В КЪРДЖАЛИ живота си тече - лято, зима, все ни е добре (3)

• 69 817
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ Simple Smile
Скоро ще раждам и аз и съм малко уплашена, но се надявам всичко да мине добре. Искам да попитаме  какво е състоянието на стаите? Какво има вътре и какво ще ми е нужно ? Ще мога ли да се къпя? Има ли баня? В какво състояние е? А за Николов - бурсук , но и аз съм с нисък  хемоглобин и веднага си ми каза и ми го следи.  Hug

На това ще ти отговоря, хайде, понеже Николов няма да ти отговори... Mr. Green

Стаите са прилични. По две девойки в стая. Всички стаи са в един коридор. Бебчетата са в друг коридор, в Неонатологията (която наричат "детска стая"). Има само две стаи с обща баня с бойлер, където има топла вода. В останалите стаи има отделна баня към всяка стая, но топла вода по принцип няма или ако има, то е за по половин час, преди визитациите. В стаите има легло, метално креватче за бебето, шкафче за вещи (ръждясало), парно, което не работи. Момичетата, които раждат зиме си носят печки от вкъщи. Климатик също няма Mr. Green можеш да си донесеш вентилатор, ако ти е топло. Има телевизорче с някакви монетки. Няма столове в стаята, понеже идеята е да няма дълги посещения и навалици. Ако си занесеш две сгъвайки от вкъщи няма да сгрешиш.  Grinning Няма да можеш да се къпеш - ще издържиш няколко дни, докато ви изпишат. Ако си със секцио, още по-малко ще ти се услади идеята. Можеш да си носиш каквото искаш и да ползваш електричеството на болницата безплатно.
Аз си бях занесла люлеещ се стол, тъй-като ми беше невъзможно да кърмя в леглото.   Flutter

Отношението на санитарките... Ами има и разбрани, има и тъпи санитарки. Има такива, които си вършат работата, има и такива, дето даже кошчето за боклука не ти го изпразват. По-важното е да се паднеш с разбрана съседка в стаята.  Peace

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 00:50 от amy_nka

# 631
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ Simple Smile
Скоро ще раждам и аз и съм малко уплашена, но се надявам всичко да мине добре. Искам да попитаме  какво е състоянието на стаите? Какво има вътре и какво ще ми е нужно ? Ще мога ли да се къпя? Има ли баня? В какво състояние е? А за Николов - бурсук , но и аз съм с нисък  хемоглобин и веднага си ми каза и ми го следи.  Hug

На това ще ти отговоря, хайде, понеже Николов няма да ти отговори... Mr. Green

Стаите са прилични. По две девойки в стая. Всички стаи са в един коридор. Бебчетата са в друг коридор, в Неонатологията (която наричат "детска стая"). Има само две стаи с обща баня с бойлер, където има топла вода. В останалите стаи има отделна баня към всяка стая, но топла вода по принцип няма или ако има, то е за по половин час, преди визитациите. В стаите има легло, метално креватче за бебето, шкафче за вещи (ръждясало), парно, което не работи. Момичетата, които раждат зиме си носят печки от вкъщи. Климатик също няма Mr. Green можеш да си донесеш вентилатор, ако ти е топло. Има телевизорче с някакви монетки. Няма столове в стаята, понеже идеята е да няма дълги посещения и навалици. Ако си занесеш две сгъвайки от вкъщи няма да сгрешиш.  Grinning Няма да можеш да се къпеш - ще издържиш няколко дни, докато ви изпишат. Ако си със секцио, още по-малко ще ти се услади идеята. Можеш да си носиш каквото искаш и да ползваш електричеството на болницата безплатно.
Аз си бях занесла люлеещ се стол, тъй-като ми беше невъзможно да кърмя в леглото.   Flutter

Отношението на санитарките... Ами има и разбрани, има и тъпи санитарки. Има такива, които си вършат работата, има и такива, дето даже кошчето за боклука не ти го изпразват. По-важното е да се паднеш с разбрана съседка в стаята.  Peace

Аз не издържах без да се къпя, и на третия ден си измих косата на мивката./преди пет години/. 

# 632
Въобще не ме интересува в кой град живея - очаквам абсолютно всичко. Аз съм 95. Казаха ми , че не пускат почти никого, но ако си човек на някой или с връзки работата винаги става **Така е в България - знаете го ** . Колкото до лекаря ми - ако си се сблъсквала с него ще знаеш за какво иде реч.Много благодаря за информацията. Имам списък и съм се подготвила напълно още преди месец.

# 633
Да ако си с връзки повече внимание ще ти обръщат.Като родим ще разберем какво е отношението им

# 634
Е, к'во, вие връзкарки ли сте?  hahaha Ама че ме разсмяхте!

Черпя ви с една виртуална торта, че днес навърших 30.  bowuu

рецептата

Аз не издържах без да се къпя, и на третия ден си измих косата на мивката./преди пет години/. 

И venedik е връзкарка, щом е имала чиста мивка, че да си измие косата.  Wink Mr. Green

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 00:34 от amy_nka

# 635
Ако връзкарка  приема под значението, че имаш някой човек там - да .
Благодарим за тортата Simple Smile Весел Празник.

# 636
Хайде, ще чакам тогава, да пишете кой с какви връзки е пуснал таткото да присъства на раждането и да има топла вода в банята. Че ми е много интересно... А щом си връзкарка, що не питаш "твоя човек" как е в родилното?  Grinning

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 00:07 от amy_nka

# 637
Ти недей бери грижа аз къде ще се къпя, у дома си имам топла вода - не съм толкова капризна. Казах, че имам книжка в която пише, че в нашето АГ е позволено да присъства таткото на раждането. (издадена е този месец-може да има промени) Нямам представа може ли или не може и затова се обърнах към вас. Питала съм и други мами - 50/50 зависи от екипа.

# 638
И аз пак ще кажа, че нещо си се объркала тотално, че това не ти е София или Пловдив, за да има книжки на АГО, за да ти позволи някой мъжът ти да присъства на раждането, при положение, че няма паравани между магаретата където ще те бъркат за разкритие през два часа, или че някой ще ти бие епидурална, за да нямаш болки докато раждаш... Панимаиш?  Mr. Green Нищо, то малко ти е останало - ще панимаиш скоро.

А, Николов няма как да не ти е споменал, че такова нещо "избор на екип" също няма в нашето АГО.  Wink Освен въпросният татко да е някой АГ?  Flutter Надявам се да не ни бъзикаш и да хабя пръсти на вятъра...

Пък ти сама каза, че си имала "човек".  Grinning Може ли човек да има "човек" пък да няма представа?  Grinning

# 639
Под избор на екип визирам да си избереш кой да ти направи секцио.
Колкото до книжка, разбирам , че не си я виждала и няма как да знаеш, но това явно не ти пречи да плямпаш много. Вътре е писано, че може да присъства придружител на раждането. (До колко е вярно не знам. Ако много желаеш да знаеш, обърни се към Надя Зидарова - тя го е писала. )
А за паравани дали има също не съм се интересувала. Може и да са сложили. Ти кога роди и кога последно бе там?

# 640
Мишле, а ти, нещо си много развълнувана.  Mr. Green Не стига че ти давам топ секретна информация  Wink, която дори Надя Зидарова не може да ти даде  hahaha, ами и си тръгнала кафа да биеш, вместо да благодариш.

Коя за Бога е Надя Зидарова? И колко пъти е раждала в Кърджали?  Joy

Съжалявам, за това, което ще кажа, щото нямам навика да определям по такъв начин хората, обаче наистина си малка и наивна.  Grinning Какво си мислиш, че ще ти се случи в болницата? Мислиш си, че ще ходиш на хотел ли? Че някой ще ти обърне по-специално внимание ли? За да стане това, първо трябва да знаеш турски, второ, да се мазниш на санитарките, щото в родилното повече с тях ще се виждаш, от колкото с мед. сестри и акушери. Докторите ще ги видиш от визитация на визитация и то за макс. по 2 пъти един и същ лекар. Ще обикаляш с едно парче хартия между краката, ако ти се спука околоплодния мехур, преди да почнат контракциите и като ти ревне някоя циганка в съседната стая, да видиш к'во се казва подготовка за раждане...

Бас хващам, че дори не знаеш кой е завеждащ на отделението, че четеш софийските форуми, където ти описват разни родилни идилии, и че случайно ти се е паднало да раждаш в Кърджали. В родилното отделение в Кърджали книжки не раздават.  Peace

Аз имам бебе на 5 месеца.  bowuu

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 03:22 от AnMary

# 641
Ето я Надя : https://www.facebook.com/nadiazidarova - Връзки с обществеността . Може и да не я знаеш, ако не си от тук. Има две деца.
Книжката си я купих, не са ми я давали от родилното ( това пък къде съм го написала !?  newsm78 ) .
 За мазненето и турския съм напълно съгласна и го знам. То е така с всичко в този град. Приятелки са ми казвали, че си "купуват" доброто отношение като ги черпят с какво ли не.
Научили са се от турците, които като им с роди детенце - крещят cocuk,bebek и им мятат пари . Грозно е - да, но знаеш , че пара имаш ли в този град - всеки ти подава ръка. За завеждащ отделение мисля, че е Ташева. Със старшата сестра също се знаем, само санитарките са новички и млади и не ги зная. Разбира се , че съм малка и наивна Grinning Просто искам да си знам правата и това , което ми се полага.
Благодарила съм ти !!! Виж постовете ми по-горе. Wink

# 642
Ето я Надя : https://www.facebook.com/nadiazidarova - Връзки с обществеността . Може и да не я знаеш, ако не си от тук. Има две деца.
Книжката си я купих, не са ми я давали от родилното ( това пък къде съм го написала !?  newsm78 ) .

Аз съм от тук, ама тази женица не е нищо. Дано да не ти е майка или роднина, че кофти ти прецаквам рекламата на книжките й.  hahaha Или и ние трябва да си купим книжка, викаш?  hahaha ОХохо...  Wink

Знаеш се с кого?? Хахаха... Ти ме умори бе! Санитарките - млади и нови? Кажи й много поздрави и лека вечер на Надето. Омг... Нямам думи.

Между другото, аз пък съм Експерт Маркетинг.  Wink  Sunglasses Joy

# 643
Никаква не ми е . Случайно и намерих информацията в книжката и реших да попитам дали е вярно това с придружителя. Както казваш ти - има всякакви единични семейни идилии .
Много се излагаш момиче. Уж на 30 , а се държиш по-лапешки и от мен и пишеш такива несериозни постове, сякаш ще седна да те взимам на сериозно още повече  .
И знаеш ли какво, когато не си доволна от нещо , което ти се полага имаш право да си търсиш правата. Защо се примиряваш не мога да разбера? Санитарките не обръщали внимание, нз си какво. Ами направи нещо за да ти обърнат. Ако си седиш кротко и наблюдаваш, ще те мислят за някаква селянка и ще се съобразяват повече с пискливите циганки от колкото с теб. Нали все пак искаме най-доброто за себе си и за децата ни? Няма полза от това да се оплакваме. Като имаш ниски критерии, показваш , че не можеш да си позволиш нещо повече. А трябва да можеш!

Нека не разводняваме темата. Попитах мамите какво знаят, ти ми отговори според това, което си видяла и аз ти благодарих.
Няма смисъл от повече постове.
Успех и на vancheto89!

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 01:31 от sivomishle

# 644
Никаква не ми е . Случайно и намерих информацията в книжката и реших да попитам дали е вярно това с придружителя. Както казваш ти - има всякакви единични семейни идилии .
Много се излагаш момиче. Уж на 30 , а се държиш по-лапешки и от мен и пишеш такива несериозни постове, сякаш ще седна да те взимам на сериозно още повече  .
Успех и на vancheto89!

Радвам се, че не ти е никаква. За малко да си помисля, че си влезнала да подпитваш с цел да ни пробуташ (продадеш) някоя книжка. Както казах, това ми е работата - Експерт Маркетинг. cheers Даже очаквах да се обидиш, в случай, че е така, както и направи, де...  Grinning Те каките ме разбраха  Wink, ама ти понеже още не си на моите години не схващаш иронията...   Flutter  bowuu

Надявам се, информацията, която съм дала да е от полза на всички сериозно интересуващи се девойки, които са решили да раждат в болницата в Кърджали. Книжни-мнижки - за боклука! Реалността е съвсем друга.  Peace Спирам да отговарям на въпросите на тази девойка, с цел да не си губя повече времето с нея. Тя си има книжка - да си чете там.    Peace

Общи условия

Активация на акаунт