Любители на котки - тема 27

• 31 029
  • 492
  •   1
Отговори
# 405
http://kotkite.com/forum/viewtopic.php?t=143      тук са обсъждали чифтосването.

# 406
  • Варна
Ами май зависи newsm78 Може веднага да се харесат, може да им трябват час-два да се изучат, а в краен случай да се наложи пак да идете. Но задължително при мъжкия, защото той трябва да е спокоен и да "свърши работата".
***elpida***,
за тапетите и аз се опасявам, че ще пострадат малко и няма как. Ако ти се занимава, откъсвай и изравнявай по някакъв начин ако видиш лекичко закъсано, защото стърчащите крайчета са особено подходящи за игра, привличат вниманието на котетата и те може да ги доскъсат. Максим беше късал и той бая парчета в коридора. Само в коридора, много интересно, на други места не буташе, а у нашите целият апартамент беше с тапети тогава. Вкъщи е мазилка и Кетя няма какво да къса, ама пък дращи един фотьойл, дето си го е заплюла и си е неин Crazy А, и голям майтап, имаме 3 табуретки, дето си седяха с едни хартиени етикети отдолу, нашето ги свали един по един и ги направи на ситни късчета Joy Обичат да драпат хартия.
Миг незабравим, снимките са трепач просто Hug
Алфи както винаги страхотен Heart Eyes

# 407
filipabc , какво се учудваш ?! ПОвечето хора смятат ,че тяхното започва от вратата на апартамента и свършва там . Дори не се интересуват от чистотата във входовете си , а пък да мислят за някакви си там нищожни животинки  #2gunfire МОя девер се изказа за котенцето ми ,че се получавало много интересно  като му вържеш един камък на шията и го пуснеш в язовира . Отвърнах му ,че същото се получава и с хората и има невероятен късмет ,че не съм го срещала , докато е тормозел животни , защото заради такива като него съм стигала и до бой . Що за нация простаци сме не знам ! ЗАтова и работите ни са такива - и държавата и всичко . : Месечинка виторога , засега е надупчил тапетите в кухнята , но едва забележимо . Обмислям варианти къде да го оставям , когато порасне и ме няма в къщи да го контролирам .

# 408
  • Варна
***elpida***,
то простаци навсякъде има, лошото е, че в БГ никой не спазва законите и никой не налага санкции на индивиди, проявяващи жестокост към животните. В щатите щеше да има и къде да подадеш сигнал, и кой да реагира адекватно, и кой да наложи солена глоба на престъпилия закона. Като гледам филмчетата по Animal planet ми става тъжно. Тук можем само да мечтаем за нещо подобно... И сякаш народът оскотява все повече.
А за писанчето и тапетите - много е вероятно като поотрасне просто да спре да им обръща внимание.

# 409
  • София
Айсис , твоят котак ама наистина прилича страхотно на Алф с това голяяяямо носле. Страхотно е симпатичен.

# 410
  • Варна
Ми той си е Алф, Айсис и Игуанка са сестри Grinning

# 411
Addri мерси Hug Кака ми му измисли името Heart Eyes
Месечинка Addri май има предвид, че прилича на Алф от сериала Laughing

# 412
  • Варна
Ами, май май това е имала предвид, пък аз нещо съм слънчасала Crazy
Ама какво да направя, като името Алф го свързвам с ваш Алфи, а не със сериала Laughing

# 413
  • In a surreal moment!
Мойта малка мишанка откача като види сладолед....скочи като хала и впи нокти във фунийката....изяде ми го Simple Smile добре , че имах още един да не съм капо....

Ей така се разхлажда Машенка , а вие ?!? Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=386218&pid=13751228  от тук до края

По въпроса за котешката либоф и аз да кажа нещо от скромния си опит-
според мен е редно момчето да иде при момата. Моите ергени обикалят къщята и действат , мацки у дома не са идвали да ги търсят, така че ергенин при мома .
Ергенина обаче мисля , че трябва да е разгонен, защото пак опирайки се на опита си и наблюденията , само кагато е разгонен мъжкия тръгва и "пее" и разгонва де що женски има из околията - мъжкия , когато е разгонен разгонва женската...и хич не му е до обстановка , въобще не му пука къде се намира ...може и в дупето му да бръкнеш, той вижда само НЕЯ , мрънка , "пее" и се пробва до тогава, докато ТЯ му даде.
Чувала съм в документален филма , че броя на котетата зависел от броя на сношенията , не знам дали е вярно и пак там казаха , че ако се сношава мацката с различни котаци може и да зачене от всеки по катенце и в крайна сметка да роди няколко котета от различни татковци. Не твърдя , че е вярно , това казаха във филма - гледала съм го по анимал планет и беше за домашната римска котка , може и вие да сте го гледали ....в амфитиатъра две котки си родиха котета и...т.н.

# 414
  • Варна
Оле, този бодил ще ме умори, как нагъва сладолед Joy Joy Joy
А иначе за котаците, които живеят навън си права - те обикалят и си търсят мома, но за домашните е друго - те са свикнали само вкъщи и се стресират на непознато място. Просто трябва да бъдат в позната обстановка, иначе от страх и стрес ще стоят свити и абсурд да си помислят за нещо, колкото и да им пее мадамата. А за броя на сношенията и броя на котенцата - и аз съм чела същото Peace

# 415
  • In a surreal moment!
Месечинке - не пее мадамата , пее мъжкия, но само когато е разгонен. Това е много важно условие , защото котките са териториални животни и ще има бой вместо любов.
И смятам , че природните закони си важат за всички котки било живущи на свобода или в неволя.
Ще се стресира котарака от пътя и новата обстановка , но за малко , докато види момата и тогава гледай какво става....Simple Smile  забива нос под опашката и , тя съска и се дърпа , той пе е и се пробва да я възкачи . В този момент може и да му се помогне , като се задържи женската и леко и се надигне опашката. Ако акта е успешен тя му се търкаля и танцува.
Ако чакате пасивно да свършат нещо ....има да чакате с дни, женската изпърво се крие , бяга и прочие , така , че помагайте активно.
Правила съм си избирателна селекция , някога , като не бях женена още , та имам понятие какво говоря , макар да няма гаранции никога.
И при кучетат е същото - момчето при женската, обратното нищо не става ...колко нахапана съм ходила , още имам белези...да ми се чудиш на акъла...

# 416
  • София
Учудена съм. Все си мислех, че мъжките не се разгонват, а са винаги готови като чуят женска. Едно време съм имала 2 некастрирани котарака. Единия си мисля, че може би беше нередовен в това отношение, но другия в къщи не даваше никакви признаци за разгонване. Обаче чуеше ли някоя мацка навън и бягаше от третия етаж, за да ходи при нея. И това беше от ранна пролет до късна есен. Кучетата на брат ми и те. Мъжкия никога не е разгонен, но е винаги готов. Кучката е тази, която се разгонва и тогава става страшното- слагат и памперси, за да я опазят  Mr. Green. От познати с персийка, която ражда доста често знам, че като се разгони я водят при мъжкия, но за по-сигурно трябва да питам  Wink.

Сега се сетих, че съвсем наскоро в темата ни показваха две много красиви персийчета бебета. Собственичката може би може да помогне като каже кой при кого е воден. Бяха сиво и бежово коте. Намерих ги - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=395761.msg11250951#msg11250951  Игуанке, нищо не ти пречи да я попиташ  Grinning

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 04:05 от tania67

# 417
  • Варна
Учудена съм. Все си мислех, че мъжките не се разгонват, а са винаги готови като чуят женска.

Така е. Пък Кетя елате да я чуете как пее като се разгони Whistling Аз не съм сватосвала котки, но така съм чела - женската се води при мъжкия, а не обратното. Но пък характери всякакви, може той да е оперен и безстрашен, а мацата страхлива - като наша Кетя например. Тогава сигурно е удачно да е на нейна територия. Пък за помощта си права Миг, макар че аз сигурно ще се чувствам неудобно да хвана Кетя и да я държа, докато хм... таковата...   Embarassed Сложна работа са тези котешки отношения Whistling

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 10:06 от Месечинка виторога

# 418
  • София
Но пък характери всякакви, може той да е оперен и безстрашен, а мацата страхлива - като наша Кетя например. Тогава сигурно е удачно да е на нейна територия.

И аз това си го мислех. Но не знам колко от домашните котки са оперени и безстрашни  Mr. Green. Всички са много страхливи. Като си помисля за Мъро - той не само, че на чужда територия ще се побърка, но и тук се скрива в миша дупка при всяко посещение от когото и да било. Когато имаме гости не се показва въобще. Ако гостите са с преспиване, той събира смелост в тъмното когато са заспали и отива да ги души по устите, за да види кои са  Mr. Green. Въпреки многото предупреждения преди лягане обикновено стреса за госта е голям, а и за котарака също, защото се е стреснал от стрескането  Joy Joy Joy.

Миг незабравим, то вашия двор определено не е "неговата територия". При ежедневните си разходки не знаеш още колко двора е маркирал...А може и цяло село, ако е голям мъж... Mr. Green. Логично е да обхожда целите си владения  tooth.

# 419
привет на всички. мн ви се радвам, че сте така сериозни относно писането в темата Simple Smile аз не съм мн мн от сериозните, особено в последно време Embarassed
Влизам да се обадя, че все пак съм на линия и ви следя Simple Smile
Прегръдки от мен и Пуфи Hug

Общи условия

Активация на акаунт