Истината за Запряна или какво следва?

• 49 110
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 405
Да,познавам човекът,който я е оперирал в Света София.Знаете,че се казва д-р Димитров-изключително добър лекар,невероятен хирург,човек с много опит зад гърба си.Имам щастието да работя лично и с анестезиолога,един от най-добрите анестезиолози в Майчин дом преди 3 години,когато започва да работи за Мазнейкова.И не мога вече да седя и да чета безучастно лъжите,отправяни по техен адрес.Освен това съм чела заключението на патоанатомите от Военна болница и имам своето обяснение на нещата.Нека съответните органи си кажат тежката дума....всички чакаме с нетърпение да излезе най-сетне експертизата.
За Майчин дом,знаете,че Доганов я е оперирал....също изключителен хирург.Аз постоянно задавам въпроси,на които не получавам отговор .....вие мислите праволинейно,търсейки вината на 100% в Мазнейкова.Наистина в Майчин дом Запряна губи четири литра и половина кръв за 24 часа.Това и Mазнейкова го е написала във Facebook /"оставя жената след толкова тежка операция, протекла на фона на много голяма кръвозагуба от повече от 2 литра? Кое налага повторна операция на следващата сутрин, извършена от екип от лекари и от други болници с още 2 литра кръвозагуба"/И още един въпрос имам.След като постоянно се подхвърля за инфекция,за сепсис,за сварена матка....кой е бактериалният причинител на тази инфекция?В Света София не се изолира нищо, в Майчин дом????НИЩО!
Ще си позволя още един цитат на д-р Мазнейкова:

"В заключение искам да кажа, че съдебномедицинската експертиза на пациентката Запряна Коледарова постановява, че смъртта се дължи на ДИК синдром, мозъчен кръвоизлив и шокови промени във всички вътрешни органи. Категорично е отхвърлена диагнозата сепсис. "
Това е заключение на патоанатомите.Не си го е измислила Мазнейкова.
И за пореден път не получих отговор на логичният въпрос:защо не протестирате първо пред МЗ???
За мен....и не само за мен....този протест е целенасочен.Много сте далеч от истината....и вече започвам да подлагам на съмнение добрите намерения на част от вас.Аз съм потребител от повече от 3 години в този форум и ...не съм очаквала,че некомпетентността и праволинейността могат да вземат такива размери.

# 406
тогава защо просто не решим вече за писмото, нали всички искаме истината от министерството или сега пък искаме друго? реално ли искате нещо или искате ние тук да правим експертизата?

# 407
  • София
тогава защо просто не решим вече за писмото, нали всички искаме истината от министерството или сега пък искаме друго? реално ли искате нещо или искате ние тук да правим експертизата?

Искаме истината, но не искаме да участваме в "манипулиране на масите"!

Нека протеста е пред МЗ, нека спрем да се фокусираме върху догадките за мислите и чувствата на Мазнейкова, нека въпросите не касаят само една от болниците! Ето така би било не-тенденциозно и смислено!

nadeto7, чудесно е, че се включи!   bouquet Знаех си, че четете и се "веселите" с експертните оценки тук...

Целта би трябвало да бъде промяна в системата, защото Запряна не можем да върнем, а и тя не е единствената жертва! Защо да пренебрегваме другите жертви, чиито семейства не са намерили сили и начини да се борят за промяна?!

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 23:35 от ivonska

# 408
Надето7, много знаеш, че да не си загубиш работата ли така си се нахъсала...
страх ли те е клиниката на Мазнейкова да не хлопне кепенците, какво?
От това , което пишеш пак излиза, че никои не е виновен за смъртта на Запряна, всички професионалисти, ама човека го няма...

Разкажи, ама не само твоята истина, че като те повикат за свидете в съда, да не се окаже, че изобщо не работиш в тази болница.

# 409
  • в страната на чудесата
наде, а хипотезата за хеморагична треска още ли е на дневен ред? дик синдрома от кръвозагубата ли или има друга причина. нали е имала някакви левкопении преди да роди? има ли някой яснота какво би могло да е това?

бе то е ясно, мазнейкова не е сама в кюпа, то може и затов а да бавят експертизите, че някой по-мастит може да се е объркал... според мен и хематолога трябва да се покаже, че и той едни ги увъртял...

ана, защо се заяждаш? да не би надето да е виновна за нещо?

# 410
тоест сега друго писмо ще се пише така ли? хахаха ее вече се обърках тоталнооо.... я всеки да си напише писмо и да си го изпрати сам, та да ви е мирна душичката хахаха е затова ще си останете със смотаната държава - заслужили сте я с пот на чело!

# 411
Защо да се заяждам, интересно ми е защо Надето7 се разприказва на финала?

# 412
  • в страната на чудесата
Daikatana, а ако постигнем разстрел за мазнейкова, твойта душичка ще мирне ли? само питам...

може да им е писнало...

# 413
  • София
Защо да се заяждам, интересно ми е защо Надето7 се разприказва на финала?

Няма финал. Даже Мазнейкова да изчезне заедно с болницата си, хората пак ще умират, защото вашия протест нищо друго няма да промени, така скалъпен!

# 414
  • София
Мине се не мине и някой зорлем насочва вниманието върху Мазнейкова, уж за да го отклони от нея, пък после се чуди, защо отново в темата се пише за въпросната госпожа.
Е, тва е!
Въртим се в някакъв кръг.
И аз не искам повече да се пише за нея! Не искам да чувам за нея даже! Хайде спрете се, така наречените защитници, за да се съсредоточим върху главното в тази тема.

Мен лично никой не ме е манипулирал.
За жалост, моето семейство не е между "многото благодарни семейства". Точно обратното. То е между многото разплакани. Няма да разказвам историята, защото не е моя, но съм чакала с часове в болнични коридори, палила съм свещи на гроб. Тогава на Мазнейкова й се размина. Никой не й потърси отговорност, защото пострадалите приеха, че в тази държава няма осъден лекар и че е по-добре да си спестят нервите и болката от безсмислените дела. Ето това не искам повече да става. Безпардонните и безхаберни лекари да разчитат на безнаказаност, а потърпевшите да остават с болката и с безнадеждността си. Дори не съм казала на близката ми, която пострада, за писмото, за протеста. Не искам да я връщам в кошмара, който изживя преди години. Може би греша, разбира се. Може би тя е по-силна, отколкото предполагам.
Да, пристрастна съм към трагедията със Запряна. По някакъв особен мазохистичен начин гледам снимките на Мазнейкова и чета интервютата й. Всъщност, предпочитам никога да не я виждам. И въпреки това, гневът ми в случая не е насочен конкретно срещу нея, а срещу "системата"-в която лекарите се прикриват един друг и никога няма виновен. Не мога да разбера това ли искат някои от списващите в тази тема-да продължим да сме овце, да търпим, да се примиряваме, докато в болниците умират близките ни и единствено да се молим за мир на праха им.
Наистина, възмутена съм.

# 415
И ме ме дави въжмущение, особено когато хора от системата, като Надето7 се опитват с полуистини да ни отварят очите.

Не искам да има здравеопазване, което да защитава некадърният и алчен лекар, а пациента да е оставен на стечението на обстоятелствата.
Не искам светилата в медицината да лежат на някакви само скалъпени лаври и да се изживяват ненаказани като Богове.

# 416
  • София
И за пореден път не получих отговор на логичният въпрос:защо не протестирате първо пред МЗ???

По този въпрос вече не веднъж се писа в темата. Протестът е организиран от Христо Коледаров. Изборът на място е негов. Който иска-може да го подкрепи.

# 417
Daikatana отговарям, на въпроса тук, защото кутията ти с лични е пълна.
Запозната съм с темата. Старая се да я следя редовно, но за съжаление интензивната ми професионална ангажираност  напоследък не ми позволява да чета и пиша често, което в никакъв случай не означава, че не съм съпричастна.
По повод въпроса, който ми задавате - има някаква грешка в комуникацията. Споменавайки в един момент, че писмото, което съм писала е "отворено" всъщност съм имала в предвид, че е прочетено.
Под отворено писмо се разбира такова, което е достъпно за широк кръг от хора. Най добрия вариант според мен е то да бъде изпратено до всички медии, за които се сетите и имате достъп. И най добре е това да се случи преди 23 -ти.
Не знам дали ще пишете ново писмо или не, но ако го правите трябва да се случи възможно най-бързо, в противен случай губи смисъл.

# 418
Шефът на лекарския съюз става министър?/21 юли 2009

"Новият министър на здравеопазването ще бъде настоящият председател на Българския лекарски съюз д-р Божидар Нанев, съобщи Дарик, като се позова на анонимни източници...
...До момента няколко имена бяха спрягани за поста на министър на здравеопазването - на ген. Стоян Тонев, на проф. Александър Чирков и на новия директор на АГ "Шейново" д-р Иван Костов."

# 419
  • София
...
Мен лично никой не ме е манипулирал.
За жалост, моето семейство не е между "многото благодарни семейства". Точно обратното.
...
Наистина, възмутена съм.

"Манипулиране на масите" не означава хората да получават персонални писма (например)... Тоест, ти лично даже няма да усетиш един такъв процес...

Що се касае до лошия ти опит - не го поставям под съмнение и звучи ужасно, но нека не забравяме колко много хора могат да разкажат по нещо подобно за други здравни заведения, с други действащи лица...

В този смисъл, не виждам защо се възмущаваш, че има хора, мислещи различно от теб и дори такива, които нямат съвсем същите преживявания със съвсем същите участници?! Моят лош опит с някой лекар не означава бесило за него и не означава, че някой друг не е бил спасен (или каквото там). Нещата са прости - търси се отговорност, медиите информират, НО всеки сам решава на кой да се довери! Няма място за възмущение!

Общи условия

Активация на акаунт