Кухни - 25та тема

• 45 089
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
Blueeye@, виждам, че долните ти шкафове и чекмеджета са по 40см. и един 30см - няма ли да са много тесни? Според мен е по-добре да са по-малко, но да са по-широки. Аз имам две чекмеджета по 35 см и нищо не се събира в тях, освен много дребни неща.
Можеш само чинии да си слагаш в тях май.....  Thinking

Едно може да се ползва като кутия за хляб, друго за консервички, трето за подправки  Grinning  bouquet

# 121
в темата се споменава за Икеа - коя Икеа е това?

# 122
ДесиХ2 кунхята ти е невероятна   bouquet

# 123
в темата се споменава за Икеа - коя Икеа е това?
За румънската,за солунската ,който където му е по-близо.
Деси и на мен ми харесва кухнята,но онази част с телевизора и тръбата на абсорбатора е малко кофти Confused

# 124
  • у дома
Blueeye@, виждам, че долните ти шкафове и чекмеджета са по 40см. и един 30см - няма ли да са много тесни? Според мен е по-добре да са по-малко, но да са по-широки. Аз имам две чекмеджета по 35 см и нищо не се събира в тях, освен много дребни неща.

кои точно имаш предвид? откъм мивката 4-те чекмеджета от едната страна са по 40см широки, 1 - 15см и 3 - 25см високи (аз предпочетох да са такива чекмеджета, има много неща, които ще събера там  Laughing ). другите 2 са по 35 на 15 см (те са за прибори), а шкафа отдолу е 71 см ширина на 75 см с един рафт. (всичко се съобразява с местоположението на батерията, която ще е на стената и така ще остане + миялната. това е оптималния вариант. за шкафа под мивката е ясно.

от другата страна отдолу, като махнем шкафа за газовата бутилка, останалото място го разпределихме с 4 сравнително дълбоки чекмеджета - 40 на 45 см височина, за тенджери, тави и прочие. нарочно исках чекмеджета, за да ми е по-лесно ваденето, а не да клеча и да се завирам назад  Mr. Green до тях остава един шкаф отдолу 30 см на 90 височина, с един рафт. там най-вероятно ще напълня с гюведжета, купички и подобни.  newsm78
 Peace  поне аз така си ги п,едставям нещата, пък то ще си покаже дали е добре или съм сбъркала някъде.  Simple Smile

# 125
  • Морска приказка
Здравейте и аз съм нова във форума , но покрай проточилия се ремонт доста се позанимавах с проекта на кухнята, която е в процес на "изграждане". Ще следя темата с интерес и ако мога ще помагам или ще търся помощ и живот и здраве като стане нашата ще показвам снимки.
По проекта на blueeye  мога да те посъветвам, да  провериш дали може да си намериш механизъм за бутилки с такъв размер, защото стандартните са за 150 или 200 мм шкаф, а твоя 180 мм ще хабиш излишно см. Механизмите за 150 мм шкаф са 97-114 мм горе долу.
 Искам да ви попитам дали някой знае фирма, при която мога да си поръчам вратички МДФ лак, по възможност в София.

# 126
ДесиХ2 кунхята ти е невероятна   bouquet
Благодаря ти.  bouquet Често казано ми е омръзнала и в новата си къща ще заложа на нещо съвсем различно.Но за времемто и/2000/2001г/кухнята беше доста актуална.Повече никога не бих си сложила плот и гръб от инокс. Crazy Драска се,захабява се и много се цапа,тоест много му личи,като се изцапа.

# 127
първо ще се запиша в темичката с проекта за нашата кухня ЦЪК и ЦЪК  Party

като цяло всичко е по мои идея и желание. уредите си ги имаме, нови са и няма да ги сменяме. цветовете ще са жълто (пастел) - за горните шкафове, оранжево (пастел) за долните и шкафа в трапезарията. плот и гръб - "римска мозайка".

още не сме решили цвета на пода, но със сигурност ще е ламинат. кухнята е приблизително 5 квадрата (2.20 на 2.50) и е свързана с трапезария 7 квадрата с ниша, точно колкото за хладилника.   Mr. Green

може би ще имам въпроси за разни допълнителни неща, като модели и магазини, но първо ще попрочета темата и разгледам новите кухни, а пък се надявам до края на август и аз да се похваля с чисто новата ни кухня   Peace 

Здравей, аз бих искала да те посъветвам, щом имаш газови котлони - да не слагаш гръб, а плочки фаянс. Искам да ти кажа, че аз нях протв в началото, но от самата фирма за кухни ме убедиха и сега разбирам защо. Да не говорим, че вече съм на мнение, че при всички положения, фаянса е най- добре, а не гръб от разните там материали, които се предлагат.
Да ти кажа и друго - от гл. т. на безопасността е по-добре газовата бутилка да не е в шкафа до  печката, а по - далеч. Стандартът е най- малко на 1 метър от печката. Ние имаме малка бутилка- 15л. и е в шкафа под мивката до коша. Много е удобно.
Също видях, че долните шкафове са разделени на две, защо не направиш поне единия шкаф цял, защото ще мошеж да слагаш по-високи неща в него. Също така аз не харесвам ( ама това си е лично мнение и не го натрапвам) този вид аспиратори, а харесвам тези за вграждане - телескопичните. Първо , защото се почиства много по-лесно и второ, защото е по-прибран. Този тип, който е нарисуван в проекта е широк колкото долните шкафчета и като готвиш си удряш главата в него - поне аз като готвех в една кухня с такъв, постоянно си удрях главата.  Grinning

# 128
Този тип, който е нарисуван в проекта е широк колкото долните шкафчета и като готвиш си удряш главата в него - поне аз като готвех в една кухня с такъв, постоянно си удрях главата.  Grinning
Никога не ми се е случвало,явно зависи от височината на готвещия. Grinning

# 129
Този тип, който е нарисуван в проекта е широк колкото долните шкафчета и като готвиш си удряш главата в него - поне аз като готвех в една кухня с такъв, постоянно си удрях главата.  Grinning
Никога не ми се е случвало,явно зависи от височината на готвещия. Grinning
Май имаш право, аз съм 1.60 - май точно до там стигам.  Grinning

# 130
Аз съм 163 см.,но като се замисля долния ред шкафове са ми на 97 см.а абсорбатора ми е на 60 см от плота и е ок.Ако долния ред шкафове,обаче, е по-нисък ,абсорбаторът ще дойде по-надолу.

# 131
Ами не знам точно как е, защото това не е моята кухня - бях на гости у роднини и се наложи да помагам в кухнята. Реално външният ръб на аспиратора е на едно ниво с ръба на плота като широчина и като се наведеш към плота нещо да правиш и кривнеш в посока аспиратора и БУМ. И не се ударих само аз, а и самата собственичка на кухнята, която е висока колкото мен.

# 132

Аз за пръв път чувам някой да си удря главата в ширма докато готви  newsm78

# 133

Аз за пръв път чувам някой да си удря главата в ширма докато готви  newsm78
Добре, възможно е просто да е така, защото не съм свикнала да имам подобен, моят е телескопичен или там както се нарича. Но наистина този тип аспиратори излизат доста напред, не са на нивото на горните шкафчета и при това в конкретната кухня аспиратора е по средата на плота ( защото там са котлоните) и наистина ми беше неудобно.  Казах, че това е мое мнение, не го натрапвам. Не знам обаче как се чистят? Нека някой сподели.

# 134
Ръбът ма моя не идва до ръба на плота.Явно си зависи и от модела на абсорбатора.Все пак имайте го предвид ако си избирате такъв.
В тази връзка да питам-някой взимал ли си е наскоро добрър,изцяло вграден/под шкаф/ абсорбатор?Трябвами нещо мнооого ефективно,но не сикам да се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт