Февруарчетата знаем всички, през Август махат със крачета и ръчички!!! (6)

• 11 661
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  Привет,момичета!
при мен нищо ново за сега,чакам резултатите от стерилната урина,че явно някаква инфекция имам на бъбреците  Sad и на 28ми  ФМ нямам търпение вече-дано всичко е наред  Praynig

Miss_Butterfly този център медицински ,да не е до пощата ,там на Никола Мушанов? Ако е там-моля те не ходи гинеколожката е ужасна!!! поне тази която беше миналата година,не мога да се сетя за име в момента.Страшно груба жена,ако досега не си стъпвал на гинеколог и отидеш за първи път при нея,мисля че тя е човека който ще те откаже повече да стъпиш при такъв...едно,че ми обърка тогава диагнозата,второ че лъхаше на алкохол в 10 сутринта  Shocked Ако искаш отиди все пак до там и я виж точно коя е гинеколожката и пусни в google да видиш какво има за нея.Аз тогава като се разтърсих, за тази при която бях, на нищо добро не попаднах.Ти къде си в Красна поляна?Живот и здраве може да бутаме количките заедно  Simple Smile
  Хубав ден и много положителни емоции момичета!!!

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 15:23 от silvery

# 91
  • София
Бръмби,честито и за изпитите и за бебока!  bouquet

Venivet ,много неприятно!Важното е,че бебчо е добре!  Party

silvery ,Да този до пощата...Егати,ти ме отказа... ooooh! Абе накрая се записвам по з.к. в Т.киркова и това е! То от много избиране понякога така се нахендряш,че...В крайна сметка ако трябва да се случва нещо,ще се случи.Ще гледам да мисля да мисля позитивно и  дамо всичко е наред.

Иначе аз съм в дългия блок на Фантастико-то. Wink Ти къде си?  Sunglasses

# 92
  • Бургас
Здравейте, момичета!  Hug
На мен нещо напоследък не ми се пише, иначе ви чета редовно.  Peace

Разбрах, че в Бургас не може да се направи БХС, а и ФМ. БХС явно ще е в Терапията във Варна. Но ФМ???  Rolling Eyes Бихте ли ми препоръчали лекар за ФМ във Варна?

Аз все още не съм решила дали да ходя на БХС, ще помисля още малко. А, по принцип какви бяха благоприятните седмици за направата на БХС и ранна ФМ?

Hug

# 93
  • Варна
Аз днес ходих, боцнаха ме на две на три, изтеглиха ме, кръвно мериха и общо взето това беше. На 19 август съм на БХС и ехограф, дано всичко с всички изследвания е наред.
С първата ми бременност ми се гадеше и повръщах до 4 месец, а сега до 3 пак ми се гади но много рядко иначе вече не повръщам.

Venivet много кофти си паднала, добре че бебо е наред, като прочетох какво си писала изтръпнах цялата.

Мимита бза ФМ във Варна може да отидеш при Доц. Балев, и без това май той е най-добрия, не съм чувала за друг, но страшно много се чака за час. Чувала съм че хората чакали от 6 сутринта пред медицинския център за да запазят час за следващата седмица. Не знам дали и в майчин дом не правят ФМ, със сигурност правят БХС ама за ФМ не знам.

# 94
Miss_Butterfly сега се сетих за името-Томерова,за мен наистина беше кошмарно преживяване прегледа при нея и като прочетох,че на там си се запътила настъхнах.Иначе аз съм зад пощата до детската градина на Атанас Кирчев,близо сме една до друга  Simple Smile

# 95
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, момичета!!!
Аз се позагубих 5 дни и вие сте почнали вече нова тема Simple Smile
История извън темата бременност Simple Smile:
Бях на рали "България" - страхотно изживяване (както всяко рали впрочем). Но сега успях да говоря с част от пилотите и да взема автографи - и най-важният е от Катето Стратиева за моето Кате, което за пръв път не е с нас на рали Sad Стратиева е прекрасно младо момиче, което се състезава наравно с мъжете, а от тази година има и още една дама - Цвети Георгиева - но.....тя тепърва ще се доказва Simple Smile
За съжаление ралито беше прекратено - след тежка катастрофа загина навигатора на швейцареца  Brian LAVIO (P.I.P. - Flavio GUGELMINI) - отбора беше в нашия хотел; виждахме ги всеки ден; сутринта в 6 преди трагедията потеглихме заедно от паркинга и им пожелахме успех...Още предния ден като обикаляхме по отсечките и бяхме на злополучната, мъжа ми каза: "Тук ще става страшно. Много е опасно" - оказа се лош пророк...
А сега за бременността: за мен всичко е наред и дано да продължава така Simple Smile пу-пу Simple Smile
Имам два въпроса: Казахте ли на първите си деца за бебето? Как приеха новината?
Аз все още си мълча - първо да минат три месеца (суеверие) и второ - май приемането ще бъде отрицателно Sad Навлизаме в пубертета, а и ако се наложи да сменяме училището, а и с него приятелите, за да се оправяме.....не знам какво да очаквам...ще му мисля по-нататък...
Приятен ден на всички!!! Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 16:24 от la vida loca

# 96
Здравейте мамита:)

Честито на чулите сърчица и махащите с крачета и ръчички Hug

Аз днес бях на лекар.Смених си гинеколога, сега съм при мъж, който изглежда спокоен и ми вдъхва доверие.
Споделих за гиназола и мукофина които ми беше изписала предната, не одобри, но поне каза че не ми е изписала
забранени и рискови лекарства за етапа на бременността. До колкото разбирам, повечето лекари не лекуват гъбички до третия месец. Та докито е готин и ще съм при него на женска и дай боже раждане.
Бебчо е в 9г.с и е цели 23 мм.Видях го да шава и сърчицето тупка та тупка Heart Eyes

Споделих за болките ниско долу и в кръста, изписа ми дуфастон за да ме облекчи и каза че спокойно мога да си го пия
до половината на третия без да се притеснявам. В сряда ще ме завеждат на женска, в четвъртък съм на изследвания.
Правих си пълни такива преди да забременея, и всичко беше иделано в норма, надявам се пак да е така:)

Направих един плаж в неделя на сянка, и с малко мокрене във водата от 9 до 11 и бях на седмото небе от щастие.Обаче докато се замъкна после до колата и увяхнах.Право в леглото и дълбок сън.

Предстои ми едноседмична почивка по ужното черноморие и вече нямам търпение:)
Момичета чували ли сте как се отразяват самолетните полети. С милото ще ходим на сватбено пътешествие в Доминикана, октомври когато ще съм в 5 месец. Знам, че е благоприятно време при  бременност, но полета е 10 часа.Чета че доста мами со ибикалят света така, ама да питам аз де и тук:)

Ами за сега това. Май се поулях Embarassed А да осигурявам се на почти 900 лв, а милото ме осигурява на останалите 1100, да сме спокойни една година...все пак всичко се случва.

Желая ви по-малко неразположения и само положителни мисли:)

Хубава и слънчева седмица  Hug Hug Hug

# 97
оле, наистина ли се виждат крачета и ръчички ...  Heart Eyes

нямам търпение и аз да видя Simple Smile) тази седмица съм предвидила преглед...

А момичета, някои от вас планира ли дълга екскурзия...ние с милото мислим малко из Европа да мръднем с колата и незнам ... само се притеснявам да не е много изморително ...

Има ли някой с подобен случай?  newsm78

# 98
CurlyZ аз знам,че по принцип не е хубаво честото пътуване, заради радиацията, но за 1 път няма да има проблем...познавам доста мами, които през бременността си са пътували-дечицата са им здрави...така че не се притеснявай  Hug

А за осигуровките взех да се замислям дали да не ги вдигна на 2000 ... направо в счетоводството ще вдигнат ръце от мен  Thinking

# 99
Благодаря ти Miss D, то ще е само тогава и се моля всичко да е наред, защото не съм и мечтала
да отида на таков арайско кътче Embarassed Иначе вътрешното ми усещане подсказва, че ще съм ок  Simple Smile

А и съм убедена, че хубавите пътувания, носат хубави емоции на бебоците  Hug

# 100
  • София
Miss_Butterfly    Аз се записах в Тина Киркова с направление при Веско Илиев и за сега съм мн доволна Simple Smile Може него да избереш Simple Smile Но сама си реши после да не ме обвиняваш:))

За Самолета съм 4увала, че до 32 седмица няма проблем и за да те пуснат да се качиш в самолета ти трябва медицинско коя седмица си Simple Smile Това го знам защото ходих на сватба и кумата долетя от Испания и е имала проблеми със полета заради медицинското, дано да нямаш, успех  Hug

Ина4е на мен ми излязоха резултатите вси4ко ми е в норма, само дето ще ми изписват глобули имам гъби4ки, но ще е след морето ще ида към 17ти , аз и неги усещам този път Simple Smile А утре съм на ранна ФМ мисля си 4е вси4ко ще е наред, дано  Praynig

Успех на вси4ки с прегледите и изследанията и се пазете, като про4етох как е паднала горката лошо ми стана  Sad

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 16:49 от Sashkova

# 101
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мамита виж какво ти копирах за ФМ от страницата на доц. Томова:

Феталната морфология представлява ехографска оценка на всички органи и системи на плода. Оптималният брой изследвания са 3:
12-13 гестационна седмица в съчетание с ранен биохимичен скрининг
16-19 гестационна седмица в съчетание с късен биохимичен скрининг
19-40 гестационна седмица за оценка развитието на органите и системите

Феталната ехокардиография представлява ехографска оценка на феталното сърце и се извършва експертно от детски кардиолог, специализиран в диагностиката на сърдечните заболявания преди раждането. Оптималният брой изследвания са 2:
17-23 гестационна седмица от бременността
24-40 гестационна седмица от бременността

А това за БХС : оптимални срокове - раннен БХС - 11-14 г.с.; късен БХС - 15-20 г.с

Разбира се това са оптимума изследвания, но......аз лично смятам да направя едно БХС - в 13 г.с. и една ФМ - пада се в 15 г.с., но това е, защото при доц. Томова много трудно се намира час и тя тогава каза, че има и аз се съгласих Simple Smile нямах друг избор Simple Smile
Успех!
А иначе смятам, че дори и аз се презастраховам и това са ненужни изследвания.....с предишната си бременност (преди 11 години) нямаше такива екстри Simple Smile Продължавам да поддържам мнението, че колкото повече информация имаме, толкова повече се "шашкаме" и се вкарваме във всякакви "филми"Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 16:53 от la vida loca

# 102

А иначе смятам, че дори и аз се презастраховам и това са ненужни изследвания.....с предишната си бременност (преди 11 години) нямаше такива екстри Simple Smile Продължавам да поддържам мнението, че колкото повече информация имаме, толкова повече се "шашкаме" и се вкарваме във всякакви "филми"Simple Smile

И аз съм "за" този начин на мислене.

Момичета, защо "гоните" 2000 лв. осигурителен праг? /простете моето невежество/

Miss D, бях писала и преди - септември, живот и здраве, отиваме на Корфу с нашата кола. Това е около 6-7 часа с кола и още 1,45 ч. с ферибот. Не съм говорила с доктора ми, но ще му каже сега в четвъртък. Мисля, че по принцип няма проблем. Единственото е как се чувстваш ти самата. Дано при мен да е минало гаденето и се чувствам добре, че и ще трябва да кумуваме септември.

Много съм се затъжила за моето слънчице - от един месец е при свекърва ми и не съм го виждала въобще. Ноооо, като взема сега в четвъртък отиваме при моята мама и после на Приморско   grinning039. Юхууу. Леле как се радвам като малките деца.

Хайде чао  Hug 

# 103
  • София
silvery ,Близко сме си,да. SunglassesЩе се мамосваме заедно. Heart Eyes

Sashkova , искрено ме разсмя,мила!  smile3525 Напротив,благодаря,че споделяш мнение и ми даваш насока!  bouquet

За осигуряването минах на осигурителен праг 1000 лв,който сама си плащам.Дано всичко е наред и взимаме повече парички . bowuu

la vida loca ,виждам,че си се записала в 15 г.с. за ф.м.,аз се ще ходя,когато съм в 14 г.с. и 2 дена исе притеснявам,че срока е до 13 г.с. Rolling Eyes Ако си говорила лично с Томова,тя каза ли дали е проблем по-късната седмица?При теб специално?(Щом имаш записан час сигурно не,но аз да попитам  Wink ) Защото навсякъде чета,че в по-късен етап гънката,която се измерва се изменя и вече не е толкова надеждна диагностиката. Confused 

На пътуващите благородно завиждам ,особено за Доминиканската-струва ми се като рай и много бих искала и аз да я посетя  Flutter !
Леко пътуване и приятни емоции през почивката!  newsm03

# 104
Miss_Butterfly такъв час ми даде Томова и аз не можех нищо да кажа Simple Smile Наблюдаващата гинеколожка каза, че ако е (недай боже) зле БХС-то ще направим по-ранен преглед при Томова (те работят заедно), а иначе ФМ ще я направя за лично удовлетворение (ако БХС-то е добро Simple Smile).
Не знам дали е уместно и прието да се пускат линкове, но ако искаш ще напиша линка за страницата на доц. Томова. Лично аз си записах час на 15.07(в 7.г.с.) и най-ранния беше за 10.09 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт