Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

  • 40 288
  • 362
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 668
По въпроса за метлите и библиотеката - ще се въздържа, но подкрепям че винаги ще има някой недоволен... а информация има с лопата да я ринеш, само да отвориш Гугъл и да потърсиш покритие, торта и т.н. няма начин да не те насочи и в темите и в библиотеката на нашата тема. Тъй че наистина, който иска да направи нещо - нека поне се постарае да потърси, а ако нещо вече не е ясно - нека пита, а не: Искам да направя торта, ама не знам каква? Помагайте???  newsm78 Тъй!
little_sweet_didka - лулата е супер! Тенкю за нея...  Sunglasses
И за да не съм капо се отчитам с първата си тортичка от май месец насам, и тъй като явно всички сме на вълна "Династия" - коя съм аз за да се цепя от колектива?  Wink
Ето:
Отблизо:
И разрез:

На всички които ми помогната - БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!  Hug

А сега не ми се смейте (много), но украсата я правих в последния момент, т.е. от 6:30 до 8ч сутринта с прекъсвания. Първоначално имах идея тортата да я пазя за предизвикателството, но тъй като технологичните възможности не ми позволиха, реших да напляскам една обикновена украса, пък другата седмица пак имам повод и ще се постарая повече.
Не разбрах защо обаче шоколадовия крем ми остана по-течен? Или не разпределих правилно частите крем, или шоколада ми дойде по-малко.... Защото бялата част стана страхотна, пухкава и плътна, а шоколадовата си течнееше... то на снимките си личи. За сигурно я оставих цяла нощ в тортената форма, та сутринта да не се е разпаднала. (И още ме е яд че не шляпнах един желатин в нея за по-сигурно  Confused)
А шоколадовия маслен крем го направих само от масло и шоколад и се топеше невероятно бързо в поша. Дали ако бях сложила пудра захар щеше да е по-стабилен?
Е това е май. Останалото оставям на вас.

Пепи - пожелавам ти успех с пренареждането на ангажиментите, но да знаеш, че определено присъствието ти в темата, по-точно липсата му се усеща осезателно.  Hug

# 106
  • Мнения: 1 610
&##%$#% страници вече изписани? Аз спя ли, какво ли?
Аталанта беше пуснала също хубава рецепта за крем с кондензирано мляко ,извара и сок от копмпот ананас ,аз го правих и обрах овациите с него  Peace

И аз го пробвах, беше правила една торта карвинг с блатовете на Дън. На мен ми се прецака крема, трябваше друг да правя.И блатовете нещо не ми станаха, но отчитам , че проблема е в брашното.

Драгон, Дидке, много хубави торти. драгон, аз напоследък само парфета правя, че само това се яде тук и такава украса ми е добре дошла като идея.

# 107
  • Мнения: 1 461
Риен аз правих и блата по Алан Дън и ми се получи, следвах описанието на Аталанта в комбинация с крема с извара ,    кондензирано мляко и сок от компот от ананас , в кутииката от кондензираното мляко сложих прясно мляко и с него сиропирах блатовете  Peace стана много вкусна торта, половинката ми каза че колегите му са изяли по три парчета много са я харесали

# 108
  • в семейството
  • Мнения: 407
Здравейте момичета!
Аз повече ви чета, отколкото пиша, ама да си кажа мнението:
По принцип винаги може  едно нещо, което е направено  да стане по-добре  Peace (в този смисъл подкрепям Tandoori  Peace) , но също така в сегашната Тортената библиотека (където е хвърлена много работа) има почти всичко(тук давам рамо на van444eto  Heart Eyes), но най-вече трябва да се чете.
 И аз ви исках съвет за една юбилейна торта, ама никой нищо не ми каза  Mr. Green , но пък толкова идеи има по вашите албуми и линкове към други сайтове, че не ви го отчитам, като пропуск  Wink .
Всички тук сте много отзивчиви и предполагам, че понякога наистина ви "кипва"   #2gunfire
Не само в тази тема е така.
Ще видя какво ще сътворя за тази неделя, като "толкова знам"  Mr. Green

Хубава и творческа седмица   bouquet   chef

# 109
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Ванче, аз с удоволствие ще си покръжа с метла с тебе, но няма да помогне Simple Smile
Не мога да пратя на Наталина нещата, просто защото няма нищо за пращане. Това, което има да се прави е да се използва вече постнатия текст и да се пусне в отделни постинги, както и да се пуснат линкове към тях в първия. Информацията е една и съща, просто подреждането ще е различно, като първия постинг ще е с линкове към съответнhttp://my.opera.com/natalyna/account/link/bookmarks/?id=49C16510939A11DC8F03D64EB411DE64ите раздели.
Аз ще пиша на някой от модераторите и ще видя какво можем да измислим.  Peace

Здравейте!

Виждам, че пак има предложения за Библиотеката.... Rolling Eyes
Тандури това което предлагаш мога да го направя и аз (няма нужда от модератор - те и без това си имат достатъчно работа). Но в момента съм на почивка и имам лош достъп до Интернет. След като се върна ще се опитам да намеря време (защото започвам работа на пълен работен ден, а работното ми време е много неудобно)и да пренапиша постовете както предлагаш.

Иначе съм съгласна с Ванчето че няма смисъл да се пипа нищо друго по Библиотеката защото винаги ще има недоволни. Несъмнено информацията е много и винаги ще има недоразбрали, недочели и т.н. Затова и може да се задават въпроси тук.

Лек ден на всички !  bouquet

Нямам време да коментирам тортите, но са чудесни както винаги! Hug Heart Eyes

# 110
  • Мнения: 1 965
Време за малко АНТИРЕКЛАМА И РАЗМИШЛЕНИЯ.  Rolling Eyes
УВОД:Колежката ми отиде за "нещо сладичко" и се затри за 1 час.  Преди малко, се връща и  ми пльоска на бюрото рекламен плик. Вътре -  луксозна, триъгълна, рекламна кутия. Вътре - парче торта.  От сладкарница НЕДЕЛЯ. На касовата бележка пише: "ПЛОДОВА ПИТА" - 2бр. х 3.40 лв.
След като преодолях шока от цената,  ще се опитам да направя разбор и дисекция:
Блатове - залагам 99.9%, че са готовите платки на Кедър - ванилия.
Сироп - според мен захар и вода - никакъв вкус, освен че е сладко.
Крем - Прилича ми на суха ванилова смес допълнително сгъстена с брашно. Ясно се открояват два вкуса - брашно и захар. Ама много брашно и още по-много захар. Направо залепваш. Няма нищо общо с прословутия "БЯЛ КРЕМ" на Неделя.
Покритие - щедро нарязани парчета банан, портокал и киви. Заляти с желатин - нямам забележки.

Размишление: С тези пари, си платихме опаковката, пликчето и телевизионната реклама.
Заключение: Скапали са и последната от малкото останали добри сладкарници.
Извод: Хората стриктно спазват изискванията на ДВСК и ХЕИ и не използват НИКАКВИ "истински" продукти.
Поука: за пореден път се убедих, че в сладкарница не трябва да влизам, защото съм тотално и безвъзвратно изперкала на тема торти.....  Simple Smile




# 111
  • Мнения: 137
Браво бе момичета,2 дена не съм влизала и почти преполовихте темата  bouquetВидях страхотни торти,калинките са на почит тези дни  Joy Жени,Добре дошла !
Дидка,тортата с копченцата и простора е страхотна,като знам колко е пипкаво да се правят тези дрешки.....Браво!
Дарилка,морската торта е мнооого сладурска,сигурна съм,че в клиниката са останали очаровани!
Албенка,за теб думи не ми останаха просто тортите ти са страхотни и калинките и цифрата а за лилавата думи нямам,влюбена съм във всички твои лилави торти Hug

Виждам,че отново се пробуждат разни страсти,но ще се въздържа от мнение Heart Eyes

Сега да ви покажа последната ми крива торта:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359957&pid=13463782Изобщо не съм доволна,стигнах до извода,че такъв тип торта трябва да е мах.25 парчета,иначе става дебела,тромава и губи изяществото си.За съжаление не мога да ви покажа от 20 п.,защото все още нямам снимка,но тя изглеждаше перфектно,като от амер.сайтове.
 Обещах стъпка по стъпка http://www.kostovi.snimka.bg/album.php?album_id=377141&pid=13463706Ако имате въпроси питайте,би било хубаво и Пепи ако има желание и възможност да разкаже как тя ги прави,защото аз определено не съм доволна от крайният резултат.

Ванче и аз преди седмица трябваше да убия време и наблизо ми беше "Пчела" - е нямам думи...........незнам хората как дават толкова много пари за тези торти newsm78

# 112
  • Мнения: 7 091
Здравейте!

Виждам, че пак има предложения за Библиотеката.... Rolling Eyes
Тандури това което предлагаш мога да го направя и аз (няма нужда от модератор - те и без това си имат достатъчно работа). Но в момента съм на почивка и имам лош достъп до Интернет. След като се върна ще се опитам да намеря време (защото започвам работа на пълен работен ден, а работното ми време е много неудобно)и да пренапиша постовете както предлагаш.

Иначе съм съгласна с Ванчето че няма смисъл да се пипа нищо друго по Библиотеката защото винаги ще има недоволни. Несъмнено информацията е много и винаги ще има недоразбрали, недочели и т.н. Затова и може да се задават въпроси тук.

Нат, ти си не по-малко ангажирана от модераторите и не ми се иска да те занимавам, защото колкото и да е малко, все пак ще отнеме време. Ето и работа започваш, просто не искам да се нагърбваш с цялата работа, ти си направила толкова много за тази библиотека до момента.  :hug  Още повече, че знам колко е тягостно да направиш нещо и някой да иска да го преправи и да ти отваря работа. Именно затова не искам да те ангажирам, но наистина мисля, че би могло да стане по-добре със съдържание. Заради тази моя идея не е нужно обаче ти да се натоварваш.  Ако обаче имаш възражения в това някой друг да пипа там- напълно разбирам и няма да пипам нищо. Просто ми кажи.  Peace

Аз говорих с Ерика, мисля, че ще намерим някакъв компромисен вариант, ако имам разрешението ти.

