Любители на кучета-9

• 60 810
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Кучето мина успешно тест за дисплазия и бруцелоза, не се притеснявай. Това, което искам да обясня е, че отговорността е и на двамата стопани. А бъдещите кучета, поне 2 от тях, има на кого да бъдат дадени. Говорим за хора, на които може да се има доверие. Аз също няма да тръгна да давам животно на непроверени хора.

# 541
Практика е стопаните на женската да избират мъжкар за заплождане, а не обратното.  За да бъде избран даден мъжкар той трябва да е доказано добър или по точно казано по добър от много други, защото в противен случай ще бъде избран друг, а не той.  За да докажат предимствата на своя мъжкар пред другите, стопаните му се стремят да осигурят повече титли и работни изпитания, ако такива са характерни за породата. Другия начин е да си купят женска за своя мъжкар, да си я отгледат и със сигурност /дали?!?/ да си я заплодят със него. Но в такъв случай няма стопаните на женската да му мислят за останалите кученца.
Може да е странно за някого, но аз не заплождам собствената си женска само със собствения си мъжкар /хинове/, а вложих много усилия, за да взема под аренда друг мъжки от Русия, вложих в него сили и пари за да му спечеля титлите от нашия регион, заплодих и след това го върнах на стопаните му. Защо си правих толкова труд?!? Все едно у нас никой няма да оцени каква селекция правя по този начин.  Правя го защото  това е начина да се подобряват породите а не "съседското" развъждане.

# 542
Здравейте.Искам да попитам някой дали знае къде може да се намерят породата МОПС или някой ако продава ще съм благодарна ако пише,понеже много харесваме тази порода и си търсим,но видях в нета че са по 600 700лв. и ми се виждат много,така че ще съм благодарна ако ми помогнете,мерси

# 543
  • Sofia
Имаме куче на 14-15 години, голямо, комбинация между немска овчарка и някаква друга порода.
Вече няколко пъти (през няколко дни) получава страхотни гърчове, лежи на пода, тресе се страхотно, муцуната му се опъва и му излиза пяна от устата. Това продължава по няколко минути, после спира, няколко минути не успява да стане, като успее залита и се удря навсякъде и не може да се успокои.
Някой знае ли какво може да му е?

# 544
  • София
Първото, което ми идва наум, е епилепсия. Но аз не съм лекар, не съм компетентна. Най-добре заведете кучето на ветеринар или извикайте такъв да дойде у вас. Ако ви трябва, имам телефона на добър лекар, който ходи по домовете.

# 545
  • Пловдив
Имаме куче на 14-15 години, голямо, комбинация между немска овчарка и някаква друга порода.
Вече няколко пъти (през няколко дни) получава страхотни гърчове, лежи на пода, тресе се страхотно, муцуната му се опъва и му излиза пяна от устата. Това продължава по няколко минути, после спира, няколко минути не успява да стане, като успее залита и се удря навсякъде и не може да се успокои.
Някой знае ли какво може да му е?
Най-добре го заведете на ветеринар  Peace
Ако нямаш възможност задай въпроса си тук, ще ти отговорят ветеринари
http://forum.dog.bg/-f44.html

# 546
  • Sofia
Благодаря ви, ще го заведем непременно.

# 547
  • сусурлево
Здравейте.Искам да попитам някой дали знае къде може да се намерят породата МОПС или някой ако продава ще съм благодарна ако пише,понеже много харесваме тази порода и си търсим,но видях в нета че са по 600 700лв. и ми се виждат много,така че ще съм благодарна ако ми помогнете,мерси
по толкова са мопсовете и по 500 лв има , но рядко , забелязала съм ,че спец. в дребните породи има някаква мода , модата на мопсовете отминава съответно и цените ще паднат ( звучи смешно , но с такова впеч.съм останала) преди зоомагазините бяха пълни с мопсове , сега са с чихуахуа , която е около 2000 лв. преди нея имаше вълна от померани . Ако можеш да чакаш изчакай , ще им паднат цените сигурна съм .

# 548
  • София
...Все едно у нас никой няма да оцени каква селекция правя по този начин...
Именно, никой няма да оцени тези усилия, заради хора, които искат "да запазят хубавия ген" на кучето си. ooooh! ooooh! ooooh!

# 549
  • Варна
Здравейте на всички,Домъчня ми за вас,Искам да ви поздравя за новите кученца и бебетата хинчета са едни душички,И да изкажа съболезнованияя за загубата на кученцето на [Kiara/b]Нашия Майк расте един беладжия ама е голям сладурчо,Ходим на разходки но нищо не правим освен да скимти и да се дърпа,Направо да го съжалиш,Днес му сложих и каишка за паразити и ходи с прибрани уши и ме гледа сърдито,надявам се да свикне с всичко това,Чао засега Hug

# 550
Явно направих огромна грешка, че писах тук. А и целият диалог се оказа напълно безсмислен, защото нито вие ще ме убедите, че съм изключително лош и безотговорен стопанин, защото искам кучето ми да има поколение, нито аз ще ви убедя в обратното.

# 551
  • София
Никой не е казал, че си лош и безотговорен стопанин. Явно ти просто не искаш да разбереш, че не е нужно всяко куче, което е с "хубав ген" да има поколение и си търсиш начини да ни изкараш лошите.
Интересно, какво стои зад това "искаме да продължим хубавия му ген". С какво твоето куче е по-хубаво и добро от това на съседа пак с голдън? Имаш ли някакви документи, доказващи, че твоето куче притежава наистина хубав ген? Едва ли. За всеки стопанин неговото куче си е най! и никой не го оспорва.
Но чак пък да е толкова хубаво, че да го развъждаш на всяка цена...

# 552
  • Пловдив
Явно направих огромна грешка, че писах тук. А и целият диалог се оказа напълно безсмислен, защото нито вие ще ме убедите, че съм изключително лош и безотговорен стопанин, защото искам кучето ми да има поколение, нито аз ще ви убедя в обратното.
Всеки си има гледна точка, нормално е да не мислим по един и същ начин!
Аз също съм против такива размножавания, защото е пълно с кучета за по 200-300лв, накрая и ги подаряват, на някои пък  им омръзват и ги пращат по селата да им ги гледат, пълно е с изоставени домашни кучета, изобщо незнам при това изобилие на пазара с какъв акъл ще възпроизвеждате още и още  ooooh!
В момента развъдниците трудно си продават кучетата, даже днес прочетох обява да се подарява лабрадор с родословие Tired

# 553
Не съм казала, че моето е най. Дори да го мисля. Вие като стопани, знаете, че е като дете. Кучето беше в програмата за водачи на слепи хора, а за да е било там, значи не е взето току така. Родителите му се гледат специално, за да имат хубаво и здраво поколение. Както и да е. Прави сте, всеки има гледна точка.

# 554
  • София
А с какво е по-специален твоят куч от другите в тези програми?
Замисляш ли се какво казваш сама - родителите му се селектират специално, а ти какво ще направиш? Ще плюеш на труда на хората, отгледали родителите му, само за да "запазиш хубавия ген". Ако толкова държиш, обърни се поне към хора, които разбират от селекция.

Общи условия

Активация на акаунт