Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 583
  • 885
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте настоящи и бъдещи мамчета!
И аз наскоро родих в Токуда (нормално раждане) и искам да споделя страхотните си впечатления от всички специалисти там. Раждах при доктор Вероника Кръстанова и мога да кажа само суперлативи за нея - страхотен специалист, внимателна, отзивчива, винаги на разположение. Благодарение на нея и акушерката Мария (за съжаление не зная фамилията и) раждането ми мина прекрасно!:)
На разположение съм, ако някоя от бъдещите мамчета се интересува от допълнителна информация!
И успех на всички!
Какво да кажа... След като почти умори мен и детето ми и беше заплашена със съдебно дело, може и да се е поочовечила малко. За мен тя ще си остане некадърницата, която замалко да направи инвалид от детето ми. Докато съм жива ще съжалявам, че не си получи заслуженото - дело, съд и присъда! Всичко това - ако живеех в нормална бяла държава със закони и най-вече прилагането им. Осъден лекар няма в нашата родна действителност.
П.П. Винаги ще съм признателна и благодарна на д-р Масларска и невероятния й екип, за това, че ми запазиха безценното слънчице и сега е живо и здраво!!!   bouquet Това са прекрасни хора и специалисти, изцяло отдадени на професията си.
Първо, благодаря на всички още веднъж за поздравите!
Поздрави и от мен на всички нови мами!
tonkabonka, съжалявам за случилото се с теб, но аз наистина останах доволна от д-р Кръстанова. Както и от всички останали, които се грижиха за мен и моето бебче по време на престоя ни в болницата!

ПП: И да споделя с вас - как ви стига времето? Откакто се прибрахме вкъщи все по-рядко намирам време да влизам във форума! Трябва да се реорганизирам... newsm78

# 751
  • Русе
Чета че обсъждате повече раждането в тази болница но моля, ако някои има инфо за др. Кандерова да сподели.Педиатър е и била мн. добра. В сряда имаме записан час и искам  да знам дали си заслужава да ходим до там.  Praynig

# 752
  • Все на втория етаж
Чета че обсъждате повече раждането в тази болница но моля, ако някои има инфо за др. Кандерова да сподели.Педиатър е и била мн. добра. В сряда имаме записан час и искам  да знам дали си заслужава да ходим до там.  Praynig

Аз съм много доволна от нея. Водих преди месец Максим при нея, не съм я избирала, посто се падна на смяна и се оказа много мила и внимателна.

# 753
Знаете ли, че чух че на някои места след раждането се поставяла торбичка с пясък на корема, за да се прибере по-лесно матката, пък и корема. Аз като раждах първия път в Тина Киркова нямаше такова нещо и затова се чудя дали в Токуда го практикуват, т.е. дали втория път ще ме огрее  Wink (защото според мен това е добра практика...)?
Моля раждалите там мами да споделят.

# 754
Знаете ли, че чух че на някои места след раждането се поставяла торбичка с пясък на корема, за да се прибере по-лесно матката, пък и корема. Аз като раждах първия път в Тина Киркова нямаше такова нещо и затова се чудя дали в Токуда го практикуват, т.е. дали втория път ще ме огрее  Wink (защото според мен това е добра практика...)?

На мен ми сложиха само лед, пясък не.... Пускат система окситоцин - да се прибере матката.

# 755

На мен ми сложиха само лед, пясък не.... Пускат система окситоцин - да се прибере матката.
Много ти благодаря за информацията. Значи все пак слагат нещо. А според теб имаше ли ефект?

# 756
Ами да... Вече си влизам в дънките преди да забременея  Grinning Матката се прибира бавно, при всеки е различно.

# 757
на мен никой, нищо не ми е слагал, имам си още малко коремче, като в 3-ти месец newsm78

# 758
  • София
на мен никой, нищо не ми е слагал, имам си още малко коремче, като в 3-ти месец newsm78

И аз бях така!

# 759
Това с пясъка не е нова практика, а напротив - доста стара (от времето на майките и бабите ни). Ако си занесеш пясък, може и да ти го сложат, но не мога да си представя някоя болница да държи на склад пясък с таква цел.

# 760
Това с пясъка не е нова практика, а напротив - доста стара (от времето на майките и бабите ни). Ако си занесеш пясък, може и да ти го сложат, но не мога да си представя някоя болница да държи на склад пясък с таква цел.
Да, знам че е стар метод, но ми казаха, че е доста добър. Ето, че на аннтония все пак са й сложили лед - той има същата роля.

# 761
  • София
Да, знам че е стар метод, но ми казаха, че е доста добър. Ето, че на аннтония все пак са й сложили лед - той има същата роля.

Хм, леда не се ли слага по-скоро заради раната (при секцио)?! newsm78

# 762
Знаете ли, че чух че на някои места след раждането се поставяла торбичка с пясък на корема, за да се прибере по-лесно матката, пък и корема. Аз като раждах първия път в Тина Киркова нямаше такова нещо и затова се чудя дали в Токуда го практикуват, т.е. дали втория път ще ме огрее  Wink (защото според мен това е добра практика...)?
На мен ми слагаха.Аз раждах в Окръжна б-ца-София 2007 г.
Ефект няма.Корема ми се прибра 1 година след раждането и то след 3-4 месеца ходене на плуване по 2-3 пъти седмично.
Така, че и да слагат и да не слагат, корем ще си имаш, докато не направиш нещо по въпроса.

# 763
Това с пясъка не е нова практика, а напротив - доста стара (от времето на майките и бабите ни). Ако си занесеш пясък, може и да ти го сложат, но не мога да си представя някоя болница да държи на склад пясък с такава цел.
Има...има.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 764
  • София

Кърменето е отличен метод да ти се прибере матката по-бързо. Горещо го препоръчвам това упражнение Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт