Кои от вас се гордеят или срамуват от България и с какво?

• 15 322
  • 224
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И какъв е изводът? Теб те е срам, че си българин, защото не ти признават дипломата?

# 61
  • Ispania

Да си българин значи да не ти признават образованието в Европейския съюз.
Коя е тази дьржава кьдето не ни признават образованието Shocked,заЩото аз даже в университета влезнах без изпит то4но заЩото сьм с бьлгарска диплома Thinking

Ина4е сьм сьгласна с някои Wink от другите неЩа казани от теб Wink

# 62
изобщо не ми дреме. не знам защо вие така се пенявите, като че от вас зависи нещо.

# 63
На мен вече не ми пука много... това е драмата.

# 64
изобщо не ми дреме. не знам защо вие така се пенявите, като че от вас зависи нещо.

Човек именно така се чувства "независим"... Laughing, като се пеняви, понеже от него нищо не зависи.

# 65
Снощи,гледайки новините ,се сетих пак за темата...
Когато един човек,неспазващ законите и е подсъдим,именно защото ги нарушава,се кандидатира за депутат ,който ще създава същите тези закони,които не спазва ....за каква държава изобщо говорим?!
За мен това е поредният парадокс-престъпник да създава закони!
С какво да се гордея?   
Въпросът ми е риторичен.Не търся отговор.Не желая да политизирам темата,само го дадох като поредния фрапиращ пример.Които за съжаление са твърде много в Бг.   

# 66
Можете ли да се концентрирате върху конкретен въпрос?
Защо трябва вас, лично вас, да ви е срам от това, което е направено от друг, когото не можете да управлявате или от нещо, което не сте избрали и не можете да промените?
Ако наистина се срамувате, ама наистина изпитвате точно срам, то защо сте тук? Ако аз се срамувах, а това е изключително неприятно чувство, не бих стояла тук и миг.

# 67
  • на брега на морето
Обичам родината си и природата й.
Гордея се със спортисти, оперни певци,
ученици, спечелили математически
състезания. Покланям им се до земята.

# 68
Можете ли да се концентрирате върху конкретен въпрос?
Защо трябва вас, лично вас, да ви е срам от това, което е направено от друг, когото не можете да управлявате или от нещо, което не сте избрали и не можете да промените?
Ако наистина се срамувате, ама наистина изпитвате точно срам, то защо сте тук? Ако аз се срамувах, а това е изключително неприятно чувство, не бих стояла тук и миг.

Чувството на срам идва от големия контраст. Когато живееш в кочина, някак се притъпява миризмата и свикваш. Пак ти е гадно, но като нямаш база за сравнение пред погледа и живееш някак така. Срам ме е, защото каквото и да обяснявам за славното ни минало, това ще впечатли за малко всички и за много малцина с интерес към историята. Хората си съставят мнение за нас по настоящето, а настоящето ..... айде пак се огледайте около блока си и вижте кочината. В предните изречения се съдържа и отговора защо съм тук. Другата основна причина да съм още тук са родителите и семействата ни.

# 69
А защо трябва някого да впечатлявате?
Защо мнението на хората, повечето от които не знаят къде е тази държава, а някои- че въобще е държава, е важно за вас?
Кочината около блока или я чистя или си плащам да ми я почистят. Ако ми е много мръсно и гадно, то не изпитвам срам, ако е несъвместимо с живота ми ще променя просто това, което мога.

# 70
Защо мнението на хората, повечето от които не знаят къде е тази държава, а някои- че въобще е държава, е важно за вас?
Ей това и на мен винаги ми е било интересно...Някои като видят чужденец и почват да се подмазват,да си подлагат разни части от тялото за определени цели...Гнусотия направо!Хора без капка самочувствие и себеуважение!

# 71
Нито се срамувам, нито се гордея. Никой не избира къде да се роди, нито по някакъв начин го е заслужил. Националността е даденост, като зодията или кръвната група.
Живея в чужбина от доста години и фактът, че съм българка нито ми е пречи, нито ми помага. Всъщност не е точно така, помага ми да разпозная и отсея много лесно от обкръжението си цяла категория от елементарни душици, тези които категоризират хората по национален принцип.

# 72
Нито се срамувам, нито се гордея. Никой не избира къде да се роди, нито по някакъв начин го е заслужил. Националността е даденост, като зодията или кръвната група.
Живея в чужбина от доста години и фактът, че съм българка нито ми е пречи, нито ми помага. Всъщност не е точно така, помага ми да разпозная и отсея много лесно от обкръжението си цяла категория от елементарни душици, тези които категоризират хората по национален принцип.

и аз така.

# 73
Харесвам си родината.Природата, имаме страхотна природа.Планини, море.Но, не харесвам българите.Или хайде да не съм толкова крайна...голяма част от българите.

# 74
Ей това и на мен винаги ми е било интересно...Някои като видят чужденец и почват да се подмазват,да си подлагат разни части от тялото за определени цели...Гнусотия направо!Хора без капка самочувствие и себеуважение!

Самочувствие и себеуважение имам достатъчно,и кочината пред блока съм чистила и ще продължавам да чистя.

Чужденеца е човек като човек, нито е по- умен от теб, нито по- красив, само живее другаде и говори друг език. Нямаме какво да си мерим, освен да ми е хубаво и приятно колко чисто и уредено е като му ида на гости в неговата страна, а в родната ми мила България да ме лъхат зловония и дървета, накичени с найлонови торбички още на първия завой след летището. Не е само до глоби мили мои, ами и до други неща. До пътната ни врата са цветенца и перденца, зад нея, ако ще и потоп да става. То това не е наше, на държавата е, а държавата я мразим.

Това, че има и държави, в които е по- зле, не ме успокоява. Напротив, имаме шанса, умни сме, природата ни е дала, та се е оляла, а не го използваме, или пък го използваме като че ли трябва да вземем максимума за един ден и после на боклука. Много път ще извървим още докато започнем ние един друг да се уважаваме..... Все нещо не ни достига, затова пък националната ни гордост е в излишък.

Това за частите на тялото беше всичко друго, но не и признак на добро възпитание.

Общи условия

Активация на акаунт