Юли 2009 - Тема 69 :)

• 12 930
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
    Здравейте мами!  Simple Smile

За секса и на мен гинеколога ми каза да изчакам да мине профилактичния преглед след раждането и ако всичко е ок имаме зелена светлина - не се издържа вече  Heart Eyes .

Gichka - аз от 2-3 дена като се сетя го правя това упражнение по препоръка на едната акушерка в болницата пък ще видим дали има ефект .

Bon toni - на мен и шишетата и залагалките са ми на НУК със силиконови биберони и съм много доволна от тях.За сега почти не ми се налага да давам залагалка де - дано и за напред да е така. baby_neutral   

Честито на новородените бебчовци - много да радват мама и тати,да ги слушкат и да не ги ядосват по много.   bouquet

# 76
Ха, честити бебончовци на Миа-ата, Ехо и Лориа, щастливо детство на малчуганчетата  bouquet

Лених,все забравям да ти кажа,че твоето мазило е супер! Hug
Радвам се, че ти е подействало добре, аз принципно го мажа и горе - долу месец след раждането, за да може и докато се прибира кожата да се грижа за нея един вид, ама в тези жеги не знам дали ще го изтрая сега.

Девойчета, моля споделете за какво става въпрос, че аз нещо съм пропуснала....

# 77
Честито на мама Ехо и на Лория!!!
Да са им здрави бебоците и да са много послушни!!!

Гале, то как няма да се вълнуваш .....аз миналата година като се пооправих след раждането имах чувството,че съм девствена ,че и сега така. След половин година без секс то си имаме направо девствена ципа  Laughing

Оххх  Joy hahaha Joy hahaha разбивате ме направо  Joy Joy Joy hahaha макар че има нещо вярно де, особено ако някой доктор се е престарал с шева и кройката  Laughing

Lennyh да се понапънем с теб за утре Joy Heart Eyes
bon_toni  Hug то че ще се напъваме е ясна работата, ама дали ще е утре  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes като гледам не са се засилили нещо нашите хора, аз даже утре съм си чукнала среща с дружки на по бира  Embarassed Blush Mr. Green те твърдят че били се договорили с бебо и нямало да родя утре Crossing Arms Mr. Green
Ти къде щеше да раждаш?

Берушка верно изчезна  Peace ще чакаме новини  Hug
Чакам да видя и Драга какво направи с нейната първокласничка  Wink Wink Wink макар, че вече не ми е толкоз смешно, защото май и ние по нейните стъпки вървим Flutter

Стеф - радвай се на малкия мила, нормално е особено при първо бебче да си объркана и притеснена, пък и следродилната депресия си е почти нормално състояние, но гледай да се разсейваш и да я преборваш полека, лека. Сиси ти е дала интересен съвет за кърменето една идея по-раничко може и да проработи  Peace
Иначе с цеденето в началото е малко гадно, но после така свикваш - аз и двамата така съм ги "кърмила" - цедейки в шише и то забележи почти година малкия, а големия цяла година. Накрая вече се цедях за норматив Tired
Затова и силно се надявам сега макар и с малко помощ да успея да кърмя като нормалните хора Simple Smile, но де да видим.

Медула - допълвам се, че сме писали заедно - бях дала една рецепта, с която си мажех корема през всички бременности.
Лесна, простичка, евтина, но най-важното ефикасна - досега поне от това, което виждам по корема пак нямам грам стрии, макар че съм станала огромна.
Мазилото се забърква от следните съставки :
1. Кутия крем невен \ ако си намерите домашен с вазелин и невен перфектно, аз ползвам най-обикновен купешки\.
2. Тубичка дефламол
3. Ампула витамин А \ сега нямаха ампула - дадоха ми едно шишенце като капки за нос, сипах го цялото\.
4. Ампула витамин С

Всичко това се разбърква в стъклено или пласмасово бурканче, със бъркалка \ дървена, стъклена, пластмасова\ - само да не е в съприкосновение с метал. Става еднородна смес, една идея по-гъста от лосион, но по-рядка от крема. С нея мажеш корема, аз сега си мажех и дупето и горната част на бедрата, защото при предната бременност там пропусках и точно там получих стрии, по корема нямам нищо.

Стиснати палци за keit утре  Peace

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 18:18 от Lennyh

# 78
Здравейте момичета от мен,
аз се завърнах от болницата,доки реши да изчакаме до сряда и тогава да ме приемат,защото след днешния преглед разкритието още си е 2см,водите и плацентата са добре и тоновете на бебо също.В сряда ще я имат и таблетката Простин в болницата,така че ще действаме ако преди това бебо не реши само да излиза Praynig.
Бон_Тони ,включете ме в класацията за най-преносила мама,при мен вече дните са 3 Wink
Честити бебоци на мама Ехо и мама Лория,да са им живи и здрави    bouquet

# 79
Честито на Миа_ата, Ехо и Лориа! Да са им живи и здрави дечицата! Много радости да им носят!    bouquet  bouquet  bouquet

Гале, не зная дали навсякъде зареждат от памперсите на Чико, но наистина са много хубави. Тънки са, не спарват и попиват много добре. Освен това са в пакет от 26 бр., т.е. не са като на Памперс - да нямат свършване ако не ти харесат. Аз ги вземам за 10 лв. пакета. Ето така изглежда пакета отвън, някой беше споменал, че имало ментета, затова го показвам.

За секса, на мен ми казаха шест седмици след секциото, ама кой ще чака толкова време  Crazy

Така като гледам май почти всеки планува септемврийско море, та да вземем да си направим една среща на морето викам аз, а? Тъкмо да се нарадваме на малките бонбони  Simple Smile 

Ние днес доста поскитосвахме и сега чакам сирената да се включи и да ме извика за хранене  Simple Smile Чувстваме се добре, само където мъжът ми много ни липсва. В момента за нашият бизнес е кампанийно време и той се прибира вечер към 2 ч., а сутрин излиза в 6  Sad  На Лили й е най-мъчно, звъни му почти на всеки час, а той гледа да прескочи до вкъщи за 15-тина минути през деня, та поне да ги види будни. Надявам се, че до края на тази седмица ще поприключи работата и нещата ще са по-спокойни.

Стискам палци на всички, които вече не искат да стискат  Laughing Успех и утре още нови бебета да има в темата! Hug

# 80
ЧЕСТИТА ЩЕРКА НА mia_ata! soleii - ЧЕСТИТ ТИ МОМЪК! МНОГО ДА ВИ РАДВАТ МАЛЧУГАНИТЕ айде и ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА И НА Loria1 - МНОГО КЪСМЕТ НА МАЛКОТО МЪНИЧЕЕХО - ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ ДАНИЕЛ
Деянова - от жегите са сигурно, не се притеснявай. И при нас се опитват от време на време, но аз всеки ден му мия лицето със сребърна вода или розова и засега неуспяват да изкочат. А за бебето - при всеки е разбично, аз не се оплаквам, но и ние си имаме магарийки. Опитай се да му научиш сигналите, доколкото е възможно.
Карелия - на мен много ми се секса вече, та ще видим. Все пак мина 1 месец  и се чувствам добре. Таткото си мълчи и нищо не казва засега, така че ще го изненадам някоя нощ
Стеф - аз се чувствах така като бременна. Мен депресията ме хвана преди да родя. От самото начало знаех, че като родя и всичко ще е ок.
Дейзи - браво на вас!
bon_toni  -  аз съм за каучека. И шишетата са ми с такива. Но залъгалка не искам да давам, по много причини. Дано се удържа, въпреки че си купих една на Чико

# 81
  • Варна
Честита принцеса с прекрасно име на Миа_ата! Все пак успя да ме изненада тя Simple Smile
Честити бебчета и на Ехо и на Лориа!

# 82
  • Варна
изтървах ви пак  Rolling Eyes
запис и да честитя на всички които съм пропуснала!

и специално за Миа_ата  bouquet

оп щях да пропусна -  fingerscrossed fingerscrossed за Кейт , чакаме новини утре  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 20:02 от Virginity

# 83
kеit, много силно стиснати палчета и от мен за утре!!!! Hug Hug

# 84
Лени, благодаря за отговора, чела съм внимателно все пак, не знаех, че става въпрос за старите теми. Аз го забърках това кремче още в началото на бременността, по твоята рецепта, доволна съм, защото овлажняваше кожата добре, но нови стрии ми се появиха, и то доста - така че си е до кожа преди всичко.

# 85
  • София
Стискам палци на Кейт за утре

Ние след малко ще излезем за първи път на разходка с количката. Дано да се държи добре малката, само ме притеснява, че скоро й идва времето за хранене, а тя не пропуска Mr. Green
С нея можеш да си свериш часовника до минутката Mr. Green

# 86
Медула може и да си права, че е до тип кожа. При мен на корема няма поражения, но пък на бедрата и на гърдите за жалост не се разминах без стрии при предишните ми бременности.

Нели най-добре я изведете след като се нахрани  Peace

Драге, видях те душка не се крий, кажи какво става по нашия въпрос за последното бебе в темата, че нещо и там взе да става оспорван приза   Joy Joy hahaha

Сега ми хрумва, че и Кукумявчето нещо липсва  Mr. Green май....
Въобще заподозрените стават все повече, а кибиците съвсем оредяхме.
Миласара и тя след фризьора не се обади  Hug

# 87
Честито на mia_ata, eho82 и Loria!

Мамита, аз имах ужасен ден, много ми беше лошо  Cry Понеже съм алергична към парацетамол ми казаха аналгин да пия но той несъвместим с кърменето бил пък аз нямах листовката в мен а и такива адски болки имах в главата и нямах сила да мръдна от леглото, че го изпих без да му мисля много.  Добре, че имаше 4 часова пауза между кърменията понеже най-после си поспах и после къпахме бебка. ТЕ и в болницата ми бяха донесли ампули аналгин да пия когато имах температура ако случайно се вдигне повече, че  и там бях вдигнала... Иначе засега спадна малко но не знам какво да мисля. Задръжката в гърдата поспадна, правя компреси нон стоп, но не мисля, че температурата е само от това, главоболието просто ми разказа играта.

# 88
Честити бебчета на mia_ata, eho82 и Loria!

Сега ще разкажа малко за моето водно раждане, отидохме с мъжа в 5.30 ч. сутринта в болницата, както поиска моята докторка. Някъде към 6 ми даде четвъртинка Простин за предизвикване, съответно към 7.30 ч. вече имах някакви контракции, но не бяха силни, нито регулярни и затова към 8 примерно получих втора доза от същото хапче. В 8.30 ч. вече имах хубави и продължителни контракции и вече ми пълнеха ваната. В 9.00 ч. бях се настанила вече в нея, като трябваше да изчакам паузата между 2 контракции за да мога да влезна вътре. Вътре можех да сменям позите - на колене, на 4 крака, по гръб. Вярно ваната намалява болките, но не е като с упойка, да не усещаш нищо. А самата болка е преодолима. Във водата процеса бързо напредна, стигнах пълно разкритие и след 4 напъна, в 9.50 ч. бебето излезе. Веднага го гушнах и така върху гърдите ми му прерязаха пъпната връв. Таткото направи снимка - първа глътка въздух на бебе Мишо.  Този момент беше най-прекрасния. А малкото човече изплака веднъж и после се сгуши в ръцете ми.
Казват че при водното раждане стресът за бебето е по-малък и сигурно е вярно, защото бебе Мишо е едно изключително спокойно и кротко бебе, което рядко плаче. Да ни е живо и здраво!

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 21:48 от kote dani

# 89
Дани, много ти благодаря за разказа.
Да ти кажа само факта че ще съм във вода и ще мога да сменям позите би ми бил достатъчен, вместо да лежа вързана за леглото - болката си е болка и така и иначе ще я има.

Общи условия

Активация на акаунт