НОЕМВРИЙЧЕТО по плажа тича,да се плиска във морето най-обича

• 18 902
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Боянче мерси за съветите  Hug офффф от страх е почти съм сигурна, съдя от ситуациите в които го направи, мъча се да говоря но тя в такъв момент не иска и да млъкне да ме чуе, днес малко викнах  Embarassed май нетрябваше но исках да я спра да хленчи и да се напъва  Cry
Щом го прави често ще имаш възможност да се специализираш  Wink Дай си време и н се обвинявай. Hug То е ясно, че ще и говориш най- вече като се поуспокои. Като истерясва, ако маш силспокойно да говориш, то самият ти тон може да я успокои, но ще обясняваш, когато и ти си спокойна. Виж все пак дали не е нещо физологично и да хленчи, защото я боли стомахчето, наприер. Доколкото знам тези, които повръщат от инат го правят като се дерат и пищят и от зор повръщат. И при моят юнак беше така. Като се подсигуриш, че здравословно всичко е ок може да се види как да спре с този номер. Най- вече спокойствие трябва, но е по- лесно да се каже, за съжаление. Ама ти си желязна и ще се справиш. Hug

# 271
Ренито, специални благодарности за вчера   bouquet
Дано бързо се справите с това проблемче с повръщането, че то теоретично нещата са ясни, но като се случи и няма как да останеш много спокоен  Tired

Хм, една катеричка се щура нагоре - надолу по дървото до прозореца ми. Изглежда някак сюреалистично, защото при отворен прозорец чувам шума на булеварда и тази катеричка не се вписва в истеричната градска атмосфера  Mr. Green

# 272
  • някъде там
благодаря ви  Hug
днес като станахме и почти до яслата всичко беше ОК, но после поплака малко и се гушкаше силно направи лек опит да повърне, но бързо беше пресечен, като я взеха в игралнята вече не се чуваше плач
ще видим по обед как ще са нещата

# 273
  • София
За протокола - Елито работи в една малка резиденция в едно паркче. Имат езерце с мостче и златни рибки. За катеричките вече чухте  Mr. Green.
Изчезвам, че имам работа, от нас ще си допиша

# 274
Рени, Бояна ти е дала супер съвет за повръщането. Освен това може да и даваш натриев цитрат половин час преди да тръгне за яслата, така и д ас енапъне, няма да успее да повърне. Иво ми го спретваше номера с повръщането от страх, като го пуснах на 2 години на ясла и с натриевия цитрат го прекратихме за 2-3 дни - не е интересно само да напъваш безуспешно.

Ели, цунамито не ме вълнува мен. Ние сме в Гърция. Далече е от Шабла. Резиденция, а? Златни рибки, езерца, а?

# 275
Имат езерце с мостче и златни рибки. За катеричките вече чухте  Mr. Green.

Ех, няма скрито - покрито  Mr. Green А част от рибките са доста едри, защотот ги хранят. От известно време подозирам, че няма котки наблизо, защото като се приближат до езерцето и биват изяждани от "акулките"    Twisted Evil  А и катеричката изчезна, дано не е ходила до езерцето  Sad

Юлче, кога ще ходите на почивка? Да не се окаже, че ще се засечем някъде  Thinking
Това за натриева цитрат ще го пъхна в специалната папка  Wink , че каквото е инатливо чедото очаквам скоро и аз да видя как повръща напук  Crazy
Аз преди като бяха новородени дечицата си бях направила една папка с ценни и практични съвети. НО неизвестно защо като си купихме нов компютър Алекс е решил, че тази папка, която беше издигната на пиедестал не е важна и не я е прехвърлил в новия компютър и като исках да погледна нещо като ме питаха за племенничката ми обясни с невинен поглед, че папката я има, но на компа, който пратихме на баща ми в Плевен  #Cussing out  #2gunfire Ох, като се сетих и пак ме сви сърцето  ooooh! Отивам да уча английски, че май дойде учителката  Wink Как завиждам на всички ви, които на време сте се сетили да учите английски  Rolling Eyes

# 276
Ами то още май има свободн иместа в хотела, в който ще бъдем. Ето сайта http://www.acrotel.gr/, нашият хотел е Лили Ан Вилидж - предпоследното банерче горе с вълничките. ПОследната седмица на август сме, 23-29 август.

# 277
тц.тц.тц юле как може на толкова гадно място да отидете.хахахаххаха.не виждаш ли колко е грозно там.хахаххахаххахаестесвено се майтапя.
за нас ще ви пиша малко по късно че ще ходим на лекар.че нащо се оказа кошмар без край.не е ясно на митко ангината излекувана ли е и ще е необходимо да пие пак антибиотик.

# 278
  • някъде там
Юлче Юлче мястото е приказно   grinning039  sun

днес Ема малко поплака сутринта, но после била спокойна и не е тъжила, хранила се е добре, дори лелята каза че била се притеснила като съм и споменала че е труднохранеща се, детето явно покрай другите мъници се разяжда и си хапнала Wink даже като се прибрахме искаше още "аб"=хляб и "ма"=домат да яде

# 279
  • София
 tantrum Rage Rage Rage Banghead  comp03 #Sniper Rage Не мога да се помиря! Бях стигнала до края и изведнъж  newsm61 файърфокса ми спретна номер #2gunfire !

Набързо ще кажа, че Митко бързо се справи с температурата, но заради другите симптоми бяхме в инфекциозна болница и ми идеше да разстрелям половината персонал, защото тероризираха детето ненужно. Караха ме 4 часа да го натискам да лежи по гръб докато тече системата, да не му давам да пие и яде нищо, а той беше много жаден след 4часов рев, бяха му стегнали брутално абоката, събуждаха го рано, защото влизаха шумно и говореха на висок тон, а всичко се оказа ненужно, като дойде другата смяна. Докато течеше системата си играех с него, той седеше, спеше, ядеше, пиеше. Не го тормозеха когато спи и чак на третия ден видяха, че абоката е сложен много стегнато, та му го махнаха веднага. Гадните ме караха да го храня детето с попара и ми се караха, че съм държала детето гладно, ако съм си въобразявала, че имам повече от няколко глътки кърма, а готините ми казаха да се придържам към строга диета само на кърма и сухари. Питам едната гаднярка с какво е банката, а тя:"Каквото ми е казала докторката, това пускам. "
 В отделението имаше едно момиченце, което по цял ден плачеше"Мамаааа", но майка му я нямаше. Казала на персонала, че не може да седи в болницата. Казаха и да прати някой друг, но нея хич не я еня за детето. Дни наред то не спира да плаче, а ако не са санитарките да му дадат да хапне и да сменят памперса  ooooh! . Вода му сипваше кой когато мине през стаята. Но детето си иска присъствие. На чуждо място, сам само денонощно, абе тъжна работа. Сетих се за кампанията на УНИЦЕФ "Мълчанието днес поражда викове утре"Толкова тъжно ми стана! Ако не бяха болни децата щях да ги събера да си играят.

Забравих да кажа, че на Митко проблема му е бил вирусче. Седем дена строга диета кърма и сухари, а сега вече мога да давам варени в подсолена вода и изцедени ориз и морков. В понеделник ще ми кажат с какво да продължа според състоянието на детето. Лекарите казаха, че за всяко дете според вида на изхожданията се определя диетата и захранването. За Митко казаха никакви банани, картофи, сладко, мазно и всички неща, които и вие споменавате.

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 23:01 от skrech

# 280
  • София
Скреч  Hug Инфекциозна е известна с ужасиите си, но е трябвало да минете и през това. Детето на една приятелка беше там наскоро и тя е потресена колкото теб, че и повече. Държаха го цяла седмица със съмнения за мононуклеоза, а накрая го изписаха и се оказа, че е имал ангина, а не мононуклеоза и не са му дала никакво лекарство за цялото време. Детето изкара две седмици с температура около и над 39 градуса. На същата във Варна детето преди няколко дни  хвана от "нашия" вирус и някакъв умник му дал да изпие две ампули гентамицин.  Shocked Разстройството му мина и сега пак е болен, но не е ясно от какво. И антибиограма не могат да пуснат заради гентамицина.
За детето без майка нямам думи. Cry Това не е за Уницеф,а за социалните служби. В друг държава щяха да и го вземат,ама тук не е ясно кое е по- лошо да остане с нея или да отиде по домовете. Въобще, много черен пост ми се получи, та мисля да спра до тук.

Лека нощ на всички!  bouquet

# 281
Здравейте майчета!
Скреч много мъчно ми стана за Мите и за това момиченце Cry Радвам се,ч се е оправил,ама ти направо ме...изуми Shocked Нямам доверие вече на никой лекар,да сме здрави само Praynig А за момиченцето...не мога да си представя детенцето ми да е болно,да има нужда от мене и даже да не може да се храни само...и аз просто да не искам да бъда в болницата! Защо Господ дарява с деца такива твари Confused
Рени браво на Емката! А заиграва ли се с другите деца и спи ли следобед?
Роси какво ти има на тебе,та не пишеш Hug
Юлче пак ви завидях неблагородно Mr. Green Шегувам се,приятно изкарване Hug

Ние планираме вторник сутринта да тръгваме за Бургас,сега се опитвам да навия мъжо да минаваме през обиколния път,че голям трафик бе Confused Ще помъкнем катуна пък да видим какво ще правим,да стигне до там Party да ви кажа честно вече едва издържам в офиса,като за последни дни преди отпуск е просто ад ooooh! Я принтер,я факс,я нещо друго ще сдаде багажа,и аз правя грешка след грешка и сама себе си не понасям Tired Мнго съм изморена,то едва ли на морето с Ивче ще си почивам,но поне няма да съм на работа Crazy
Това е момичета накратко от менне пиша,че и аз съм изпушила тотално и съм измрена,а и пак карантиите ме болят,апандисит ли е,жлъчка ли е.живот и здраве след морето се заемам серизоно. Praynig Лека вечер и здрави спокойни дечица!

# 282
  • София
Диана, добре, че ми каза за хидрасека. Мисля да го спра щом прецаква бъбреците. То детето доста пи от него, а сега положението му е почти здрав. Аз хич не ги разбирам лекарствата и даже не знам кое е хомеопатично и кое омио- или незнам си там какво -патично. Като стане напечено положението ме хваща шубе и давам лекарства, но бабините лекове, които препоръчват и лекарите ги предпочитам.

За апетита на децата при болест знам, че намалявал, като защитна реакция - да не влизат бактерии чрез храната и да усложнят положението. А на Митко освен сухари и солети ми казаха да давам и бисквити, ама то и в най-обикновените има мазнина(маргарин май използват) и захар плюс разни други прибавки, та аз не ги давам(леля ми му даде въпреки, че не бях съгласна. Най-нахално му набута в устата една бисквита. Така демонстративно даже свекърва ми не ме е обиждала).
 Като споменах за маргарина да кажа, че попаднах на медицинска информация, според която няма безопасни дози транс-мазнини.

Бояна, от една майка чух, че нямало такова животно "злоядо" дете. Наричало се "дете с понижен хранителен интерес". От името идва и решението - стараеш се да възбудиш интереса на детето, като демонстрираш колко е вкусно това, което ядеш и колко голямо удоволствие изпитва човек, когато е на масата... не сам. Аз в старанието си да угодя на мърморещите малко насилих нещата при Митко и ефектът не беше добър, но сега си мисля, че всичко е наред(е, до преди да се разболее де)
Медхен, моето мнение за кампанията на УНИЦЕФ е обратно на твоето. Далеч не ми пука дали са сложили 1 или 3 годишно дете в няк'во си бебешко легло и въобще качеството на клипа.  Факт е, че масово се разпространява и практикува нелепата идея малките дечица да не се гушкат, целуват, да не спят са родителите си, да не се обръща внимание на плача им(не на тръшканията, а на плача на невръстно бебенце) и т.н. Майките дори споделят, че имат огромно желание, сърцето ги боли като слушат как плаче бебето, но не го утешават. Лекарката, бабата, стринката, Пенка умницата на квартала казал, че по-добре да изтърпи отколкото утре да има лигаво, привързано към полата на майка си дете, което не може да бъде самостоятелен индивид. Сътворено от болни мозъци мислене. Та кампанията цели да каже на майките, че до 3 годишна възраст децата се нуждаят от тяхното присъствие и грижи, независимо дали тя се или не се чувства виновна, че не му го дава. Не казвам, че до 3 години детето трябва да е денонощно привързано със слинг към майката, но е редно да има едно прилично добро време за общуване с дето (колкото по-малко дете, толкова повече време). Като пиша "майката" имам предвид и бащата заедно или поотделно.
 Надявам се да не приемеш думите ми за нападка към твоето семейство, защото не целя това. Философствам си само по изказването ти за кампанията на УНИЦЕФ.
 Не съм сигурна, но мисля, че кампаниите на УНИЦЕФ, както и на ЛЛЛ не се заплащат или поне не цялата сума на телевизиите. Без да си мислиш, че те предизвиквам, но ти имаш ли да предложиш алтернатива? Имам предвид според теб как трябва да се насърчават родителите да бъдат по-отговорни? Ясно е, че храна и дрехи далеч не са достатъчни, за едно бебенце. Ако според теб такъв проблем не съществува, значи си щастливка, която не е станала свидетел   на дурашкото отношение на родители към детето си. Аз почти съм отгледана по тази система. Както и масово в последните 50 години са отглеждани децата.
Весе, твоята госпо'ица много бъбрива е станала! Heart Eyes

На Юлчето и на Сладурка приятно изкарване и да хванете силен тен!

# 283
Привет момичетаааа  Heart Eyes Hug
Ние сме на моренцето, отдаваме се на почивка, разходки, дълги обяди и вечери..... не ме закача никой и не ме дърпа да ставам от масата и да не се храня изобщо, както е по принцип. Simple Smile
Ники до днес беше при свекърва ми, а сега при майка и татко на вилата.Слушка и играе, не му се яде много, много, но енергия за 5-ма има душата.
Николай купил 70 кг дини от Росините, хахаххаха страхотийски са, подарихме на всички роднини и за нас останаха и си похапнахме.
Във вторник заминахме сутринта за Лозенец, там до четвъртък и сега сме в Сл.Бряг до утре вечерта.
Много съм доволна от почивката и от това най-вече че си доспивам блаженно сутрин. Вечерта до късно скитаме с приятели по дълги разходки и си припомняме старите времена.
Вчера бяхме на разходка до нос.Калиакра и мидената ферма. Доволно  Peace
Днес сме на парти на Какао бийч на Виктор Калдерон.
Изобщооооо сме тийнейджъри и младожеци.....
Тук, от приятелите с които сме има 2 двойки, които ще се омъжват и си говорим само за рокли, ресторанти, DJ, и т.н./// Много се вълнувам с тях.
Всеки ден Ники иска от баба си да ни набира и да си говрим, нарича ме ГаАя и ме вика по телефона, на няколко пъти се просълзих...предавам му много целувки и прегръдки въздушни по телефона. Липсва ми малката жаба да си призная, утре ще се прибираме много късно и нщма да го сварим да си го нагушкаме и целуваме, но в понеделник ще си играем, аз ще оставам И тази седмица в Стара Загора, то в Сф ви удавило държда Sad .... а и з аняколко дни кво да дирим там, само по пътищата да скиторим.
Честито Работа на Юлето  Hug  bouquet Peace
Бързо оздравяване на болните дечица, много жал ми стана от прочетените постове с тези диагнози гадни.  Praynig Naughty
Весело лято на всички, и весели почивки на всичко онези, на които им предстои такава.
Таш къде ли си пече Д-то ?

# 284
Привет, момичета! Hug

Ние с завърнахме от уикенд на вилата, хубаво беше. Симона беше изключително щастлива да се радва на вниманието на баба Гая и деде Гей( не се смейте, човека си е наред, просто се казва Сергей. Laughing) Толкова щастлива, че ако някои от нас мръднеше на някъде започва мрънкане и рев. Crazy  Иначе - река, разходки, поляна, кеф. Heart Eyes

И така. Айде утре ще ви пиша, целувам Митко на скре4 и всички дечица. Hug

Общи условия

Активация на акаунт