ЯНУАРКИ 2010 - тема 10

• 12 642
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Аз пия витамини през цялото време, с допълнително калций и фолева киселина, общо 4 хапченца, никога не съм пила толкова хапове...

Aз също мисля, че витамини трябва да се пият през цялата бременност. Щетите се виждат след раждането, колкото и добре да се чувстваш по време на бременността. Единственото опасно нещо за бебето е предозирането на калций, но щом лекар ти го е предписал значи всичко е ок Wink

Това за дългата коса не съм го чувала Thinking

kakatasvrakata, спокойно, нищо не е сигурно на 100% Hug ще стискаме палци за 23-ти. Praynig А ти на ФМ ходили?

# 181
  • София
kakatasvrakata, знам много добре как се чувстваш!  Hug Hug HugНо аз съм сигурна, че и при двете ни е фалшва тревога и няма за какво да се притесняваме!  Praynig
Днес си писах с една приятелка, която е в ноемврийки 2008 и тя каза, че при тях е имало 5-6 момичета, с лоши резултати на БХС, но при всички амниото е било с много добри резултати! Това много ме успокои...

Ти прави ли ФМ? Как са показателите там? А хормоните?

Да знаеш, че ще стискам всички палци на 23.07.! Коя седмица ще си тогава? При кой ще правиш амниоцентезата?
Извинявам се, че зададох толкова въпроси!  Embarassed Отговори, само ако имаш желание!

Пак да кажа, че много те  Hug и вярвам, че всичко ще е наред!  Hug

# 182
Благодаря за подкрепата момичета!
Много ви  Hug Hug Hug!
Правих си първата ФМ. Д-рката каза че всичко ни е в норми. Имам 2 кисти, но сами по себе си не били опасни.
Сега съм в 15 г.с., така че тогава ще съм някъде около 17-ста.
Не знам при кой ще ми се падне да я направя. Само се записах на 14 тия етж, там при докторката която разчита резултатите в Майчин дом!
Вярвам и аз че всичко е наред, но при такъв риск предпочитам да я направя.
Не се притеснявай за въпросите Red tree.
Аз лично съм на мнение, че са такива заради Дуфастона. Не съм спряла да го пия от 7 г.с и продължавам да го пия.

# 183
Здравей те,мами....Новичка съм и ми е първа бременност.Днес бях на видеозон и го видях как шава и му видях крачетата и ръчичките(едни мънички). Термина ми е изчислен края на януари около 30.01.2010.
Сега ще се постарая да изчета форума,но ако случайно не открия отговор на някой неща,ще се радвам да ми помогнете.Късмет на всички мами............. Simple Smile

# 184
Здравейте, не мога да прочета всичко написано, но  до там където стигнах /започнах от зад напред/ всичко ми се вижда нормално за състоянието в което сме. 
Никъде не прочетох някой да се терзае за килограмите като мен, не спирам да ям и съм качила 5кг. С първото си дете качих 25кг. и знам, че много ям и качвам и продължавам да го правя- ужас.
Според мен това за калция и косата не е истина, напротив, косата ти става лъскава и не капе, ноктите са нечупливи, по-скоро дава отражение на зъбите, но при мен всичко беше наред.

# 185
dudeslavka Добре дошла!

# 186
Е след лошо сега малко аз да ви по разпитам момичета иматели коремчета?
Ритат ли бебоците? Гаденето отминали?
Аз си имам коремче никой панталон от моите не ми става и се съм с рокли поли.
Но все още не усещам бебчо, но това е най малкият ми проблем.
В кой месец бебчо трябва да промърда?
А и забравих добре дошли на новите момичета лека и безпроблемна бременност и на финал здрави и пухкави бебчета.
И дано лоши вести повече в темата да си нямаме Hug

# 187
  • София
Здравейте момичета!
Много пропуснах,но се надявам като се поосвободя малко да наваксам!Не съм ви забравила1
Аз съм добре,от няколко дни уж се чувствам по-добре,само от време на време усещам някакви бодежи ниско долу,но минават като си полегна!

Сега влизам и с една молба-който е заинтересован да подпише петицията,в която търсим справедливост и ясни отговори за нелепета смърт на Запряна,починала в клиниката на Мазнейкова,ако искате прочетете и темата в клюкарника-там има много инфо.Ето и линка към петицията:
http://bgpetition.com/Zapriana/index.html
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 188
  • Пловдив
kakatasvrakata дано е фалшива тревога и всичко да е наред,аз от страх за такива неща ме е страх да пристъпя към ФМ,но сега доки ще ме изпрати на БХС
Никога,дори и за секунда не съм се вдълбавала в това,че нещо може да му има на бебо,смисъл самата мисъл преминава покрай мен и гледам да се изолирам,смисъл-не искам да повярвам че може да има "нещо"
иначе си имам коремче,неразположението ми е само в това,че ми е ниско кръвното и че ми тече кръв от носа и венците,дънките ми стават,но ми е некомфортно в тях,стягат ми,особено като карам колата(от която вече се отказах,накарах мъжа да си продаде неговата,защото моята по-трудно се продава,заради скоростната кутия,а и с шофирането-само нерви ме чакат),сега приватизирах 2-3 поли на мама и се чуствам перфектно,чак сега разбирам колко са удобни
FALLENти така и не каза 91 набор ли си

# 189
kakatasvrakata дано е фалшива тревога и всичко да е наред,аз от страх за такива неща ме е страх да пристъпя към ФМ,но сега доки ще ме изпрати на БХС
Никога,дори и за секунда не съм се вдълбавала в това,че нещо може да му има на бебо,смисъл самата мисъл преминава покрай мен и гледам да се изолирам,смисъл-не искам да повярвам че може да има "нещо"
иначе си имам коремче,неразположението ми е само в това,че ми е ниско кръвното и че ми тече кръв от носа и венците,дънките ми стават,но ми е некомфортно в тях,стягат ми,особено като карам колата(от която вече се отказах,накарах мъжа да си продаде неговата,защото моята по-трудно се продава,заради скоростната кутия,а и с шофирането-само нерви ме чакат),сега приватизирах 2-3 поли на мама и се чуствам перфектно,чак сега разбирам колко са удобни
FALLENти така и не каза 91 набор ли си
Извиниме май съм пропуслада да ти отговоря, Да 91 набор съм.
Родена съм на 29.03.1991 година

# 190
Здравейте момичета!
Влязох да ви кажа че съм добре и нямам вече зацапване.И се чудя да спирам ли дуфастона.Док каза като спре кървенето спирам и хапчетата,но половинката го е страх и не ми два докато не свърши опаковката има за още 3 дни с днес.
Обаче от няколко дни не знам какво ми става.Когато се събудя през нощта,или сутринта и си намирам с ръка прегърнала корема си.Все едно се опитвам да си защитя детето...много ми е странно.
Копнеж радвам се че сподели за Цолова,аз във вторник съм при нея.И търсех за мнения.Ако остана толкова доволна колкото и ти мога да си запиша и втората ФМ при нея.В 13.30 стискайте палци.Дано успеем да се домъкнем в точния час МЦ.
Снимки ще дадеш ли?Аз все се каня да слагам от последното УЗ,но май направо ще е от ФМ. Embarassed
Fallen91 как се радвам момиче.Направо аман от не компетенция вече.Как щяха да ти съсипят живота само.Радвай се сега на бременността си и януари месец да си гушкаш бебчето спокойно.
valkiria79 и аз съм с дълга и гъста коса.Не им се връзвай.Ако беше така всички бременни щяхме да се разхождаме с къси коси.
kakatasvrakata нали знаеш че всяко лекарство влияе на кръв и урина.Като спреш Дуфастона опитай пак.Тогава ще видиш че няма да имаш притеснения.

Относно  венците -жабурене със Sandrin ще помогне.Много стяга.И на мен ми кървят.
И стига моля ви се сте говорили за  усещане на бебето,че вечер 1 час не заспивам от напрягане да усетя нещо-хем знам че е рано  Crazy

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 07:54 от TV

# 191
Здравейте мацки, аз рядко пиша, хо чета редовно, радвам се че всички са добре и дружинката расте Simple Smile.
mannuella - и на мен ужасно ми кървят венците и от носа също.Ама и предната бременност бях така.
На мен отдавна не ми стават старите панталони и сам на поли и рокли , купих си и един нов панталон.
За пиенето на витамини, мисля,че трябва да става само по лекарско предписание.Аз пия от седмица PrenatalFormula те са с повече калции и желязо, че нещо хемоглобина ми не е много висок.
Иначе 2ма доктори казаха МЪЖ и съм много щастлива, дано са познали.
Нямам търпение след 2 седмици да идем на море, пък и Били ми липсва още е заточена на село Simple Smile, всъщност много й харесва и не иска в София.Как ще се справим на есен с яслата не знам.Майките с малки деца -ще ги пускате ли на ясла или ще си гледате и 2те деца?Аз искам да е на ясла, но да видим.
лек ден на всички и само хубави новини.

# 192
kakatasvrakata-стискам палци всичко да се окаже фалшива тревога.С теб сме.
  За витамините -мисля,че момичето което повдигна въпроса нямаше в предвид пиенето на фолиева киселина-тя просто е задължителна.Колкото до другите витамини,както вече споменах и по-рано-точнопролетта лятото и есента -на мисля,че е необходимо да се пият-след като има толкова пресни плодове и зеленчуци.Може би зимата бих пила витамини.Това е мнението и на моя лекар.Никой не може да ме убеди,че синтетичните витамини са по-полезни от естествените.А ако ядеш плодове и зеленцучи и пиеш витамини-просто естествените не се услояват от организма.По-принцип организма усвоява само необходимото количество от витамини.
  По-принцип ако жената е с анемия и т.н. всеки доктор сам преценява да изпише ли витамини или не-това зависи от общото състояние на пациента.

# 193
За венците от 2-3 дни ми кърви само от едно място и то като си мия зъбите.Отдавна ли личикоремчето,а от миналата седмица видимо е пораснало.Снощи бях направо огромна.За усещането на бебе-от миналата седмица не съм усещала точи-усещам нещо  ама не е движение като преди.Иначе от тази седмица сутрин като се събудя и преди да отида на работа-мале това дете много гладно-става ми гадно докато не хапна нещо-даже веднъж  нещо подобно на повръщане направих-голяма напъване беше 5 минути-звезди и се видях.
 Бебетата трябва да проритат края на 4-я-5-я месец-при всеки е различно-това за първа бременност.А за втора много по-рано(но не е задължително).
Успешен ден!

# 194
Здравейте, момичета!

Каката, на 23.07. и най-вече - до излизането на резултатите - знаеш, че сме плътно с теб! Дано отклонението да е от Дуфастон-а. Praynig

Момичета, много неприятно това с кръвотечението от носа и венците......Нямала съм такова нещо, но дано витамини и жабуркане да ви помогнат! Peace

Вече отчитам 48ч. без зацапване. Но си пия хапчетата, аз също имам още малко дуфастон и смятам да го изпия всичкия......Чувствам се значително по-добре, с прилив на енергия и сила, снощи дори посвърших малко дребна работа из нас........

Но ми се гади много от миризми.....Почти не се храня - вчера съм цял ден почти само на 1 баничка. Не се терзая за килограми, защото и без да съм се теглила, знам,че съм отслабнала. Изпила съм се в лицето. Иначе обаче кипя от енергия.

Сутринта се събудих преди 5ч. с някаква голяма буца в гърлото....Докато не оригнах юнашки 100 пъти, не ми олекна. Снощи заспах с подобна тежест, сутринта се събудих с нея.

Забелязах,че зърната на гърдите ми доста са потъмнели. При вас така ли е?

Още нещо щях да питам....като се сетя тогава......

Желая ви хубав и пълноценен ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт