За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 632
  • 296
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Rbaby1, сега ще погледна в книжката на Хип (имам я сканирана)

Календар на продуктите на HIPP - стр. 2, стр. 3, стр. 4, стр. 5

Наръчник за хранене - HIPP - стр. 2, стр. 3, стр. 4, стр. 5, стр. 6, стр. 7, стр. 8, стр. 9, стр. 10, стр. 11, стр. 12, стр. 13

# 286
AnMary много подробна информация.Благодаря ти,тъкмо започвам да чета.  Peace

# 287
  • София
Вместо да преписвам кое разхлабва... Simple Smile

# 288
Майчета, отново моля за съвет Praynig.Нашата педиатърка иска след няколко дни първа сутришна урина. Знам, че се продават специални легенчета, които се закрепват за да може бебето да пишка в тях. Колко преди това да  сложа легенчето, че хем урината да не е предстояла, хем опита да е успешен. (горкото бебе, сигурно ще трябва да я будя през нощта)? Освен това ще ни взимат и кръв. Втория въпрос ми е как удържахте бебетата си гладни? На моето бебе първото и хранене е в 7 часа, а ни викат чак  в 8( кръв се взима само на гладно).Предварително ви благодаря Hug! Наистина предпочитам да питам вас когато става дума за неща свързани с практиката, защото педито ми изобщо не се радва на такива въпроси. Като и ги задам първия и отговор е"ама как можеш да не знаеш" Sunglasses

# 289
  • София
на 5 месеца предполагам бебето е на мляко...в 8 е идеално...нахрани си детето....даже може да отидете след 8...т.е. малко преди следващото хранене.
първа урина - будиш детето, миеш с водичка само(вечерта преди лягане е хубаво със сапунче) залепваш колекторчето(то е пликче) и чакаш....може да даваш водичка.....това е хубаво може би да го събидиш детенцено малко преди час сутрин в който става....например, ако се буди в 7 за ядене...тогава в 6,30....

# 290
Майчета, отново моля за съвет Praynig.Нашата педиатърка иска след няколко дни първа сутришна урина. Знам, че се продават специални легенчета, които се закрепват за да може бебето да пишка в тях. Колко преди това да  сложа легенчето, че хем урината да не е предстояла, хем опита да е успешен. (горкото бебе, сигурно ще трябва да я будя през нощта)? Освен това ще ни взимат и кръв. Втория въпрос ми е как удържахте бебетата си гладни? На моето бебе първото и хранене е в 7 часа, а ни викат чак  в 8( кръв се взима само на гладно).Предварително ви благодаря Hug! Наистина предпочитам да питам вас когато става дума за неща свързани с практиката, защото педито ми изобщо не се радва на такива въпроси. Като и ги задам първия и отговор е"ама как можеш да не знаеш" Sunglasses

Странно,моята педиатърка каза,че не е задължително урината да е сутрешна.  Thinking
Иначе аз с този колектор в голямо чудо се видях.Биси вместо да пишка се изака в него  Laughing Затова типрепоръчвам да вземеш поне 2.
Аз нямах друго и един час чаках с чашката между краката и да се изпишка.  ooooh!
Кръв също не ни взеха на гладно,ходихме следобед.

# 291
  • София
сутрешна урина е най-добре...
кръв ...следобяд???
най-малкото сутрин се взима, защото към 12 почват да ги обработват....

# 292
  • София
И аз мисля, че сутрешна урина е най-добре. Вземане на кръв следобед може, но в повечето случаи не дава точни резултати в кръвната картина.
Най-добре е на гладно.

За урината. Използвала съм колектор. Продават се в аптеките. Но при Алекс закрепването на колектора беше много лесно, не знам при момиченце как стои въпроса. макар, че отворът е доста голяма.

За кръвта. Водя Алекс в частна лаборатория, която работи от 7:30. Когато беше по-малък (на 6м за 1вите изследвания) носех шише, вода, мляко. И го нахраних в лабораторията. Предполагам, че ако бебето е на кърма, изобщо пък няма да има проблем.
Онзи ден пак го водихме за ПКК. Този път яде след като мъж ми го прибра от лабораторията. Но е по-голям и се храни по-късно сутрин.

# 293
Аз пък по съвет на педиатърката, му мушнах памучено тампонче под памперса малко преди да го събудя. После го изцедих в шишенце и това е. Все пак не са ми искали стерилна урина, че да го мия преди това. Не съм го водила гладен. Това са изследвания просто за ориентир как вървят нещата с бебето. При фрапантни отклонения от нормите, ще ви пуснат вече нови и по-пълни изследвания. Не е толкова страшно.

# 294
Майчета, отново моля за съвет ....

Онзи ден правихме изследвания. Урината взех с колекторче. Измиваш с водичка и подсушаваш добре. Залепваш колектора за големите устнички и чакаш Simple Smile
После почистваш една ножичка със спирт, за да изрежеш ъгълче на колектора и изсипваш урината в стерилна чашка (продават в аптеките, струват стотинки) Peace

Гладна не съм я държала. Кърмих я в 7 и в 8.30 й взеха кръв.

# 295
  • София
И аз обикновената урина взех с памуче, но давах и стерилна за изследване. Стерилната единствено и само директно в шишенцето за стерилна урина. Тези колектори, които се лепят по памперсите - някои деца с по-чувствителна кожа се изриват от лепилото, имайте го предвид.
И урина и кръв сутрин в 8 съм давала. Който и да съм питала ми казваха, че е най-добре сутрешна. Ходих в частна лаборатория, работят с направление за обикновена урина и кръв и си проверих резултатите по интернет. Стерилната урина си платих около 10 лева беше.  Peace

# 296

Общи условия

Активация на акаунт