За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема

• 69 028
  • 781
  •   1
Отговори
# 750
  • София
А също имам една питанка:
от април сме новодомци и естествено нямах представа,как  е зимата.След основен ремонт и обзавеждане,от вчера установих,че в кухнята където е абсорбатора,и по точно тръбата ,която отвежда навън връща студено! Shocked
Т.е. ако не готвя и не е пуснат абсорбатора,от тръбата през абсорбатора връща студен въздух.И сега кухнята е затворена,като вляза в нея сигурно разликата е 100[/size]С.Дайте ми съвет,какво да правя?

# 751
Madam Stasita  има едни капаци, които се слагат на отвора. Когато е включен аспираторът се отварят, за да излезе въздухът. Когато не работи стоят затворени и не позволяват от вънка да влезне въздух. Когато си дойде мъж ми ще го питам как се казват  Peace  (ама как обяснявам, дано си ме разбрала  Crazy  )

# 752
ето го, до някъде ще реши проблема http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=16&pid=413

# 753
  • София
Madam Stasita  има едни капаци, които се слагат на отвора. Когато е включен аспираторът се отварят, за да излезе въздухът. Когато не работи стоят затворени и не позволяват от вънка да влезне въздух. Когато си дойде мъж ми ще го питам как се казват  Peace  (ама как обяснявам, дано си ме разбрала  Crazy  )
Да мисля,че се сещам,а имаш ли представа от къде могат да се купят,защото живея срещу Бриколаж,и ей сега ще отскоча да видя имали такова нещо,само да му знам името Laughing
rummi_pl ,много ти благодаря  bouquet,вече се бях снабдила с наилонови болнични калцуни Crazyда ги слагам на тръбата,ама е кучи студ все едно си навън.

# 754
  • София
PeaceОк отивам за възвратен клапан до Бриколаж.
Ей златни сте и сте много бързи в отговорите!

п.п. Натрих носа на мъжа ми Mr. Green,защото все ме подиграва,че седя във форума на бг-мама,ама заради бг-мама няма да мръзнем в кухнята.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 16:26 от Madam Stasita

# 755
 Hug   Питай мъжът си за ф-то на тръбата, че май имаше някакво значение  newsm78

# 756
руми е права, ф-то е от значение.и в сайта са показани за ф-120 и ф-150

# 757
  • София
Така и не питах за ф-то Grinning,защото сега влизам и виждам,че сте писали,но купихме и явно сме уцелили ,защото пасна идеално.
6,50 пластмасова клапа от Бриколаж.
Още веднъж много ви благодаря ,че ми обяснихте  bouquet

# 758
Искам да питам поларените одеала дали лепят много мъхчета. Харесала съм едно тъмносиньо, но се чудя дали няма да полепват много боклуци и как се чисти евентуално.

# 759
сигурно зависи и от полара, ама аз имам две такива(тъмно сини)и нямам проблеми.изтупвам ги и ги пера в пералнята.

# 760
  • София
Мадам Стасита, още нещо да напомня като добра свекърва.  Crazy
Разбирам, че тръбата ви е изведена направо навън, клапата решава проблема със студа, но отчасти. И при нас е така и в кухнята си е студено, парното работи там нон-стоп. както и да е, ще мисля някакво преустройство в бъдеще.
Напомнянето ми е за друго - щом тръбата ви е навън, задължително трябва да има решетка на нея/мрежа или каквото и да е. Нашата нямаше нищо и едно нахално пиле си беше направило гнездо в тръбата.  Laughing Сега сложихме решетка.

# 761
  • София
Мадам Стасита, още нещо да напомня като добра свекърва.  Crazy
Разбирам, че тръбата ви е изведена направо навън, клапата решава проблема със студа, но отчасти. И при нас е така и в кухнята си е студено, парното работи там нон-стоп. както и да е, ще мисля някакво преустройство в бъдеще.
Напомнянето ми е за друго - щом тръбата ви е навън, задължително трябва да има решетка на нея/мрежа или каквото и да е. Нашата нямаше нищо и едно нахално пиле си беше направило гнездо в тръбата.  Laughing Сега сложихме решетка.
А добре!
Мерси,добре,че ми казваш,защото имаме много врабчета и гълъби.И да не осъмнем някой ден с гнездо Laughing

# 762
Да ви питам и аз нещо. Извеждаме кухнята на балкона или поне това искаме да стане, обаче сме на 7ми етаж и искаме да направиме дупка във външната стена за абсорбатор, да ама как ще стане тая работа? Мнгоо сме нависоко и как ще се прокарат тия тръби, да не говориме за тоя клапан, който сте коментирали по горе  newsm78

Другото нещо което ме инетерсува е вградените фирна и котлони, как се захранват към ел. инсталацията, към контакти ли се включват или как става номера? Че нашия майстор ни изкара един кабел за абсорбера и един контакт долу, за печка, да ама сега мисля че като са вградени ще трябват два контакта..офф незнам вече  #Crazy

# 763
  • София
Нищо, че сте нависоко, няма значение. Дупката трябва да ви я пробие някой с къртач, слагате тръбата /задължително с решетка отвън  Grinning/, замазвате около нея и си монтирате кухнята. нищо сложно няма. Клапана може и там да го сложите, може и на самия абсорбатор долу, където излиза от него тръбата.
За монтажа на вградените котлони и фурна - те обикновено се продават с кабел, но без щепсел. Свързват се направо с тока, който ще ви монтира тези уреди си знае, така че само един кабел е достатъчен за всичко.
Нашите фурна и котлони имаха щепсели, но пред изумения ми поглед монтажниците за секунди отрязаха щепселите, щях да получа удар. После разбрах, че направо свързани с кабела е по-добре.  Laughing

# 764
  • София
За котлоните трябва кабела да е на отделен предпазител и поне да  е 4кв.А за въпроса на клапана повечето абсорбатори ги продават с такъв клапан.

Общи условия

Активация на акаунт