За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 641
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
  • София
mishelle ами бебето е малко, така че не му давай нищо.

# 61
поли,прочети ми целия пост,тя не иска каши и пюрета,а прояде едва преди 10-на дни.преди това не искаше нищо,не си отваряше устата да опита дори. много се бях притеснила,но явно не й било времето още. колкото до броя на храненията за мен това е цяло  постижение.през другото време предлагам по нещо малко,но главно иска цок-цок  Simple Smile не мога изведнъж да заместя 5 хранения. надявам се и това да стане,защото искам  поне да намаля кърменето вече....

От първият ти пост останах с впечатление, че бебето ти не иска да яде нищо, различно от кърма. Най-вероятно не е било готово да бъде захранено. От вторият ти пост обаче се омотах. Не искала каши и пюрета, пък прояла преди 10 дни. А от друга страна пишеш, че не искала нищо newsm78. И май разбрах от цялата работа, че яде три пъти на ден храна+кърма. Което е малко за бебе на нейната възраст. Дано ти да се ме разбрала поне аз като не мога.

Трябва да се убедиш, че бебето се храни достатъчно. При толкова малко бебе неакането може да означава, че храната не му достига. Ходили ли сте скоро на консултация? Наддава ли добре? От друга страна ако коремчето е меко и спокойно, значи просто усвоява добре кърмата. Сигурно си чела, че е нормално кърмено бебе да не ака всеки ден. Но първо се убеди, че се храни достатъчно.

# 62
  • София
mishelle бебето е много малко и според мен. ако е от претопляне или се чисти, не мисля че му е нужно да му даваш каквото и да е, освен ако не ти е изписано от лекар който е видял обрива.
ако решиш да му даваш противоалергично, попитай дали става дума за сиропа калциев глюконат лактат, 150 мл разфасовка, силно се надявам че не става дума за ампули кациев глюконат които на толкоз малко бебе не е редно да се дават, дори се отричат.
не знам и дали дозата от 2 мл на прием не е висока. аз съм давала на сина ми като беше към 7-8 месеца и тогава дозата беше 2 пъти дневно по 2,5 мл. Peace

към закуските да добавя фини овесени ядки с мляко ги давам вече аз, но стават и с АМ.
аз не ги варя защото са фини, само заливам с топлото мляко и добавям малко захар за вкус, сина ми много ги харесва. остави малко да се накиснат, да кажем 30-60 минути и са готови Peace

# 63
поли,прочети ми целия пост,тя не иска каши и пюрета,а прояде едва преди 10-на дни.преди това не искаше нищо,не си отваряше устата да опита дори. много се бях притеснила,но явно не й било времето още. колкото до броя на храненията за мен това е цяло  постижение.през другото време предлагам по нещо малко,но главно иска цок-цок  Simple Smile не мога изведнъж да заместя 5 хранения. надявам се и това да стане,защото искам  поне да намаля кърменето вече....

От първият ти пост останах с впечатление, че бебето ти не иска да яде нищо, различно от кърма. Най-вероятно не е било готово да бъде захранено. От вторият ти пост обаче се омотах. Не искала каши и пюрета, пък прояла преди 10 дни. А от друга страна пишеш, че не искала нищо newsm78. И май разбрах от цялата работа, че яде три пъти на ден храна+кърма. Което е малко за бебе на нейната възраст. Дано ти да се ме разбрала поне аз като не мога.

Трябва да се убедиш, че бебето се храни достатъчно. При толкова малко бебе неакането може да означава, че храната не му достига. Ходили ли сте скоро на консултация? Наддава ли добре? От друга страна ако коремчето е меко и спокойно, значи просто усвоява добре кърмата. Сигурно си чела, че е нормално кърмено бебе да не ака всеки ден. Но първо се убеди, че се храни достатъчно.

Извинявам се ако не съм обяснила добре. Значи допреди 10-на дни беше изцяло на кърма,т.е нямаше нито едно заменено хранене. Като казвам,че започна да яде,а не иска пюрета и каши,това е защото яде:
- сутрин попара
-за обяд и вечеря- варени зеленчуци,тиквички с ориз (от тях почна  Confused), паста, супа(ако може да се нарече така-зеленчуци+вода и малко ориз).
Нищо,което й давам не е пасирано,само намачквам с вилица и добавям малко сирене. Та затова питах,като не иска пюре или каша,какво да й дам за закуска освен попара.

# 64
  • София
Извинявам се ако не съм обяснила добре. Значи допреди 10-на дни беше изцяло на кърма,т.е нямаше нито едно заменено хранене. Като казвам,че започна да яде,а не иска пюрета и каши,това е защото яде:
- сутрин попара
-за обяд и вечеря- варени зеленчуци,тиквички с ориз (от тях почна  Confused), паста, супа(ако може да се нарече така-зеленчуци+вода и малко ориз).
Нищо,което й давам не е пасирано,само намачквам с вилица и добавям малко сирене. Та затова питах,като не иска пюре или каша,какво да й дам за закуска освен попара.
По-горе коментирахме точно това - каша, плодово пюре, също кус-кус, овесени ядки една мама предлага.

Но много зависи с какво си захранила и докъде си стигнала със захранването. До 1г бебето е хубаво да няма немлечно хранене.
Моя син продължава сутрин да пие АМ. Добре му се отразява и за сега мисля да не му спирам млякото. Каши вече не давам.
Давала съм попара.
Четох, че една мама е писала за бисквити с мляко. Ако не си захранила с глутен, можеш да пробваш с безглутенови бисквити.
Предполагам, че бисквитите могат и с чай да се разтворят.
Щом си давала попара, значи нямаш проблем с глутена.

# 65
nana77, elpet, благодаря ви!  Hug

Става дума да му давам
половин ампула на ден калциев глюконат или 1мл. от сиропа и и една ампула от 2мл. вит. С на ден,
но засега ще се въздържа.
Ще видя какво ще кажат и тукашните лекари.

# 66
  • София
хм и витамин С-то май е множко. а за ампулата калциев глюконат не ми се коментира...
ако имаш време пусни една търсачка във форума и ще ти излезнат старите теми. Peace

# 67
Да,и на мен ми се струва много цяла ампула за 10 дневно бебе.
Аз давах по половин ампула до почти 1 г.Останалото си го пийвах аз-не се запазва.

# 68
  • Пловдив
Здравейте момичета  Hug  bouquet
Изпаднах в голямо чудене  Thinking Педиатърката иска от седми месец да започна с попарата , за тази цел трябва да въведа глутена с овесена каша . Обаче малката яде с удоволствие само плодови пюрета , малко зеленчукови и никакви каши .Не спирам да педлагам каши, но след първата лъжица няма сила,коята да е накара да си отвори устата.Как да постъпя? newsm78

# 69
  • София
най-лесно(а и по-правилно) да оставиш попарата за по-натам...да кажем за 9-10 месец.....
а глутен можеш да въведеш и с бисквитки например...не е нужда каша...още по-малко точно овесена...

# 70
  • Пловдив
Angel_Dust Hug, благодаря . Не ми беше ясно кога е попарата.Бях чела , че глутена се въвежда с този вид каша.

# 71
  • София
Ами , явно в дебелите книги пише така (за последователността) - овес, ръж, ечемик, пшеница, вкл. булгур и шпелта.

При Алекс глутена го въведох късно. С готово пюре на Хип, съдържащо и овес и пшеница. Нямаше чисто овесени май.
Aнели за ад дадеш попара за закуска, трябва да си въвела и сиренето. При захранване не е желателно да даваш по две нови храни заедно.
И аз мисля като Ангелче, остави попарата за по-късно.
Моят син сутрин продължава да пие АМ. (А тази сутрин май направо ще обядва Simple Smile)

Каква каша се пробваш да даваш? Може детето да не е готово за захранване. А може и кашата да е, хм, гадничка.
Аз съм давала каши на Милупа и Хумана. И двете на мен лично ми харесват Simple Smile А не си падам по храни с такива "консистенции".
Беше ми свършила кашата и пращам съпругът ми до магазина (кварталния). Имало само "Слънчо". Този слънчо даже и не го дадох на Алекс. Замина директно в боблука. Все едно ядеш трици.

# 72
  • София
ех, това слънчо.....

аз доста дълго го отбягвах...май чак към 2 му дадох...е откакто го вкуси повече друга каша не щя да погледне.....но купувах само плодови....та не са чак толк7ова отвратителни...аз ги отбягвах защото нали не са с АМ.....а и малко от предразсъдъци...

# 73
  • София
Ангелче, аз чиста каша (като храна) дадох само веднъж. Основно кашите ги използвах за сгъстяване на пюретатата, а и малко с цел "помпане" Simple Smile
А и пробвам какво му давам на малкото. Милупа и Хумана биват. Слънчо - определено не.

Aнели, тук http://papa-bebe.com/ можеш да разгледаш съдържанията на някои пюрета, каши, и т.н.

# 74
  • София
ами аз давах само като самостоятелно ядене....почти няма каша, която да не сме яли(аз ключително)....например слънчо са доста по-хубави от нестле....
иначе и хумана и милупа и фризо харесвам...но хуманата е някак най-тежка.....
както и да е де....
слънчо не са чак толкова зле наистина Wink но виж като прибавка в пюре....може и да става гадно...

просто казах, че наистина учудващо за мен...детето като я опита просто отказа категорично всички други...по-хубави и скъпи каши.....което и мен тогава ме хвърли в пълен потрес....

Общи условия

Активация на акаунт