За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 645
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Geraldine за НАН същото знам и аз. на нас ни бяха препоръчали розов хип.
по-скоро хапвай нещо разхлабващо или ако по принцип ядеш храни които по-скоро запичат тогава смени си "диетата" за да се урегулира и на бебо стомахчето.
инфакол не запичат, съдържат симетикон, който се изпишква Peace
mari_ana стискам палци да няма днес, но може и да е от жегата според мен. сина ми например трудно понася жегите и вчера от стоене замалко в колата беше с ултрачервени бузи, сякаш е изгорял на слънжето и беше горещ.

# 46
Цитат
Здравейте.Извинявам се предварително ако въпросът е бил обсъждан ве4е.Мога ли да сваря ориз и да го пасирам и така да го предложа
                       на беба.В рецептите пише 4е се изшува и смила само.Благодаря ви предварително.
Това от теб го научавам.

Аз не бих рискувала.

# 47
Geraldine aз съм давала НАН и продължавам да давам, но Йордан не го е запичал (но той си е от тези, които дрискат много  Wink по принцип), според мен е реакция към самото АМ защото доколкото разбирам досега е било предимно на кърма и каквото и АМ да дадеш все ще го запече. Може би стомахчето ще привикне и ще отмине от само себе си. То няма много какво да му дадеш освен Биогая от които аз съм доволна и могат да се дават на много малки бебенца.

# 48
  • Стара Загора
Смрадлика и тетра са едно и също нещо.
Цитат
Смрадлика или позната още като Тетра (Cotinus)

AnMary, благодаря, не знаех Simple Smile

# 49
  • София
Моля, важното е, че помага. В аптеките знаят. Аз пък преди време се чудех каква е таз тетра Simple Smile

# 50
Здравейте,момичета.
Моята бебка най-накрая прояде. След като 2 месеца пробвах пюрета,каши,плодове,купени и домашно приготвени,и всичко,което смятах,че е подходящо за нея,нищо не искаше. Вече 2-ра седмица яде много нормално,каквото аз й приготвя, а каши и пюрета пак не иска. Зеленчуците ги варя/готвя на пара,намачквам с вилицата и прибавям обезсолено сирене(не пасирам) и на нея много й харесва, за мое най-голямо щастие  Grinning От няколко дни мина на 3 хранения+ кърма. За обяд и вечеря й давам различни,но за закуска  Shocked попара. Това не бях мислила,че ще й давам,но на нея много й харесва. Та въпросът ми е,като не иска каши,какво друго да й предложа за закуска. Аз лично си мисля,че кашите са по-хранителни и са обогатени с много полезни за нея вещества и ще изчакам малко и пак ще й дам някаква. Но сега някакви идеи за закуска? Мерси.

# 51
По-горе коментирахме точно това - каша, плодово пюре, също кус-кус, овесени ядки една мама предлага. Но се учудих на това, че бебето ти яде три пъти. Моят син яде 5 пъти, като само сутринта в 5-6 е само кърма. През другото време е също ядене+кърма. 3 пъти ми се струва малко да яде това бебе днес Thinking.

# 52
BlueBeri,за закуска аз най-често правя овесени ядки с масло и сирене и често ги препоръчвам и на другите майчета Mr. Green-вкусна и полезна закуска.Моето мишле много ги обича.Правя ги като попарата,но вместо сухар слагам сварени овесени ядки(фини).Може и с плод да се направят,но дребния много си държи на сиренето и с друго не ги иска.
Можеш да опиташ и с елда-много е полезна,но вкуса и е особен и не всички деца го харесват.С нея се провалих тотално-голямо плюене и бъркане в устата беше още след първата лъжица hahaha
Понякога смесвам овесените ядки с пшеничени или ръжени-също ги харесва,но самостоятелно не ги иска-само когато са смесени с овесените.

# 53
  • София
Но сега някакви идеи за закуска? Мерси.

Бисквити с мляко - т.е АМ.

# 54
  • София
Благодаря за отговорите момичета  Hug
На мен вече ми е доста притеснено. Ям само круши , нектарини и диня и беба е само на кърма, но още не се е изакала от завчера.  Педиатърката ни е отпуск и не вдига телефона.
Странното е, че на мен по принцип от най-малкото нещо ми се разстройва корема, а след толкова круши и тем подобни при мен всичко си е нормално.
Сега се чудя какво да правя. Дали да търся частен педиатър или да чакам и днес  newsm78
Незнам и какво АМ да купя, че нали не трябва и често да се сменят, пък бебето си иска повече вече и кърмата ми не стига. Иначе беба от време на време се напъва, но нищо.Само пръцка и то доста миризливо  Crazy А и консистенцията на последното и ако незнам до колко е притеснително, че не е както обикновено.

# 55
поли,прочети ми целия пост,тя не иска каши и пюрета,а прояде едва преди 10-на дни.преди това не искаше нищо,не си отваряше устата да опита дори. много се бях притеснила,но явно не й било времето още. колкото до броя на храненията за мен това е цяло  постижение.през другото време предлагам по нещо малко,но главно иска цок-цок  Simple Smile не мога изведнъж да заместя 5 хранения. надявам се и това да стане,защото искам  поне да намаля кърменето вече.
Галина и нана,благодаря ще пробвам,дъщеря ми също харесва сиренцето,а за млякото с бисквити,преди бях  пробвала и не искаше да яде,но тогава нищо не искаше де. пробвах и АМ да й дам,ама не става

# 56
  • София
Geraldine, винаги можеш да направиш консултация с друг педиатър, частен или не.
В Правителствена педиатри има до 16:00. Пирогов и Токуда приемат денонощно.

# 57
Привет!

Сина ми е на 10 дни и има силно зачервено коремче със ситни /не гнойни/ пъпчици.

Понеже не живеем в .бг се консултирахме по телефона с българската ни педиатърка.
Тя ни посъветва да дадем вит.С от 2мл и калциев глюконат.

Ще го водим на лекар тук, но исках да чуя от вас какво мислите - дали е от претопляне или от храната която ям аз /изцяло на кърма е/.

# 58
  • София
Привет!

Сина ми е на 10 дни и има силно зачервено коремче със ситни /не гнойни/ пъпчици.

Понеже не живеем в .бг се консултирахме по телефона с българската ни педиатърка.

Ще го водим на лекар тук, но исках да чуя от вас какво мислите - дали е от претопляне или от храната която ям аз /изцяло на кърма е/.

От топлината е най-вероятно. Другото е да се "чисти" бебето от твоите хормони. Само по корема ли са пъпките? По слабините, краката, гърба, лицето - има ли?

# 59
Привет!

От топлината е най-вероятно. Другото е да се "чисти" бебето от твоите хормони. Само по корема ли са пъпките? По слабините, краката, гърба, лицето - има ли?
Да, само по коремчето са пъпките и зачервяването.
Възможно е, наистина, да се чисти, понеже едната му гърдичка е по-твърда.
Разбрах, че е на хормомнална основа и че се чисти...

Чудя се дали изобщо да му давам вит. С от 2мл и калциев глюконат...  newsm78

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 14:32 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт