СЕПТЕМВРИ-09'32

• 11 574
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
 Аз съм малко  smile3532 newsm62 с моите въпроси, но много се притеснявам от невидението.
 Какво представлява изтичането на околоплодните води?  newsm78 Това не е като да отидеш по малка нужда, то не може да се контролира нали? Още веднъж се извинявам за въпроса си, но напоследък започвам все повече да фантазирам  newsm78 #Crazy

# 151
  • Габрово
Нямах нет почти два дни и направо полудях като не мога да ви чета  Crazy

Виждам още едно бебче се е пръкнало и по този повод Честито на мама Розалина   bouquet Да наддава бързо малката и скоро да си я прибирате в къщи.
И на Манос наближава края на престоя в болницата- нека бързо качи нужните килца и да се прибира и той с мама  Heart Eyes

bebe6oci, не само на същата марка количка си се спряла, а и вероятно на същият цвят- аз поне харесах оранжевото, но пък още не съм ги виждала наживо. Ти пробва ли количката, лесно ли се бута? Аз няма да взимам зимен кош защото си има легнало положение и изобщо ако ми трябва някой от допълнителните аксесоари ще си го поръчам допълнително онлайн.

Иначе днес бях на ЖК- бебка е 2.300 и според доктора по всяка вероятност ще се роди преди термина. Издадоха ми болничен лист и ми дадоха и списък с необходимите неща за болницата.

# 152
Нямах нет почти два дни и направо полудях като не мога да ви чета  Crazy

Виждам още едно бебче се е пръкнало и по този повод Честито на мама Розалина   bouquet Да наддава бързо малката и скоро да си я прибирате в къщи.
И на Манос наближава края на престоя в болницата- нека бързо качи нужните килца и да се прибира и той с мама  Heart Eyes

bebe6oci, не само на същата марка количка си се спряла, а и вероятно на същият цвят- аз поне харесах оранжевото, но пък още не съм ги виждала наживо. Ти пробва ли количката, лесно ли се бута? Аз няма да взимам зимен кош защото си има легнало положение и изобщо ако ми трябва някой от допълнителните аксесоари ще си го поръчам допълнително онлайн.

Иначе днес бях на ЖК- бебка е 2.300 и според доктора по всяка вероятност ще се роди преди термина. Издадоха ми болничен лист и ми дадоха и списък с необходимите неща за болницата.

Valkata78, поздраеления за добрите новини! Може ли да питам нещо? - Те как познават колко кг е бебето? Аз съм в 31-ва седмица, последно ме гледаха на видеозон на 4-ти, но не са ми казвали колко кг е бебето. Ти ли трябва да питаш, или те ти казват след един определен срок, или? И как го измерватна килограми, на 2Д обикновен видеозон ли?

# 153
 valkata78, количката е много удобна, поне на мен ми се стори така. Върти се само с показалеца, стори ми се доста маневрена. И съм я намерила и на промоция, което си е върха.  LaughingМисля още утре да ходим да я взимаме  newsm44 четох, че този модел нямал пълно легнало положение, а само 170 градуса, но не е вярно - има си. Според мен си струва Peace

# 154
Ми ...
На финалната права да се присъединя и аз. Всъщност ви познавам още от самото начало, тормозя LaDiDa на лични също отдавна, но по ред причини чак сега се "показвам" при вас.
Накратко: втора бременност, от Бургас, термин - неизвестен. Всеки път е различен, но към средата на септември трябва да се появи човека. Според лекарите - мъж.

Честито на новата мама и жива и здрава Борислава! Simple Smile
И на Манос успешно наддаване, че скоро да се прибира у дома при мама! Simple Smile

Друго сега не се сещам.

# 155
  • където има любов
Валка и аз като теб нямах нет,по точно още нямам вкъщи,та затова дотичах до работното място.Много ми липсвате ,като не мога да ви чета!
Розалина честито бебече и скоро да си го гушкаш у дома.
Неки и на теб пожелавам същото!
Атракция ,това с багажа за родилно-много неприятно и аз съм го преживяла.Като ме приеха предния път,аз с един огромен сак,никой не си направи труда да ми помогне.Превиваща се от болки и предсавете си тътреща огромен сак.На всичкото отгоре решиха ,че ще ме пратят в патологична,която е един етаж нагоре.Не издържах и помалих една санитарка да ми донесе сака,а тя така ме изгледа...
Момичета ,незнам при вас как е ,ама аз много често усещам натиск ниско долу,даже някой път имам чевството че ще се напишкам. newsm78Дали е нормално?

# 156
Добре дошла на новата мама, леко бременеене ти пожелавам.
чифлигарова аз също имам такива състояния и незнам дали е нормално в петък съм при доки и ще я попитам но си мисля че е нормолно понеже нали вече бебо тежи.

# 157
Чифлигарова и при мен някои път е така ама аз ще питам в понеделник като отида при доки  Hug

# 158
  • София
Здравейте и от мен!
Виждам, че имаме още едно бебе, Розалина да ти е жива и здрава малката и скоро да се приберете вкъщи!
А и на Манос пожелавам бързо да наддава, че да можете да си го взимате вкъщи!
За желязото, аз пия Феро-Фолгамма, гълтам ги набързо, така че не знам как са на вкус, но миришат на шоколад. По трудно ми е с Диаспорала, че има много гаден вкус...ама още малко ще ги пия, лекарката ми каза след 2-3 седмици да го спирам.
Ние в събота купихме легло, матрак и повивалник  newsm68 Качих снимки в албума! Много съм щастлива, че беба вече има къде да спи Simple Smile
А, и да ви се оплача, купих си уред против комари на Чико (25 лв), уж става за бременни и малки деца, ама НЕ ДЕЙСТВА!  #Cussing out В събота бях много щастлива и си мислих, че най-накрая ще спа през нощта, остави вратата към терасата широко отворена, но към 5ч сутринта се събудих и като светнах лампата, 5 комара на тавана  Shocked Вярно, че бяха леко замаяни и лесно ги убихме, ама пак ме бяха ухапали  #Cussing out Сега явно не ми остава друго освен да страдам до 10-ти август, когато ще дойдат да ни монтират комарниците  Rolling Eyes

# 159
  • Габрово
Добре дошла, wish  Hug

kleopatra10 , и без да питам винаги ми казват колко кг е бебето. Някой беше споменал, че на базата на дължината на бедрото ако не се лъжа ти казват евентуалните кила така, че всичко е хипотетично и често има разминавания.

bebe6oci , каква е проморционалната цена, че аз гледах в Касида струва 380 лв.а е била 430. Абе тва ще е количката въобще и спрях да търся други.

А колкото за чувството, че ще се напишкате да ви успокоя, че и предната бременност и сега като кихна непредвидено(а то все така се получава) и направо си пишвам малко в гащите, но четох, че било нормално в последните месеци- имаше си логично обяснение, но все пак е доста неприятно  Embarassed
То и ме е срам да питам доктра, че моя все е с мен и хич и не знае за някой мои неразположения  Crazy

За хемоглобина съм си направила смес от мед, лимони и орехи и така и не си купих лекарството, което док изписа, а след няколко дни като дам кръв и урина ще знам дали моят бабин метод е дал ефект  Wink

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 15:33 от valkata78

# 160
От комарите се избавям с аутан. Детския за всеки случай. Просто си лягам намазана. Уж имаме комарници, но все намират от къде и как да се вмъкнат у дома.

За напрежението на пикочния мехур - с предната бременност имах този проблем. Имах чувството, че ще се напишкам и през 10 мин бягах до тоалетната за по 3 кипки. Сега не е така, ама този път бебето много рано се обърна с главата надолу и усещам ритниците му по скоро в ребрата ...
Не знам дали това има значение.

А може ли и на мен да дадете "пропуск" за албумчето, да ви разгледам и да пробвам да пусна някоя снимка. Simple Smile

# 161
  • София
Wish, изпратих ти паролата, аз за аутан знам, ама нали се мажа вечер с разни неща против стрий, не знам дали може върху тях и аутан да слагам  newsm78 Просто исках нещо вместо Раида, ама май се прецаках  Confused

# 162
Привет и от мен! Докато ви изчета доста време мина!
Розалина честито бебче! Скоро да се прибере в къщи!
Това с пишкането и при мен се случва. Доки в петък каза, че бебо е с главата надолу и с ръцете подпира мехура. А с краката ме рита в стомаха - направо красота  Rolling Eyes
Клеопатра аз съм се насочила за раждане в Токуда. От самото начало си ходя на ЖК там.
Не знам какъв багаж ще стягам  newsm78 Доки каза в петък, че ще ми трябват само тоалетни принадлежности и чехли /за мен/, и ръкавички за бебо. Аааа каза да не забравям зарядното за телефона и фотоапарата  Joy Като отида за болничния мисля пак да питам.
Добре дошли на новите мами   bouquet

# 163
 "Неудобството и нуждата на бременната да ходи често по малка нужда се дължи на натиска на матката върху пикочния мехур". Напълно нормално през бременността.
 Изпускане на урина - "Предизвиква се от слабост на тазовите мускули и натежаването на растящия плод върху пикочния мехур. Ходете по-често в тоалетна.Правете редовно упражнения за укрепване на тазовото дъно.Не допускайте запек."
 valkata78, тук в Прага само количката съм я намерила за 370 лв. горе долу като ги обърна в левове, а целия комплект със зимния кош + одеалце и  чанта идва някъде около 560 лв. Не знам в БГ колко е целия комплект, но определено и аз се спрях на нея и повече не гледам други да ми се мъти главата с още повече размисли  #Crazy #Crazy newsm78 newsm61
 Ние утре сме на лекар, нямам търпение. Дано всичко е наред  Praynig Praynig Praynig ще пиша след това. Малко се притеснявам как наддава, защото предния път беше със седмица назад и доктора каза, че била манекенка, дълга пък слаба, на баща си ще прилича  Joy smile3533
 Доскоро от нас

# 164
Включвам се ,за да отговоря на запитването на bebe6oci,за изтичането на околоплодните води!Моето първо раждане започна именно така.Както си дремвах след обяд и просто на сън усетих едно стабилно подмокряне.Ей така изведнъж текна.В момента,в който скочих и си шурна просто по краката ми.Повярвай ми,това не може да се обърка с друго!!!Не е задължително обаче раждането да започне така,предполагам,че знаеш.При някoи започва с контракции,без изтичане на околоплодна течност.
Да си кажа мнението и за количката!Аз харесах повече орнжевата.Модела е много хубав!!

Добре дошла и на wish!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт