За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема

• 69 091
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, скачам в темичката с бърз въпрос. Търся дърводелец, който да реновира 2 стола, шлайфане, байцване и лакиране. Мебелите не са стари с някаква специална стойност. Ако сте виждали някъде такова ателие или имате координати, моля пишете ми на лични. Става въпрос за София, най-добре би било, ако е в районите Стрелбище, Боров, Гоце Делчев, Бъкстон и т.н. Предварително ви благодаря  Hug

# 646
И аз с въпрос. По-скоро молба за идея.

Имаме на едно място в къщата врата от тези пластмасовите хармоники, ако се сещате. Дали има вариант да я направим да се заключва? Виждала съм в една мострена зала такава врата със заключващо устройство. Но бяхме купили вече нашата преди време. Някакви идеи?

# 647
Здравейте,момичета!

Искам да ви попитам има ли начин да се изправи кожено яке,стояло дълго време сгънато?
Якето не е било сгънато добре и е намачкано доста.Две седмици е на закачалка,но ефект няма.

Боядисах преди време едно яке при кожухар,но не ми харесва цвета.Може ли да се премахне боята и да се възстанови оригиналния цвят?

# 648
  • София
Здравейте,момичета!

Искам да ви попитам има ли начин да се изправи кожено яке,стояло дълго време сгънато?
Якето не е било сгънато добре и е намачкано доста.Две седмици е на закачалка,но ефект няма.

Боядисах преди време едно яке при кожухар,но не ми харесва цвета.Може ли да се премахне боята и да се възстанови оригиналния цвят?

За измачканото яке - занеси го в някое хим.чистене да ги изгладят с пара!
За боядисаното - няма начин.

# 649
  • София
И аз с въпрос. По-скоро молба за идея.

Имаме на едно място в къщата врата от тези пластмасовите хармоники, ако се сещате. Дали има вариант да я направим да се заключва? Виждала съм в една мострена зала такава врата със заключващо устройство. Но бяхме купили вече нашата преди време. Някакви идеи?
Ние също имаме такава врата-хармоника, на Интеза е. Когато я купувахме си имаше такива врати направо със заключалка, нашата е без. Предполагам, че може да се купи само един ламел и заключалката - ето координатите им
http://www.stroitelstvo.info/catalogue/companies/614550_inteza_ood

Иначе сме я купували от Бриколаж, но нямам идея дали се продават само части за тях там.

# 650
  • София
Добре, че имам две тоалетни- едната е висяща, другата здраво закрепена за земята. Ще насочвам гостите си според теглото към едната или другата, да не вземе да стане някой сакатлък. ooooh! Laughing
[/te]

Ако се монтира вграденото казанче като хората няма проблем да седне и по тежък човек.

# 651
...Иначе сме я купували от Бриколаж, но нямам идея дали се продават само части за тях там.

Сега като го написа, се сетих, че точно там ги гледах тези, които се заключват. Яд ме е, че не съм знаела по-рано и за този вариант със заключването Rolling Eyes.
Благодаря за координатите Hug.

# 652
Да ви питам нещо.На какъв режим печете
кекс?Вчера реших да направя първият кекс
в живота си и той изгоря.Много внимателно
прочетох и го сложих на режим "долен нагревател+
вентилатор-подходящ за печене не кейк"и нищо не
стана. Фурната ми е GORENJE.Благодаря!

# 653
Режимът си е ок. Аз лично  пека на вентилатор освен ако не е нещо по специално. По важна е температурата и формата, вк оято се пече кекса. Около 170-200 градуса, като колкото е по тънък кекса толкова по висока Т. Най добри за традиционния кекс са формите с дупка в средата. Ако няма дупка и е прекалено дебел изгаря отгоре, а в средата остава глетав в средата.

# 654
  • София
Да ви питам нещо.На какъв режим печете
кекс?Вчера реших да направя първият кекс
в живота си и той изгоря.Много внимателно
прочетох и го сложих на режим "долен нагревател+
вентилатор-подходящ за печене не кейк"и нищо не
стана. Фурната ми е GORENJE.Благодаря!

Пека на долен реотан с вентилатор на 180 градуса. Като фурната винаги я пускам да се загрее предварително. И моята е Горение.

# 655
Формата е с дупка,но го сложих на
270 градуса.Видях в началото,че загаря
(на петата минута)и сложих фолио от
горе.Нищо не стана.А на коя приставка го
слагате: долна,средна,горна?Бях го сложила
на долната.

# 656
  • София
на долната.

270 градуса???? Е няма начин да ти стане нещо на тази температура. Кексовете се пекат между 180 и 200 градуса.
Аз слагам моя на средната.

# 657
Благодаря Ви!  bouquet

# 658
  • Countryside
на долната.
Кексове пека на 160-180градуса с вентилатор, накрая допичам на 200 за коричка на грила.

# 659
кексове пека на 170гр без предварително загряване на фурната,отгоре и отдолу с вентилатор,решетката посредата

Общи условия

Активация на акаунт