Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 1

• 24 077
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
и аз съм на същото мнение като nana77 едно кафе или една кола на ден ако си с ниско кръвно само биха ти подействали по добре само да не ги пиеш преди лягане,мен доки таки ми каза и шоколадче ама пак през деня.
знам за бременни който са болни не че има нещо общо но само това се сещам което не сте казали мен ми казаха като бях болна да спра прясното мляко за определено време докато ми мине настинката,но това може да е за всеки индивидуално.
сещам се ако на бременната и вървят много киселини да се ограничава с чесъна,оцета,газираното и т.н.
ето тук има хубава статийка какво да се яде и какво е полезно кое какви витамини има
http://ladyclub.eu/plugins/p2_news/printarticle.php?p2_articleid=83

# 196
  • Бургас
Бобито мн хубава статия,но направо си ме стрсесна ,аз като се замисля нямам никакъв апетит,понякога ям по един път на ден Embarassed и ми се струва че не приемам достатъчно витамини.Дали да почна да приемам под формата на таблетки newsm78,споделете вашия опит Hug

# 197
  • София
Бобито мн хубава статия,но направо си ме стрсесна ,аз като се замисля нямам никакъв апетит,понякога ям по един път на ден Embarassed и ми се струва че не приемам достатъчно витамини.Дали да почна да приемам под формата на таблетки newsm78,споделете вашия опит Hug

Не съм приемала никакви витамини на таблетки. По рационално хранене - зеленчуци, плодове, млечни продукти - са достатъчни, вместо да се тъпчеш с химии.

# 198
еми аз и аз има някой неща който или не обичам или не ми се ядат а има и такива който преди не ядях а сега проядох ама като отидох при доки тук и ми изписа едни таблетки който са като ударна доза витамини имат всичко в тях от всички витамини незнам дали в българия ги има точно този вид,но на мен лично ми помогнаха да не се чувствам отпаднала и да ми някак по живичко иначе все ми беше изморено Наталбен се казват тук гаранция и в бг има някакви подобни който не са вредни питай твоя доки така ще знаеш че даваш всичко на бебо освен от храната,като имаш на предвид че повечето храни сега така ги правят че не можеш да кажеш че са полезни а по скоро вредни

# 199
  • София
Аз пиех само Матерна.
Каквито и витамини да пиете, не забравяйте, чете не заместват яденето. Могат да се използват само като добавка.

# 200
Здравейте мами, как сте днес?

Искам да попитам след секцио как става къпането , трябва ли да си купя някакви превръзки (лепенки) за да не се мокри раната, какви са те, и колко време нетрябва да се мокри ? Това и докитата предполагам ще ми го обеснят ама аз да съм потготвена че днес ще попазарувам малко и да знам ... благодаря предварително.

# 201
  • София
Здравейте мами, как сте днес?

Искам да попитам след секцио как става къпането , трябва ли да си купя някакви превръзки (лепенки) за да не се мокри раната, какви са те, и колко време нетрябва да се мокри ? Това и докитата предполагам ще ми го обеснят ама аз да съм потготвена че днес ще попазарувам малко и да знам ... благодаря предварително.

Има специални водоустойчиви лепенки. Във всяка аптека.

# 202
Благодаря Ви !

мамиии искам да попитам някой знае ли тези шипенца на др.браун който са само за кърма ли може да се ползват или мога да си ги ползвам и за друго -  вода , сок .... и т.н.
че така като гледам всичките ми шишета са на др.браун и едно на чико ама то е  от това с чупката което е (ако се сещате за кое ви говоря)

дали ще трябва сега да си купувам на ново шишета или ще мога да ги ползвам тях без проблем  ? Thinking

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 23:57 от AnMary

# 203
  • София
Могат да се използват за всичко. Няма различни шишета за вода, за АМ, за сок и т.н.
Има само различни видове биберони.

# 204
Благодаря на всички за отговорите за храненето на бременната! Бяха ми много полезни!  Hug

# 205
Здравейте. Има ли бременни, които приемат или са приемали бромокриптин /или подобните / и до кога?
Приятен ден на всички.

# 206
  • тук
Тя темата за храненето поприключи, но аз бих искала да кажа  за "прекаляването с плодове". Ако бременната жена не се тъпче с рафинирана захар (аз повръщам всичко сладко, откакто съм бременна, поради което вече два месеца не съм и опитвала), то никакво количество плодове не могат да и навредят. Това, че е доказано, че от тях се пълнее, няма нищо общо с храненето на бременната. Той и хлябът не е полезен, но правилният хранителен режим на бременната включва 2 филийка на ден.
Що се отнася до витамините на таблетки - и най-добрите имат химия, а в Бг все още има достатъчно обикновени негенномодифицирани плодове и зеленчуци, така че аз съм ЗА тях Simple Smile
Лека бременност на всички  Hug

# 207
Относно витамините - добър вариант са Пренатал на Джеймисън. Peace

# 208
Здравейте. Има ли бременни, които приемат или са приемали бромокриптин /или подобните / и до кога?
Приятен ден на всички.

Аз съм приемала парлодел последните 3 месеца от бременността.Мисля,че трябва да го пиеш до края,а и след това.Но не можеш да кърмиш.

# 209
Цитат
Приятен ден на всички.
Бромокриптин пих за спиране на кърмата Rolling Eyes
Ти за какво трябва да го пиеш по време на бременност  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт