Сладки изкушения от Италия

• 25 514
  • 74
  •   1
Отговори
# 45
  • UK
Хахаха, изглеждат супер! Ей сега ако имах бадеми в нас, щях да ги направя, ама тия дни смятам да изплаша сестра ми! муахаха

# 46
  • Torino,IT
Този уикенд половинката ме е вербувал да му правя кростата с мармелад, че много обича, ще гледам да сложа и снимки, даже мисля стъпка по стъпка.

# 47
Момичета, много моля за превод:

Creme franche di Normandia.

Crema Fresca

Yogurt greco

Благодаря ви!  bouquet

# 48
Creme franche di Normandia- аз си го превеждам с мойте скромни познаниия  Embarassed като
вид крем от Нормандия
Crema Fresca- пак крем но пресен
Yogurt greco гръцко мляко
Ако някой друг  знае да помага

# 49
  • UK
Да, това е преводът Simple Smile

# 50

Creme fraiche - заквасена сметана с 20% масленост

Crema Fresca -  преведено наименованието на Creme fraiche, т.е. отново заквасена сметана с висока масленост

Yogurt greco - овче кисело мляко с 10 % масленост (обикновено с гъста и кремообразна консистенция)

# 51

Creme fraiche - заквасена сметана с 20% масленост

Crema Fresca -  преведено наименованието на Creme fraiche, т.е. отново заквасена сметана с висока масленост

Yogurt greco - овче кисело мляко с 10 % масленост (обикновено с гъста и кремообразна консистенция)

Seniora Barilla , благодаря!  bouquet Надявах се това да е преводът, но не бях сигурна.

# 52
  • Torino,IT
Да се отчета с кростатата по тази рецепта Party
http://ricette.giallozafferano.it/Pasta-frolla.html

Всъщност рецептата е само за маслената основа, после отгоре сложих черешов мармалад и украсих като решетка. Пекох след слагане на мармелада, но могат да се наредят и ябълки с малко канела и да се изпече така.
Пълнежите могат да бъдат най различни, може да се изпече основата и после да се напълни с крема пастичера и отгоре да се украси с пресни плодове, тестото е страхотно и за изпичане на маслени бисквитки.
Ето резултата при мен

Мъжо вече я преполови като каза че и в пастичериите не бил ял такава Mr. Green
Страхотна е Peace

# 53
Добър ден от мен:)   bouquet
Момичета правихте ли пръстите в петък в у-щето на дъщеря ми ще имат голям празник за Хелуоин, искаше ми се да направя пръстите, но не мога да преведа всичко дословно, пък ми се вижда супер лесно и интересно, но се притеснявам да не изпусна нешо от рецептата и да се провали всичко.........
Благодаря ви предварително  bouquet

# 54
  • Torino,IT
Добър ден от мен:)   bouquet
Момичета правихте ли пръстите в петък в у-щето на дъщеря ми ще имат голям празник за Хелуоин, искаше ми се да направя пръстите, но не мога да преведа всичко дословно, пък ми се вижда супер лесно и интересно, но се притеснявам да не изпусна нешо от рецептата и да се провали всичко.........
Благодаря ви предварително  bouquet

Дай рецептата, ако мога да помогна Hug

# 55
# 56
  • UK
Цитат
Да се отчета с кростатата по тази рецепта

http://ricette.giallozafferano.it/Pasta-frolla.html

Eeee,страшна е станала кростатата, Линдита! Сестра ми я прави в петък, пак с черешов мармалад, но имаше някаква друга рецепта с по-малко масло и брашно, съответно тестото излезе по-малко, освен това започна да се точи много неприятно. Но все пак накрая с общи усилия го наместихме в тавата, става много вкусно, само дето нейната кростата беше по-тъничка. За следващия път и ние ще ползваме от giallozafferano, там рецептите наистина са супер! Сега има и едни коледни и хелоуински сладкиши и бисквитки, пак ще се вдига пушек в кухнята!!!

# 57
О, страхотни предложения има тук Wink Дали някой преведе рецептата за `пръстите`? Ако може да я постнете тук, че и аз мисля уикенда да сладкарствам Wink А този чийзкейк с тиква някой пробва ли го?

# 58
mi6i за сега не е превена рецептата за пръстите, надявам се скоро някой да я преведе, че ми се иска за петък такива да направя за празника  Hug

# 59
Много страшни ми изглеждат тези пръсти на вещицата Simple Smile
Трудно преглъщам черния хумор в сладкарското изкуство, но чийзкейкът и на мен ми допадна. Ще го направя с друг плод обаче, защото не съм почитател на тиквите.

Общи условия

Активация на акаунт