За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 645
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Благодаря Ви! Hug
Аз и давам пюрета на ХИп , кашите са на Милупа и оризовата на Хип(която не хареса изобщо). От бг пюрета и каши засега не мисля да давам . А и момата признава само кърмата засега. Нишо друго не и харесва толкова много.

# 76
  • София
идеята ми беше ако искаш да даваш каши...просто да пробваш различни...защото имат дооста различен вкус една от друга, може просто милупа напрример да не са й по вкуса...а за БГ каши и пюрета за толкова малко дете те подкрепям напълно Simple Smile

# 77
  • София
Щом имаш кърма, не бързай да заместваш напълно храненията. Попара може и да не яде (за в бъдеще), но хляб ще яде цял живот Simple Smile
Алекс го кърмих 5м. След това минах на АМ - Милумил. Кашите на Милупа може и да ги хареса, защото са на една фирма.

# 78
  • Пловдив
Благодаря Ви!Май засега няма да бързам , нищо че педи бърза Mr. GreenПрава си An Mary , че цял живот ще яде боклуци , поне сега да и ги спестя .Хубае ден !  bouquet

# 79
  • София
Педиатърката на Алекс пък изобщо не бързаше Simple Smile

Родих Дияна в Правителствена. В деня на изписване казах на съпругът ми "отивай в детското и я записвай". Педиатърката, на която попаднал беше страхотен специалист. По отношение на захранване - старата школа (т.е. ранно захранване). На 9-10м, Дияна си хапваше всичко. Съпругът ми напусна МС и педиатърката рече "няма смисъл да плащате, намерете нов педиатър". Намерихме. Дияна беше на 8 месеца.

С педиатърката на Дияна не се бяхме виждали доста време (може би няколко месеца), не знаеше, че съм бременна с второ дете. Водих Дияна на преглед, сменях моя личен лекар и се записах при педиатърката на Дияна. На изпроводяк ми казва "и ви чакаме, радвам се като имам шарени деца" (т.е. разбра, че чакам син).

Та тази педиатърка е за късната схема на захранване. Никакво бързане Simple Smile Захраних Алекс две седмици преди навършване на 8м.

На 6м Дияна беше с нисък хемоглобин, Алекс - висок.
Това било показателно за педиатърката. Тя си правила някакво нейно си проучване.

# 80
Включвам се, само за да си дам и аз гласа за Слънчо. Захраних с оризова на Нестле, но лично на мен не ми допадна вкуса, а и бебето я отказа. Слънчо си ги хапва с удоволствие всичките. И са по-евтини, което също ми е важно Peace.

# 81
  • София
Включвам се, само за да си дам и аз гласа за Слънчо. Захраних с оризова на Нестле, но лично на мен не ми допадна вкуса, а и бебето я отказа. Слънчо си ги хапва с удоволствие всичките. И са по-евтини, което също ми е важно Peace.

Принципно всички оризови каши са малко  Sick
Кало също не ги искаше, обаче бисквитената и банановата на Нестле ги ядеше

# 82
Здравейте момичета  Hug  bouquet
Изпаднах в голямо чудене  Thinking Педиатърката иска от седми месец да започна с попарата , за тази цел трябва да въведа глутена с овесена каша . Обаче малката яде с удоволствие само плодови пюрета , малко зеленчукови и никакви каши .Не спирам да педлагам каши, но след първата лъжица няма сила,коята да е накара да си отвори устата.Как да постъпя? newsm78
Можеш да сложиш съвсем малко овесена каша в плодово пюре и постепенно да увеличаваш количеството. Има и готови такива, синът ми много харесва това: http://www.papa-bebe.com/ban/piureta/hipp13.jpg.
За кашите съм купувала само Хип, Нестле и Милупа. Повечето се харесаха, най-много е ял елда на Хип, оризова на Милупа и 8 зърнени култури на Нестле. Но всяко дете си харесва различни неща.
Млечните каши са доста по-редки обаче на всички производители и понякога направо ги пием с чашка. Да си призная и с биберон съм давала  Blush

# 83
  • в страната на чудесата
аз пък не съм давала каши. не му харесаха два-три вида и не му настоявах. сега освен кърменето си яде всичко за възрастта, хемоглобинът му е 135, тежи в нормата. така и не знам защо трябва да се дава елда, амарант и разни други работи, които няма да присъстват в кухнята на семейството. разбира се ако всички ядат това е друг въпрос...

# 84
Естествено че всяко дете си харесва различни неща и минават през различни периоди. Дани в момента ми отказва кашите, преди много ги ядеше. Сега само бисквити иска сутрин да яде, но и това ще отмине. Според мен пълнозърнестите храни са полезни. Аз не ям каша  Simple Smile, но си правя понякога сутрин овесени ядки, мюсли или си купувам пълнозърнест хляб. Когато порасне и Дани ще яде това, което ям аз, но засега кашите за мен са добър вариант за зърнена храна.
И да ви питам мога ли да давам това мляко на Хип вечер преди лягане: http://www.papa-bebe.com/mleka/ban_mleka/images/hipp_gn.jpg при положение че сме на НАН2 и синът ни е на 10 месеца.

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 09:55 от yani_cat

# 85
Мами, моля дайте ми съвет!
Моето бебче е на 2 месеца и е само на кърма. Наддава много добре, за последния месец +1400 гр. досега нямах проблеми, но от два дена е много поспалив - нощем пак се буди по веднъж, но през деня спи почти през цялото време и увеличи паузите - преди ядеше на всеки 2-3 часа, а от два дена на 4-5! Преди будуваше през деня и дремваше за по половин-един час, а сега спи доста повече.
Притеснява ме, че това стана изведнъж и си мисля, че може да ми е болно момчето.
Иначе той по принцип е спокойно бебе и плаче рядко.
Изобщо, как да разбера дали всичко е наред?

# 86
  • София
yani_cat, според мен можеш, но аз лично не намирам смисъл. Хип-а мисля, че е по-сладък. Да не стане така, че да откаже другото мляко.

Eleanor Lehne, мисля, че бебето е малко за такава пауза м/у храненията. Но наддава добре, явно се засища.
Моят син също беше решил по едно време да се храни така. Педиатърката каза "малък е". Беше временно. След това пак се върна на старият си режим на хранене.
Ако няма темп., не плаче, най-вероятно на бебето му няма нищо.

# 87
  • София
Мами, моля дайте ми съвет!
Моето бебче е на 2 месеца и е само на кърма. Наддава много добре, за последния месец +1400 гр. досега нямах проблеми, но от два дена е много поспалив - нощем пак се буди по веднъж, но през деня спи почти през цялото време и увеличи паузите - преди ядеше на всеки 2-3 часа, а от два дена на 4-5! Преди будуваше през деня и дремваше за по половин-един час, а сега спи доста повече.
Притеснява ме, че това стана изведнъж и си мисля, че може да ми е болно момчето.
Иначе той по принцип е спокойно бебе и плаче рядко.
Изобщо, как да разбера дали всичко е наред?

Ами едва ли. Просто бебето расте, а с това и се увеличава времето между храненията. Все пак не може да яде като новородено.
А това че спи - ами радвай се и си почивай.

# 88
Благодаря за бързите отговори!
Няма температура, не плаче. Възможно ли е да е от времето? Понеже тук е мрачно и вали по цял ден.. забелязвали ли сте вашите бебета да поспиват повече при лошо време?
Много се надявам да ми е здраво детенцето - ще изчакам още ден-два преди да го заведа при педиатърката.
Сега се сетих, че на 07.07. му сложиха ваксината против хепатит В (понеже в края на първия месец я отложиха). Педиатърката каза, че ваксината била безвредна и да не очаквам странични ефекти. Дали пък не е от това? Аз го наблюдавах първите дни и всичко си беше наред, възможно ли е да се проявят странични ефекти 3 дни след поставянето? Thinking

# 89
  • София
Eleanor Lehne и на моята дъщеря скоро и сложиха такава ваксина ( на 07.07) и ни казаха, че освен да е малко по-кисела няма други странични ефекти. Тя също от два дни спи повече но мисля, че е защото е по хладно.

Общи условия

Активация на акаунт