Ноемврийския бебок, ръмжи като мечок!

• 11 691
  • 288
  •   1
Отговори
# 30
Искам да попитам кърмещите мами: обливат ли ви топли вълни newsm78? Мен постоянно и в това топло време ми идват в повече! sweating

# 31
  • Бургас
Искам да попитам кърмещите мами: обливат ли ви топли вълни newsm78? Мен постоянно и в това топло време ми идват в повече! sweating

Обливат ме и то доста силни вълни, в тия жеги ми тече потта като река, под ц.ците е нещо ужасно, сега ходя със сутиени с дебели подплънки(уж да обират потта Rolling Eyes), не ме питай как си намирам размер с това кърмене са станали два размера отгоре, сега ми е малка чашка Е Whistling

# 32
нашия спи вече 2 часа,което е доста необичайно за него.Ама нищо де да спи.
чакам го да се събуди и да излизаме.
 За деца или по скоро за бебета на море ми звъчи много ама много уморително и затова тази година сме само на разходни до плажа Joy

аз в проходилката го оставам бос,а навън бях  му взела много яки сандали,но се оказа че на него му е по-лесно да стъпва бос и аз го иставям така.

# 33
нашия спи вече 2 часа,което е доста необичайно за него.Ама нищо де да спи.
чакам го да се събуди и да излизаме.
 За деца или по скоро за бебета на море ми звъчи много ама много уморително и затова тази година сме само на разходни до плажа Joy

аз в проходилката го оставам бос,а навън бях  му взела много яки сандали,но се оказа че на него му е по-лесно да стъпва бос и аз го иставям така.

И ние така - бос крачун най-добре - е у Софето е доста мръсно, та по градинките сме по чорапи де....

# 34

Вита,  hahaha тя Али ще се погрижи ... и у вас ще поддържа чисто  Mr. Green
Това дете няма умора  ooooh! за разлика от мен.  Tired На 4-тата обиколка аз вече  smile3515 Чувства се длъжен където види кабел да го дръпне и сложи в устата.  #Cussing out  Храна не иска да вкуси, а кабелите ги облиза.  ooooh!

Диди, права си ще почваме направо с пържолите.  hahaha Борко сигурно си казва: "Тези си хапват пържоли, а мен ме тъпчат с батат, моркови ... Аз не съм вегетериянец!  Crossing Arms"

Момичета, мерси за успокоението!  Hug Аз в кърмаческия четох, че ако се притисне зърното по време на кърмене гърдата не тече.  Thinking При мен обаче, ако минат повече часове си има теч.  ooooh!

Валя, то и Борко не искаше на земята преди да сложа 2 юргана. След като ги сложих свикна с мекичкото и се осмели да продължи по паркета. Сега вече на юрганите почти не стъпва(няма стабилна опора).
Лази бос т.к. 2-3 пъти се случи да е с боди и много се хлъзга и съответно пада.  Sad  Даже бодитата са с къс крачол и коленете са голички. Вече сигурно мазоли ще има на коленете  hahaha

Лейди, за обувки тук има всякакви, но четох че не било хубаво да се обуват бебенцата. Аз не слагам, но и проходилка не ползваме, така че нямам отговор на твойте питанки.  Sad

Мая, мисля че хормоните ми се понаместиха т.к. от известно време съм добре с температурите. Зимата все ми беше горещо, но сега съм добре. Не съм забелязала да ме обливат вълни.  Thinking

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 18:50 от Yuliya2008

# 35
Ей, сладурки много сте се разписали  Hug

Хвърлям ви по едно око, но нямам време да пиша. Местихме се и още нареждам и пренареждам  ooooh! За капак Рая е доста нервна и...направо изпушвам на моменти. Но бързо ми минава и почнам с нови сили.

Много хубави снимчици погледах в предната тема  Heart Eyes Ние до морето още не сме стигнали  Embarassed Срамота!

Целувки на всички  Hug

# 36
Пфууу, оцелях след схатката с педка!! Кажте ми, има ли други като мен, на които им се налага да лъжат дофтура колко и какво яде детето им? Аз днес направо избеснях - остави,че лъгах и мазах, ама така се ядосах... значи, тая жена ми каза, като давам пюре да слагам вътре щипка сол и краве масло..и аз я попитах - добре, защо не давате да се дава на детето краве мляко, преди 1 годинка, а ме карате да давам масло, което е събрало в себе всичкия белтък, сол и т.нататък работи ,дето ги има в кр.мляко, и от които "уж" пазите децата? Е, два пъти я питах и отговорът беше - защото маслото дава на детето необходимата му енергия и мазнини... а не може ли да се дават растителни мазнини? не е ли логично да въведеш маслото след като си въвел телешко? а на всичкото отгоре ми каза, че нямало смисъл да се кърми след 1 годинка, защото кърмата загубвала хранителните функции....
направо ми идеше да я   fight  та вече се разбрахме с татко му на Момо, от следващия път да й казваме каквото иска да чуе, защото няма смисъл да спориш - то си е игра на нерви направо.
иначе детето е добре, няма зъби, затворена фонтанела, 10, 800 кг и 73 см, започваме със Зимафлуора и продължаваме с Вигантола, дано не ги забравям, че то са едни схеми на даване, не си е работа..
за обувките- несме пробвали още това чудо, а проходилка съм пробвала веднъж, ама му беше малка на човека- като седна и краката му стояха свити в коленете...има време май, той още не може да се изправя седнал от легнало положение, какво остава за ходене..  newsm78

Юле, на Момо му подариха наколенки за лазене, що не го пробваш Борко с такива? казаха ми, че вършели добра работа Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 19:45 от didanka

# 37
Диданка,  вашата лекарка ме разсмя и развесели с тези изказвания! Смях, смях Joy!

# 38
 afwitch af  newsm32 smile3511 smile3513 1crib smile3544

Диди,  spoko red Whistling
Според нашата педиатърка аз кърмя на режим  Crazy Толкова бях изненадана като го чух, че даже не успях да реагирам.  ooooh! Tired Само казах:" ок" Outta Joint
За маслото логиката е че при преработката молекулите са променени (не са като при прясното мляко) и затова маслото не е силен алерген. Същата е логиката и за киселото мляко, изварата, сиренето, сметаната ...
Маслото е необходимо за да се обработват витамините.  Mr. Green Отделен е въпроса при кърмене защо е необходимо да се товари организма след като природата се е погрижила в кърмата да има всичко необходимо при това без допълнително натоварване, но ...
Сигурно си прочела всичко в Интернет, понеже става дума за твоето дете за разлика от педиатърката за която е поредния пациент.  #Cussing out
За седенето не виждам защо се притесняваш. Това е естествения начин на сядане когато не помагаш с възглавници. Нужно им е време да понаправят мускули. Борко още не може да седи стабилно. Сяда с подвити крачета и задължително се държи за нещо.  Обръща се по корем, набира се на решетките на леглото, изправя се ... като се измори пуска едната ръка и ако падне в седнало положение седи. По друг начин не умее да седне.  ooooh!
Спокойно Момо ще седи и пържоли ще яде  Wink има време.  Mr. Green
Този линк го давах преди ако не си го гледала го погледни има интересна информация:
http://www.leeneeann.info/blog/?p=1143

Ще погледна за тези наколенки в нашата махала.  newsm78 За коленете добре, ами за ръцете?  Joy

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 20:42 от Yuliya2008

# 39
хайде  и ние да се разпишем в новата тема.
Днес цял ден бяхме с каката и Мити в парка Заимов-добре че си тръгнах ме преди дъжда.
 Сега отивом да ви чета.

# 40
Юле  newsm51 благодаря за линка!! да си призная честно, не сме ходили на ортопед..и сега съм в чуденка дали да отидем.. според педка всичко е ок, тя много старателно го оглежда, премерва и проверява Момо. а за седенето - ако не го сложа седнал, той лежи, реве и прави едни такива родилни напъни, ама така се напъва с главата напред, цялото му лице става червено и ако не го вдигна - започва да реве, ама направо се дере...

# 41
Диданка, след шестия месец задължително се прави снимка на крачетата или се гледа на екограф от ортопед. Аз бих те посъветвала да направиш задължително едно от тези неща за сигурност на детето ( ако не сте го направили), ако има нещо след тази възраст нещата се коригират трудно.

Направо ви завиждам за потичането на млякото, на мен такова нещо ми се е случвало само веднъж и то в началото newsm78. Напоследък усещам че кърмата ми не достига и съм в чуденка как ще я караме като се повишат потребностите свързани с растежа и липсата на желание да пие друго Rolling Eyes.

Юле, засега твоя Борко води първенството по пълзене hahaha!

# 42

Юле, засега твоя Борко води първенството по пълзене hahaha!
Naughty Fairy и Мая се похвалиха още преди месец.
Добре си беше като лежеше момъка, а сега по цяла нощ не спя за да го храня, а по цял ден го пазя ...  Twisted Evil

Аз ако сложа Борко да седи се превива на 2 т.е. забива нос в леглото и почва да протестира.  ooooh! Не го слагам да прави каквото може. Седи с подвити под него крачета като разбира се е намерил къде да се хване с ръка и като се измори(след 2-3 мин.  Crazy ) се обръща по корем и почва да пълзи. Мъжа ми вчера стигна до извода, че нашето чудо ще проходи преди да седне  hahaha

П.П. Да се редактирам с малко снимков материал, че в обясненията нещо не ме бива много  Embarassed
http://borko2008.shutterfly.com/230

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 23:08 от Yuliya2008

# 43
Здрасти банда.
За съжаление и нашата почивка свърши.Прекарахме страхотно с Иринка.Намерихме едно чудно хотелче в Лозенец, че и евтинко и по цял ден на басейна   Embarassed .Много ни се смяха ама до морето така и не отидохме.Ходихме и до Резово и през Ахтопол минахме ама като нямам номера на Деница.Но нищо.Мислим септември пак да се понесем нататък.
Иначе Анита умира да се къпе в басейна-така цопка и се смее, че нямам думи.Купихме й една лодка, дето се мушкат крачетата и беше голям купон.Камериерките от хотела са изпокапали от смях.Снимки утре.
След двайсетина дни стягаме багажа за Плевенско и към Рибарица.Та по този повод някоя мама имаме ли в тоя край на България  newsm78
Сватя стискам палци да се климатизира бързо Фафчо, че да му е по-лесно.И аз мисля, че ще започне да хапва повечко. Hug
Лека нощ

# 44
Ще се ходи на ортопед, ама не се знае кога точно  newsm78
Ели, на Рибарица в станцията на МО ли ще сте? ние бяхме там миналата седмица на една сватба,  благородно завидях на военните за цялата база - много ни хареса!!
ето и снимки от там: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13368659 а като има буря си е направо страхотия да я гледаш през прозорците на стаята  Confused

Общи условия

Активация на акаунт