# 113
  • Мнения: 1 271
Абе, мацки....., не ви ли стига, че толкова хора работиха по тая Библиотека, ами сега да ангажирате допълнително Нат и Тандури и къмпани  Twisted Evil Ей, т`ва не го разбирам-все някой недоволен, все на някой нещо му пречи, все някой ще си мисли, че е по-по-най от другите  Twisted Evil Ванчето, аз за това спрях да пиша в темата, омръзна ми от хора, които не четат, а се надяват на готово.ПРеди  години като нямаше такъв достъп до информация като Гугъл и всякакви такива буболечки, как мислите се правеха торти!?
Айде, сега всички "нови" кръгом и към Библиотеката, като я минете по два пъти, даж и съвети ще можете да давате  Simple Smile Не искам да всявам "страхове" ама по този начин не може!Или запазвате добрия тон или н се вясвайте.Яхнах метлата, ай с`я-Кой шъ мъ свали  Mr. Green

Такаа, сега-благодаря на всички, които коментирах тортата ми.Детенцето, за което беше  останало направо шокирано  Crazy Ей, това ме накефи най-много-майка му ми се обади още същата вечер да сподели вчепетления.  Flutter
Сега отивам да гледам тортите на Пепи, че от няколко дни нямам време да дишам камо ли торти да гледам  Crazy

Поздрави за всички тортоправили, ще коментирам по късно торти, защото ме впчатлиха неимоверно много някои  модели!

# 114
  • Мнения: 1 461
Аз искам да кажа че съм много благодарна за Тортената библиотека никъде другаде няма такава информация събрана на едно място. За мен е безценна  Peace и много благодаря на всички допринесли за нея   bouquet   bouquet   bouquet

# 115
  • Мнения: 634
Азсъщо съм на мнение ,че библиотекато си е много изчерпателна PeaceНо предложението на Тандуре ми допадна ще още по удобно .
Дарлинка много оригинално и актуално изпълнение е твоята торта Hug
Диде ,индианската торта е трепач  bouquet
Драконче Hug Hug Hug
Ай ай ,благодаря за отценката ти мила  EmbarassedМай си права за големината на твоята крива торта ,иначе като цветове е супер.  bouquet
Аз днес правих ето това сърце.

Лека вечер момичета  bouquet

# 116
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
Жени[/b][/color] добре дошла във форума! Поздравления, че си се справила дотук сама. Честит празник и на момченцето ти.Калинките са страхотни.
Относно печенето на блатовете, може има проблем във фурната ти или зависи от програмата, на която печеш. При мен дори и на се надуват или спадат, излишното изрязвам после и оставям само напълно гладките блатове. В повечето случай при сглобяването на тортата за най-горен блат слагам този, който е бил най-отдолу при печенето т.е. този, който е най-равен. Дано си ме разбала.
[/quote]
Дарилка,по-точно не би могла да ми обясниш,благодаря  Hug
Но аз все си мисля,че техниката ми някъде куца и ще работя по въпроса. Thinking
Някак не ми се струва възможно един път да става,а 3 да са провал ooooh! Задължително ще пиша,ако открия грешката си,а вие продължавайте с красотите-невероятно вдъхновение сте Hug  bouquet

# 117
  • Мнения: 1 965
Дидка - страхотна торта. Пуших..... пуших.... препуших.... Успокоих се......  Crazy
Иринка - за твоите домашни изкушения вече съм казвала 100 пъти - МНОГО ВКУСНО ИЗГЛЕЖДАТ!!!
silrai - липсваше ми острото ти, разМНОГОЕНО езиче!!!!! Записах си в списъка - една метла и за теб!!! Както сме тръгнали, ще ги вземем с отстъпка по "Цени на едро"  hahaha
Албенче - Напредваш... напредваш.... радвам ти се, как ставаш все по-добра с чаршафите...


И ОЩЕ
Изискването беше за  "Минимум 300 кубика силикон в цица". Днес съм ларш, от мен да мине, наблъсках по 500..... Поръчителките са 2..... едната е .... еее  newsm78 ..... моята щерка  Rolling Eyes . Младежът става на 28, така че са му простени такива мечти.... а относно поръчителката... не казвайте на майка и....  Joy

# 118
  • Мнения: 484
Драконче,много вкусно изглежда Династията ти  Peace И аз отдавна и се каня

Албенче,много нежна торта!! Hug

Ванче,давам една домашна торта за една такава като твоята,и то само за мен ,нищо ,че е мъжка  hahaha Невероятна е   Peace

Силрай,много точно казано както винаги,и аз мисля да взема от тези на едро   Twisted Evil

# 119
  • Мнения: 7 091
Ванче, изби рибата с тая торта!!! Laughing Уау! Един размер, едно чудо, обаче как си направила дантелата направо ми скри топката! Суперска!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт