Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

  • 40 294
  • 362
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 173
Тандури да я издам аз Ванчето - дантелата е с онези гумените каренца от магазин за 1 лев ( що рев изревах за тях  Laughing )
Ванче това червено с каква боя е - ей аз имам 5 червени , такова не мога да докарам . Ама верно не ти се свидело - яко си блъскала силиконец  Laughing . Много ми харесва ...браво .
Таблата също , нищо че не я похвалих досега . издухала съм се с тази Икебана , простено да ми е
Албена Ванчето ми взе коментара от "клавиатурата"... Laughing И аз щях да кажа че се забелязва , колко много напредна при тортите с покритие . Предполагам и ти за себе си виждаш разликата .

# 121
  • Мнения: 683
Момичета, моля за помощ! Praynig Имам поръчка за торта слънчоглед и то не за кой да е ами за рождения ден на майка ми. Разглеждах рази идеи из нета, но или не ми харесаха или бяха направени с кътъри, каквито аз нямам.  TiredЩе съм благодарна за всякакви идеи - сметанови,моделираща маса...  Hug

# 122
  • Мнения: 634
Ванче ,Рая радвам се че забелязвате напредъка в покритието на тортите .За мен това наистина беше голямо предизвикателство.Само един недостатък има при покриванито на торти с фондан не трябва да са много сиропирани,а аз сиропирам много . Peace
Жени ,съжалявам ,че те пропуснах ,но вечно бързам .Поздравявам те  и ти пожелавам много торти от тук на татък и да ги споделяш с нас  bouquet

# 123
  • Мнения: 484
Raulista,виж ТАЗИ торта

# 124
  • Мнения: 1 965
Момичета, моля за помощ! Praynig Имам поръчка за торта слънчоглед и то не за кой да е ами за рождения ден на майка ми.
Разгледай ТУК

Ванче това червено с каква боя е - ей аз имам 5 червени , такова не мога да докарам .
Червеното е "Ягодово червено" на Илчовски. Течно е. Смесено е с водка и глюкоза. Предварително, оцветих тестото до розово, щото толкова става. Освен това към вече розовото тесто, добавих и малко тъмно кафяво тесто. И цвета стана отврат. Обаче, след нанасянето с гъбичка, стана страхотно. Като престоя нощес, стана още по-наситено и хубаво.
За дантелите си абсолютно права. Каренцата са. Много си ги харесвам. Недей да плачеш за тях, ще ти накупя и те чакам да си дойдеш.

# 125
  • Мнения: 1 329
Ванчеееееее, престани моля те! То риба не остана в морето от тебе.... Joy

Много е хубава тортата и не е толкоз перверзна, както казваш. Просто мацката си има какво да покаже. Супер е!

Относно тортите от сладкарница - съм на същото мнение! Изкарани са като от калъп и вкуса им един и същи. А цените - до небето и обратно!
Абе аз обмислям идеята за един частен бизнес по-нататък, ама още ми е рано...

Албенка, страхотна е тортата сърце, добре направена и изпипана. Розата отгоре е върха. Аз още не мога да се престраша с цветята.

Ай-Ай, много са хубави цветовете на торатата. Не й се тревожи толкоз, хубава е!

# 126
  • Мнения: 1 965
Ванчеееееее, престани моля те! То риба не остана в морето от тебе.... Joy
Аааааа..... остана малко, ама мисля до 2-3 дни да я "доутрепя".....  Peace

# 127
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Момичета моля ви за помощ Blush
Днес ще правя торта,избрала съм си пандишпанов блат,но незнам какво да е кремчето...разглеждах Тортената библиотека но нещо не се справям с избора си и въобще с всичко написано там  ooooh! Embarassed
Дайте ми лесни идейки Praynig

# 128
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ванче трепач е тортата - и аз искам каренца!!!! да купуваш по две от вид Simple Smile И от ония на едро ми предвиди една  Simple Smile

little_sweet_didka™ от както си пуснала тортата се глася да се включа и не стигам - много е бонбонски простора и копчетата и всичко - страхотно си се справила.

Дарилка много морско настроение - и прекрасно изпълнение ... даже го римувах  Crazy

Албена нов творчески маратон си представила - просто не знам коя торта да коментирам - всичките са чудесни и наистина надобряваш с покритията.

Atalanta бирените кексчета ме утепаха - но може да помисля по въпроса. Имах и питане към теб за шоколадовия крем дето е в библиотеката ама не помня какво щях да питам ... то от ЕГН-то ....  Embarassed Другото питане е кога ще е сейла на Уилтън? Какво стана ще ходиш ли на онова тортено активите дето ни беше пуснала сайт - напоследък имам много малко време и от хвърлен половин поглед не помня половината информация само по-съществената част  Blush

# 129
  • Мнения: X
Ванче,страхотна е!А бюстието е трепач...как ти пасна дантелата точно на място?
Албенка,много нежно сърце!А ти си знаеш...със всичко се справяш!
۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊ , на пандишпана почти всеки крем върви...аз харесвам шоколадов, крема Рафаело на Наталина също много ми допада...шоколадовия на Пепи.
Сиропирай малко блатовете.

# 130
  • Мнения: 1 965
Ванче,страхотна е!А бюстието е трепач...как ти пасна дантелата точно на място?
Амиииии..... явно добре съм се справила, щом не личи че са отделни парчета в горната част.  Wink Имам няколко снимки които правих докато си играх. ще ги кача след малко и ще разкажа останалото.
Щерката се обади преди малко, че тортата е станала ОЩЕ по-червена. Обаче.... представям си като избие конденза довечера какво ще стане..... Ще има "Мис мокра фанелка"  hahaha
Редактирам: няма ги снимките.... Rolling Eyes мистерия.
Обяснявам:
1. Долната част на бюстието е ОТДЕЛНО. Разточих, направих релефа, пренесох цялото правоъгълно парче и на място кроих и изрязвах. Маслото беше се размекнало достатъчно, така че, почти не притисках "дрехата". Получи се ТОВА
2. Циците ги облякох отделно, с гладко парче. Отделно си направих две ленти, които след "орелефяване", пренесох и залепих върху циците. Между тях има снадка.
3. Изрязах лентички с къдравото ролерче и ги залепих, където не ми харесаха снадките.
В общи линии - това е. Нищо сложно.

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 14:55 от van444eto

# 131
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
краси.мира благодаря ти Peace

# 132
  • София
  • Мнения: 178
Ето ме и мен отново!
Първо искам да изкажа възхищението си от няколко торти, които видях в темата:
Дидка - и двете торти са ти страхотни! Толкова идейни и толкова добре направени! С всяка следваща торта ставаш все по-добра, и по-добра!!!! Толкова ти се радвам и възхищавам! Браво на теб!
Кони - последните ти произведения са просто съвършени! Толкова пипнати и перфектни! Просто нямам думи! Като излезли от най-реномирана бутикова сладкарница!!! С какво покриваш? Готова маса или нещо домашноприготвено?
Ванче - бюстието е станало много яко, а шахът е един път!!!
Албенка - отново не мога да не се възхитя на замаха с който работиш! Наистина не знам как успяваш?!?!? Аз за една торта се лигавя с дни, а ти...
Дарилка - много морска и приятна торта!
Браво и на всички останали! Извинявам се, че не ви споменавам поименно! Embarassed
А сега и моите произведения от миналата седмица.
Най-накрая се престраших да се пробвам с 3D торта - направих Маккуин светкавицата за ЧРД на племеника ми. Специални благодарности на Антоан за подкрепата и помощта - винаги отговаря на въпросите ми и ме окуражава!  bouquet  Знам, че майсторките на триизмерните торти сигурно ще открият бая дефекти и кусури, но аз бях много доволна от резултата. Толкова ми беше сладка и симпатична тая торта, че за първи път ми беше жал като я разрязвахме. Викам им на децата: "Вижте колко е сладък тоя Маккуин! Все едно ми вика "Како Бубче, не ме яжте!", а големият пита: "Що пък КАКО???" Викам му "Щото ако беше ЛЕЛЧЕ нямаше да ми е така сладък!"
Та ето го и сладурчото!
   
Снимките са линкове към албума.
Двуетажната беше за втория ЧРД на най-малкия - Девин. Исках да е нещо по-бебешко. Фигурките са копия на едни от най-любимите му играчки. Най-голямата гордост ми е кончето - стана като дървено наистина, ама голям зор видях докато го сглобя и малко го прецаках, ама карай да върви. Тортата пак я правих по витата технология с вертикалните блатове. Първият етаж беше с крем шампанско, ягоди и малини, карамелов сос и шоколадови блатове. Вторият етаж беше изцяло шоколадов с лек вкус на алкохол и с орехови ядки.
Третата торта ми беше поръчка - шоко блатове, шоколадов мус със шоколадови парченца, които хрупкаха много приятно, а отвън е измазана с крем Шарлота. Целта беше да е максимално шоколадова.

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 14:36 от bubolinkata

# 133
  • Мнения: 266
Всеки път онемявам когато разглеждам тортите ви, свалям ви шапка! Hug Невероятни красоти творите!!!
Моля, за вашата  помощ! Дъщеря ми скоро ще има рожден ден и иска торта Гарфилд -нещо такова. Нямам възможност да изчета всички теми, и сама да се ориентирам. Ако някои е правил такава, моля да ми каже мога ли от някъде да  видя стъпка по стъпка как се прави, за да не се изложа. Embarassed Много искам да зарадвам моето слънчице с хубав Гарфилд.
Предварително ви благодаря!  bouquet

# 134
  • Мнения: 156
И аз съм на мнение ,че в тортената библиотека има достатъчно подробна информация, но ми допада предложението на Тандури да се направи съдържание  на съдържанието й Sick #Crazyама обяснение дръпнах.
Бъхи, момичетата правиха торта Гарфилд на семинра http://seminar2008.multiply.com/video
 Ванче ,страхотни цици
bubolinkata , невероятно си се справила с тортите.А за Макуин въобще не личи ,че ти е за първи път .страхотно изпипан!! Peace

Общи условия

Активация на акаунт