Истината за Запряна или какво следва?

• 49 098
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 270
  • София
междувременно установявам, че Мазнейкова явно подема кампания в своя защита в сайта на болницата си - това добре!
с голяма болка обаче виждам че уронва престижа на "Майчин дом" ...

http://www.mbal-sofia.com/news.php?newsid=23

Това е там от три дни.
И аз си помислих същото, когато го прочетох.

Ей на това му се казва да плюеш в кладенеца, откъдето си пил вода...
Но нищо не може да ме учуди. Морал и Мазнейкова е оксиморон.

# 271
И аз подписах петицията  Peace

# 272
междувременно установявам, че Мазнейкова явно подема кампания в своя защита в сайта на болницата си - това добре!

Това е там от три дни.
И аз си помислих същото, когато го прочетох.

не съм влизала досега в този сайт, защото енергията ми не е насочена към нея. енергията ми е положителна и се опитвам да я насоча в положителна посока - да подобрим нещата, системата, реформите да се ускорят, мисленето малко поне да се развие към положително...

# 273

На мен пък това ми харесва, защото ми дава някаква надежда, че Св. София и Майчин Дом няма да играят едно хоро.
За писмото, като се изпрати (и на официалния адрес на БТА), аз ще го предам и на редакторите. Но наистина когато се изпрати, защото иначе може да стане голям гаф.
Ще гледам да дойда и на 23-ти, нищо, че светилата най-вероятно няма да са там. 

# 274

Ами май никой който е наясно с нещата не се включва. Тук нападат всеки, който изкаже съмнение в обективността на представяните от пишештите в темата версии. Последно Ивонски май го отнесе.
И да смешен е опита да се тълкуват медицински факти от неспециалисти.
Мда,като човек,работещ в тази болница,в миналата тема се опитах да дам някои разяснения по случая,но бях обвинена в лъжа....стана ми безкрайно неприятно, разбира се, и спрях да коментирам каквото и да било.
Въпреки,че не съм пряко свързана със случая,зная какво са направили колегите ми и стоя на 100% зад техните действия.
Освен това,подкрепям с две ръце Петицията и както вас нямам търпение най-сетне да излезе окончателната експертиза.
А относно разсъжденията по случая в тази тема-вървите в погрешна посока.Причината за смъртта на Запрянка не е в Света София.Да,минзухар,не се играе едно хоро.

# 275
Подкрепям Nadeto7!!!
Истината ще излезе, а причината не е в болницата, пред която ще се прави протест!
Подкрепям отново инициативата за Петиция, но насочена към Министерство на Здравеопазването!!!
Не се поддавайте на емоции, а мислете последователно - това е моя Призив!

# 276
Да, МЗ трябва да се задейства и да отнеме правото тази болница да работи и така, ще покаже на обществото, че е Министерство на здравето, а не Министерство на забравата...
Нищо не пречи след протеста пред болницата на Мазнейкови да има и протест пред МЗ, нещата не се изключват, а се допълват. Важно е да се действа, а не да се мълчи и чака...чакалнята е на гарата, за тези които са се заблудили и напразно се хабят.

# 277
     Аз също съм разочарована от начина по който се водят разговорите тук. Мислех,че сме се събрали зрели хора.
    Мислех,че първоначалният емоционален избилк вече е утихнал и мислите са подредени.
    Сега се борим да ни кажат истината. Да извадят безпристрастно написана ескепртиза и да разберат,че народа няма да чака тънещ в незнание какво се случва с него...и,че АКО има истински виновни и се разбере КОИ точно са те - то същите ще си изтърпят някакво наказание... ама явно съм сгрешила.

Преди няколко години се скарах с добра приятелка.Бях лепнала някакъв жесток вирус,който ме тръшна на легло и ме нямаше на хоризонта.След седмица,в първият ден в който излязох се срещнахме и се скарахме.Оказа се,че докато съм липсвала са и наговорили някой неща,който представяха конкретна ситуация в доста лоша светлина. Аз и казах "Хей,спри.Не е така - изслушай и мен! Излушай другата страна - нещата не са такива каквито си мислиш"...тя беше много обидена и ми обърна гръб. Аз от своя страна се обидих,че не излуша и мен,като нейна приятелка. И така вече години наред ни дори не се поздравяваме.   И знаете ли - анализирайки нещата,така както са представени фактите от нейната гледна точка,която е грешна - аз съм ужасен човек. Но нещата всъщност не бяха представени така както бяха в действителност и Бог ми е свидетел,че аз я обичах с цялото си сърце и действията ми са работели винаги за нейно добро...

Така,че - мисля,че не е правилно да се нахвърляте срещу когото и да било. Та ние не сме сигурни в изложените факти на нито една от двете страни,нито сме се докосвали до доказателства.

# 278
Nadeto7 и viara.v.badeshteto,
последователно да точно това е!
ще има протест пред МЗ по същото време! за хората, които ще се съсредоточат в глобалния проблем...
ако искате незнам къде е мястото да се обсъжда, но... какво мислите за английската здравна система... гледах чудесен филм Sicko (2007) много простичко организирана здравна каса и система - много умно направена... и лекарите доволни и пациентите! и заплатите зависят от качеството на работата и така се следи да няма системни грешки, статистика се води... гледайте го - много е хубав! (сега погледнах че филма е цитиран в доста теми на този форум-супер)

с протеста да покажем на Бойко, че е спешно да започне от Здравето! и да ако може да подскажем кое как точно да пипне, та всички да са доволни.

п.п да не би от заглавието на темата да се подразбира грешно, че тук знаем истината и я съобщаваме... може ли да се промени някак, за да става ясно че мислим как да стигнем до истината?

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 18:26 от Daikatana

# 279
  • София
Много некоректно от страна на д-р Мазнейкова е публикуваното в сайта й. Та, нали бившият шеф на "Майчин дом" доц. Драганов е оперирал Запряна, като е била изпратена там. Нито той, нито другият д-р, който е участвал в операцията - Румен Димитров са си позволили да я хулят пред медиите, в интернет или някъде другаде.
Позорно е тази жена да се нарича доктор.

# 280
Мазнейкова се излага сама много повече, от колкото може да я изложи който и да било друг...нека в тоя дух да продължава, че да блесне в цялата си светлина.

# 281
    Аз също съм разочарована от начина по който се водят разговорите тук. Мислех,че сме се събрали зрели хора.
    Мислех,че първоначалният емоционален избилк вече е утихнал и мислите са подредени.
    Сега се борим да ни кажат истината. Да извадят безпристрастно написана ескепртиза и да разберат,че народа няма да чака тънещ в незнание какво се случва с него...и,че АКО има истински виновни и се разбере КОИ точно са те - то същите ще си изтърпят някакво наказание... ама явно съм сгрешила. 

Аз разбрах, че целта е търсене на истината и натиск върху институциите да си свършат работата  Толкова пъти е написано вече.
Нормално е и все още да има и емоционални  изказвания, темата е достатъчно болезнена.

# 282
намирам изказване което е много хубаво и креативно позволявам си да го пусна тук, защото човека не е дал майл, бих го поканила тук. от сайта на "горещо" е
Споделено 17746  

От Emigrant    На 14.07.2009 21:26:42    

Аз съм лекар в една европейска държава, от няколко години не съм в България. Бях си в отпуска и случайно гледах предаването за д-р Мазнейкова. За първи път чувам за тоя случай, може би той е доста известен в България. Случаят е тежък и трудно може човек да остане безучастен. Мисля че самото предаване не беше професионално издържано. Нямаше я експертната част, а именно какво е стаанало и какво е мнението на лекуващите лекари. Показваха се някакви епикризи, но не се прочете какво пише в тях. Това прави предаването малко тенденциозно. Д-р Мазнейкова се прадстави в една много лоша светлина. Това не беше специалист, имаше само някакви общи приказки, че жената си е била болна и много се било направило и т.н. Ама какво точно е било, какво е направено, какво не е могло да се направи, това го нямаше. Това не е поведение на лекар. Но тя е издала епикриза, там сигурно стоят тези въпроси? Аз си обяснявам случая, защото българските нрави са ми много познати. Обществото си създаде една медицина като търговия. Всичко се опрости, разби се структурата, основните болници. Хората решиха че може сами да намират помощ. Това семейство само решава че трябва да иде на 200 км разстояние, защото само в София има болници. Свършва им се една услуга, а именно жената ражда. В тази болница се прави само това. Раждаш - плащаш и си тръгваш. На твоето легло идва следващата. А като се получи усложнение? Усложнения стават навсякъде, лекарите също са хора и могат да грешат. Да ама усложенията са неприятни, струват доста пари, редки са и обществото в България реши, че може да бъдат пренебрегнати. Пацинетите в Европа не се движат хаотически да си търсят болници, те се приемат обратно или насочват към други болници. Това се прави от лекуващия лекар, той не може да изпише или да не приеме обратно болен с температура. Но това са страничните ефекти на системата с клиничните пътеки, при тях усложения не се предвиждат. Това е българската система, не само в болницата на д-р Мазнейкова. И обществото трябва да е наясно какво може да очаква.

ако можеше лекарите сега да са така разумни - мисля че това трябва да им е позицията в този случай и да ни помогнат да оправим нещата...

29.04.2009 г., в. Труд - с. 6
Наказват за починалата родилка

Всички, които са виновни за смъртта на починалата родилка Запряна Коледарова (26 г.) след секцио в болницата на Мазнейкови „Св. София", ще бъдат наказани по надлежния ред. Това съобщи вчера здравният министър д-р Евгений Желев. Той добави, че в момента тече проверка по случая и резултатите от нея ще бъдат оповестени на сайта на Министерството на здравеопазването.

обаче 3 месеца не стигат... ужаас

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 19:30 от Daikatana

# 283
# 284
Толкова пъти е написано вече.
Нормално е и все още да има и емоционални  изказвания, темата е достатъчно болезнена.

Много пъти е писано,обаче имам чувтсвото,че има хора който са готови да убият Мазнейкова на секундата без да изчакат експертизата. 

Общи условия

Активация на акаунт