ЮЛИ - 2009 - тема 66 :)

• 13 633
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
честити бебчовци на Еден-хевън и на Ани!!!! Да са ви живи и здрави!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Julsko bebe, дава се задължително водичка със захар и то не само за изплакване на устата
А тук казват да не се дава вода преди навършване на 5 месеца на бебето. newsm78
Моят корем се прибира с всеки изминат ден и кг ми също спадат от ден на ден. Обаче все още имам болки ниско в корема.
Ееее това е предимството на секциото  luvbed. Ние дето сме раждали нормално за сега ще го гледаме през крив макарон. Laughing
Момичета вече с бебчета, тези които дават кърма с шише - по колко мл. давате на ядене? Аз давам на бебка по 100мл., но не знам това нормално ли е или не. Тя ги изпива без проблем, после я уригвам, стои мъничко будна и след това заспива и си спи по 3-4 часа спокойно.
Аманита, благодаря за новата темичка - стегната е и добре направена. Peace
Упойка - как няма да искате бе хора. Е, освен ако няма мазохисти. Всъщност поставя се в гръбнака, но преди това се поставя месна упойка и се слага катетър. Поставянето и въобще не боли, даже почти не се усеща. Поставянето на упойката се извършва след като имате вече 3 см разкритие. Не помня кога вече беше късно, но за първо раждане едва ли някой ще я изпусне. Боже, това е нещо велико. Дори при първото ми раждане, когато не подейства добре, пак си имаше ефект и дума не може да става за сравняване на болката при раждане със и без упойка. Naughty Спомням си когато ми вливаха дозите, как ми ставаше едно прохладно и леко на гърба - много приятно усещане Crazy Но при беба нямашеее Cry
Юлско бебе, това псевдо-лекарка ли е? Що за схващания? newsm78 Да дойде тук да види колко хора раждат със секцио. Как пресяват всеки случай и само ако има наистина основателна причина се извършава секциото. че в Европа има класации коя държава практикува най-малък брой на секциото и че колкото е по-малък броят, толкова по-положителни са отзивите и мястото и спрямо другите.
Лени, това с информационното затъмнение е много добра идея, жалко че не съм се сетила.
Сиси, аз много се радвам на дългите ти постинги. Много ми е интересно да ги чета. Hug Hug Hug

Ноктите - първият месец не се режат, защото са почти сраснали с кожичката и е много опасно, даже те ще си се "олющят" сами.

Миме, честит рожден ден!!!  bouquet
Бобито, защо няма да пишеш?

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 14:34 от Pollia

# 76
  • София
Пъзел, Чери гърл, Скарабей, Октавия , Костенурка ,Aни, и Еden haven,честити бебчета!

Julsko bebe/ Драга , каквото и да кажа за тази докторка вече са ти казали момичетата, сама по себе си възрастта , особено твоята не  е причина за секцио.А до това дали имаш голям корем като за две бебчета не означава че бебечето е голямо, това само на ехографа може да се види и то приблизително.Аз имах една колежка с толкова малко коремче, все едно е 6-7 месец, а роди бебе почти 4 килограма накрая.Въобще хората са понякога много нетактични с бременните жени.
На мен така една приятелка преди месец ми вика - оооо, слязъл ти е надолу корема, сигурно ще родиш тази седмица, пък аз бях още в началото на 8мия.Докато отидох на следващата консултация все си мислех, че ще раждам, а докторът каза, че бебето си е достатъчно високо и няма индикации да е слязло.
Лени, твоята идея да казваш по-късен термин е супер , жалко че не съм се сетила да я приложа за себе си.Предния път родих 2 дни преди термина и последната седмица по 10 пъти ми звъняха да ме питат дали не съм родила, което  беше мноого , ама мнооого досадно.

# 77
  • Canada
Здравейте момичета, ние си направихме една дълга разходка с Кари и сега мислим да подремнем... Peace
Аз искам да се похваля че тази нощ за първия път от незнам колко време СПАХ!!!! И то до 10 часа сутринта, направо не мога да повярвам - то било много хубаво да се спи... Party Laughing
А днес една моя бивша колежка е родила дъщеричка, че и голяма:  Андрея 3850 гр, 52 см. Много се зарадвах! Hug
Драга, мисля че наистина прекаляват със секциото. Аз си мисля, че ако бременната иска да ражда нормално, при всички случаи докторите трябва да се съобразят с мнението й. В крайна сметка е много важно ти как ще се чувстваш спокойна. Рядко са наистина сериозните медицински показания за секцио. Поне доколкото са моите наблюдения.

# 78
  • София
Здравейте!Успях да прочета всичко,но пък това ми отне час и половина! ShockedНашият татко днес ме е отменил изцяло-остави ме да спя до обед,преди малко нахрани малкия и сега го слaга да спи,а за закуска ми направи бухтички.Мноого е хубаво така!

Честито на Ани1981!Да е жива и здрава Александра!

Честито и на Eden_haven!Дано Крис се оправи бързо и да се съберете всички заедно!

Аманита
,браво за темата    bouquet
Julsko bebe,за пореден път се убеждавам,че няма такива съветници като твоите Rolling EyesТи май с нещо ги привличаш Laughing
А какво толкова са давали в Горещо,че чак не искате и да го коментирате?Ние бяхме навън и не сме гледали,но с няколкото подметнати изречения,естествено,ми пробудихте любопитството Outta Joint

# 79
Eмили - ти как я караш така 1час на едната един час на другата гърда, а и после с лъжичка?Въобще спиш ли?Защо с лъжичка страх те е, че от шишето може да се отбие ли?Ние в началото се кърмихме 10мин на едната 10мин. на другата докато стимулирам кърмата.Така около 5дни.Сега вече редувам гърдите давам само от едната на следващото хранине от другата.Не се цеда бебчо за сега се справя отлично.Гърдите ми омекнаха все едно са празни, но не са дори си текат, но го няма вече това напрежение и болка.
Мими-то -Честит рожден ден.Много здраве и щастие най големият подарък вече си го получи и гушкаш   bouquet
И аз съм за  упойка-раждането както казва Марулка е като песен PeaceС-лагат я около 4см. разкритие.
Ох и аз отивам към 30те след няколко дни.Каката я родих на 25.Но и двете раждания са нормални Peace
Мама Диди - и аз като теб сега по-вече си поспивам покрай бебчо.Преди не ,че не съм спала, но постоянно бях по улиците.Сега се задържам по-вече време в нас и си почивам докато чакам бебчо да се събуди и да го кърмя.
Моя корем на цяло се прибра и вече започнах да тренирам newsm39

# 80
eden_haven, да растат здрави и щастливи Марк и Крис!! Пожелавам бързо да изчезнат всякакви притеснения и да се прибирате вкъщи! Кураж!
Миме, Честит Рожден Ден!  bouquet Да си все по-обичана жена и майка! Хубав празник!

Радина, аз пък този път никакъв страх нямам, но може би и защото Влади е по-голямо бебе и не го чувствам толкова крехък..
Грацийка, ако бебка се драска, престраши се, най-добре докато спи, хем тя нищо няма да усети, няма да мърда и ти спокойно ще се справиш! Hug На мен лично ножичка ми е по-удобна, също на Солинген имам. Внимавай да не изрязваш до дъно, че може да захванеш месце, гледай също да НЕ правиш дъга, да си останат ъгълчета, че да има хубав маникюр като порасне, ама май не го обясних добре..
Аманитка, аз на Влади още в болницата му ги отрязах и въобще не сме слагали ръкавички.
Lennyh, и аз съм чувала, а и познавам майки, които подрязват миглите, а също и подстригват нула номер децата си за по-гъсти коси, но и аз мисля, че си е ген!
Диди, защо, вашето ако какво е, явно нещо те смущава? На Влади след мекониума в болницата му беше тъмно, и след това само в жълто-оранжевата гама и с консистенция на пресечено. Simple Smile
sanitamm, колко бързо минава времето! Дано скоро забравите за коликите!
Virginity, и Юлиана и Влади, изключително много си приличат като бебета, а не го очаквах! При нас освен визуално, засега и по другите неща - пак си имаме спокойно, кротко бебе.. Иначе с каката добре се справяме, но при нас е различно - търчи из къщата, забавлява се и сама, освен това баба й я гледа много, ходят даже двете заедно на маникюр и фризьор, а и на 20-ти пак заминават на море, та аз в София ще усетя какво е с две деца + домакинските задължения, че тук и това почти не го мисля.
Aila, ехаа.. от Пазарджик значи, аз все още го опознавам.. всъщност съпругът ми е от тук, макар че е в София от доста години вече, но може да се познавате, макар че ти си малко по-малка, завършил е Сендовското училище, долу-горе популярна фамилия са в града, имат няколко магазина, единият от които златарски - Чорбаджийски. Ние сега сме тук, докато стане новия ни апартамент в София, а Георги си пътува. Като стане адската жега ще се качим и на вилата на Св. Константин. Май трябваше да пиша на лични.. Wink
Благодаря за отговора за еднократните, добре е, че не се губят!
Виждам, че вече си започнала с ЕБХ, от кога по-точно? Аз мислех малко по-късно, но още ще почета и може и аз по-раничко да започна.
И още един въпрос пак кърмачески - макар че е индивидуално, интересно ми е ти ЗА кърмене и от двете гърди на всяко хранене ли си или само от едната, вие как се кърмите сега (че с каките е било различно)?
Деянова, опиши болката в  гърдите - каква е по-точно, къде е..
Дейзи, добре сте го намислили! Wink При нас от моята страна са футболните хора - баща ми, брат ми, а от другата са любители на екстремните усещания.
nellyr, не съм съгласна, че болката е една и съща, а и ти няма как да знаеш, и доколкото си спомням точно ти писа, че много те е боляло - сега разбирам защо! За ноктите вече писах по-горе, аз не бих издържала 1 месец, а и в тази жега с ръкавички.. просто трябва да се внимава при рязането от порязване и евентуална инфекция. И аз да кажа - внимавай с термометъра!
Usmivka123, записвам си кремчето, ако и нас ни започнат коликите, предполагам, че е загряващо обаче.. newsm78
Дзимби, не знам нищо за херния на тестиса, само се сещам за едни познати, на които детенцето остана с един, другият така и не слезнал, не знам да не би да е същото, но не било проблем.
Емили, за мен не е нормално да суче по 2 часа, Влади, а и Юлиана така беше, понякога са готови и за 10 мин.! Вержи ти е писала, че е възможно все още да се нагаждате но и ти обясни повече. Пишеш, че заспива, защо не я вдигаш тогава, ако вече си опитала да я събудиш и продължи напр. с леки пощипвания? Не разпознаваш ли кога гълта?
mikivl, ако поддържаш постоянно високо кръвно задължително се посъветвай с интернист! Аз имах предвид, ако е високо от време навреме, няколко днии след раждането. Иначе е добре да пиеш и лекарства, съвместими са с кърменето, напр. Допегит, но зависи колко, лекар трябва да каже!
PolliaHug Hug.. а водата със захар вече я коментирахме, а и въобще водата, за съжаление тук повечето лекари препоръчват, надявам се, че майките не ги слушат (говоря за кърмените бебета)! Аз не давам и с Юлиана не давах, още в болницата не позволих да му дават.
А4 се изгуби нещо..
Стеф, представям си какво ти е днес.. всъщност знам.. много гуш!! Hug Hug
Ще гледам да покажа скоро снимки, че Георги се грижи за тях и ми е по-сложно..

# 81
Нашата педиатърка ми каза да  не ям домати и краставици ,че детето да няма колики.Това направо ме срази.Че аз само това ям лятото.Някой знае ли нещо по въпроса. newsm78 Тя ми забрани да ям всичко освен картофи и ориз ама в това горещо време как да ям такива неща.С Петя спазвах диета- но беше зима - и пак имаше ужасни колики  ooooh!

Миме,извини ме ,че от сутринта пиша и не съм ти честитила рожденнния ден - жива и здрава да си и много обичана майка и съпруга . Hug

Сиси,то и нашето ако сега е жълто-оранжево но малко по-редичко ми се струва.

# 82
Здравейте, момичета!
Не успях да изчета всичко, но се радвам, че изобщо имах възможност да вляза да ви нагледам. Simple Smile
Аз ще се приготвям да тръгвам - домашния отпуск свърши и трябва да се връщам в болницата.
Много здраве и късмет желая на всички ви!  Hug Hug Hug

# 83
  • Варна
Мама Диди за домати съм съгласна, киселини ала,бала..... но краставиците защо newsm78
аз не спазвам строга диета, но мисля поне до 4 месец да избягвам "пръдливите" храни Mr. Green и газирано не пия .

# 84
Virginity , това за пръдливите храни доста ме разсмя  Joy
Знам ли и аз - то аз както съм тръгнала да свалям кг и ако не ям съвсем ще изчезна. Crossing Arms

Този сайт,където съм си направила линийките на Петя и Катя явно е с един ден назад  Laughing Дава ми ги един ден по-малки  Laughing

# 85
Стрелчо - много стиснати палчета имаш от мен  Hug Peace Дано устискат още малко бебовците, но вече трябва да са добре пораснали, гледам че ти остава някъде по-малко от месец според лентичката - тоест официално си си в 9-тия Hug

Поли, Ели - след големия батко, когато буквално ме разбиха всякакви "загрижени" роднини от звънене през час да ме питат дали не съм родила \ като той се роди 2 седмици по-рано, забележете  Shocked Shocked Shocked\
Още с малкия ми син им приложих тази тактика на роднините, пък сега вече не съм се и замисляла.
Да не говорим, че всички звънят като на пожар в 8 сутринта, в 2 на обяд и в 10 вечерта и с безцеремонно разтревожен глас поставят резонното \ за тях\ питане -Ама ти не си ли родила?!
Еееее еми то от камък да си ти писва - никой не звънне да те пита искаш ли нещо да ти помогне и т.н.....
Макар, че сега като съм ги отсвирила се пробват и с този номер вече - но не минава Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Диети не съм пазила докато съм кърмила - ограничавах боба\ който иначе ми е много любим\, не ядях почти нищо пържено и пикантно, не пиех грам газирано и пиех кафе само с мляко и само след някое от сутрешните кърмения \веднага след кърменето\ - максимум по 2 на ден.
Но салати съм си яло нон стоп, плодове всякакви на корем, картофи и ориз принципно много не обичам.

# 86
  • София
Честити бебенца на eden_heaven - бързо да се оправят, че ги чака много папкане при мама  baby_neutral Честито и на Ани , да й е жива и здрава душичката!
Честит рожден ден на Мимето   bouquet Бъдете благословени цялото семейство!

Аманита, темата наистина е великолепна  bouquet
Нашите нокти таткото ги реже, както и той обработва пъпчето, че мен нещо ме е шубе - все си мисля, че я боли  Crazy
Диди, нашето ако от 8ден някъде е златисто и до сега е само такова, ама ми мирише нещо много...така ли трябва да е? В смисъл усеща си се доста Sick hahaha
Коте дани, още мъничко ви остава  bouquet и ние ви очакваме, а и ти ще си втората с водно раждане Hug
Санитам, честити ви 40дни, как мина погачата, пусни снимки ако имаш време. Hug
ЧочоІсан, аз докато бях в МД имаше родили момичета едното на 15г. другото на 17 - припкаха си като пеперудки, само ластика им липсваше да играят, докато ние се влачехме по коридорите.
Драга, много хубаво , че ти се чувстваш добре и спокойна, в крайна сметка това е важно и ти ще раждаш, както и да стане. Само така Peace
Бобито, и аз не разбрах какво е станало, дано всичко да е наред при вас Praynig
Карелия, честита дъщеричка на колежката , да е жива и здрава Андреа  bouquet
Миласара, твоят татко е златен. Пу пу, дай Боже всеки му!  Hug В Горещо коментираха случая с починалото при раждане момиче в клиниката на Мазнейкова, предполагам, че си чула , мисля месец април се случи..
Дейзи, понеже и аз кърмя така от едната и после другата/понякога предлагам и двете/, по колко време се кърмите така? Ние горе-долу от 10-до15 мин , но педито каза задължително по 20 / не че я послушах/ , интересно ми е при вас колко е сега.
Радина, аз още се притеснявам като й мия дупето под мивката, нещо не мога да я хвана според мен добре или се спритеснявам , че ще я ззадуша Crazy
Сиси, честито на теб и мъжа ти  Winkние явно ще почакаме още Heart Eyes
Стрелче, успех и на вас мила  bouquet Дано се засечете с Драга за кураж Hug

Мами със секцио, усещате ли още от време още подръпване и лека болка? Аз имам днес например такива, без дасъм се преуморявала или нещо подобно, и от двете страни най-накрая ми седи по-подуто някак.. А също като минат 40 дни , трябва да идем на профилактичен преглед при гинеколог , нали така?

Стеф   bouquet Hug

# 87
Гале,то и нашето мирише доста а на Петя знам,че докато не почна да хапва пюрета не миришеше. newsm78.
Виждам говорите за малки майчета - аз като раждах с мен имаше 16г. циганче. А друго на21г. роди третото си дете - 5кг бебе а тя беше сигурно 50 кг и 1,50 висока.Още като я качиха в стаята й след раждането/след 2ч./  тя ходеше из стаите като кон и разправяше какво голямо бебе имала  Laughing

# 88
Честит рожден ден, Миме! Много здраве и късмет ти пожелавам!   bouquet

galeto откакто вчера ми махнаха конците, нямам придърпвания. Обаче точно над операцията още има оток, който започна да ме сърби  Rolling Eyes
Някой напред в темата писа, че си е сложил колан. От вчера и аз съм с такъв да си прибирам тумбака, много съм доволна, за 7 лв. ми върши чудесна работа  Peace
Стеф леко и безпроблемно раждане Hug
Снощи не гледах Горещо, то само това ми трябваше, каквато ревлива съм станала последните месеци  Rolling Eyes

# 89
Радина, от къде се сдоби с този колан за 7 лева? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт