Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 590
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, получих обаждане от агенция за работа, но аз не се интересувам в момента. Става въпрос само за един ден - Понеделник. Трябва им човек, говорещ български. Става въпрос за маркетингови проучвания. Не знам в коя фирма ще изпращат човек, аз ходех отвреме навреме преди 2 години. Всички бяха B2B. Проучванията бяха доста интересни - не знам това какво ще е.

Та да си дойда на думата - ето телефона на агенцията 02076202020 City Centre Recruitment. Питах удобно ли е да дам номера на познат, желаещ да иде и те се съгласиха. Ако някоя от вас се интересува или има познат/а, може да им се обади. Говорих с тях късен следобед и не знам дали не са намерили човек вече, но все пак може да прверите.

# 61
Ами тези на летището според мен Търсят за какво да се заядат. На мен също не ми харесаха пълномощното, защото след имената на децата съм писала "заедно и поотделно". Питаха ме какво било това - ами не са напълно неграмотни, естествено че се има предвид, че можеш да изведеш едното дете без другото. Те се заядоха затова, че не нося и копие, ама откъде да ми дойде на ума - никъде не се споменава за копие. А за срок една приятелка, която живее тук ме светна, че трябвало да пише безсрочно, ама нашето не е. Така че сигурно ще трябва да правим нови сега.

# 62
Алиса, ако дЕтито има ЕГН.

Няма бе, нищо си няма, освен лоши родитъели.

# 63

А,лоши! Добра е майка му,всичко си изпива!   Grinning

maimunka , детИто ако е Хангличанче попада сигурно под общ EU закон. Нали и ние сме у Европата.Затова искат докименти.Ти като не четеш всеки ден ,,Държавен вестник'',сама си виновна!
Мойто детИ, 1/2 Хамериканче ,не ги вълнува къде и с кого отива.

# 64
  • UK
е как па само у България действа тоя закон  Laughing

# 65
Здравейте момичета.Да ви се представя.Казвам се Даниела от Пазарджик съм.Омъжена съм  от 3 години.ДЕца нямаме все още.С моят съпруг които е от Пакистан живеем в UK в Worcester на 30 км от Бирмингам.Аз съм тук от 6 години.Моят съпруг е тук от 1 година.Надявам се да намеря много нови приятели тук.Лек ден от мен newsm53 smile3521 lovekiss

# 66
  • Лондон
Здравейте и от мен!
Надявам се, че си изкарвате добре, където и да сте се отнесли този уикенд Simple Smile
Аз исках да се включа когато сме оздравели, но май този път ще бъде по-сложно Wink От снощи минах през всичките кръгове на отчаянието, включително звънях на NHS Direct, отне ми 35 мин само чакането да ми се обади някой, но накрая пак ми казаха да давам течност и всичко щяло да е наред #Cussing out Нали имахме известие за грипа в градината, естествено бях убедена до преди малко, че е това ooooh! Тази сутрин се изръсих за частен доктор, който дойде в къщи и... също каза да давам течности, но се закле поне, че не е грипа...
Та така си я караме ние, засега яко боледуване, много ми е тъжно и започнах да се обвинявам "ако не бяхме дошли", "ако не ходеше на градина", такива работи Cry

Пожелавам на всички много хубав уикенд, който заминава на почивка - приятно изкарване Hug

Ще чакам покана за МК районът, тъй като ще трябва да ходя на работа, идването ми всяка сряда натам не се отменя Simple Smile

PandaKhan, добре дошла! Много ти е изразително името Grinning Надявам се да ти е приятно наоколо, аз само днес внесох тъжна нотка в темата, иначе е доста по-весело, особено когато основната агитка не са махмурлии Heart Eyes

# 67
Номадик,не ми се вярва това с безсрочното пълномощно да е възможно по закон,не че ги знам законите. Laughing
Алиса, ако дЕтито има ЕГН ,а няма международен паспорт и е извън Бг.  ще те глобяват.

На мен пощальонът ми носи "Държавен вестник", ама явно и аз не го чета... Откога пълномощните са с фиксирани дати? Нашето е безсрочно, уж. И не знаех, че щом детето е с българско ЕГН, ще ме глобят, ако няма български паспорт... Нито са ме информирали в общината като вадихме ЕГН-то, нито по границите, никъде... Добре че сте вие тук, та да съм поне чувала за тези изисквания...

Цвете, бързо да се оправя детето! Прегърни я от нас! Hug

# 68
Номадик,не ми се вярва това с безсрочното пълномощно да е възможно по закон,не че ги знам законите. Laughing
Алиса, ако дЕтито има ЕГН ,а няма международен паспорт и е извън Бг.  ще те глобяват.

На мен пощальонът ми носи "Държавен вестник", ама явно и аз не го чета... Откога пълномощните са с фиксирани дати? Нашето е безсрочно, уж. И не знаех, че щом детето е с българско ЕГН, ще ме глобят, ако няма български паспорт... Нито са ме информирали в общината като вадихме ЕГН-то, нито по границите, никъде... Добре че сте вие тук, та да съм поне чувала за тези изисквания...

Цвете, бързо да се оправя детето! Прегърни я от нас! Hug

Аз съм почти убедена, че са валидни само за календарната година, през която са издадени, и не могат да бъдат за срок, години по избор.
По-горе съм дала телефон, не този на гранична на летището, ще ти отговорят компетентно.
Според закона, българските граждани влизат и напускат страната с бг документи за самоличност, независимо от факта, че имат и друго гражданство, в противен случай подлежат на глоба.

Колко се спазват законите, е друга тема!

А, колко вадят ЕГН-та, само да вземат някакви пари дето им се полагали, пък съвсем друга!

----
tzvetak, да се оправя бързо малката!
----
matzo ball, ние си имахме разговор на висок тон на гръцката граница миналата година.
Оказа се, че тъй като съм с различна фамилия, трябвало да дам акт за раждане, но такива не носех в чантата.
Тогава искахме да излезе с ам. паспорт и ни казаха че не може, защото е бг гражданин,  но ни разрешиха да "чакаме", като ни взеха ключовете от колата, докато направят справката.
Добре че отне само 15ина мин, защото беше 40 градуса и си представи в кола със затворени прозорци как щяхме да оживеем!
На летището вече държах и актове за раждане в ръцете освен паспорти!

Но, не можем да очакваме всичко да е ясно, и обяснено, така че да се разбере и прочете от всички!
Как иначе, ще имат подов да си "направят деня" или надницата ... я митничар, я полицай, държавен или какъвто и да е служител.

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 00:00 от 298

# 69
Момичета, вие направо ме притеснихте с тези паспорти...

Нашето дете има само английски паспорт, но и БГ ЕГН. Не съм допускала, че на тази крехка възраст и ТРЯБВАТ 2 паспорта - за нас беше важно да има 2-те гражданства. Пълномощно сме извадили, но никога не са ни искали, може би защото е с английски паспорт.

Къде ги има тозио закон за БГ граждани как трябва да пътуват с БГ документи като напускат и влизат в БГ? Това на мен ми звучи супер остаряло... Това означава, че човек може да напусне 1 държава с 1 паспорт и да влезне в друга с друг, което звучи доста криминално.... Не искам да питам служителите по границата, защото изгелжда всеки си си има свое виждане по въпроса... Някой знае ли някакъв линк - държавен, към този закон.

Мари, ама как така ще заминавате? И испнаските мами да ти четат писанията...? Шегувам се разбира се, нали всичко правим за по-добър живот и бъдеще за поколението! Успех Simple Smile

Цветак, хубаво е, че не е грипа. Представям си притеснениото ти, но не се обвинявай - децата в БГ също боледуват, моето не ходи на грдина, а онзи ден беше с 38 градуса температура - за 1 ден и после ОК. Стига да не е нещо сериозно, няма страшно - повече гушкане и пилешка супа! Simple Smile

Ние след малко ще ходим да играем croquet с мъжо и работата - нали работим за 1 компания и това е team building днес. Софи и тя идва разбира се. Досега не съм играла таковя нЯщо и ще събирам срам сигурно. Ще разкажа после.

# 70
Чл. 12. (1) Българските граждани, притежаващи документи за самоличност, издадени от друга държава, са задължени в срок до 60 дни от придобиването им да уведомят писмено компетентните български органи.
(2) (Изм., ДВ, бр. 108 от 2000 г.) Българските граждани, притежаващи и документи за самоличност, издадени от органите на друга държава, в отношенията си с българските държавни институции са задължени да удостоверяват самоличността си с български документи за самоличност.

Ако това е първо влизане на детето, можете да се "оправдаете", че няма БГ паспорт, защото сега ще го направите - съответно на връщане се пригответе да го имате, защото незнайно как, това нещо е записано!
Може да използвате чуждият си паспорт, само ако БГ такъв е изтекъл и ако нямате БГ ЛК, но при всички случаи сме длъжни да влезем и излезем с БГ документ за самоличност.
Не, не е престъпление от БГ да излезеш с БГ документ, а в Англия или която и да е друга с техният, защото на практика човека е един и същ!

# 71
здравейте мами и дечица, днес моята кукла става на 2г. по този повод ви черпя виртуално !   party023 newsm38  bigdance2 cheers smile3510 4470 Wine Glass Drunk досега не ми се бе случвало да съм далеч от децата на рождените им дни, но явно и за това си имало първи път ... много ги обичам и ми е много мъчно за тях !!!

аз продължавам да изпробвам различни работи, докато попадна на подходящата за мен, в момента съм на 2 места part time, освен това продължавам и курса ... smile3529, отделно довършваме ремонт и уикенда е лудница у нас, така че вчера отпразнувахме събитието ... хубавото от цялата работа е, че аз събирам опит в страната, а с таткото излизаме доста честичко сега  newsm68 newsm44 1dating

Мари, децата са добре в БГ, малката също изкара варицелата, чукам на дърво че я изкараха леко и се надявам да не ги повтаря, защото съседчето ни я кара 2 пъти ... хубаво е, че ще се местите в Мадрид (дано не съм объркала човека, че напоследък минавам набързо и чета по диагонал), един от любимите градове ми е, да не говорим, че испанците са по-близки в някои отношения до нашия темперамент и климатът е доста по-добър от английския ... успех там!

относно документите за граничните власти нашите пълномощни са безсрочни (нямаше никакъв проблем да ги направим така) и досега не е имало проблем - поне до миналата година ... притеснихте ме сега с тези промени ...как може да се направи декларация, ако таткото е в БГ, а аз тук ??? малоумен народ ...

Цвете, против повръщане много помага едно БГ лекарство натриев цитрат също свещички Вомакур и Вомитосхил ... не знам обаче от къде да ги намериш тук ... против високата температура препоръчват редуване на парацетамол и ибупрофен, предполагам, че док ти е казал ... и много вода или чай с лимон - ако дететнце се навие да изпие този киселок ...

Фишче, кога ще се видим с теб, забравихме се ... кажи ми кои дни си фрее да си направя една програма и да ви посетя с Бърбъри ...

желая приятен остатък от уикенда на всички ви и черпя !!!

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 14:47 от S T A R D U S T

# 72
Честит празник на голямото момиче!

Декларации, пълномощни и всякакъв вид изразяване на воля, се заверяват нотариално (нотариус в БГ, или консулски отдел в съответната страна), но заверката е само на подписа, и че лицето положило го, притежава документ за самоличност със същото име и данни.
Те, т.е заверяващият орган, не слага подпис и печат, че написаното е вярно със закона.
Достатъчен е един, дето знае закона и държи да го спази, а от това ще следва несъстоял се полет, загубени пари, пропиляно време и най-вече нерви!
И още нещо, на ГКПП има списък на нотариуси, чиито подписи се подлагат на допълнителна проверка.

Спирам вече, който иска да вади каквото поиска! Simple Smile

# 73
298, благодаря за полезното инфо и въобще на всички, които написаха по темата !!!явно ще трябва и аз да пътувам за БГ ... благодаря и за пожеланията!

да питам, докато не съм забравила, някой има ли представа каква е таксата за подновяване на БГ паспорт чрез посолството - новите промени, които направиха, за да става за около месец? за куриерските услуги имам предвид?

# 74
  • Лондон
Stardust, да ти е жива и здрава дъщерята nbirthday newsm67  Gift

Благодаря на всички за загрижеността Hug

Аз да се отчета - д-р Цвета казва, че в крайна сметка са зъби, след 3 дни точно не ядене, от вчера и не пиене на вода, днес детенце започна да яде без последствие...аз в отчаянието си й показах едно постно пюре и това дете като се хвърли да яде, аз я спирам, че след 3 дни коремът й беше залепнал, тя плаче с крокодилски сълзи да яде, не знаех и аз ли да плача или да се смея. Като се разплака видях, че са излезли поне 4 нови зъба, а може  и още да имаше отзад  Shocked Ще видя как се развиват нещата, но все си мисля да бях станала един доктор да му се не види и да му взимах хонорарът на този частния Wink
Както и да, след май най-тежкия  ми уикенд напоследък си казвам, че да сме здрави наистина май е най-важното, другото си идва само:D
Хайде, желая много приятна седмица и само хубави емоции Hug

Общи условия

Активация на акаунт