мистър Панда:
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2903699857 … ame=WDVW&rd=1
Това сякаш потвърждава моето мнение?

Здравейте!

Разбира се, че когато вече сте си купили един инхалатор, и той работи добре, няма смисъл да си купувате друг! Все пак, нека бъдем рационални. Този подбор важи само и единствено, до момента, в който не направите покупка. Затова ви давам тази информация.

Сега, информацията за това как се казва инхалаторът, я вземам от производителя, а не от и-бей. Има разлика в това кой източник е достоверен. Освен това, фирмата ПИК си съществуваше още преди да бъде купена от Артсана. Напълно е възможно сега вече инхалаторите ЧИКО да са станали толкова качествени,  колкото са и тези на ПИК - това е съвсем логично и обяснява защо Артсана е купила ПИК. Но, преди този момент (придобиването на ПИК) инхалаторите на ЧИКО си бяха относително калпави машини с лоши експлоатационни качества. И често даваха дефекти, които пък никой не искаше да отстранява. Явно има промяна, защото ЧИКО не бяха с небулизаторни чашки Сайдстрийм, а с други.

При закупуването понякога има нещо такова - знаете кой автомобил е Опел, но не всеки знае, че собственик е Дженеръл Мотърс (ако не се лъжа). Но, опел си съществуваше много преди Дженеръл Мотърс да ги купи и си остава марка автомобили с характерен стил и качества.

Ангажирам се да проверя каква е промяната при инхалаторите Чико и ще ви дам коментар. Тази тема ми е интересна - благодаря за насочването към нея!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 22
Само да добавя,че моят инхалатор е купуван преди 3 години от Италия(тогава живеехме там),което означава,че още през 2006г. небулизаторите Чико са били със чашките на Сайдстрийм.Преди да го купя попитах педиатърката ни какъв да взема,а тя ми каза,че марката няма значение,важното е да не е с ултразвук.Ето това е моят небулизатор:
http://www.babycompany.com.ph/babyco/index.php?p=337&subcat_ … p;product_id=3089
Относно името,което е дадено в и-бей,още в няколко сайта го срещнах изписано по същият начин,или пък ПИК АРТСАНА.
Открих някакъв италиански документ от 1997г.,в който пише,че фирмата ПИК е собственност на АРТСАНА,всъщност ме интересуваше от кога това е така.
http://www.chiccodisenape.altervista.org/boicottaggio.html

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 21:21 от bebi8010

Общи условия

Активация на акаунт