Кои от вас се гордеят или срамуват от България и с какво?

• 15 337
  • 224
  •   1
Отговори
# 75
[

Самочувствие и себеуважение имам достатъчно,и кочината пред блока съм чистила и ще продължавам да чистя.

Чужденеца е човек като човек, нито е по- умен от теб, нито по- красив, само живее другаде и говори друг език. Нямаме какво да си мерим, освен да ми е хубаво и приятно колко чисто и уредено е като му ида на гости в неговата страна, а в родната ми мила България да ме лъхат зловония и дървета, накичени с найлонови торбички още на първия завой след летището. Не е само до глоби мили мои, ами и до други неща. До пътната ни врата са цветенца и перденца, зад нея, ако ще и потоп да става. То това не е наше, на държавата е, а държавата я мразим.

Това, че има и държави, в които е по- зле, не ме успокоява. Напротив, имаме шанса, умни сме, природата ни е дала, та се е оляла, а не го използваме, или пък го използваме като че ли трябва да вземем максимума за един ден и после на боклука. Много път ще извървим още докато започнем ние един друг да се уважаваме..... Все нещо не ни достига, затова пък националната ни гордост е в излишък.

Това за частите на тялото беше всичко друго, но не и признак на добро възпитание.
[/quote]

Споделям на пълно мнението ти.

# 76

аз се радвам ,че съм българка и по- различна от местните , чак да се гордея незнам Confused

# 77
  • някъде под слънцето...

Коя е тази дьржава кьдето не ни признават образованието Shocked,заЩото аз даже в университета влезнах без изпит то4но заЩото сьм с бьлгарска диплома Thinking

Вал, моята  диплома от български университет   не я признаха ...Представих я за приравняване през 2006, правиха се на разсеяни искаха ми куп не6та за справка и накрая  когато  ни приеха в об6тността, ми отговориха 4е не я признават, за6тото не съм представила  документ с трудов стаж по специалността(който никой не ми бе6е поискал)...

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 00:37 от sl

# 78
  • София
Нито се гордея, нито се срамувам.
Приемам националността си спокойно и без излишни емоции.

# 79
Май повече се гордея от колкото се срамувам.Срамувам се от политиците най-вече.
Имам на терасата си бьлгарско знаме и ми е много хубаво като гледам как се развява.Отделно на прозореца в кухнята имам малко знаменце.

Ако минавате през Сльнчев бряг /пьтят за Варна/ непременно ще видите огрооомен трибагреник до аква парка.Усещането че си бьлгарин когато го зьрнеш е страхотно.Трябва на повече места и в повече домове да се вее бьлгарският флаг!

# 80
Като се огледам наоколо наистина няма с какво да се гордея. Е история природа а гледай до какво сме дередже стигнали. Ако ми се отдаде възможност да излеза от тук никога няма да кажа че съм от БГ. А пък да се върна това ще е най-голямата глупост. Връщат се само некадърниците.

# 81
За съжаление по скоро се срамувам. С какво да се гордея?

# 82
  • някъде под слънцето...
. Ако ми се отдаде възможност да излеза от тук никога няма да кажа че съм от БГ.
Shocked,
 тъжно....

# 83
. Ако ми се отдаде възможност да излеза от тук никога няма да кажа че съм от БГ.
Shocked,
 тъжно....
И да казва, и да не казва, едва ли ще успее да го скрие.

# 84
  • някъде под слънцето...
Shocked,
 тъжно....
И да казва, и да не казва, едва ли ще успее да го скрие.
Определено
но пак си е тъжен факта да се срамува6 от националността си ..Досега не съм сре6тала някой(освен сънародници), който се срамува от страната си...Дори малко се вкисвам, когато някой поживял навън  две, три , пет или  10 години, запо4ва да нари4а страната  където е Втора Родина.. или Нова Родина Sick
Колкото и на някои хора да не им се иска  все пак са българи... и колкото пове4е се опитват да го скрият, толкова пове4е им ли4и...
.

# 85
Обичам родината си,но не се гордея с държавата си! Никога не съм крила,че съм българка,не ме е срам от това,но чак пък гордост...малко са поводите за това

# 86
Срам ме е от чалгата - като музика, като разбиране, като визия. Тя е навсякъде - от напомпаните еднотипни кукли НА ВИП-СЕПАРЕТО до изтърбушените плочки по централните улици, под които пръска кал = всичко е чалгия.

Днес на служебния и-мейл получих писмо, което съдържа следния абзац:

"Документи, изисквани за откриване на банкови сметки в RON и EURO за български фирми в Румъния:
1. Удостоверение от НАП...
2. Препоръчително писмо от банката, в която фирмата има сметки в България.
Необходим е превод на румънски език и легализация пред румънски нотариус.
Желаещите за откриване на сметка в румънска банка трябва да имат предвид, че се признават само преводите, направени от румънски оторизирани преводачи и заверки само от румънски нотариуси, като готови и преведени документи от България не се приемат в Румъния. Другото изискване на румънските банки е в деня на откриване на сметките да се представят и оригиналните български фирмени документи, на които се правят копия и се връщат на фирмите."

Член съм на Съюза на преводачите в България и не намирам тук повод за гордост. 

# 87
Човек не избира къде да се роди и кой да го роди. Това са факти, независещи от нас така че не виждам защо да се срамуваме от тях.
Лошото обаче е, че на днешен етап май нямам с какво да се гордея като изключа някои личности и събития от миналото. Природата ни е красива, но скоро няма да я има.

# 88

хора я по - оптимистично , навсякъде има и минуси и плюсове , тук белгийците помежду си са едни напрегнати и като ме гледат една весела ,все си мислят ,как ние сме супер хора  Crazyи приятелски настроени и всеки си мисли че другото е по - добро , ох объркано го казах ,но ме разбрахте.

# 89

.... смисъл в един момент, всеки си мисли ,че  чужденеца е по - мил, по - може да се разбере с него и тн. просто защото не си познават манталитетите

Общи условия

Активация на акаунт